FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 avg 2010, 10:07

harry_90 je napisao/la:Sad procita da se na Tusnju igra 80 derbi starih rivala.Dosadasnji skor ova 2 tima je 30 pobjeda Slobode,nerijeseno 22 puta,i 27 pobjeda Zeljeznicara.
Taj ko je vodio statistiku nije dobro preracunao.

Evo ti statistike od covjeka sa orga koji ima pohranjene sve Zeljine dosadasnje utakmice.

Predstojeća utakmica će biti 92. između Želje i Slobode. U BH prvenstvima smo odigrali 30, u Prvoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije 46, u Kupu BiH 5, u Kupu Jugoslavije 4 i u nižim ligama bivše države 6 utakmica. Dakle, ukupno 91 i ova naredna je 92. po redu. Omjer je 37 pobjeda Želje, 34 pobjede Slobode i 20 remija, uz gol-razliku 121:111.
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 20 avg 2010, 10:20, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

TRIP
Kontakt:

Post Postao/la TRIP » 20 avg 2010, 10:13

Kaže neko sjeverna tribina je za fukare. Pa šta će onda ostati za gostujuće navijače. Uzeli ste zapad, uzeli ste sjever, onemogućili nam čošak na sjeveroistoku gdje su nekad gosti stajali i istok ukinuli (ako ga je bilo). Sloboda je zrela za uzimanje licence jer ne ispunjava ni minimum uslova. Žalosno je da grad kao što je Tuzla ima onakvo ruglo od stadiona.

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 20 avg 2010, 10:20

TRIP je napisao/la:Kaže neko sjeverna tribina je za fukare. Pa šta će onda ostati za gostujuće navijače. Uzeli ste zapad, uzeli ste sjever, onemogućili nam čošak na sjeveroistoku gdje su nekad gosti stajali i istok ukinuli (ako ga je bilo). Sloboda je zrela za uzimanje licence jer ne ispunjava ni minimum uslova. Žalosno je da grad kao što je Tuzla ima onakvo ruglo od stadiona.
nezzna se nista mozda mi tamo a vi na D, necete na A tribinu zato sto nije ogradjena e sad ili cete na D na sjever ili kako kaze @slani grad opet na skolsko :( :( ....e sad nezz sto bi vas tam smjestili ako ce sjever biti prazan ili D tribina....vidjet cemo sutra niko nista nezzna...pola ih govori manijaci na sjever pola fkr na sjever....tacna informacija ce se znati sutra....a to za licencu djabalame pricas kad nam je nece uzeti...hihih... :mrgreen: :mrgreen: ...bit ce uslova polakooo... :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: FKR_ajla_TZ, dana/u 20 avg 2010, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.

Blueone
Kontakt:

Post Postao/la Blueone » 20 avg 2010, 10:21

Ako ecmo opet na skolsko igraliste, mrka kapa.
Nek se Jasmin Imamovic kleberi na tv-u malo pred izbore a gostujucim navijacima livada il igraliste
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 20 avg 2010, 10:26

Blueone je napisao/la:Ako ecmo opet na skolsko igraliste, mrka kapa.
Nek se Jasmin Imamovic kleberi na tv-u malo pred izbore a gostujucim navijacima livada il igraliste
tako je tooo kad nam je nacelnik nezainteresovan za sport....a mozda i necete na skolsko strpite se do sutra...nezzna se niss...et vasi su dobili dopis da ce ici na tribinu a ovamo pojedini govore da cemo mi FKR ici na sjever...vidjet cemo sutra...

TRIP
Kontakt:

Post Postao/la TRIP » 20 avg 2010, 10:28

pa normalno da vam neće uzeti licencu kad imate ljude koji vas u savezu godinama guraju jer da to ne rade vi bi se davno ugasili. održavaju vas u životu tako što vam malo suđenje srede kod kuće. Zato se niko i ne sjeća kada je sloboda zadnji put izgubila kod kuće a isto tako ni kada je zadnji put pobjedila u gostima.

