Ma i dalje je Šaric kriv i onaj sto ga je doveobordobijeli je napisao/la: ↑25 mar 2021, 15:46Brz oporavak našim momcima i da ovo budu posljednje povrede, previse ih je u posljednje 2 sezone. Da je Šarić kondicioni razguljen bi bio da je kriv za povrede. Sad Jelu niko ne spominje, sta je s fizicke spreme, prevencije od povreda, oporavka nakon napora . 5-6 igraca stalno fali zbog povreda i povredica. Mrzim dvostruke aršine, Šarić kriv za povrede a sad su kao slucajne.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ja sam prvi psovao usrefu kad je otjerao jeleskovica i vjerovao da je on jedini krivac za sve tadasnje povrede, medjutim cinjenica je da se sa jeleskovicem desava sve to isto. Iste i mozda i teze povrede se ponavljaju sto znaci da nesto u pripremama ne stima, nesto se radi pogresno. Hoce li neko u klubu pokusati odgonetnuti sta je to i hoce li neko odgovarati za to? Ja ne vjerujem da hoce. Ocigledno je da tu radi sta ko hoce i sve dok smo prvi na tabeli u najlosijoj ligi evrope, niko nikome ne mora polagati racune. Zato bi mozda najbolje bilo da sto prije izgubimo ovu lidersku poziciju. Mozda to natjera gazdu da provjeri sta se desava u njegovom klubu.
Ne vjerujem brate da Jela ima puno veze s ovim povredama... Možda je raja neopravdano onda sr.ala na Šarića, mada nisu iste povrede koljeno i mišić, al jednostavno smo pehovi po ovom pitanju. Mislim, kakvog kondicionog ima Liverpool pa im je pola ekipe van stroja, ili Manchester United tamo 11/12 kad je Ferguson pola akademije ubacio u prvi tim. Povrede se dešavaju, jbg, samo je kod nas šteta što stradaju mladi igrači. Povrede su neugodne za bilo koga, al bi se manje frke diglo da ih dožive stariji igrači, svi bi to pripisali godinama.Covid19 je napisao/la: ↑26 mar 2021, 01:14Ja sam prvi psovao usrefu kad je otjerao jeleskovica i vjerovao da je on jedini krivac za sve tadasnje povrede, medjutim cinjenica je da se sa jeleskovicem desava sve to isto. Iste i mozda i teze povrede se ponavljaju sto znaci da nesto u pripremama ne stima, nesto se radi pogresno. Hoce li neko u klubu pokusati odgonetnuti sta je to i hoce li neko odgovarati za to? Ja ne vjerujem da hoce. Ocigledno je da tu radi sta ko hoce i sve dok smo prvi na tabeli u najlosijoj ligi evrope, niko nikome ne mora polagati racune. Zato bi mozda najbolje bilo da sto prije izgubimo ovu lidersku poziciju. Mozda to natjera gazdu da provjeri sta se desava u njegovom klubu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Povrede imaju vise uzroka a moguce da kod nas neka kombinacija bas ubija
-los teren na kosevu
-losi tereni na drugim stadionima
-slab intenzitet treninga u mladjim karegorijama
-los spprtski zivot
-slabo uvjezbane noge (snaga)
-igranje na betonu, umjetnoj trravi, parketu s rajom
Na to dodas baksuzluk ruznog starta, mada se i to uci j skolama fudbala kako uklizati pravilno i sl....
-los teren na kosevu
-los spprtski zivot
Na to dodas baksuzluk ruznog starta, mada se i to uci j skolama fudbala kako uklizati pravilno i sl....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
E sto se sjeba kad vidjoh da je Derik Kobi Moris iz Tuzla citya hrvat 

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Doveli su ga u Hrvatsku kad je bio dijete pa vjerovatno radi toga.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Sta ti.mislis o ovome Husi Karjasevicu?
FK SARAJEVO.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Generalno ili kao potencijalna prinova?
Generalno je ok, solidan igrač ali ne vjerujem da bi kod nas bio pojačanje ako već ciljamo na trofeje/grupne faze bilo čega. Ne bi sad dublje analizirao čisto iz razloga što smatram da nisam kompetentan jer ga nisam gledao puno na terenu ali trenutno mislim ovako. Mlad je on, treba još da se dokaže.
Ja bi radije potpisao nekoga tipa Brkića jer on čini prevagu na terenu a možemo ga plaćati, nije nerealan kao naprimjer Matavž.
