BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Valencia
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Valencia » 09 apr 2012, 11:43

Hare_BvB je napisao/la:Kakvo ce biti tvoje misljenje o upravi ako Kagawa za 7 dana produzi ugovor?
Mislit cu da su spasili situaciju koju su sami zakomplikovali. Nikada nisam imao dobro misljenje o ljudima koji odgadjaju i spasavaju kada se popale svi alarmi. I onda na kraju kaze 'jesam majstor', a do te kriticne situacije nije ni moralo doci da se na vrijeme radilo i razmiljalo.

Ne pamtim da je neki drugi klub u dvi sezone izgubio dva ponajbolja igraca radi skorog isteka ugovora. Valjda neiskustvo, proces odrastanja. Ipak se nadam da ce Kagava ostati, da ce nekako odoliti unosim ponudama koje ce sigurno imati.

Zasto je Dortmund produzio ugovor Geceu dok je ovaj povrijedjen? Zato sto su skontali koliko su se zaebali sa Kagavom. Voli covjek kada neko misli na njega u teskim trenutcima. Naucili su na primjeru Kagave kako zadrzati Gecea, To je vec plus i dokaz da su nesto naucili.

Da je meni na kraju sezone neko rekao da treba produziti ugovore navedenim igracima... Ja bih prvo razgovarao sa Vajdijem (njemu je prvom isticao ugovor?), pa Kagavom, pa Humelsom, Suboticem, Piscekom, Smelcerom, Geceom,.. Meni bi to bilo logicno razmisljanje.

Al' dzaba sad pricati, bice sta biti mora. Valjda se ovo vise nece ponavljati.

Da se razumijemo, imam izuzetno dobro misljenje o Klopu. Covjek je avangarda u trenerskom poslu. Pred njim je velika karijera.

Uprava je napravila odlican posao dovodjenjem Klopa. To im je najbolji potez. Ne znam kako upravljaju sa finansijama, na to nista ne mogu reci. Poslali su dobru poruku dovodjenjem Rojsa. I na kraju su pogrijesili sa Sahinom i Kagavom. Sa Kagavom jos mogu popraviti gresku.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 apr 2012, 12:52

Hare_BvB je napisao/la:Kakvo ce biti tvoje misljenje o upravi ako Kagawa za 7 dana produzi ugovor?
Ništa, ćekati slijedeći kiks BvB-ove uprave :mrgreen:

A sad ozbiljno...bvb-ova uprava ne dela perfektan posao, nego radi fascinirajuće dobar posao. Perfektan bi bio da je:

- Sahin ostao u klubu

- da se baš zbog ostanka Sahina i nikog drugog bvb uspio kvalificirati za minimalno 1/4 finale LP-a te na taj načibn uprihodovao extra10-15 miljona eura, ako ne i više.

- da je Barrios prodan prošlo ljeto za 22 miljona eura, te da je umjesto njega doveden igrač za miljon eura koji je iste kvalitete kao Barrios

- da se tek na ljeto potpiše novi ugovor sa kagawom i to za 2,5 miljona eura

- da se sada već nije potpisao ugovor sa Gotzeom, nego tek na ljeto 2013 i to za 3,5 miljona eura.

No nemojte se sada iznenaditi kad vam otkrijem ovu tajnu: NITI JEDNA UPRAVA NIJE PREFEKTNA! :mrgreen: Nažalost teško je raditi ovako težak a dobar posao kako ga radi Bvb, kada se FINANCISJKI limitiran. Bayern također kao i BvB može prodati sve svoje igrače ako to želi, no za razliku od bvB-a zbog svojih većih financijskih mogučnosti i reputacije more kalše ako to želi zadržati svoje igrače, dok se BvB mora svakim danom boriti sa tim da mu neko od ovih europskih velikana ne bi maznuo nekog prvotimca zbog PARA. Tako Bvb mora birati pažljivo kako i kada sa kim produžiti ugovor te mu dati bolje uvjete, kako bi eventualni odlazak neke od njegovih zvijezda bio manje bolan.

Sad moram povući još jedni crtu. BVB se ne može uspoređivati sa gigantima europskog nogometa pa tako ni sa Bayernom, ali se zato može uspoređivati sa Schalkeom. u neku ruku ta dva kluba su tu negdje kada se radi o financijama - znate na što mislim. Sada kada sam spomenuo Schalke, slučaj kagawa ću suporediti sa slučajem Farfana i slučajem Klas jan inge Huntelaara.

Greška uprave i to prava greška je primjer Farfana - Schalke i BvB si niti u snu ne smiju dopustiti ovakvu grešku da im ovakav igrač za kojeg se može dobiti 10 miljona minimalno ako ima još samo jednu godinu ugovora, otiđe besplatno. Tu nastupa loša procjena menađera te nesnalažljivost. Farfan ako se nije odlučio na novi ugovor on je morao biti prodan jer Schalke kao i BvB nesmiju su dopustiti "gubitak" od 10 miljona eura - takav rizik se ne radi, pa makar sada na kraju ispadne da farfan produžio - dogodili se to to će biti sreća, no taj slučaj tretira se kao greška. To je samo JEDAN od razloga zašto Kagawin slučaj nije greška jer će bvb na njemu zaraditi ako on ode...