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 20 avg 2010, 10:33

TRIP je napisao/la:pa normalno da vam neće uzeti licencu kad imate ljude koji vas u savezu godinama guraju jer da to ne rade vi bi se davno ugasili. održavaju vas u životu tako što vam malo suđenje srede kod kuće. Zato se niko i ne sjeća kada je sloboda zadnji put izgubila kod kuće a isto tako ni kada je zadnji put pobjedila u gostima.
nas guraju sta ti je ccc da nas guraju nebi nam oduzeli licencu da igramo evropske tekme...malo sudenja...sve to valja platiti...a sloboda nema para da placa redovito igracima a kamoli sudijama da nam srede tekme kod kuce razmisljaj malo....jednostavno kod kuce igramo bunker...hihih....e pa niss se ti ne brini bit ce pobjeda u gostima samo cekamo neke promjene a onda ces se zabrinuti zat bolje suti i budi zadovoljan sho ne dobijamo u gostima ide vam u korist....al kad tad desit ce se promjene samo nemoj tad reci da smo s citavim savezom u dogovoru....ccccc....

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 20 avg 2010, 12:39

sretno sutra! kad ih je mlatno travnik, mozete i vi!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 avg 2010, 12:41

Stole iz Bora je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Sad procita da se na Tusnju igra 80 derbi starih rivala.Dosadasnji skor ova 2 tima je 30 pobjeda Slobode,nerijeseno 22 puta,i 27 pobjeda Zeljeznicara.
Taj ko je vodio statistiku nije dobro preracunao.

Evo ti statistike od covjeka sa orga koji ima pohranjene sve Zeljine dosadasnje utakmice.

Predstojeća utakmica će biti 92. između Želje i Slobode. U BH prvenstvima smo odigrali 30, u Prvoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije 46, u Kupu BiH 5, u Kupu Jugoslavije 4 i u nižim ligama bivše države 6 utakmica. Dakle, ukupno 91 i ova naredna je 92. po redu. Omjer je 37 pobjeda Želje, 34 pobjede Slobode i 20 remija, uz gol-razliku 121:111.

ma nije ni bitno.... bilo kako bilo to je dosta ujednaceno sto se vidi po omjeru pobjeda, a i gol .I ta gol razlika je otisla malo u one dvije utkamice gdje smo primili na grbavici 4 i 5 komada ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 avg 2010, 12:52

TRIP je napisao/la:Kaže neko sjeverna tribina je za fukare. Pa šta će onda ostati za gostujuće navijače. Uzeli ste zapad, uzeli ste sjever, onemogućili nam čošak na sjeveroistoku gdje su nekad gosti stajali i istok ukinuli (ako ga je bilo). Sloboda je zrela za uzimanje licence jer ne ispunjava ni minimum uslova. Žalosno je da grad kao što je Tuzla ima onakvo ruglo od stadiona.

istok je bio i mi smo na njemu bili.On je nazalost srusen, a dok je posotjao vi svi ste bili gosti na D tribini...naranvo vi ste na tu D tribinu ulazili fakticki uvjek skupa sa nama sa tog stajanja, jer smo tada bili u jako dobrim odnosima....Sada je to druga situacija i uslovi ne postoje, jer se gradi ona tribina.Dok je postojalo ono stajanje-istok, barem gosti su bili sretni.....ipak vidis da se malo napredovalo sa izgradnjom te tribine.Ja sam vec rekao, da smo mi izgubili dobar dio ekipe to jeste navijaca zbog nepostojece tribine.Mislite da je nama drago sto nemamo svoju tribinu i sto gosti ne mogu rahat biti smjesteni ponovo na D tribinu kao nekada.Polahko uradit ce se ova tribina i ako bog da tad ce se i sve stare fukare ponovo vratiti na tribinu i bice to sve kao nekada :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 avg 2010, 13:59

Bas me zanima zasto zicu nisu maknuli sa dijela nase tribine,gdje smo sad.Kad ce nas biti vise u mecu protiv Zelje,a ne ogradjeni zicom ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 20 avg 2010, 14:03

harry_90 je napisao/la:Bas me zanima zasto zicu nisu maknuli sa dijela nase tribine,gdje smo sad.Kad ce nas biti vise u mecu protiv Zelje,a ne ogradjeni zicom ?
pa zat sho su nas odvojili od simpatizera...mah nekako cemo se pogurati...a i jos uvijek se nezz hocemol na D tribinu ili na sjever.....

