Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

newton_heath_lyr
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 jan 2015, 18:24

Nesto razmisljam koji su ovi politicari marva.....svi odreda.
Pa ovolike stotine miliona profuckaju sebi na plate i na glupavu administraciju.
Pa da deset miliona KM odvoje godisnje ( to nije ni 0,2 % ukupnog budzeta) i da ih podijele sportskim savezima,pa da ljudi koji rade u tim savezima ne razmisljaju samo o tome kako prezivjeti danasnji dan .
Pa sa milion KM godisnej da imaju na raspolaganju RSBiH,KSBiH pa i ostali ekipni i individualni sportovi(atletika,odbojka,tenis......), kako smo talentovana nacija ,za par godina bi dosli na nivo nasih susjeda u gotovo svim sportovima.
Ovako je sve borba za goli opstanak,izuzev FSBiH,ciji rezultati su i donekle vidljivi.
Sto posto nam se ne bi desavao i ovoliki odliv talenata koji odlaze da igraju za druge reprezentacije.
Ali,bojim se da mi to nikad docekati necemo.
Malo je ovo sve OFF Topic ali eto......mada mi ovo svi znamo.
BosnaE

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 jan 2015, 18:26

Čiji je ovaj Vlado Lončar ? Igral za zmajeve il vatrene...I nešto mi prođe kroz glavu kako se zvao onaj rukometaš mislim iz Banja Luke što je stradao u soabraćajnoj nesreći igrao za BiH

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 jan 2015, 18:28

zgembo89 je napisao/la:Čiji je ovaj Vlado Lončar ? Igral za zmajeve il vatrene
opet ista tema oko Vladana. :facepalm: :x

slika

newton_heath_lyr je napisao/la:Nesto razmisljam koji su ovi politicari marva.....svi odreda.
Pa ovolike stotine miliona profuckaju sebi na plate i na glupavu administraciju.
Pa da deset miliona KM odvoje godisnje ( to nije ni 0,2 % ukupnog budzeta) i da ih podijele sportskim savezima,pa da ljudi koji rade u tim savezima ne razmisljaju samo o tome kako prezivjeti danasnji dan .
Pa sa milion KM godisnej da imaju na raspolaganju RSBiH,KSBiH pa i ostali ekipni i individualni sportovi(atletika,odbojka,tenis......), kako smo talentovana nacija ,za par godina bi dosli na nivo nasih susjeda u gotovo svim sportovima.
Ovako je sve borba za goli opstanak,izuzev FSBiH,ciji rezultati su i donekle vidljivi.
Sto posto nam se ne bi desavao i ovoliki odliv talenata koji odlaze da igraju za druge reprezentacije.
Ali,bojim se da mi to nikad docekati necemo.
Malo je ovo sve OFF Topic ali eto......mada mi ovo svi znamo.
Mozes sad zamisliti kako je jednom rukometnom klubu.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 09 jan 2015, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jan 2015, 18:30

zgembo89 je napisao/la:Čiji je ovaj Vlado Lončar ? Igral za zmajeve il vatrene...I nešto mi prođe kroz glavu kako se zvao onaj rukometaš mislim iz Banja Luke što je stradao u soabraćajnoj nesreći igrao za BiH
Marinko Kelečević
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 09 jan 2015, 22:25

Vidim niko ne piše. Hrvati su krenuli furiozno. U prvoj pripremnoj utakmici, rastavili su Srbiju sa 35:28. Čak je bilo i po 10 razlike.

Najbolji strijelac na utakmici bio je Zlatko Horvat koji je zabio osam golova, drugi najefikasniji strijelac u redovima Hrvatske bio je Ivan Čupić sa sedam golova, a fantastičan je bio i Marko Kopljar sa četiri pogotka i šest asistencija.
Zadnja izmjena: Vedad87, dana/u 09 jan 2015, 22:46, ukupno mijenjano 1 put.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 jan 2015, 22:44

Na FB stranici od BH Fanatikosa objavljen status da je sve spremno za put u Katar. Mislim ovo je super stvar.
Bice podrske, bice nas ABD 300+ svaku utakmicu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 09 jan 2015, 22:48

Zahvaljujem se sportsport.ba na info za Nikolu P. Znaci jucer nije igrao, engo samo opucao dva sedmerca, ali evo kaze da ce ipak biti spreman. To mi je bas drago. Ne vjerujem da moye biti 100% spreman, ipak je fulio dosta treninga i kondicije, ali i da igra manju minutazu, bolje je i to, nego nikako.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 09 jan 2015, 23:06

Vedad87 je napisao/la:Vidim niko ne piše. Hrvati su krenuli furiozno. U prvoj pripremnoj utakmici, rastavili su Srbiju sa 35:28. Čak je bilo i po 10 razlike.

