Normalno ! Trebam ja biti navijac BvB nisam nikad bio na utakmici , nisam clan kluba ....?quadro je napisao/la:Dakle, većina ljudi ovdje,na forumu, su simpatizeri, pod uvjetom da ne ide na utakmice?Valencia je napisao/la:Zeljo ima vise i bolje navijace od Bajerna. Navijaci su oni sto stoje u kopu i navijaju manje - vise cijelu utakmici. Ostali su simpatizeri.anton 1983 je napisao/la:jebote bayern ima najviše navijača u Njemačkoj i zar bi bilo tak jako čudno da je 100 000 navijača Bayerna zatražilo kartu?amh kod ja bitno, kad ih na stadionu more bit samo 82
![]()
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Ako izvedu ove 6-tice , smijem vec sada reci da je BvB pobijedila i to sa laganih 2ili3-0 !Semir bvb je napisao/la:
Sweini koji nije u formi i ovaj Kross koji ne zna pod pritiskom odigrat , su lagano "meso" za vukove koji trce do iznemoglosti !Tako da bi se svi Bayernovi napadi mogli vrlo rano zavrsavat a BvB-ovi napadi pi mogli biti ubitacni nakon izgubljenih lopti ova dva igraca !
Mislim da ce pobjeda doci sa nase desne strane,mislim da ce Kuba i Pisczek ...... Alabu onako opsutenoHzBvB je napisao/la:Ako izvedu ove 6-tice , smijem vec sada reci da je BvB pobijedila i to sa laganih 2ili3-0 !Semir bvb je napisao/la:
Sweini koji nije u formi i ovaj Kross koji ne zna pod pritiskom odigrat , su lagano "meso" za vukove koji trce do iznemoglosti !Tako da bi se svi Bayernovi napadi mogli vrlo rano zavrsavat a BvB-ovi napadi pi mogli biti ubitacni nakon izgubljenih lopti ova dva igraca !

Schmelle moze da kiksa u ostalim tekmama ali kada je u pitanju **** Arjen,tu nema greske.Uz pomoc naseg trkaca Grossa strpace ga u dzep(bar je u zadnjim okrsajima tako bilo,sto nebi i sad

Riberya nek zaustave prva 2 puta,izgubice zivce (po obicaju) i onda je taraba...
E sad ako ovako ili priblizno ovako bude,pobjeda ne dolazi u pitanje i vec mozemo slaviti novog/starog sampiona

Werder je poslijednja ekipa koja je Bayu tukla cetiri puta uzastopno (pocetak '90-ih).
Ocekujem ekipu na raketni pogon u prvih 20-ak minuta.
Ovakvu priliku ne smijemo propustiti.

Ocekujem ekipu na raketni pogon u prvih 20-ak minuta.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Hebat cemo ih dosad provjerenom taktikom 100% ...stisnut malo jace 6-tice idealno je da na pocetku Smelle malo jace nagazi "staklene nogice"....Hare_BvB je napisao/la:Werder je poslijednja ekipa koja je Bayu tukla cetiri puta uzastopno (pocetak '90-ih).![]()
Ocekujem ekipu na raketni pogon u prvih 20-ak minuta.Ovakvu priliku ne smijemo propustiti.
Sweini ce 100% izgubit loptu na sredini terena i primit ce gol iz neke polukontre !!! ( udvojit ce ga Kehl i Kuba ili Gros ) ...nesto kao u Minhenu prije otprilike godinu dana !

Bilo bi idealno za nas da Svinjček i Kroos započnu na 6-icama. Previše mi je ofanzivna ova njihova postavka,
a njih dvojica u paru na 6-icama teško da mogu odigrat' kvalitetno u defanzivi protiv jačih protivnika (BvB) koji vole da napadaju i koriste sve što im protivnik ponudi.
Samo pitanje je da li će biti baš ovaj sastav Bayerna? Čisto sumnjam
Bez obzira ko bude igr'o nekako sam prilično optimističan i vjerujem u pobjedu.
a njih dvojica u paru na 6-icama teško da mogu odigrat' kvalitetno u defanzivi protiv jačih protivnika (BvB) koji vole da napadaju i koriste sve što im protivnik ponudi.
Samo pitanje je da li će biti baš ovaj sastav Bayerna? Čisto sumnjam

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Mislim da su oni pod dosta vecim pritiskom...Prvenstveno jer imamo 3 boda prednosti i njima samo pobjeda ide u prilog,ali i zbog toga sto bi ovo druga godina za redom bila da ih BvB buca i uzima titulu sto se nikako nebi svidjelo "simpaticnom"(
) Ulliu!!! 

