Tino-Sven Sušić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sabinho
Kontakt:

Re: Tino-Sven Sušić

Post Postao/la Sabinho » 03 feb 2015, 04:09

plavipatriota je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Nit' pokusavam. Slobodno mogu reci da sam Semira najvise gledao u ovom dijelu sezone u poredjenju sa svim foruasima (izvinjavam se ako ima jos neko ali niko se nije javljao kad su tekme). Napisao sam sta mislim o njemu, to sve stoji i ja stojim iza svega toga. Ono sto sam ja htio reci je da transfer nije nuzna stvar, svi znamo da Semir igra dobro medjutim on je u raskoraku izmedju Lechie i Videotona dok se ovdje ismijava to sto jedan puno mladji igrac nije uspio preci u jedan Inter ili Milan. Ima li tu logike?
"transfer nije bitan", nakon što spominješ klub s kojim pregovara, kod tebe se pretvara u "izmislio loptu"... daj ba, budi čovjek, priznaj, razumljivo je da kad si branio safeta, branit ćeš i ovog, išli ste protiv sebe i tad milion puta, ići ćete i u budućnosti samo zbog safeta, jer bi ovdje svi papetoljupci slavili transfer da indirektno pokažu da tino nije pozvan zato što je bratić...

zašto onda dole nisi napisao ovo što si meni sad, nego si nastavio sa forumašima porediti tinu i štilića, gdje ti je priča išla u smjeru da postoji razlika između godina, te da je već bio pozivan?
zašto nijednom ne spomenu da je štilić dobar igrač, osim sad meni kad si objašnjavao "logiku"?

I da se vratimo na godine, 26 godina, opet kažem, ulazi u najbolje godine, da je odigrao SP, da je pozivan u reprezentaciju, misliš da ne bi igrao sada u jačem klubu i bio više na glasu? Ko je Tinu tražio iskreno dok nije dobio poziv u repku? Iz juniora Standarda nije mogao u seniorsku ekipu, otišao u Hajduk i dobio poziv...
Sad ga traže bolji klubovi nego što traže Štilića, a nije samo stvar u godinama...

Ja ti kažem, pošto sam oko tine neutralan, razumijem i ako si želio da se inatiš ovim antitinosven radikalima rečenicom o štiliću, pa si zaboravio šta si prije pisao, ali bezveze je sad da pokušavaš i to opravdat... veći si gospodin ako si iskren!
Evo jos jednom, dakle Stilic je igrac koji je najvise prizivan od potencijalnih igraca. Na kraju ga trazi Videoton, prije toga ga uzese Karpaty, Gaziantep i Wisla. Prema misljenju vecine klub odredjuje igraca tako da ja uvijek spomenem Stilica u takvim situacijama. Tino je mozda mogao u prvi tim Standarda mi to ne znamo ali sigurno nije mogao imati garantovanu ni minutu i napravio je odlican potez dosavsi u Hajduk. Izabran je u tim prvog dijela HNL-a i pruza odlicne partije. Na to se zmiri i glavni je fazon sprdati se jer on nije uspio otici u te velikane. I da dodam, pogledaj Lechovu zlatnu generaciju i koji jedino bitniji igrac nije nista napravio. Time govorim da je on imao svoju sansu nekad davno u Tinovim godinama da ode i bez repke medjutim nije.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 feb 2015, 07:49

I za koga se na kraju udala mlada???

mchadesh
Kontakt:

Post Postao/la mchadesh » 03 feb 2015, 08:24

Batko je napisao/la:I za koga se na kraju udala mlada???
Dok je nama Jašara, živoga, zdravoga,
Tinkica se udat neće! :D

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 feb 2015, 08:47

Kako je sinoć Miki izjavio, ništa od Serie A, jer je tamo nedostatak novca. Najave jesu bile pompozne, ali ne vjerujem da bi iz Hajduka navodili i imenom govorili s kim su razgovarali u Interu, da se to zaista i nije dešavalo. Međutim, u startu se moglo vidjeti da će do samog kraja nešto šljakti i na kraju se ispostavi to kao presudno. Novac i način eventualne uplate su odmah iskočili kao problem, no izgleda da su se ipak nadali da će sve biti riješeno. Inače, mislim da su se odmah trebali okrenuti i drugim klubovima, a ne u startu "obećati" jednom klubu. Kasno su krenuli u stvarno tržište i zbog toga su ostali uskraćeni. Isto, vjerujem da fiksna cijena nije bila dobra ideja, ako su imali želju da ga prodaju.

