Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la ASD » 30 avg 2024, 14:34

rio_Ferdy88 je napisao/la:
30 avg 2024, 12:22
VivaLaStella je napisao/la:
30 avg 2024, 07:40
ASD je napisao/la:
29 avg 2024, 22:32

Orban je retard, ali je u pravu oko jednog, ilegalni prelazak granice je kriminalni akt.
Da je slušao židove iz Washingtona, sad bi mu zemlja već bila jednom nogom u anarhiji. Ne volim ga ni ja, ali je jedan od rijetkih koji je pokazao muda ovim bullyima, za dobrobit svoje zemlje
Onda nek izađe iz EU, šta će mu fondovi i lova, nek ogradi čitavu Mađarsku betonskim zidom od 20 metara visine i svi će ih zaobilaziti, al nek i oni ne idu nigdje onda i nek žive ko oni u sjevernoj koreji, a ne biti licemjer, uzimati pare od EU a ponašati se kao da nisi tamo i ništa ne doprinositi.
Zašto bi to radili?

Orban je debilčina, ali ovo je sasvim normalno. Nigdje u EU zakonima ne piše da ti moraš žmiriti na očit kriminal (ilegalne migracije).

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 30 avg 2024, 14:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:
30 avg 2024, 12:22
ASD je napisao/la:
29 avg 2024, 22:32

Orban je retard, ali je u pravu oko jednog, ilegalni prelazak granice je kriminalni akt.
Da je slušao židove iz Washingtona, sad bi mu zemlja već bila jednom nogom u anarhiji. Ne volim ga ni ja, ali je jedan od rijetkih koji je pokazao muda ovim bullyima, za dobrobit svoje zemlje
Onda nek izađe iz EU, šta će mu fondovi i lova, nek ogradi čitavu Mađarsku betonskim zidom od 20 metara visine i svi će ih zaobilaziti, al nek i oni ne idu nigdje onda i nek žive ko oni u sjevernoj koreji, a ne biti licemjer, uzimati pare od EU a ponašati se kao da nisi tamo i ništa ne doprinositi.
Kao što rekoh, ne volim ove Putinove pudlice, ali ne mogu da pronađem problem u tome što ljudi neće ilegalne migrante u svojoj zemlji? Kakve veze ima to sa dizanjem betonskog zida od 20 metara?
Ne vjerujem da je ikome zabranjen ulaz u Mađarsku, a da je imao uredne papire..
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 30 avg 2024, 14:37

Asteriks je napisao/la:
30 avg 2024, 13:53

Pogubni učinci Orbanove politike ostavili su dubok trag na ekonomiju Mađarske.

Primjer, gledajući index digitalizacije zemalja EU, Mađari su bili čak iza Hrvatske i prilično ispod evropskog prosjeka.

Za projekte za koje je Mađarska trebala dobiti sredstva od EU-a, dio novca se slijevao u džepove ljudi bliskih Orbanu. Zbog toga je EU blokirala novac te postavila skoro 30 privremenih ciljeva Mađarskoj.

Pa Orban je u sukobu sa Briselom zbog vladavine prava i slobode medija, zbog čega se blokiraju i dodatne milijarde potrebe za nove investicije i privredni rast.

Gledajući BDP po glavi stanovnika npr. za 2023., Mađarska se nalazi skoro na samom dnu i prilično ispod EU prosjeka.

Tako da, ništa ja ovdje ne vidim pohvalno u tome što pokazuje damu Zapadu. Čak štaviše, može se nazvati populizmom na koji će nasijedati mađarska sirotinja i (ekstremni) desničari te u konačnici Mađari koji mrze sve što nije domaće.
Slažem se s tobom, ja sam se osvrnuo isključivo na slučaj ilegalnih migracija
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 30 avg 2024, 15:15

Što se tiče migracija i našeg stava prema njima (a tako i stava ovih koji ih odobravaju il bi ih zabranili pa i upotrebom sile), mi bi se yebali al da nam ne uđe.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 avg 2024, 15:21

Madjarska je sirotinja ko i Bugarska logicno, zato imas 300k madjara u Njemackoj, 250k u Britaniji, isto toliko u Francuskoj i slicno, to je nista novo. Ali sto se tice ilegalnih imigracija, mislim da svaka drzava mora da napravi to sto su oni. Okej, mozda ne toliko radikalno, ali se definitivno mora smanjiti ilegalni ulasci. Nista protiv legalne, preko viza, i sami smo dosli tako.
Njemačka deportovala Afganistance koji su osuđeni prestupnici, dobili po 1.000 eura
Njemačka najavila paket strogih mjera u oblasti sigurnosti i azila
Ovakve naslove cemo sve vise ubuduce a citamo. Mora se zaustaviti to, nikakav problem nije da se dodje legalno i radi. Zamislite tako da svi rade, poderu pasos i lagano u prvu zemlju blagostanja, pa kolaps bi nastao.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 avg 2024, 15:44

Problemi u vezi s Orbanom su dublje prirode, pogotov kada vidmo izjave tipa
We [Hungarians] are not a mixed race and we don't want to become a mixed race," Orbán said on Saturday. He added that countries where Europeans and non-Europeans mingle "are no longer nations"
Ovakve poruke su povezane sa ekstremnim nacionaliznom i govore kako neki narodi nisu dobrodošli u Mađarsku.

Ekstremni nacionalisti teže očuvanju etničke homogenosti te prema ideologiji, metodama i ciljevima, idu putem koji može voditi u fašizam.

Arthur de Gobineau bi se sigurno složio sa izjavom ovog mađarskog majmuna.