-
- Kontakt:
ako pobjede sutra ima da kupim piđamu BVB-a

Ma ova postava ako bude , Dženaziranje(ProFCBSemir bvb je napisao/la:Bilo bi idealno za nas da Svinjček i Kroos započnu na 6-icama. Previše mi je ofanzivna ova njihova postavka,
Samo pitanje je da li će biti baš ovaj sastav Bayerna? Čisto sumnjam![]()

Bojim se da nisam baš razumio. Dakle ti nisi član udruge navijača BvB, te nikad nisi bio na tekmi i zbog toga nisi navijač, već simpatizer?HzBvB je napisao/la: Normalno ! Trebam ja biti navijac BvB nisam nikad bio na utakmici , nisam clan kluba ....?
Osobno, to mi i nije neko razmišljanje, znači da 90% navijača iz stranih zemalja nisu navijači nego simpatizeri nekog kluba. Ta, kako će određena raja ići na tekme, ako nemaju novaca ili ako su udaljeni pun qurac.
Uostalom, tko pruža podršku klubovima u drugim zemljama, navijači ili simpatizeri.

Nadam se da si razumio što želim reći.
Gledaj oko ovog vam se glupo raspravljat....Ti si ovde u suštini ovo dobro rekao, ali obično se do ovih diskusija dođe kad se više nema šta reći pa krene rasprava. Koliko je ko navijač nekog kluba teško može neko drugi presudit, to znači da ludiš za taj klub, držiš mu palčeve, moliš Boga da uspije, pružaš mu znači podršku....Neko će češće odlazit na stadion, neko manje.....Ni veliki broj navijača koji žive blizu stadiona Borussije, ili stadiona Bayerna na primjer ne mogu otići na svaku utakmicu. Nisu svi godišnji pretplatnici.quadro je napisao/la:
Bojim se da nisam baš razumio. Dakle ti nisi član udruge navijača BvB, te nikad nisi bio na tekmi i zbog toga nisi navijač, već simpatizer?
Osobno, to mi i nije neko razmišljanje, znači da 90% navijača iz stranih zemalja nisu navijači nego simpatizeri nekog kluba. Ta, kako će određena raja ići na tekme, ako nemaju novaca ili ako su udaljeni pun qurac.
Uostalom, tko pruža podršku klubovima u drugim zemljama, navijači ili simpatizeri.![]()
Simpatizer više pogleda onako utakmice, bez pretjeranog naboja i zagriženosti, dok navijač sve prati vezano za klub, luduje za klubom, nervira se.....Svako u svom srcu zna dal je navijač ili simpatizer.....Prema tome diskusija je suvišna, često se vodi svuda, ali je zaista suvišna

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Pa napravio si ostru crtu izmedju navijaca i simpatizera odigrao si na kartu koja niska ( odnosi se ovo na ono sta ako nema para ili udaljen ) jebg normalno da neces od usta odvajati da bi otisao gleda klub koji volis !quadro je napisao/la:Bojim se da nisam baš razumio. Dakle ti nisi član udruge navijača BvB, te nikad nisi bio na tekmi i zbog toga nisi navijač, već simpatizer?HzBvB je napisao/la: Normalno ! Trebam ja biti navijac BvB nisam nikad bio na utakmici , nisam clan kluba ....?
Uostalom, tko pruža podršku klubovima u drugim zemljama, navijači ili simpatizeri.![]()
Nemoj odmah gledat crno-bijelo sve , npr nas je dosta ovdje na forumu koji bi mogli odvojiti mozda nekih 20-25 eura za godisnju clanirinu kluba ( mislim da se moze preko neta postati clan kluba ) a nisu to !
Znaci ako ti sebe smatras navijacem evo npr. Sarajeva...ti bi trebao pratit svoj klub ( na gostovanjima i kod kuce), bit clan istog , uzeti neki artikal iz oficijalnog shopa , na sve moguce nacine potpomoc rad kluba !
A ne sjedit kod kuce i uci na forum vidjet kako je Sarajevo igralo....i to je to sad si navijac !!!
A sto se tice stranih klubova manje svi vise vucemo na simpatizere nego na navijace !
Da, razumijem što želiš reći. No, recimo da ti uzmeš članarinu kluba (25-30[€]), ti si samim time pomogao koliko si mogao klubu i upravo zbog toga bi se trebao smatrati navijačem. **** ga, i sam si rekao da ne mogu svi ići na tekme, domaće, gostujuće, ne mogu svi niti kupovati dresove, lopte i sličen stvari. No, i dalje možeš navijati za taj klub i punim se pravom zvati navijačem.
Jednostavno, da ti netko dođe i ponudi ti godišnju kartu BvB-a i za svaku tekmu plaćen prijevoz, vjerujem da bi ovdje svi pristali na to, i odjedanput bi kao postali navijači? Po mom mišljenju ne. Oni su navijači kako sada, tako i prije, tako i dalje. No pod uslovom da KONSTANTNO navijaju za klub, a ne samo kad ide dobro, a kad krene loše, nikom ništa.
Pazi, kontam ja tebe i sve što želiš reći, samo eto, ne slažemo se po tom pogledu.
Jednostavno, da ti netko dođe i ponudi ti godišnju kartu BvB-a i za svaku tekmu plaćen prijevoz, vjerujem da bi ovdje svi pristali na to, i odjedanput bi kao postali navijači? Po mom mišljenju ne. Oni su navijači kako sada, tako i prije, tako i dalje. No pod uslovom da KONSTANTNO navijaju za klub, a ne samo kad ide dobro, a kad krene loše, nikom ništa.
Pazi, kontam ja tebe i sve što želiš reći, samo eto, ne slažemo se po tom pogledu.