Nadam se da ovo neće imati utjecaja na igrača. Vjerujem da će nastaviti sa dobrim igrama da zasluži poziv u reprezentaciju i da opet privuče klubove na sebe.
Ima vremena do ljeta, sretno Tino! :bih:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 03 feb 2015, 09:02

Kako da nema novca.... Inter potrosio ili ce potrositi kroz otkupe brdo para... podolski, shaqiri, santon I na kraju najveca pljuska u vidu 8mil za Brozovica... prosjecnog igraca al za Tinkeca magistra fudbala...
Tako da to za pare ne pije vode....a kako znamo adjo I ostali uvaljivaci feler robe su najvise potencirali Inter kao buducu destinaciju, mozda na Sokeru al kad uradis ovog panja u editoru...
I uzgred ebeni Cagliari dade 4mil za iigraca Dinama.... dakle kvalitet se placa... a skart robu kakva je Tino nece niko...msm nije ni Cop klasa al opet s razlogom hiljadu puta vise na cijeni...

Da je postojala (a nije) ikakva ponuda pa I od milion eura, 5mil je samo paravan da mogu reci da su odbili ponude koje naravno nisu ni dosle, zapakovali bi oni njega jos bi mu I masnu stavili....al dzaba..dabogda kceri da te aga uzme...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 03 feb 2015, 09:05

BaDa12 je napisao/la:Kako je sinoć Miki izjavio, ništa od Serie A, jer je tamo nedostatak novca. Najave jesu bile pompozne, ali ne vjerujem da bi iz Hajduka navodili i imenom govorili s kim su razgovarali u Interu, da se to zaista i nije dešavalo. Međutim, u startu se moglo vidjeti da će do samog kraja nešto šljakti i na kraju se ispostavi to kao presudno. Novac i način eventualne uplate su odmah iskočili kao problem, no izgleda da su se ipak nadali da će sve biti riješeno. Inače, mislim da su se odmah trebali okrenuti i drugim klubovima, a ne u startu "obećati" jednom klubu. Kasno su krenuli u stvarno tržište i zbog toga su ostali uskraćeni. Isto, vjerujem da fiksna cijena nije bila dobra ideja, ako su imali želju da ga prodaju.

Nadam se da ovo neće imati utjecaja na igrača. Vjerujem da će nastaviti sa dobrim igrama da zasluži poziv u reprezentaciju i da opet privuče klubove na sebe.
Ima vremena do ljeta, sretno Tino! :bih:

Bada,escribir en espanol... Se amable por favor !! :) :D Como estas esta manana!? :D
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 feb 2015, 09:35

rishaaa je napisao/la: Bada,escribir en espanol... Se amable por favor !! :) :D Como estas esta manana!? :D
Oho, Rishaa, estoy muy bien, gracias. Espero que tu eres tambien. Pienso que otros miembros aqui no quieren leer nuestro conversacion, pues... es mejor que parar aqui. :wave:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 feb 2015, 09:54

Izmedju svih vijesti koje su o Tinu dolazile vjerujem da je bilo i istine i lazi. Sada ne bi vise ni volio da se proda u ove drzave gdje jos nije prelazni rok zavrsen. Za repku je vazno da nije u prvih 11 a za njega i nije nasusno potrebno da bude u 23. Navijaci ga ne zele i u njemu vide sve lose sto je zadesilo repku. Dijelom su i u pravu. Nadam se da ce se okrenuti sebi i Hajduku i trenirati jos vise i napravit sebe jos boljim igracem. Neka ga u Hajduku Mesa ce ga svakako gledati i ako zasluzi to neka mu bude ulaznica. Nakon svega ovoga volio bih da ga uopce ne zove u repku. Neka mu ovaj drugi dio prvenstva bude novi pocetak u ocima navijaca. Zvizduci na Bilinom polju mogu unistiti samopouzdanje ovom momku. Vidjelo se na njegovom primjeru da mozemo dosta trpiti ali kad pocnemo cipelariti radimo to bez milosti. Zato za mene bi bilo najbolje u ovom trenutku da Tino ispadne iz repke i neka ga Bazdarevic prati pa ako ga uvjeri da tu treba biti i pozove. Zelio sam mu sve najbolje cisto radi njegovog napretka. Sve isto zelim i Hodzicu, Arslanagicu, Tankovicu, Hajradinovicu, Zoloticu ili Cimerotu. Svakom od igraca od kojih sam ili jos uvijek u buducnosti ocekivam nesto dobro za ovu repku.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 03 feb 2015, 10:19