Zbog ovakvih treba uvesti lomaču, javno kamenovanje i vješanje na trgu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 avg 2024, 16:27

dscile je napisao/la:
30 avg 2024, 14:01
Sa druge strane, malo juznije, imamo primjer Vucica koji je spreman dati i dupeta za tudje interese, samo da on ostane na vlasti. Pa tako forsira otvaranje rudnika litijuma i svjesno pokusava zatrovati sopstvenu drzavu. Ali sta ces, moc izaziva zavisnost o istoj.
Negdje pročitah da bi zagadili Drinu, preko nje i Savu (koju ljudi iz Beograda piju) i sve okolo, plus što bi bilo bruku jalovine, ali da bi namirili 90% potreba Europe za litijumom, te otvorili 20 000 radnih mjesta i godišnje bili dobri 200 milijardi Eura (ovo mi nešto previse, prevelika mi izgleda cifra)...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 30 avg 2024, 16:32

Pa sa njim na čelu, Srbija se zadužila nepunih 800 milijardi eura.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 avg 2024, 17:12

200 milijardi? to kao da je leorey lupio cifru, njemacka od izvoza auta nema toliko

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 avg 2024, 17:15

Bio sam opet po ovim pogranicnim opstinama Bogatic, Sremska Mitrovica, Ruma, Loznica. Ljudi rasulo tesko, propalo sve.

Vadi se covjek na ovom da se malo nesto pokrene jer nema sta drugo. U Srbiji se bas vidi da je izgubila 90% raspadom Jugoslavije. A i najgora je depresija kolektivna u tim gradovima.

Kad je na prvu Kalesija spram tih opstina vitalan grad.
Neka prica Vucic sta hoce, kamioni avioni ali Bijeljina je za one njegove gradove pojam razvijenosti.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 avg 2024, 17:29

sljivo je napisao/la:
30 avg 2024, 17:12
200 milijardi? to kao da je leorey lupio cifru, njemacka od izvoza auta nema toliko
I meni izgleda puno, ali kad skontas da je u zadnjih mjesec dana na noge Vucicu došao i Scholz i Macron, ocito ima nešto...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 avg 2024, 17:46

kraljttbvb je napisao/la:
30 avg 2024, 17:29
sljivo je napisao/la:
I meni izgleda puno, ali kad skontas da je u zadnjih mjesec dana na noge Vucicu došao i Scholz i Macron, ocito ima nešto...
Došao Macron da mu gurne 12 Rafal-a za 2.7 milijardi ojra :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 avg 2024, 19:23

VensanKasel je napisao/la:
30 avg 2024, 17:46
kraljttbvb je napisao/la:
30 avg 2024, 17:29
sljivo je napisao/la:
Došao Macron da mu gurne 12 Rafal-a za 2.7 milijardi ojra :kafa:
Još moraš fino zamoliti da ti ih proda i da ti uzme bruku love :salut:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 avg 2024, 19:31

Ministar je također izrazio zahvalnost na brojnim porukama podrške koje je primio, posebno od mladih ljudi spremnih da doniraju vlastita sredstva za kupovinu novih helikoptera i aviona. "Ganule su me poruke mladih ljudi koji su se spremni odreći mjesečne plate da kupimo nove helikoptere. Zahvaljujući takvim mladim ljudima, naša domovina ne treba brinuti, živjet će vječno. Hvala vam svima od srca," poručio je Helez.
Što Zukan baca bombe :rol:

Ja bih bas volio vidjeti ko će dati dio plate ljudima koji su neki dan bacili milione da se qrce sa novim autima...

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 30 avg 2024, 21:33

tuzlak1987 je napisao/la:
30 avg 2024, 17:15
Bio sam opet po ovim pogranicnim opstinama Bogatic, Sremska Mitrovica, Ruma, Loznica. Ljudi rasulo tesko, propalo sve.

Vadi se covjek na ovom da se malo nesto pokrene jer nema sta drugo. U Srbiji se bas vidi da je izgubila 90% raspadom Jugoslavije. A i najgora je depresija kolektivna u tim gradovima.

Neka prica Vucic sta hoce, kamioni avioni ali Bijeljina je za one njegove gradove pojam razvijenosti.
I sta Kalesija rang Loznice? :urnebes:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 avg 2024, 22:08

Kristijan je napisao/la:
30 avg 2024, 21:33

Nije rang Kalesije, Kalesija ne izgleda kao da je tu pala atomska bomba.

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 30 avg 2024, 22:25

Hvala Bogu svaki covjek na ovom forumu ima mogucnost posjetiti dva mjesta i uvjeriti se.
Loznica je za Kalesiju Novi Sad. Po svemu.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 30 avg 2024, 22:34

E jeste našli porediti Loznicu i Kalesiju :D
Trebali ste Banju Koviljaču, bili bi bliže.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 30 avg 2024, 22:41

Kristijan je napisao/la:
30 avg 2024, 21:33

Srbija izgubila definitivno ali zato hrvati i slovenci dobili i svaka im cast.

Hrvatska konkretno

-clanica EU-check
-clanica NATO-check
-clanica Sengen zone-check
-clanica Euro zone-check
-bezvizni rezim sa Amerikom i UK-check

Vala su imali za sta nezavisnost izboriti, svaka im cast. Kad skontas da su 2003 bili na istom mjestu ko mi i Srbija :rol:

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 31 avg 2024, 00:52

Skontaj u kolikom je ku.rcu prkno gdje Kristijan živi kad je njemu Loznica pojam

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 5 gostiju.