Najbolji strijelac na utakmici bio je Zlatko Horvat koji je zabio osam golova, drugi najefikasniji strijelac u redovima Hrvatske bio je Ivan Čupić sa sedam golova, a fantastičan je bio i Marko Kopljar sa četiri pogotka i šest asistencija.
Po ovom spisku Srbija izgleda podmlađuje Reprezentaciju ili su povrede ... nema Darka Stanića , Nikčevića , Šešuma , Toskića , Rastka Stojkovića , Nenadića... ali igrali su Vujin i Momir Ilić ....

Hrvatska - Srbija 35:28 (18:13)
Hrvatska: Ivić (5 obrana), Alilović (4 obrane), Pešić, Duvnjak 2, Stepančić 1, Kopljar 4, Vori 3, Gojun, Horvat 8, Obranović 1, Karačić 1, Štrlek 1, Čupić 7, Musa 1, Ninčević 2, Slišković 3, Brozović 1

Srbija:
Kocić (5 obrana), Marjanac, Basarić 1, Vujin 4, Marjanović, M. Ilić 6, Gugleta, N. Ilić 6, Rnić 2, Stanković, Zelenović 2, Dal. Čutura, Dav. Čutura 3, Abutović, Mitrović, Marsenić 4
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 09 jan 2015, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 09 jan 2015, 23:12

no rules je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Vidim niko ne piše. Hrvati su krenuli furiozno. U prvoj pripremnoj utakmici, rastavili su Srbiju sa 35:28. Čak je bilo i po 10 razlike.

Po ovom spisku Srbija izgleda podmlađuje Rprezentaciju ili su povrede ... nema Darka Stanića , Nikčevića , Šešuma , Toskića , Rastka Stojkovića , Nenadića... ali igrali su Vujin i Momir Ilić ....

Hrvatska: Ivić (5 obrana), Alilović (4 obrane), Pešić, Duvnjak 2, Stepančić 1, Kopljar 4, Vori 3, Gojun, Horvat 8, Obranović 1, Karačić 1, Štrlek 1, Čupić 7, Musa 1, Ninčević 2, Slišković 3, Brozović 1

Srbija:
Kocić (5 obrana), Marjanac, Basarić 1, Vujin 4, Marjanović, M. Ilić 6, Gugleta, N. Ilić 6, Rnić 2, Stanković, Zelenović 2, Dal. Čutura, Dav. Čutura 3, Abutović, Mitrović, Marsenić 4
Istina, ali ima tu još jako dobrih igrača kao Ilić (oba), Vujin, Marsenić...da ne govorim da su svi Hrvati dobili priliku za igru i svi se upisali u listu strijelaca. Međutim, stoji da nisu svi Srbi bili, plus Hrvati su na pripremama, ali opet voditi po 10 razlike, nije mala stvar.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 09 jan 2015, 23:26

Istina, ali ima tu još jako dobrih igrača kao Ilić (oba), Vujin, Marsenić...da ne govorim da su svi Hrvati dobili priliku za igru i svi se upisali u listu strijelaca. Međutim, stoji da nisu svi Srbi bili, plus Hrvati su na pripremama, ali opet voditi po 10 razlike, nije mala stvar.
svakako su Hrvati bili favoriti , još u Umagu... , tome kad se doda da je Srbiji falilo par igrača dobro su i prošli :mrgreen:
newton_heath_lyr je napisao/la:Na FB stranici od BH Fanatikosa objavljen status da je sve spremno za put u Katar. Mislim ovo je super stvar.
Bice podrske, bice nas ABD 300+ svaku utakmicu.

druže nemoj se iznenaditi ako gore bude i više od 300 po utakmici , vjerujem da će biti masu svijeta iz dijaspore koji će doći u Qatar ... mislim nadam se :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 jan 2015, 23:43

no rules je napisao/la:

Po ovom spisku Srbija izgleda podmlađuje Reprezentaciju ili su povrede ... nema Darka Stanića , Nikčevića , Šešuma , Toskića , Rastka Stojkovića , Nenadića... ali igrali su Vujin i Momir Ilić ....

Srbija:
Čudi me da su se Srbi odrekli Nenadića, veoma dobar igrač a nije sad za staračkog doma (29 godina).... Helem to nema veze. Nego ko je sad Hrvatima prva opcija u napadu na lijevom beku?

Znam da im je Lacković igrao tu al' on je više u bolnici nego na terenu, a i sjećam se da im je prošle godine Bičanić (srednji bek po prirodnoj poziciji čini mi se) igrao lijevog beka u fazi napada i kojeg ne vidim na ovo spisku iako je bio uvršten za putnike u Katar koliko me sjećanje služi. Sad doduše imaju ovog malog Sliškovića ( Ivan čini mi se) al' ne vjerujem da im je on prva opcija u napadu?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 10 jan 2015, 00:21

Čudi me da su se Srbi odrekli Nenadića, veoma dobar igrač a nije sad za staračkog doma (29 godina)...
i meni je čudno za Nenadić-e , Petar u Berlinu , a Draško u Flensburgu :crazy:
Nego ko je sad Hrvatima prva opcija u napadu na lijevom beku?
izgleda da je Slišković..., ali vjerovatno će tu igrati i ovaj mladi Sandro Obranović , po vokaciji je Srednji , ali gledao sam ga protiv PSG-a na Lijevom beku je rasturio , čak ni veliki Omeyer mu nije mogao ništa , a i Karačić bi mogao lijevo...