Na adresu Gayduga je stigla ponuda za TSS od Intera i Milana. Milan Rapaic je prvim avionom odletio za Milano na pregovore. I dok je lutao po prostorijama fudbalskih klubova iz Milana predstavljajuci svog pulena,ljudi tamo uopste nisu znali o cemu je rijec. Radilo se o ponudama Intera iz Zapresica i Milana iz Kumanova.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 03 feb 2015, 10:22

BaDa12 je napisao/la:
Oho, Rishaa, estoy muy bien, gracias. Espero que tu eres tambien. Pienso que otros miembros aqui no quieren leer nuestro conversacion, pues... es mejor que parar aqui. :wave:

Gracias por preguntar,yo estaba un poco enfermo,pero ahora estoy mejor :D Y que me importa para ellos? :D Pero, aceptar no vamos a escribir en espanol :D Nos vemos querida... :wave:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 feb 2015, 10:28

Saludos para Badi. Hasta tarde. ;) :wave:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 03 feb 2015, 10:48

Sabinho je napisao/la:Nit' pokusavam. Slobodno mogu reci da sam Semira najvise gledao u ovom dijelu sezone u poredjenju sa svim foruasima (izvinjavam se ako ima jos neko ali niko se nije javljao kad su tekme). Napisao sam sta mislim o njemu, to sve stoji i ja stojim iza svega toga. Ono sto sam ja htio reci je da transfer nije nuzna stvar, svi znamo da Semir igra dobro medjutim on je u raskoraku izmedju Lechie i Videotona dok se ovdje ismijava to sto jedan puno mladji igrac nije uspio preci u jedan Inter ili Milan. Ima li tu logike?
Tražio bi svako i Štilu da je ovaj dobio šansu u reprezentaciji i da je igrao na SP.. Naši igrači se upravo preko reprezentacije i prodaju.

Ne ode vala nigdje ovaj tako da u prvih 11 ni pod slučajno, tek ponekad ga pustiti da uđe kad je utakmica gotova stvar čisto da znamo znal' išta. Ovo do sad što smo vidjeli od njega je Bože sačuvaj a i nije vala neke ljepote pa da mu progledamo kroz prste, svi igrači nam lafčine samo on ko lopov ružan. Može on u Realu završit ali nikad zaboraviti neću način na koji je ovaj "defanzivni" vezni dospio u repku. Ovaj kako je preskakao sve, reklo bi se talenat i igračina ala Ronaldinho.. Prvo haj treba defanzivni vezni - zovi ga, onda malo pomalo s klupe (prve 2-3 utakmice) a onda stalna prva postava ne možeš ga ni pajserom više otjerat. U prvoj sigurniji bio od Džeke, Bešića i Pjanića.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 feb 2015, 11:09