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 avg 2010, 14:09

harry_90 je napisao/la:Bas me zanima zasto zicu nisu maknuli sa dijela nase tribine,gdje smo sad.Kad ce nas biti vise u mecu protiv Zelje,a ne ogradjeni zicom ?
zato sto kad bi popunili pola D tribine to bi bilo odlicno za sutra....
volio bih da grijesim, ali sutra nece bit puno vise od 200-300 fukara ,daj boze i toliko.
Opet kazem,nadam se da grijesim , ali dugo ce vremena proc prije nego mi opet napunimo i pola D sektora,a o vremenu kad nas je preko 1000 bilo na D tribini na ovakvim utakmica necu ni da pomisljam, tuga me odmah uhvati :evil:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 avg 2010, 14:14

FKR_ajla_TZ je napisao/la:
pa zat sho su nas odvojili od simpatizera...mah nekako cemo se pogurati...a i jos uvijek se nezz hocemol na D tribinu ili na sjever.....
U nas se nista ne zna do zadnje minute :evil:

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 20 avg 2010, 14:34

Cuspajz je napisao/la:
slani grad je napisao/la:eo vako......sto se tice manijaka oni ce 90% PONOVO na ono skolsko igraliste...nazalost :| .....na sjever NIKO ne moze dok ne bude skroz gotov.....sto se nas tice..klasika...D tribina...tako stvari stoje i info je tacan..e sad jedino ako nesto ne promjene u zadnjoj sekundi....i to ce im izgleda ACAB ogranicit broj na 150....stoka je to...neuslovnost,ovo-ono :roll: ....da problem bude jos veci pitanje je sta se uopste vidi iz onog skolskog igralista jer sad teren zaklanjaju sektori sjevera koji su gotovi :? ....uglavnom...s.r.a.nj.e. kroz gusto granje se nastavlja...
ne pisi gluposti ,manijaci su trazili da idu na tribinu i upava slobode im je poslala dopis u kojem im je obecano da 180-200 moze i dobit ce dio tribine ,koji sjeverni ,a ,d ne zanima nas hocemo da gledamo klub sa tribine jer nam je dosta golubarnika i skolskih igralista u tz
samo da ne bude kakvih nereda, nije baš uspio taj ekperiment vidjelo se to na tekmi protiv Sarajeva. :geek:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 avg 2010, 14:56

Glavaš: Respektujemo Želju ali tri boda ostaju na Tušnju

Sutra se na Tušnju igra utakmica između starih rivala, Slobode i Željezničara. Tuzlaci su jedina ekipa koja je u drugom dijelu prošle sezone uspjela pobjediti plave a nadaju se da će istu stvar ponoviti i u sutrašnjem meču.

Željezničar je nakon sjajnog otvaranja sezone i šest bodova na startu prvenstva, prošle sedmice posrnuo u Travniku dok su nogometaši Slobode poniženi napustili Koševo sa tri gola u mreži od ekipe Sarajeva.

Pobjeda se za domaći tim u sutrašnjoj utakmici postavlja kao imperativ, toga je svjestan i šef stručnog štaba Slobode, Vlatko Glavaš koji respektuje ekipu Željezničara ali vjeruje u dobar rezultat svog tima.

Kada vam dolazi prvak BiH koji je odlično otvorio ovu sezonu Premijer lige, onda morate imati određeni respekt prema protivniku. To međutim ne znači da se mi bojimo Željezničara, sigurno je da nas očekuje teška utakmica ali mi želimo nastaviti tamo gdje smo stali protiv Travnika. Uz maksimalno zalaganje na terenu vjeruejem da ni rezultat neće izostati i da će tri boda ostati na Tušnju, kazao je Vlatko Glavaš .

Strateg Slobode nema problema što se tiče sastava koji bi se sutra trebao suprostaviti Željezničaru pa nam je izdiktirao sastav koji će početi sutrašnju utakmicu pa bi ako se nešto bitnije ne promjeni, protiv Željezničara trebali početi sljedeći igrači: Mujkić, Halilović, Aleksić, Jogunčić, Raca, Zoletić, Gavarić, Dajić, Ćehajić, Mujić i Smajlović.