Od ovih mlađih igrača iz naše lige meni je uvijek bio zanimljiv Beganović. U startu je bolji i 6-7 godina mlađi od Hodžića. Teško je u ovom trenutku reći da li bi on bio mega giga pojačanje ali uz forsiranje mogao bi se od njega dobar igrač napraviti za godinu-dvije. Realan je svakako, možemo ga plaćati i uz trofeje/grupnu fazu bi ga mogli prodati negdje a Sloboda ima ogromne probleme i pristali bi na 20-30K da im ponudiš, eto neka je i 50K. Zadovoljiš njegove uslove a to nije teško jer Sloboda najmanje izdvaja za igrače ove sezone i imaš potencijalno kvalitetnog i mladog igrača kojeg poslije možeš uvaliti za extra profit. Mnogo više možemo dobiti nego izgubiti kada je on u pitanju ili neki drugi, sličan igrač.
-
- Kontakt:
Otprilike istog sam razmisljanja jer ocigledno da od nekih giga pojacanja nema nista,ali mislim da moramo pokusati kupiti po ligi sta valja,ali je problem sto slabo sta valja a dovesti nekoga ovdje moras ga dobro platiti.Da se samo hoce posreciti ta jedna grupna nesto ,pa da igraci lakse dolaze.Vidis da u Zelju sem druge hrvatske lige ne bi niko dosao da nema ovih povrataka starih igraca tipa Kosoric,Stilic,Lendric,Fejzic,Sabanadzovic,Ramovic,Bekric itd itd...Mi opet nesto kvalitetno novo i dovedemo...
FK SARAJEVO.
I meni je Beganovic uvijek bio dobar. On je izmislio fudbal za Bolikurca Hodzica, a tek treba da napuni 22 godine... Sa 20 godina biti kapiten ekipe u Premijer Ligi nije mala stvar, kakva god Sloboda bila. Znaci da ima odgovornost, liderstvo i ne boji se pritiska. Sve potpisujem, Sloboda je u rasulu i mozemo ga dovest skoro za dž. To bi bio jedan od pametnijih poslova. Plus moze biti dugorocno rjesenje i kasniji izvor fine zarade.MortemHz je napisao/la: ↑26 mar 2021, 09:25Generalno ili kao potencijalna prinova?
Generalno je ok, solidan igrač ali ne vjerujem da bi kod nas bio pojačanje ako već ciljamo na trofeje/grupne faze bilo čega. Ne bi sad dublje analizirao čisto iz razloga što smatram da nisam kompetentan jer ga nisam gledao puno na terenu ali trenutno mislim ovako. Mlad je on, treba još da se dokaže.
Ja bi radije potpisao nekoga tipa Brkića jer on čini prevagu na terenu a možemo ga plaćati, nije nerealan kao naprimjer Matavž.
Od ovih mlađih igrača iz naše lige meni je uvijek bio zanimljiv Beganović. U startu je bolji i 6-7 godina mlađi od Hodžića. Teško je u ovom trenutku reći da li bi on bio mega giga pojačanje ali uz forsiranje mogao bi se od njega dobar igrač napraviti za godinu-dvije. Realan je svakako, možemo ga plaćati i uz trofeje/grupnu fazu bi ga mogli prodati negdje a Sloboda ima ogromne probleme i pristali bi na 20-30K da im ponudiš, eto neka je i 50K. Zadovoljiš njegove uslove a to nije teško jer Sloboda najmanje izdvaja za igrače ove sezone i imaš potencijalno kvalitetnog i mladog igrača kojeg poslije možeš uvaliti za extra profit. Mnogo više možemo dobiti nego izgubiti kada je on u pitanju ili neki drugi, sličan igrač.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Generalno slab rad individualno, posebno teretana, posebno kod mladih, i kod Dala,Salcina, itd. islamovic tesko vise da ce imat karijeru ko fudbaler, nakon jedne teske odmah druga teska ozljeda, misici atrofiraju nakon dugog perioda mirovanja bez treninga, razvoja, on u duel nece vise nikad uc....razumljivo je da se stariji ozljede pogotovo Ahmetovic koji igra stilom kojim igra, Oremus koji ima malo previse duela na koje nije navikao...Pantelija je napisao/la: ↑26 mar 2021, 08:26Povrede imaju vise uzroka a moguce da kod nas neka kombinacija bas ubija
-los teren na kosevu
-los spprtski zivot
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Tine bi se rjesio odmah za Brkica ili Gavrica,Hirosa koji svi imaju konkretniji ucinak i jeftiniji su jedno 10 puta...vedinjo98 je napisao/la: ↑26 mar 2021, 10:24I meni je Beganovic uvijek bio dobar. On je izmislio fudbal za Bolikurca Hodzica, a tek treba da napuni 22 godine... Sa 20 godina biti kapiten ekipe u Premijer Ligi nije mala stvar, kakva god Sloboda bila. Znaci da ima odgovornost, liderstvo i ne boji se pritiska. Sve potpisujem, Sloboda je u rasulu i mozemo ga dovest skoro za dž. To bi bio jedan od pametnijih poslova. Plus moze biti dugorocno rjesenje i kasniji izvor fine zarade.MortemHz je napisao/la: ↑26 mar 2021, 09:25Generalno ili kao potencijalna prinova?