Sabinho je napisao/la: Evo jos jednom, dakle Stilic je igrac koji je najvise prizivan od potencijalnih igraca. Na kraju ga trazi Videoton, prije toga ga uzese Karpaty, Gaziantep i Wisla. Prema misljenju vecine klub odredjuje igraca tako da ja uvijek spomenem Stilica u takvim situacijama. Tino je mozda mogao u prvi tim Standarda mi to ne znamo ali sigurno nije mogao imati garantovanu ni minutu i napravio je odlican potez dosavsi u Hajduk. Izabran je u tim prvog dijela HNL-a i pruza odlicne partije. Na to se zmiri i glavni je fazon sprdati se jer on nije uspio otici u te velikane. I da dodam, pogledaj Lechovu zlatnu generaciju i koji jedino bitniji igrac nije nista napravio. Time govorim da je on imao svoju sansu nekad davno u Tinovim godinama da ode i bez repke medjutim nije.
Semir je igrac koji je prosao Zeljinu skolu i BH uslove, kao takav napravio neku karijeru gdje je vrhunac dozivio u Poljskoj. Tada su igrali grupu lige uefe as Macester Citijem i CSKA Moskva gdje je Stila bio jedan od boljih igraca. Proglasen najboljim igracem Poljske tada je imao ponude koje je zasluzio svojim radom i trudom i prikazanom na terenu, ali Lech ga nije prodao na vrijeme i kolo srece se okrenulo.
U svojoj top formi nije dobivao poziv u repku, kasnije 2011 u tekmi protiv Bjelorusa ulazi prije Misketa i igra pristojnu tekmu. Nakon toga nije dobio sansu da se pokaze.
Sa druge strane imas igraca koji je mlade repke proveo u dresu Belgije (Zasto mu nikad nije padalo na um da zaigra za BiH?) koji je ponikao u skoli Standarda iz Lijeza odakle je protjeran toliko da nije mogao naci slabiji klub u Belgiji, prva ili druga liga, vec je otisao u Hajduk gdje prvi put NIJE prosao probu i vratio se pokunjenog repa u Lijez.
Istovremeno, Avdija Vrsajevic prvotimac hajduka, krilo po skoli i vokaciji dobija poziv u repku na mjesto rezernog desnog beka Mujdze, a Tino ide na drugu probu na kojoj prolazi.
Na pocetku je u Hajduku bilo lose, da bi proljece 2013 godine odigrao pristojno i izborio se za status prvotimca i nosioca ekipe.
Dakle poredis igraca koji je iz BH blata dosao do toga da zabija Mancester Citiju i CSKA Moskvi i igraca koji je iz EU uslova preko druge probao dosao u majstore sa mora koji ne pamte losiju generaciju igraca (trenutno se bore za status treceg kluba u susjedstvu).
Sada ne mozemo pricati sta bi bilo kad bi bilo, ali se treba zamisliti da je Stila dobio sansu da mijenja Misketa u repki kada je bio u top formi, a to je prelaz od Cire do Papeta i kada je imao godina kao Tino sada.
I vrapcu na grani je jasno da Tino nema mjesta u 11 repke sto je i dokazao jer fizicki moze izdrzati poluvrijeme, jako spor igrac koji carini loptu, igra staromodni fudbal, sa potezom viska svaki put, ali ga je visa sila ondosno stric napravio prvotimcem repke koja je igrala na SP.
U njegovu prodaju i u marketing su ulozeni milioni, puno je tu ljudi koji trebaju biti dobri od tog transfera i zbog toga se cijena puse da bi se vukovi namirili a niko ne misli na buducnost igraca koji bi u Interu truhnuo jer ovakav nema kvalitet da tamo igra.
Sada kada nije nigdje otisao nek mu je Bog na pomoci, mora pokazati da je psihicki jak i da ova seljakanja svaki dan nisu ostavila posljedice na njega (sto je veoma tesko i snaznijim mentalnim sklopovima od Tine to nije uspjevalo).
Usporedba sa Stilom je bespotrebna, obojica se trebaju boriti za mjesto na sirem spisku, ali licno mislim da je Semir odigrao bolju jesen od Tine, sta ce biti na proljece neka odluci Mesa.
Ismijavanje na forumu ste izazvali vi koji ste dijelili pljuske i stavljali aparate za svako forsiranje za malog.
Od Tine se napravilo to da se sve lose u repki vezuje za njegov nastup i na tu prokletu tekmu sa Egiptom, a to treba zahvaliti svom strikanu koji mu je uradio medvjedju uslugu. Tako da sada lijepo kusaju ono sto su napravili.
A valjda ce onaj ex skontati da poslovica ispeci pa reci ima nekog smisla, sada se po ko zna koji put sprdaju i sa njim i njegovom inteligencijom i karakterom i izgledom.
Ne moze Pariz ni za stoljeca istjerati onaj bosanski tvrdoglavluk iz njegove glave.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 03 feb 2015, 11:13

Susiceva druzina i dalje po svome, zamjene teza , konstrukcije...
Ovdje niko TSS ne ismijava zato sto nije uspio napraviti transfer u Inter i ostale klubove koji su ga "trazili", ismijavaju ga jer su svjesni da je to sve bila najobicnija laz !
To sto je Rapaic isao da proda sina u Inter , ili sta vec, pa usput ponudio TSS, ne znaci da ga je Inter trazio !!! To sto je, nakon bjesomucne medijske kampanje,neko pitao Macinija sta misli o TSS, pa ovaj kurtoazno odgovorio da je talentovan, ne znaci da ga je zelio u Interu.
Nije ga niko trazio, jer u Split nije dosla niti jedna zvanicna ponuda, to je potvrdio i Vucevic. Sve su bile lazi ne bi li mu se podigla cijena i zagrizao neki Germaniaspor iz Turske, za milion, sto uopste ne cudi ako se uzme kolicina lazi kojom je dosao i ostao u reprezentaciji.
Ako TSS poredite sa Stilicem, TSS prvo mora da napravi transfer u vrlo pristojnu ukrajinsku ligu, do tada , on je prosjecan HNL igrac.
Dakle , nisu raja pakosna i zlonamjerna, nego ne dozvoljavaju da ih za nos vuku polupismene, bjelosvjetske varaliceu liku osoba kojim je TSS okruzen ;)

