FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja i nisam baš zato, da se u sutrašnjoj utakmici igra sa mlađom gardom tipa Ramić, Zolotić..., jer je utakmica isuviše ozbiljna za takvo što. Radi se o vječitom derbiju i u takvim utakmicama je svaka pobjeda vrlo važna iz niza razloga. Utakmicu će početi najbolji sastav, ali bez našeg najboljeg pojedinca (Zajko Zeba) zbog crvenog kartona. Ukoliko uđemo maksimalno skoncentrisano i hrabro u utakmicu, nadam se pobjedi. Kada bi dali prvi gol, mislim da pobjeda ne bi došla u pitanje, a imajući u vidu dosadašnju postavku zadnje linije kod komšija. Po meni, zadnja linija Sarajeva na Koševu, igra previše visoko i naši brzi igrači uz bržu distribuciju lopte u sredini mogli bi im napraviti dosta problema. Ovo sve važi, samo u slučaju da odigramo pribrano i disciplinovano.
Igrač odluke bi mogao biti opet Mirsad Bešlija, pod uslovom da ga ne polome na početku utakmice. Ako se sjetimo jesenje utakmice na Grbavici vidjećemo da se nakon nekontrolisanih prekršaja igrača Sarajeva nad Bešlijom dva puta, a zatim i nad Markovićem, sve zakomplikovalo i otišlo u neželjenom pravcu. Isključenja, opstrukcija igre, valjanje po terenu, a sve je to odgovaralo Sarajevu, pa su sa igračem manje osvojili bod, a mi fulali, što se fulati ne smije.
Ukoliko utakmica bude korektna, bez grubosti, uz korektno suđenje, bliži smo pobjedi od komšija. Ukoliko ne bude kao u prethodnoj rečenici, onda može biti svašta.
Nadam se pobjedi od dva razlike na stadionu koji me asocira na lavor (leđen), ali stadionu na kojem je Željo osvojio skoro pola svojih titula prvaka države.
Naprijed Željo ljubavi moja.
Igrač odluke bi mogao biti opet Mirsad Bešlija, pod uslovom da ga ne polome na početku utakmice. Ako se sjetimo jesenje utakmice na Grbavici vidjećemo da se nakon nekontrolisanih prekršaja igrača Sarajeva nad Bešlijom dva puta, a zatim i nad Markovićem, sve zakomplikovalo i otišlo u neželjenom pravcu. Isključenja, opstrukcija igre, valjanje po terenu, a sve je to odgovaralo Sarajevu, pa su sa igračem manje osvojili bod, a mi fulali, što se fulati ne smije.
Ukoliko utakmica bude korektna, bez grubosti, uz korektno suđenje, bliži smo pobjedi od komšija. Ukoliko ne bude kao u prethodnoj rečenici, onda može biti svašta.
Nadam se pobjedi od dva razlike na stadionu koji me asocira na lavor (leđen), ali stadionu na kojem je Željo osvojio skoro pola svojih titula prvaka države.
Naprijed Željo ljubavi moja.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- tuborg_na_mozgu
- Kontakt:
mozes li mi samo reci odakle ti podatak da je prodato 3500 ulaznica,kad je fino stavljeno da se prodaje 4000 i to od sutra od 12.00????pile87 je napisao/la:Eh, nadam se i ja utakmici kako treba radi silne raje koja prizeljkuje da nakon dugo vremena vide nesto konkretno sto bi u narednim derbijima posjeta bila veca...meni nesto nema neke euforije ne znam zasto...sto se mene tice ja bih sve do kraja igrao sa ovim mladjim igracima i vidio koliko mogu mozda nekog izbaci u prvi plan vec iduce godine al bi se bazirao na kup maximalno.Ja na groblju inace ne gledam utakmice sve mi nekako daleko ako bude na TV gledacu ako ne bude nikom nista.Po onome sto sam cuo bice jako velika posjeta cuo sam da je vec prodano preko 3500 ulaznica za jug znaci sa te strane se moze ocekivati spektakl vjerujem da ce i komsija biti u prilcnom broju, znaci navijacki derbi ce biti e ostaje jos ono na terenu a sto se toga tice ocekujem da uzmemo tri bobe i jos jednom porazimo klub sa kobilje glave...boccaccio je napisao/la:Nadam se da ce ovo konacno biti derbi vrijedan gledanja i dobrog navijanja.Iskreno se nadam dobroj posjeti i korektnom bodrenju svog tima na obje strane i nadam se da ce se vratiti stari sjaj ovoj najvecoj utakmici na ovim prostorima...Dva gradska,ljuta rivala,bodreni navijacima bi konacno trebala da zaigraju na gol vise i da pokazu da postoji neka vrijednost u danasnjem nasem fudbalu...zadnjih godina to nije bio slucaj,na terenu je bio nekvalitet a na tribinama dosta trzavica,nedolaska jednih navijaca,dosta ulicnih nemira,dosta krkanluka,i zato iskreno prizeljkujem da se na obje strane stane sa tim i da se okrenemo svi nekim lijepim stvarima i dobronamjernim prepucavanjima u zavisnosti ko dobije...
Sto se utakmice tice,mislim da imamo nesto iskusniju ekipu od komsija i da bi nam to moglo dobro doci u okrsaju na terenu.Vjerujem da igraci nase ekipe shvataju i da su svjesni koliko nama navijacima znaci ovaj derbi i pobjeda i da ce se svojski potruditi da se oduze za neke lose igre,da nas obraduju i da na terenu daju sve od sebe svih 90 minuta...To je sve sto zelim od njih,da sa ponosom i hrabroscu nose svoj dres,da se nadigravaju i nadtrcavaju i da vidim zelju za pobjedom...hoce li pobjeda doci to se nikada ne zna,jer ovakve utkmice ne predstavljaju nista kada je u pitanju trenutna forma ili kvalitet na necijoj strani...sto se tice kvaliteta,mislim da imamo malu prednost,sto na klupi sa strucnim stabom,sto iskustvom u odnosu na ekipu Sarajeva...ali to ne znaci nista i nece doci do izrazaja ako svaki od izabranih 11 ne da sve sto moze u toj utakmici...prizeljkujem da bude golova i prizeljkujem da dobijemo ovaj derbi...sretno plavi !!!
SARAJEVO JADNA LI VAM SUDBA, JADNE VAS STVORI UDBA!
- samir_tm87
- Kontakt:
i ja maloprije bio na grbavici karte nisu u prodaji -.-
- Megamon
- Kontakt:
Prosetaj do Ferhadije i kupi za zapad.Tako vas volim kad nam pare dajetesamir_tm87 je napisao/la:i ja maloprije bio na grbavici karte nisu u prodaji -.-

Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
- tuborg_na_mozgu
- Kontakt:
ma sreca imamo pravo informisanih ljudi ovdje.samo me interesuje kad se desilo da se karte prodaju dan ranije.ja koliko pratim ni za jedn utakmic, ni za jedan derbi nisu karte pustene dan ranije...ispravite me ako grijesim...
- Džo_Rigorozni
- Kontakt:
Sevap je dati sirotinjiMegamon je napisao/la:Prosetaj do Ferhadije i kupi za zapad.Tako vas volim kad nam pare dajetesamir_tm87 je napisao/la:i ja maloprije bio na grbavici karte nisu u prodaji -.-

"Fudbal okuplja dvije vrste muškaraca: one koji nemaju djevojke i one koji imaju žene"
Joint Union je najbolji on ce uvjek ostati!!!
Joint Union je najbolji on ce uvjek ostati!!!
Imas kupit kartu u ferhadiji kod trznicetuborg_na_mozgu je napisao/la:ma sreca imamo pravo informisanih ljudi ovdje.samo me interesuje kad se desilo da se karte prodaju dan ranije.ja koliko pratim ni za jedn utakmic, ni za jedan derbi nisu karte pustene dan ranije...ispravite me ako grijesim...

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Bit ce sutra karata na Grbavici ja se nadam.pile87 je napisao/la:Imas kupit kartu u ferhadiji kod trznicetuborg_na_mozgu je napisao/la:ma sreca imamo pravo informisanih ljudi ovdje.samo me interesuje kad se desilo da se karte prodaju dan ranije.ja koliko pratim ni za jedn utakmic, ni za jedan derbi nisu karte pustene dan ranije...ispravite me ako grijesim...
svoj ti pos'o !
- Capt_Billy
- Kontakt:
Prijatelju karte su se uvijek prodavale za derbi dan ranije. Da te ispravim bez uvrede!!tuborg_na_mozgu je napisao/la:ma sreca imamo pravo informisanih ljudi ovdje.samo me interesuje kad se desilo da se karte prodaju dan ranije.ja koliko pratim ni za jedn utakmic, ni za jedan derbi nisu karte pustene dan ranije...ispravite me ako grijesim...

Nego i ovo ako je tacno za 3.500 do sada, ne bi me pravo cudilo, jer evo dosao sam sa posla i vidim da je raju prava euforija uhvatila dan ranije!!!

VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
- Megamon
- Kontakt:
Kupi onda dvije za zapad.Jedna tebi a jednu ako hoces pokloni nekome drugom.Znaci samo pozurite dok nije nestalo.Džo_Rigorozni je napisao/la:Sevap je dati sirotinjiMegamon je napisao/la:Prosetaj do Ferhadije i kupi za zapad.Tako vas volim kad nam pare dajetesamir_tm87 je napisao/la:i ja maloprije bio na grbavici karte nisu u prodaji -.-
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
- tuborg_na_mozgu
- Kontakt:
uredu, nego nelogicno mi da je prodato sad 3.500 od 4.000, i ja cu sutra otic i kupit u 12.00.ja kolko se sjecam prije par godina,kartu sam kupio ispred koseva.hvala na ispravci!Capt_Billy je napisao/la:Prijatelju karte su se uvijek prodavale za derbi dan ranije. Da te ispravim bez uvrede!!tuborg_na_mozgu je napisao/la:ma sreca imamo pravo informisanih ljudi ovdje.samo me interesuje kad se desilo da se karte prodaju dan ranije.ja koliko pratim ni za jedn utakmic, ni za jedan derbi nisu karte pustene dan ranije...ispravite me ako grijesim...![]()
Nego nije mi jasno kako se uspjelo prodati 3.500 do sada!!! Ali ajde da vjerujemo piletu, jer je uvijek covjek realno pisao. Mozd je to Zeljo odmah kupio, za nas sutra, koji cemo od Grbavice krenuti, a onih 500 za Kosevo ostavili.
Nego i ovo ako je tacno za 3.500 do sada, ne bi me pravo cudilo, jer evo dosao sam sa posla i vidim da je raju prava euforija uhvatila dan ranije!!!![]()
![]()
Znaci dobro je!!!
![]()
Mozda je, mozda nije, ali ja cu sutra uzeti na Grbavici kartu!!!
![]()
![]()
Ziv mi bio!!
Pa koliko je pušteno karata u prodaju? Kako gledam neki će ostat bez karte radi toga što je neko štedio na papiru...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- tuborg_na_mozgu
- Kontakt:
4000 za svaku tribinu,nista dodji sutra u 12 ispred Grbavice i kupi kartuHawking je napisao/la:Pa koliko je pušteno karata u prodaju? Kako gledam neki će ostat bez karte radi toga što je neko štedio na papiru...

Ma konto na zapad, al nisam još siguran da ću ići, ajd valjda ću nać nešto...tuborg_na_mozgu je napisao/la:4000 za svaku tribinu,nista dodji sutra u 12 ispred Grbavice i kupi kartuHawking je napisao/la:Pa koliko je pušteno karata u prodaju? Kako gledam neki će ostat bez karte radi toga što je neko štedio na papiru...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Mogli su bar 5000 karata za JUG pustiti,a ne da strahujem hoculi kartu naci.Iako pile uvijek ima pouzdane informacije nesto nevjerujem da je puklo preko 3500 karata
svoj ti pos'o !
Vjeruj mi da idu ko da su dzabe, nije da sam brojao karte ali ono sto sam cuo to je to a licno sam vidio da idu ko lude pa mi nije izgledalo nelogicno...Grbavica moj zivot je napisao/la:Mogli su bar 5000 karata za JUG pustiti,a ne da strahujem hoculi kartu naci.Iako pile uvijek ima pouzdane informacije nesto nevjerujem da je puklo preko 3500 karata
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Kod nas i za koncerte i za utakmice ide vise karti, nego sto se javno saopci. 
A karte, ko i uvijek, kod tapkarosa idu pred stadionom pred mec po realnim ili nizim cijenama. NeJma da HVali.

A karte, ko i uvijek, kod tapkarosa idu pred stadionom pred mec po realnim ili nizim cijenama. NeJma da HVali.
Zadnja izmjena: Vlak, dana/u 06 maj 2011, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
E jbg valjda su ovi nasi vec uzeli karte za sutra da ne ostanu neki pred stadionompile87 je napisao/la:Vjeruj mi da idu ko da su dzabe, nije da sam brojao karte ali ono sto sam cuo to je to a licno sam vidio da idu ko lude pa mi nije izgledalo nelogicno...Grbavica moj zivot je napisao/la:Mogli su bar 5000 karata za JUG pustiti,a ne da strahujem hoculi kartu naci.Iako pile uvijek ima pouzdane informacije nesto nevjerujem da je puklo preko 3500 karata

svoj ti pos'o !
Ma pustat ce se raja i bez karti
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.