Mesanovica isto tako, i dalje smatram da nam vise odgovara i Vukusic,Maglica,Ozegovic pa i Krpic, prije nego ovaj koji ima neko ime i platu a konkretno nista....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Mi jednostavno igramo sporo u ovih 5 utakmica u nastavku kao sto smo igrali sporo prvih 6 utakmica na pocetku prvenstva..
I kondiciono izgledamo slabije od svake ekipe sa kojom smo igrali u ovih 5 kola..
Zar je moguce da mladost krupa sb i zeljo bolje odrade kondicioni dio priprema od nas..
Takticki kombinatorika na stranu
Al kondicija trcanje i povrede su striktno do kondicionog trenera..
Samo sto ovde niko nema MUDA da kaze da je JELESKOVIC prosjecan trener da je SUSIC nivo DUSANA HODZICA DA JE ZIDAN NIVO PARMAKOVSKIG ILI CRUZA
JER CE IH NEKO NAPAST I NAZVAT RUZNIM IMENOM JER ETO SUSIC JE MESI SA NASU LIG
A JELESKOVIC JE TRENIRO DZEKA U MANCHESTER CITY
KAO ETO TO JE NEKO MJERILO
I kondiciono izgledamo slabije od svake ekipe sa kojom smo igrali u ovih 5 kola..
Zar je moguce da mladost krupa sb i zeljo bolje odrade kondicioni dio priprema od nas..
Takticki kombinatorika na stranu
Al kondicija trcanje i povrede su striktno do kondicionog trenera..
Samo sto ovde niko nema MUDA da kaze da je JELESKOVIC prosjecan trener da je SUSIC nivo DUSANA HODZICA DA JE ZIDAN NIVO PARMAKOVSKIG ILI CRUZA
JER CE IH NEKO NAPAST I NAZVAT RUZNIM IMENOM JER ETO SUSIC JE MESI SA NASU LIG
A JELESKOVIC JE TRENIRO DZEKA U MANCHESTER CITY
KAO ETO TO JE NEKO MJERILO
Povrede se desavaju zato sto stalno mijenjaju podloge za treniranje pa utakmice na travi. Svako zna ko je igro rekreativno kolika je razlika u podlagama. Jedno je kad se igra i priprema na tvrdoj podlozi, umjetnoj travi i pravoj travi. Ako se jos na to doda da su nam igraci fizicki zakrzljali i ne vode racuna o svojoj spremi, onda je razultat ovo. Nije to do kondicionog, nego do igraca, njihovog odnosa prema svom tijelu i podloge za treniranje.
-
- Kontakt:
Bgm napreduje ovaj forum sad se realno sagledavaju stvari. Nekad je za povrede iskuljiciv krivac bio ŠSŠ i kondicioni trener sad je to drugacije i puno objektivnije. Bravo forumasi nismo glupi i tvrdoglavi kao prije dvije godine.
Protiv ŠB u subotu od 19h, prijenos na AS.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Sto se tice povreda pisao sam vec. Prvo moras razlikovati povrede zglobova i povrede misica. Povrede zglobova (koljena, skocni zglob) dolaze zbog razloga koje je naveo @Pantelija plus dodatno klizeci startovi, dueli i doskoci. Za takve povrede ne moze se kriviti struka, jer ona to nista ne moze sprijeciti ili prevenirati. Povrede misica, nekada mogu ici na dusu struke, sto sefa strucnog staba, sto kondicionog trenera. Najcesce su to, nedovoljna fizicka pripremljenost tijela na zahtjeve koje ga cekaju tokom sezone, te u nekim slucajevima pretjerano koristenje jednog igraca, kada dolazi do preforsiranosti, pa kasnije do samih povreda.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sa Veležom igramo u ponedjeljak poslije ŠB.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, perodeformero i 39 gostiju.