Kako neće eskalirati, mislim da si i ti primijetio kakav je vozni park ovih ukrajinskih izbjeglica. Čak bi im i ovi naši kleptomani pozavidjeli...MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 sep 2024, 16:09Da, to stoji da nema AFD ništa protiv Ausländera, koji žele raditi. Ja ti govorim da je sadašnji sistem previše slab za migracije, usrali su s beduinima do srži, a situacija kod domaćeg stanovništva je eskalirala nakon Ukrajine.
Drugo, moje dijete nema ništa od Njemačke, osim onog što mu ja pošaljem od plate. Jer sam obavezan, em naći adekvatan stan, em nedo Bog ne biti na Probezeitu. Dok ti Beduin i Ukrajinac se svale u Njemačku i njih 10 može u 40 m².
I još ovo da ti kažem; i u Bosni si obavezan biti zdravstveno osiguran. Ako nigdje ne radiš, nisi na birou, imaš opciju plaćanja ličnog zdravstvenog osiguranja. I u Bosni ti je dovoljno da radiš mjesec dana, naravno prijavljen, da bi u slučaju otkaza imao osiguranje preko biroa. Dok bgm u Njemačkoj moraš raditi godinu dana, da bi ti Jobcentar plaćao zdravstveno.
Imao sam priliku da se osvjedočim kako to izgleda u
A to za beduine je posebna tema... Stvorili su paralelno društvo, parazitiraju na grbači države i to će kad-tad da eskalira, možda i u nasilje. Jer nije održivo, naravno.