Prije nekoliko dana, Slobodi se priključio Ilija Ristanić, radi se o igraču koji se dobro snalazi na bočnim pozicijama a u karijeri je nosio dres Napredka iz Kruševca, Modriče i Orašja a bio je i član mlade reprezentacije BiH. Prema posljednjim informacijama, postoji mogućnost da Ristanić već u utakmici protiv Željezničara upiše prve minute u dresu Slobode.

Još uvijek je nejasna sudbina Staniše Nikolića koji se u Tuzlu vratio iz Slovačke ali sa neriješenim statusom. Od bivšeg kluba DAC 1904 nije dobio slobodne papire pa će kako nezvanično saznajemo, svoj slučaj prijaviti UEFA-i.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 avg 2010, 16:26

ultrasstyle_tz je napisao/la:
volio bih da grijesim, ali sutra nece bit puno vise od 200-300 fukara ,daj boze i toliko.
Opet kazem,nadam se da grijesim , ali dugo ce vremena proc prije nego mi opet napunimo i pola D sektora,a o vremenu kad nas je preko 1000 bilo na D tribini na ovakvim utakmica necu ni da pomisljam, tuga me odmah uhvati :evil:
dosta standardnih momaka iz prvih ekipa vise tu ne dolazi i razlog je poznat.Valjda se ta tribina zavrsi uskoro pa i mi ponovo dodjemo na svoje
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 avg 2010, 16:27

SaltCityAttack je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:
dosta standardnih momaka iz prvih ekipa vise tu ne dolazi i razlog je poznat.Valjda se ta tribina zavrsi uskoro pa i mi ponovo dodjemo na svoje
Kad se ta tribina zavrsi,oni ce se vratit ? Koliko ih sad bojkotuje?

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 avg 2010, 17:05

pa ne mogu ti ja pisat ovdje imena :)... ima ovdje ova dva tri covjeka na forumu koji su takodjer blizi grupi znaju na koga mislim i koji su to ljudi.Uglavnom su to bili ljudi koji su najvise pruzali zadnjih nekoliko godina.Ima ljudi koji su batalili tribinu prije 6-7 godina.Naravno svi oni uglavnom iz istih razloga ne dolaze organizovano, ali bi svakako ponovo bili tu kada tribina bude gotova....Uglavnom sve je to u kontaktu radi se na tome da se sto prije krene sa ponovnim maksimalnim skupljanjem starih clanova koji su voljni ponovo doci na tribinu i pomoci da se vratimo tamo gdje mi ustvari i pripadamo.
Naravno u tom slucaju i nasa dijaspora ce jos vise da ozivi sto ima skoro svaka grupa danas.Samo u mom gradu ovdje u Chicagu imas pored mene jos 2-3 lika koji su ba bili prije ratna i poslije ratna ekipa fukara naprimjer BRZI :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 avg 2010, 17:09

SaltCityAttack je napisao/la:pa ne mogu ti ja pisat ovdje imena :)... ima ovdje ova dva tri covjeka na forumu koji su takodjer blizi grupi znaju na koga mislim i koji su to ljudi.Uglavnom su to bili ljudi koji su najvise pruzali zadnjih nekoliko godina.Ima ljudi koji su batalili tribinu prije 6-7 godina.Naravno svi oni uglavnom iz istih razloga ne dolaze organizovano, ali bi svakako ponovo bili tu kada tribina bude gotova....Uglavnom sve je to u kontaktu radi se na tome da se sto prije krene sa ponovnim maksimalnim skupljanjem starih clanova koji su voljni ponovo doci na tribinu i pomoci da se vratimo tamo gdje mi ustvari i pripadamo.
Naravno u tom slucaju i nasa dijaspora ce jos vise da ozivi sto ima skoro svaka grupa danas.Samo u mom gradu ovdje u Chicagu imas pored mene jos 2-3 lika koji su ba bili prije ratna i poslije ratna ekipa fukara naprimjer BRZI :)
Drug nisam mislio na imena,mislio sam na broj ljudi koji bojkotuje,dok se ne izgradi tribina . Al ako je problem onda necemo ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.