FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

-A-
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la -A- » 05 maj 2011, 11:57

Utic je napisao/la:
-A- je napisao/la:
elSaik je napisao/la:@FCS-FCS - pisat ću polako, da se ne preforsiraš. FK Željezničar u ovoj državi možda, ali samo možda, ima 3-4 kluba za koje može reći da je sa njima u prijateljskim odnosima. Od ta 3-4 kluba niti jedan nije u borbi za Europu. S toga mi se **** ko će u Europu od vas. Jedni pale zastave, drugi tuku igrače, treći mi bodu momke sa tribine. Jbg, život je takav. Samo u se! Što se tiče toga FK/NK, najradije bih da smo Radnički športski, kao nekad davno, ali nismo, jbg. Možda bude nekad u budućnosti kada nogomet i fudbal budu isti sport.
Albanezi,vi imate obraza nekome spocitavati bodenje nozevima po gradu??? Aferim,vise nego ocigledno je da ni obraza nemate cim takvo nesto uopste i spominjete.
:roll: ..pretuzno zaista.
Sto si se ti pronasao u tim "trecim"?
Ja ne vidim da pise "pitari mi bodu momke sa tribine"???
Ti si vidovit pa si u mislima mi procitao u kojima sam se ja prepoznao??
Procitaj fino,polako,uz sabur bez tenzija i frustracija. napisao sam da nije prirodno da neko ko pripada grupi koja najvice nozeve koristi proziva BILO KOGA za takvo nesto.

Kako god,valjda nece biti ,na bilo cijoj strani tih sranja sa nozevima i da napokon vratimo derbi onako kako treba. Bodrenje svoje ekipe,male provokacije radi dizanja atmosfere,zezancija ,navijanje i slicno...bez gluposti oko noceva i drugih oruzija. I nadam se da vise necemo imati uopste razloga razgovarati oko toga.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 maj 2011, 11:59

treba otvoriti posebnu temu "sarajevski derbi" da se tamo na miru prepiremo, po uzoru na neke druge forume.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 05 maj 2011, 12:02

Bianconeri1988 je napisao/la:Ne razumijem što kritikujete momka što je došao i poželio nam da ostavarimo ono što nam je svima želja i cilj. Samo zato što je iz Širokog? Govorite kakav je i sve to, pa vi ste gori od njih čim tako reagujete i svašta mu pišete...

Ja ne mogu vjerovati kako neki navijač Želje može željeti da njegov klub izgubi u derbi kako bi mu najveći rival išao u Evropu!? Jednostavno to mi je van svakog smisla.

Javna je tajna da su svi pitari navijali prošle godine za Borac u finalu Kupa, pa čak i u ligi kad su vidjeli da ćemo je uzeti, a i ove sezone je tako...ne shvatate, protiv koga god da Željo igra oni će navijati za njih, normalno sada će javljati pojedinci koji će mene da opovrgnu...

'ebeš više te nacionalne ključeve i ostala sranja, bitan je samo Željo. Čuj da izgubi u derbiju da se sarajevo plasira u Evropu...Bože sačuvaj!
:!: 8-)

D.M.S.O.
Kontakt:

Post Postao/la D.M.S.O. » 05 maj 2011, 12:05

Ma oderati pitarske furde, do juce se se žetonirali robijašima i lešinarima u pakaš i sad pozivaju na neki finjak, fol prosipaju neku finu gradsku pricu i ublehe licemjerne....svi na svoje :!: , anex 7 Daytona neka se ispoštuje i nema više ni FGR ni sjevera ni kojeg qurca.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 05 maj 2011, 12:07

D.M.S.O. je napisao/la:Ma oderati pitarske furde, do juce se se žetonirali robijašima i lešinarima u pakaš i sad pozivaju na neki finjak, fol prosipaju neku finu gradsku pricu i ublehe licemjerne....svi na svoje :!: , anex 7 Daytona neka se ispoštuje i nema više ni FGR ni sjevera ni kojeg qurca.
ahhahhahahaahhaha, bjaziiiiii ba bjaziiiiii :lol:
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 05 maj 2011, 12:08

Bianconeri1988 je napisao/la:Ne razumijem što kritikujete momka što je došao i poželio nam da ostavarimo ono što nam je svima želja i cilj. Samo zato što je iz Širokog? Govorite kakav je i sve to, pa vi ste gori od njih čim tako reagujete i svašta mu pišete...