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 feb 2015, 11:41

calcio je napisao/la:A evrogolovi, asistencije, lijepi potezi, naklonost trenera Tudora, izbor u tim sezone, sastanci u Milanu,... Sve je to kupljeno, bas sve. Od protivnika koji pustaju da im Tino zabija, da ih dribla i levati, do talijanskih medija koji objavljuju zainteresovanost njihovih klubova. Mora se reci da je familija Susic stvarno predana ovom projektu, Kao i to da su ocigledno puni kao brod kada mogu sve to kupiti. Da nisu Susici ustvari bosanski ogranak familije Rotschield? Mislim da jesu. Ne pitajte za dokaze ali oni su svuda oko nas, samo treba sirom otvoriti oci.
Za te sastanke sa italijanskim klubovima u Milanu znate ocigledno samo ti i familija Susic. Nes ti posla moras biti Rotshild da u nekim dalmatinskim novinama prodas pricu da se sastanci u Milanu za transfer Tina u Inter ili Milan :lol: . U te vase bombe niko ne vjeruje i prestani da lazes ovaj napaceni narod svojim dezinformacijama i falsifikacijama, ovog panja kao sto sam i tvrdio od samog starta ove sage i onih cuvenih "cestitamo Tino na transferu" :lol: sam govorio da nema nista, to je samo manipuliranje javnosti i pokusaj sa ciljem da bi panj ostao u reprezentaciji i ne bi li se neka manja riba upecala na ovu zainteresovanost Intera ali to nazalost nije uspjelo cak ni turski burekspori ne zele Susica.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 feb 2015, 11:45

calcio je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
calcio je napisao/la:A evrogolovi, asistencije, lijepi potezi, naklonost trenera Tudora, izbor u tim sezone, sastanci u Milanu,... Sve je to kupljeno, bas sve. Od protivnika koji pustaju da im Tino zabija, da ih dribla i levati, do talijanskih medija koji objavljuju zainteresovanost njihovih klubova. Mora se reci da je familija Susic stvarno predana ovom projektu, Kao i to da su ocigledno puni kao brod kada mogu sve to kupiti. Da nisu Susici ustvari bosanski ogranak familije Rotschield? Mislim da jesu. Ne pitajte za dokaze ali oni su svuda oko nas, samo treba sirom otvoriti oci.
Sve sto si naveo je istina, evo i ovo:
5.1.2015.
Safet Sušić: Transfer Tina u Inter je gotova stvar

I kako nakon ovoga i slicnih stvari vise im mozes povjerovati bilo sta?
Da pratis fudbal, znao bi da vecina mogucih transfera propadne, iako cesto izgledaju kao da je sve zavrseno. Lulic je ne primjer ljetos jednom nogom bio u Juventusu a sada je daleko hiljadama kilometara.
Posto si se uhvatio te izjave, to mi govori da ne pratis fudbal bas pretjerano.
Da ti pratis imalo fudbal znao bi kad neko tako blizak nekom igracu sluzbeno izjavi da je transfer gotova stvar onda je gotova stvar osim naravno ako se ne radi o notornom lazovu kakav je sam Safet Susic koji stalno laze i manipulise preko medija kako bi ostvario svoje sitne ciljeve naustrb reprezentacije BiH, ali jos jedan neuspjeh lazova iz klana Susic jos je jednom Sajo govedo raskrinkan, neces proci govedo, NECES RAZBOJNICE!
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 03 feb 2015, 11:53