Skoro identičan slučaj kagawinom je Klaas jan inge Huntelaar. Čovjek bude masTno plaćen (Kagawa nije), ali doveden je da trpa. On počne jako dobro kao i Kagawa, ali u drugom djelu sezone on nestane sa radara (Kagawa si strga nogu i u tom trenutku postaje "nebitan") i bude tretiran kao promašaj. Čak je bilo i nekih naznaka da bi Huntelaar mogao prošlo ljeto biti prodan jer je Schalkeu bio preskup zbog ne igranja u Lp i zbog toga što nike više nije vjerovao da more postati ŠPEK kakav je danas. Nakon prošle sezone on ima istu duljinu ugovora kao i kagawa. Da sumiramo - Kagawa i Huntelaar došli su u klub 2011 i ugovor im traje do 2014. Oboje ne igraju drugi dio sezone bajno i normalno je da nema JOŠ UVIJEK razloga da im se ponudi DUŽI I BOLJI UGOVOR, te obojici pada reputacija i interes drugih klubova da ih kupe.

Tada (ove sezone), obojica explodiraju i normalno da im klubovi žele produžii ugovore. Novi ugovori se nude pravovremeno no oba igrača žele vremena da vide valjda druge opcije, s tim da oba kluba mogu dobiti za svoje igrače oko 20 miljona eura...

Kako je to pobogu, kada je ovakav splet okolnosti, to greška obje uprave?

Greška je jedino slučaj Farfan...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 09 apr 2012, 18:54

450.000 zahtijeva za ulaznice finala !!!!! :shock: :shock:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 09 apr 2012, 20:25

HzBvB je napisao/la:450.000 zahtijeva za ulaznice finala !!!!! :shock: :shock:
To je za ovaj meč u srijedu bilo toliko zahtjeva!

slika„Wir sind Fußball“--- Vs.---slika„mia san mia“
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 09 apr 2012, 20:57, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 apr 2012, 20:30

Hahahahahaha ne vjerujem kako su najaci :o :o :o :o
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 09 apr 2012, 20:37

Manuel je napisao/la:
Hahahahahaha ne vjerujem kako su najaci :o :o :o :o
Upravu je semir za mec u srijedu !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 apr 2012, 20:38

Da ali nisu to samo navijači BvB-a. Reko bi čak da i u većini nisu...Mislim mene ta brojka uopće nije fascinirala kao neke jer ovo je BUNDESLIGA, NAJSEXULANIJA LIGA SVIJETA!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 09 apr 2012, 20:40

anton 1983 je napisao/la:Da ali nisu to samo navijači BvB-a. Reko bi čak da i u većini nisu...Mislim mene ta brojka uopće nije fascinirala kao neke jer ovo je BUNDESLIGA, NAJSEXULANIJA LIGA SVIJETA!
Reko bi čak da i u većini nisu
Ma joook , eto navijaci Bayerna salju zahtjev BvB da im obezbijedi ulaznice ! :lol: Ili ipak mozda navijaci Chelsea-a hehe !
Uvijek si znao ostavit mutav komentar , uza ti je to specijalnost !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 apr 2012, 20:42

HzBvB je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Da ali nisu to samo navijači BvB-a. Reko bi čak da i u većini nisu...Mislim mene ta brojka uopće nije fascinirala kao neke jer ovo je BUNDESLIGA, NAJSEXULANIJA LIGA SVIJETA!
Ma joook , eto navijaci Bayerna salju zahtjev BvB da im obezbijedi ulaznice ! :lol: Ili ipak mozda navijaci Chelsea-a hehe !
pa nemoj mutavit, kaj ti fakat misliš da cijela njemačka javnost bez obzira za koga navija ne bi htjela prisustvovat toj utakmici? Šta će **** navijači Bvb-a slat zahtjeve kad 50 iljada već karte ima :mrgreen: Brijem da i Merkelica oće ić na ovu tekmu! :mrgreen:

Šta si **** to odma shvatio kao omalovažavanje Bvb-a :evil:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 apr 2012, 20:44

HzBvB je napisao/la:
Cuj nije fascinirala,brate pa to je skoro pola miliona gledatelja,jes da je to Njemacka liga al opet to je velika potraznja za jednu tekmu cak i za Bundes ligu

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 09 apr 2012, 20:44

anton 1983 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
pa nemoj mutavit, kaj ti fakat misliš da cijela njemačka javnost bez obzira za koga navija ne bi htjela prisustvovat toj utakmici? Šta će **** navijači Bvb-a slat zahtjeve kad 50 iljada već karte ima :mrgreen: Brijem da i Merkelica oće ić na ovu tekmu! :mrgreen:

Šta si **** to odma shvatio kao omalovažavanje Bvb-a :evil:
Nisam shvatio k'o omalovazanje.... ali smio bi ruku stavit da od 450.000 je 436.451 navijac Dortmunda !