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 10 jan 2015, 00:53

Tesko ce hrvati do finala nisu nesto strasno jaki.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la newton_heath_lyr » 10 jan 2015, 01:00

Mogu samo zamisliti sudjenje domacinu kakvo ce biti. Ne bih se uopste iznenadio da doguraju do polufinala. Kupili su ekipu, sami su predvidjeli da ce ih ovo prenstvo kostati preko 300 miliona necega, kupili su publiku, finansijski su dobro podmazali svjetsku rukometnu federaciju, kupice i sudije. Tesko onom ko se sa njima sastane u knockout fazi. Ja bih iskreno vise volio da igramo protiv Slovenije u drugoj fazi nego protiv domacina.

BosnaE

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 jan 2015, 01:01

Bez Duvnjaka su nula a Duvnjak ce kad tad se umorit.

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 10 jan 2015, 01:04

Ma sudije ce da pisaju po bijedi a i mi smo bijeda cak i ako udjemo u 1/8 sudije nam nece dozvoliti dalje

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 jan 2015, 01:18

FaraonTM je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:I nešto mi prođe kroz glavu kako se zvao onaj rukometaš mislim iz Banja Luke što je stradao u soabraćajnoj nesreći igrao za BiH
Marinko Kelečević
:thumbup:
Inače,
Na spisku Austrije se nalaze:

ASCHERBAUER, Dominik ( HC LINZ AG)
BAMMER, Dominik ( Bregenz Handball)
BAUER, Thomas (TBV Lemgo)
BILYK, Nikola (HC Fivers WAT Margareten)
BOZOVIC, Janko ( HC Meshkov Brest)
HERMANN, Alexander (SG INSIGNIS Handball WESTWIEN)
HERMANN, Maximilian (Bergischer HC)
KLOPCIC, Marian ( Bregenz Handball)
KIRVELIAVICIUS, Romas ( SG BBM Bietigheim)
MARINOVIC, Nikola ( Frisch Auf! Göppingen)
MAYER, Lucas (Bregenz Handball)
POSCH, Fabian ( SG INSIGNIS Handball WESTWIEN)
SANTOS, Raul ( VfL Gummersbach)
SCHLINGER, Roland ( Alpla HC Hard)
SZILAGYI, Viktor ( Bergischer HC)
WEBER, Robert (SC Magdeburg)
WAGESREITER, Markus (SG INSIGNIS Handball WESTWIEN)
ZIURA, Vytautas (HC Fivers WAT Margareten)

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 10 jan 2015, 10:23

Drug,ovi boldirani su "svabe" i najopasniji igraci jel? Po meni tu kod Austrije treba dodati i Marinovica- solidan golman (3 od 5 ocjena),zatim Szilagija i Schlingera. Sve u svemu solidna repka,po nasoj mjeri. Tu smo negdje po meni.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 10 jan 2015, 10:42

sekretar je napisao/la:Drug,ovi boldirani su "svabe" i najopasniji igraci jel? Po meni tu kod Austrije treba dodati i Marinovica- solidan golman (3 od 5 ocjena),zatim Szilagija i Schlingera. Sve u svemu solidna repka,po nasoj mjeri. Tu smo negdje po meni.
Iskreno, sto vise analiziram nasu grupu, uvidjam da je teza i teza...po prijateljskim, svi ovi nasi deru redom. Sinoc Hrvati Srbe 10 razlike, Makedonci Alzirce 12 razlike. Tunis pobijedio na onom kupu..Austrija Svicarce dva puta. Jednom 10 razlike, a drugi put 9 razlike. A ti isti Svicarci su dobili Bjelorusiju s kojom smi mi igrali nerijeseno. Mada, ovo je zacarni krug. Ne mora nista znaciti. Jos su i prijateljske...samo kazem da ce biti gutavo.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 10 jan 2015, 11:09

Vec sam pisao da se ne zamarate sa nasim protivnicima,ajde malo da uzivamo u svemu ovom,ne znam kako vi al ja odbrojavam dane do SP-a. Treba zivjeti i poslije SP,napasti plasman na EP,napraviti kontinuitet odlaska na velika takmicenja. Bitno je da imamo mladu ekipu,novi se radjaju mali Loncar ce biti nas Filip Jiha tako da nema zime. :bih: :bih: :-o :-o -o :-o

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.