- anton 1983
- Kontakt:
Kaj mislite bi li BvB-u bilo lakše zadržati kagawu ako osvoji naslov ili ako ne osvoji?
trik je pitanje, a ja neam odgovor!
trik je pitanje, a ja neam odgovor!

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Navijaci Bajerna su ispod svakog prosjeka u evropskim okvirima. Oni meni nipocemu nisu prepoznatljivi. Mozda po moru znacki i salova, sto opet nije karakteristika iskljucivo Bajernovi navijaca. Al' o tom kindjurenju svakako imam negativno misljenjegeronimo je napisao/la:I previse se navijaci Bayerna omalovazavaju. Jeste da nisu aman-zaman i da na Allianzu ima dosta gospode, odnosno sminkera, ali treba znati da je uprava Bayerna (citaj Uli) pomalo rigorozna po pitanju Ultrasa i njihovog navijanja na domacim utakmicama. Kod gostovanja je to vec druga prica. Dovoljno da se sjetimo zadnjeg susreta sa "tvojim" Unitedom i posljednjih 20-ak minuta tog meca.![]()
Da se najezis.

Nekada je recimo Ultras Sur bila solidna grupa, ali su radi represije svedeni na minornu grupicu zaludjenih ultrasa. Navijaci Bajerna - ne pamtim ih nipocemu.
Za ove koji ne kontaju.
Navijac - navijanje. Ko navija za klub veci dio utakmice kojoj prisustvuje - on je navijac. Ako navijate pored TV prijemnika, onda OK. Samo nemojte praviti korteo kroz hodnike zgrade i paliti baklje.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Valencia je napisao/la:Za ove koji ne kontaju.geronimo je napisao/la:I previse se navijaci Bayerna omalovazavaju. Jeste da nisu aman-zaman i da na Allianzu ima dosta gospode, odnosno sminkera, ali treba znati da je uprava Bayerna (citaj Uli) pomalo rigorozna po pitanju Ultrasa i njihovog navijanja na domacim utakmicama. Kod gostovanja je to vec druga prica. Dovoljno da se sjetimo zadnjeg susreta sa "tvojim" Unitedom i posljednjih 20-ak minuta tog meca.
Da se najezis.
Navijac - navijanje. Ko navija za klub veci dio utakmice kojoj prisustvuje - on je navijac. Ako navijate pored TV prijemnika, onda OK. Samo nemojte praviti korteo kroz hodnike zgrade i paliti baklje.

Ovo o navijacima i navijanju ti ne moze shvatiti neko ko nije bio dio neke grupe. Ko zna - zna, ko ne zna - nece nikada ni znati

Da ja sad ne palamudim o tome da sam nekada pocesto isao na utakmice na Kosevo, a nisam se smatrao nekim velikim navijacem. Odkud ja navijac, jedino gostovanje mi bilo u Hadzicima protiv Radnika u kupu

Zato mi je i glupo pricati da je neko vatreni navijac, a nikada nije bio na stadionu omiljene ekipe, a kamoli gledao utakmicu uzivo. Navijaci, a svoju ekipu gledaju samo ako im se neka TV kuca smiluje pa im prenosi omiljeni klub

Elem, da ne bude off, malo se bojim sutrasnje tekme. I mi smo se malo digli, te mi cemo ih ovako, mi cemo ih onako. Te 2, te 3 razlike za nas. Ko da igramo protiv nekih amatera. Nisu bas ni oni kikiriki. Ako nista igrali su vise jakih utakmica, pa su iskusniji.
Ja sam sebi ne dozvoljavam da puno poletim, jer ako odem previsoko, vise ce da me boli. A to da i pored poraza (o kojem ne razmisljam) mozemo biti sampioni, i to stoji. Samo polako...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Klopp:"Unser Ziel: Sechs Punkte Vorsprung" To je toHare_BvB je napisao/la:Ocekujem ekipu na raketni pogon u prvih 20-ak minuta.Ovakvu priliku ne smijemo propustiti.

anton 1983 je napisao/la:Kaj mislite bi li BvB-u bilo lakše zadržati kagawu ako osvoji naslov ili ako ne osvoji?
Stvari sa Kagawom ce se rijesiti prije borbe za titulu.
- anton 1983
- Kontakt:
Moguće! to bi bio dodatan ajnšpric za BvB!adnan24 je napisao/la: Stvari sa Kagawom ce se rijesiti prije borbe za titulu.

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.