TINKI VINKI DIPSIIII 15 klubova ga trazilo i nigdje ne ode
Limvo Likce

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 03 feb 2015, 11:59

Reprezentacija daje igraču onoliko koliko on daje njoj, reprezentativne igre su prodale mnoge naše igrače s tim da su ti igrači pokazali kvalitet u najdražem dresu. Njegovo forsiranje u reprezentaciji je moglo biti mnogo suptilnije pametnije ali očekivati od bivšeg selektora taj nivo inteligencije je nerealno. Ispocetka (utakmica protiv Kipra) je mali zauzeo Medunjaninovo mjesto, nakon što je Safet strateški radio na uklanjanju Misketa uz reprezentacije sto mu je nažalost pošlo za rukom. Eh s obzirom da se već na toj utakmici vidjelo nezadovoljstvo od strane navijača (skandiranje da hare uđe), pape je u narednim utakmicama stavio obojicu i forsirao nesretnu dijamant formaciju sto je po meni mnogo gore nego da je Tino ostao na terenu a Medo na klupi, ovako je smetao i Harisu i Miralemu.Totalno nedefinisane uloge igrača sredine, s defanzivom sva trojica na ti, znaci igrač manje na terenu. Tu jednostavno njegova igra nije ni mogla doći do izražaja, da je momak ulazio u igru zadnjih 15-tak minuta umjesto Mede ili Misketa unio bi svježinu u igru, vidio bi se taj njegov kvalitet a i navijači bi u velikoj mjeri na drugi način gledali na njega, ovako mu je amidza učinio medvjedu uslugu. I ove priče oko transfera mu ne idu na ruku jer je sada jasno da momak sa 23godine koji je bio starter u reprezentaciji koja je trenutno u top 25 reprezentacija svijeta ne moze napraviti neki solidan transfer.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 feb 2015, 12:00

Zajebanciju na stranu, sad malo ozbiljno da nesto kazem.....

Mislim da je Safet Susic napravio najvecu stetu TSSu u karijeri.....Kao prvo prerano ga je doveo u reprezentaciju i prerano ga stavio da igra.... Bacio ga je u vatru u najvaznojoj utakmici BIH sa Nigerijom... Poslije toga u kvalama mu cak nasao mjesto u prvih 11... Ogroman je to pritisak bio na decku, uz to publika ga nije podrzavala upravo zbog Amidzinog guranja.... Tesko je bilo opravdati ulogu u tim uslovima....

Taj potez je bio okidac za niz negativnih stvari.....Urusena atmosfera je jedna od njih, Onda Pape se pokazao kao veliki tvrdoglavi nepotista...TSSu je taj potez dosao kao kad jednogodisnjem djetetu das veliki magnum da pojede(preveliki zalogaj)...Suigracima u repki je takodjer tesko palo posebno onima koji u Tinu vide konkurenta.. I na kraju krajeva svi skupa smo ostali uskraceni za toliko zeljeni uspjeh, ponizeni smo od Nigerije, poslije je u kvalama nastavljen niz pa smo tu gdje jesmo i sa 2 boda iz 4 tekme se pokusavamo iscupati iz govana....

Da se razumijemo decko uopste nije los igrac, ima on dosta kvaliteta ali nije isao nekim normalnim putem...Daleko je on od startera u reprezentaciji BIH...Slazem se da treba da ima mjesta na sirem spisku ali ovo sto mu je Pape pruzio je previse....

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 03 feb 2015, 12:10

Batko je napisao/la:
Da se razumijemo decko uopste nije los igrac, ima on dosta kvaliteta ali nije isao nekim normalnim putem...Daleko je on od startera u reprezentaciji BIH...Slazem se da treba da ima mjesta na sirem spisku ali ovo sto mu je Pape pruzio je previse....
Ne bih se slozio, mislim da je decko naprosto los igrac. Los u smislu kvaliteta za igranje u ligama 5.
Spor, losa kondicija, los defanzivno, takticki tanak... Ima dobru tehniku, dobar sut, pokoji atraktivan potez ali takvih imamo i u Bih . Igrac po mjeri HNL, kao sto je Stilic igrac po mjeri poljske lige.
Uz sav marketing, nastup na SP, standardno mjesto u reprezentaciji, nije stigla niti jedna zvanicna ponuda u Hajduk. Zasto? Pa zato sto profesionalci, prije nego istresu pare, provjere sta kupuju.
Neko ce reci da je cijena problem, pa jeste onda kada za igraca koji vrijedi 0.5-1 milion, trazite 3 ili 4 miliona :roll:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, MrPink, Shogun, SWOT i 34 gosta.