Ja ne mogu vjerovati kako neki navijač Želje može željeti da njegov klub izgubi u derbi kako bi mu najveći rival išao u Evropu!? Jednostavno to mi je van svakog smisla.

Javna je tajna da su svi pitari navijali prošle godine za Borac u finalu Kupa, pa čak i u ligi kad su vidjeli da ćemo je uzeti, a i ove sezone je tako...ne shvatate, protiv koga god da Željo igra oni će navijati za njih, normalno sada će javljati pojedinci koji će mene da opovrgnu...

'ebeš više te nacionalne ključeve i ostala sranja, bitan je samo Željo. Čuj da izgubi u derbiju da se sarajevo plasira u Evropu...Bože sačuvaj!
poslije ovakvog posta sta ti je jos ostalo
...skines cega...pridjes rikvercom i cekas svoju bracu mepasovce
kad god se pitalo vi ili kamenjarci...bio sam javno na vasoj strani (a desavalo se u kafanama vecinom)
kad god se pitalo izmedju vas i troprstasa opet sam bio na vasoj strani...jer kako cu volite one sto pljuju i gaze sve sto mirise na BiH i Sarajevo...a da tebe mrzim a mozda smo zajedno na liniji bili
sto da te mrzim..sto si strumpf...daj ba osvijesti se

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 05 maj 2011, 12:08

tanzla je napisao/la:treba otvoriti posebnu temu "sarajevski derbi" da se tamo na miru prepiremo, po uzoru na neke druge forume.
evo je: http://www.sportsport.ba/forum/viewtopi ... =60&t=4762

Utic
Kontakt:

Post Postao/la Utic » 05 maj 2011, 12:09

-A- je napisao/la:Ti si vidovit pa si u mislima mi procitao u kojima sam se ja prepoznao??
Procitaj fino,polako,uz sabur bez tenzija i frustracija. napisao sam da nije prirodno da neko ko pripada grupi koja najvice nozeve koristi proziva BILO KOGA za takvo nesto.

Kako god,valjda nece biti ,na bilo cijoj strani tih sranja sa nozevima i da napokon vratimo derbi onako kako treba. Bodrenje svoje ekipe,male provokacije radi dizanja atmosfere,zezancija ,navijanje i slicno...bez gluposti oko noceva i drugih oruzija. I nadam se da vise necemo imati uopste razloga razgovarati oko toga.
Tako mozemo da pricamo... vidim da si shvatio svoju gresku. Nisi spominjao paljenje zastave, nisi spominjao to sto nam tuku igrace, ali si se nozeva odmah dohvatio i poceo da vrijedjas (albanezi i sl., a nisi svjestan da ljudi doticne nacionalnosti ima duplo vise na vasoj tribini), a ni vase maslo nije za Ramazana, kao i nase sto nije.
Sto se tice derbija, nazalost sveli smo ga na niske grane (odnosno, sveli su ga jadnici sa obje strane) i tesko ce ga biti vratiti tamo gdje spada...ali ti i ja kao pojedinci tu mozemo vrlo malo da uradimo.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 05 maj 2011, 12:11

Ovdje neki pitaju, hoćemo li biti hendikepirane bez Zebe u derbiju. Moj odgovor je itekao. Zašto? Svima je jasno da da nam je Zeba najbolji igrač ove sezone. To ne kažem ja to kaže statistika. Momak je dao u prvenstvu 11 golova, od toga 7 iz penala, ali i 4 iz igre, te je dao neke od najbitnijih golova ove sezone u KUPU (Široki 1:1, i Čelik 1:0). Pored toga Zeba je najbolji asistent lige. Nad tim igračem je vjerovatno napravljeno najviše prekršaja u ligi, a i ne mali broj penala je načinjen nad njim. Uvijek kažem da ostali igrači imaju Zebin fudbalski intelekt, bili bi bez premca u ovoj ligi.
Istina je da je Zeba lošiji u duel igri, ali on obično iz tih duela dobija prekršaje.
Sa Šehićem i Svrakom, Zeba čini naš najbolji trio cjelokupne sezone.
Opet ponavljam, Zeba će nam faliti u derbiju, ali i bez njega nadam se pobjedi protiv komšija.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 05 maj 2011, 12:12

D.M.S.O. je napisao/la:Ma oderati pitarske furde, do juce se se žetonirali robijašima i lešinarima u pakaš i sad pozivaju na neki finjak, fol prosipaju neku finu gradsku pricu i ublehe licemjerne....svi na svoje :!: , anex 7 Daytona neka se ispoštuje i nema više ni FGR ni sjevera ni kojeg qurca.
Torabi te, tobe jarabi zeljno ceka !!!!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 maj 2011, 12:23