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 09 apr 2012, 20:45

anton 1983 je napisao/la:Da ali nisu to samo navijači BvB-a. Reko bi čak da i u većini nisu..
@Antone dragi pa mi smo već prošle sezone u zadnjem kolu imali isto ovoliko zahtjeva za ulaznice. Možda čak i više.

Hoćeš reć' da su Frankfurt ili neki drugi navijači tada tražili većinu ulaznica :?

Jednostavno se htjela proslavit titula... Nisu valjda Eintrachtovci htjeli doć' da slave s nama....
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 apr 2012, 20:46

Manuel je napisao/la:
Cuj nije fascinirala,brate pa to je skoro pola miliona gledatelja,jes da je to Njemacka liga al opet to je velika potraznja za jednu tekmu cak i za Bundes ligu
Čak i nije to je normalna stvar za Njemačku. Pa znaš kolko je bilo za finale upita i recimo za našu tekmu protiv reala?
HzBvB je napisao/la:
Nisam shvatio k'o omalovazanje.... ali smio bi ruku stavit da od 450.000 je 436.451 navijac Dortmunda !
Čim si dao ovakav odgovor svatio si to ko omalovažavanje ;)

jebote bayern ima najviše navijača u Njemačkoj i zar bi bilo tak jako čudno da je 100 000 navijača Bayerna zatražilo kartu? :roll: amh kod ja bitno, kad ih na stadionu more bit samo 82 :( :D

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 09 apr 2012, 20:50

Manuel je napisao/la:
Čak i nije to je normalna stvar za Njemačku. Pa znaš kolko je bilo za finale upita i recimo za našu tekmu protiv reala?
HzBvB je napisao/la:
Čim si dao ovakav odgovor svatio si to ko omalovažavanje ;)

jebote bayern ima najviše navijača u Njemačkoj i zar bi bilo tak jako čudno da je 100 000 navijača Bayerna zatražilo kartu? :roll: amh kod ja bitno, kad ih na stadionu more bit samo 82 :( :D
Trebas napravit razliku izmedju navijaca i simpatizera !!!
Ja mislim da Bayern ima samo vise simpatizera ali navijaca nema ....
Jer dovoljno ti govori podatak kad smo igrali u finalu kupa prije nekoliko godina da je Bayernovih navijaca doslo 30.000 a BvB-ovih 120.000 u Berlin !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 apr 2012, 20:52

Ako je milja ljudi mogla izaći na ulice minhena 2001 kad smo zeli LP, onda kaj ne bi 500 000 mogli skupiti crno žuti kaj su 3 navijačka sila u Njemačkoj kolko ja znam. Nemojte me držati za riječ ali brijem da je Schalkeovaca više...

Ja sam oću reći da je ovo veliki špektakl i da je lako moguće da je jako puno "neutralaca" i bavarca poslalo upit za kartu. Ništa više...

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 09 apr 2012, 20:53

Manuel je napisao/la:

Pa neka onda naprave stadione od 150 hiljada jer sigurno da Dortmund moze opet imati pun stadion u svakoj tekmi

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 apr 2012, 20:54

HzBvB je napisao/la:
Trebas napravit razliku izmedju navijaca i simpatizera !!!
Ja mislim da Bayern ima samo vise simpatizera ali navijaca nema ....
Jer dovoljno ti govori podatak kad smo igrali u finalu kupa prije nekoliko godina da je Bayernovih navijaca doslo 30.000 a BvB-ovih 120.000 u Berlin !
Pa zaš ih onda nije došlo 450 000 :D

Zaš je to bilo tako neda mi se nagađati. No kad bi nagađao rekao bih da je to zbog velike suše kod BvB-a kod trofeja pa su ljudi bili uzjebani..Sad ne znam dal je Dortmund bliži Berlinu od Minhena no kad su u pitanju švabi brijem da to nije i toliko bitno...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 09 apr 2012, 21:25

slika
BvB Echte Liebe !!!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 09 apr 2012, 22:18

zasto je 450 hiljada zahtjeva zasto nije bilo protiv stutgarta toiko zahtjeva pa covjece svi zele vidjeti carobnjake iz minhena to je to jedini odg
Samo Sarajevo

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 09 apr 2012, 23:05

slika

Mario Gotze i Santana su spremni i trebali bi bit u sastavu za srijedu tako je rekao ovaj dvojac . Pa majko moja u ovoj ekipi se svako sa svakim druzi kakva je ovo klapa kakva euforija vlada bravo Herr Klopp !

Evo njihove izjave sa ponekom greskicom gramtickom hehe

Holla Leute...
Neue Nachricht !!! Wir sind frei gegeben zum trainieren und Mittwoch mit der Mannschaft dabei zu sein
Wir hoffen das wir die Mannschaft helfen können und gegen Bayern gewinnen...
Lg Tele und Mario
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.