FCS-FCS je napisao/la: poslije ovakvog posta sta ti je jos ostalo
...skines cega...pridjes rikvercom i cekas svoju bracu mepasovce
kad god se pitalo vi ili kamenjarci...bio sam javno na vasoj strani (a desavalo se u kafanama vecinom)
kad god se pitalo izmedju vas i troprstasa opet sam bio na vasoj strani...jer kako cu volite one sto pljuju i gaze sve sto mirise na BiH i Sarajevo...a da tebe mrzim a mozda smo zajedno na liniji bili
sto da te mrzim..sto si strumpf...daj ba osvijesti se
[/quote]

Pročitaj treći pasos moga posta. Ja nigdje nisam napisao da vas mrzim ili da mi je draži Široki od vas, već je situacija takva da se trenutno vi i Široki borite za evropu, sljedeće sezone to možda bude neki drugi klub recimo Sloboda ili Čelik i tad bih smio navijati protiv Sarajeva...Tako to dođe nekako. Ja imam moj stav, navijam uvijek protiv Sarajeva protiv koga god da ono igra...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 05 maj 2011, 12:47

e da je rovcanin umjesto panja u napadu titula bi bila rijesena al u nasu korist :( nadam se kad se (ako se ikad) vrati da ce ga amar natjerati da zivi zivotom koji je sportski,jer rovcanin je jedan od najvecih talenata bio,a sigurno i sada po kvaliteti je medju najboljim u igracima u ligi,samo sto su ga povrede i zivot totalno sjebali,ne moze se igrat utakmica u subotu a gajba pive smlatit u petak navece naikako,ne moze se igrat po betonskim mahalskim terenima i ocekivat da cijeli zivot budes bez povrede ozbiljne ,,,al jbg valjda ce ga amar dovet u red ako se ikad vrati :) nesto mi je palo napamet mozda amar bas zbog njega nije doveo napdaca nego je pustio njega na posdubu u velez da bi dobio utakmica i rutine pa da ga vrati ove godine al ko zna :)
a eo samo da ne bi bilo da dzaba serem,lazar nije asistiro nego se usro situacije pa dodo zebi a iskreno imo je bolju situaciju u najmanju ruku ;)
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 05 maj 2011, 12:50

banovan je napisao/la:Čiča i Lazar su dva najprozivanija igrača u Želji od kako ja znam za sebe i pratim redovno Želju. A bilo je gorih, mnogo gorih. Zašto je to tako, ne bih znao objasniti :mrgreen:
zato sto sad konacno imamo neki tim pa se se lijepo moze vidjeti ko je los,a prije je bilo 5 igraca da valja ostali ....spasavaj se ko moze ,tako je tesko bilo u kritikovat nekoga kad pored njega ne valja jos 10 igraca ;) drugim rijecma prije su svi lazari bili

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 05 maj 2011, 12:51

dino lj je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Cestitam voljenom klubu na jos jednoj pobjedi,a prisutnima na stadionu sto im se nije bilo mrsko mrznuti!

Svi ostali nam realno ne trebaju!1921-2011
Nemoj tako ja sam bio na tekmi ali ne osudjujem sve one sto nisu,ima dosta raje sto objektivno nije ni mogla doci.Dosta raje radi(kod ovih danasnjih gazda ,privatnika i najamnika uopste nema radnog vremena) a i dosta mladje raje nije moglo doci zbog obaveza u skoli(kraj je godine valja i zavrsiti razrede).A sto se utakmice tice,pobjedi se ne gleda u zube bez obzira sto stvarno igramo lose.U odnosu na proslu sezonu igra je ocajna,objektivno proslogodisnja ekipa je za klasu bila bolja,borbenija i za razliku od ove ostavljala je srce na terenu.Posteno govoreci titulu ove sezone ovakvom igrom ni u snu nismo zasluzili.O "pojedinim" igracima,njihovim igrama i kvalitetu necu nista reci jer to treba da uvidi Amar i ostali,ali stvarno nema vise smisla drzati ih u igri.I na kraju onako ljudski mislim da se na ovoj temi ne trebamo se prepucavati sa drugima a narociti sada oko derbija.Ipak je ovo nasa tema i netreba nasjedati na provokacije.Sa normalnim navijacima ostalih klubova normalno polemisati ostale jednostavno ignorisati.Pozdrav
Naravno da nisam mislio na one sa obavezama,ali za aktuelnog sampiona posjeta od 500 ljudi je mizerna.Lazo ce i Bogu dodijat' kako je krenuo,mozda ga strefi nesto do kraja sezone.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 05 maj 2011, 12:56

nesto sad gledam tabelu i raspored, i , bez namjere da provociram, ne znam jeste svjesni da ako ne uzmete kup da vam cak i evropa moze doci u pitanje ako izgubite od sarajeva a siroki dobije u zenici.

Ako izgubite od sarajeva a siroki uzme u zernici tri boda, sarajevo vam dolazi na bod a siroki na dva boda razlike.

S obzirom na cinjenicu da imate nas kod kuce ( gdje nemozete sa sigurnoscu upisati pobjedu , odnosno mozete i zijaniti) vama se kup ne samo zbog trofeja namece kao imperativ.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 05 maj 2011, 12:58

jovanbl je napisao/la:nesto sad gledam tabelu i raspored, i , bez namjere da provociram, ne znam jeste svjesni da ako ne uzmete kup da vam cak i evropa moze doci u pitanje ako izgubite od sarajeva a siroki dobije u zenici.

Ako izgubite od sarajeva a siroki uzme u zernici tri boda, sarajevo vam dolazi na bod a siroki na dva boda razlike.

S obzirom na cinjenicu da imate nas kod kuce ( gdje nemozete sa sigurnoscu upisati pobjedu , odnosno mozete i zijaniti) vama se kup ne samo zbog trofeja namece kao imperativ.
Isto kao što je moguće da vi ne osvojite titulu i da vas prestignemo na tabeli. U fudbalu je sve moguće ;)

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 05 maj 2011, 13:00

Omar500 je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:nesto sad gledam tabelu i raspored, i , bez namjere da provociram, ne znam jeste svjesni da ako ne uzmete kup da vam cak i evropa moze doci u pitanje ako izgubite od sarajeva a siroki dobije u zenici.

Isto kao što je moguće da vi ne osvojite titulu i da vas prestignemo na tabeli. U fudbalu je sve moguće ;)
naravno sve je jos teoretski moguce, samo sto je ovo kod vas s obzirom na sve, realna opasnost a kod nas samo teoretska
u svakom slucaju vama se pobjeda nad sarajevom ili bar nerjeseno namece kao imerativ

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 05 maj 2011, 13:02

Pobjeda je uvijek imperativ u gradskom derbiju. Vaznija od mnogo stvari. Nezavisno od pozicije na tabeli, borbe za titulu, kup, evropu, sasvim svejedno.
Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 05 maj 2011, 13:04, ukupno mijenjano 1 put.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 05 maj 2011, 13:03

Ma evo i ja gledam tabelu i raspored i bez namjere da provociram, ne znam jesi li ti svjestan da ako izgubite od Zvijezde, pogotovo sto kod nas ne mozete racunati niti na bod, titula vam moze doci u pitanje. Osim ako Brane Jankovic opet ne upetlja svoje "prste", kao u Prijedoru.
Zadnja izmjena: bekrija1990, dana/u 05 maj 2011, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 05 maj 2011, 13:05

FCS-FCS je napisao/la:
elSaik je napisao/la:Puštati treba samo svojim sportskim prijateljima, kada im zatreba, jer tako to rade prijatelji, ali gubiti derbije da kojekakvi lijevi timovi ne bi bili prvaci ili ne bi išli u Europu, je smiješno i žalosno, istovremeno. Samo pošteno, pa ko koga zajebe!
ti volis one sto sa ponosom dizu fas. zastavu i zvizde na tvoju i moju himnu i skandiraju hebem te bosno itd itd
strasan si !!!
mozda ti poslije ovog posta sam mepas dodje na grbu i ucipa se 200 milja sponzorstva za god dana ali tada ces opet MORATI nositi sal sa NK
jest ,ali ti ljudi ne seru FK ZELJEZNICARU kolko vi serete kako je beze klub kako je vazda to bio,kako je ovo kako je ono,kako ste vi jedini gradski kako ste veliki,kako vas zeljo nikad nece stic...iskreno volio bi znat po cemu jer imamo vise titula nego al et...i sad ste se spustili da fol trazite da taj isti zeljo kojeg tolko pljujete pusti utakmicu,,,,ne znam stvarno sta je upravi u glavi al ja je ne bi pustio taman ne znam ko otiso u evropu :!:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.