Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Transfer1312
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la Transfer1312 » 18 nov 2019, 23:43

JonSnow je napisao/la:
18 nov 2019, 23:37
Transfer1312 je napisao/la:
18 nov 2019, 23:36
Pa gdje nesta famozna komisija? Sad nema komsije , sve Z Misimovic naravno u saradnji sa dinom Begicem
Imaš li kakve dokaze za te teorije zavjere?
I čuj ovoga, Safet za baraž. :urnebes:
Treba ti na papiru potvrda otvori oci i citaj mojenpostove bit ce ti jasno...

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 18 nov 2019, 23:43

Majstore mescini ti pao sa Marsa pa ne znas za talove...

Evo post od prošle godine, mescini Mart...
naravno jaki menadzer kakav je Andjelko Jurkic vrlo blizak Emiru Spahicu, a i andjelko brat mato vrlo blizak menadzerskom.... dva i dva sabrati... i eto na ljeto transfera sarica kao slobodnopg igraca.... a menadzerski svoju proviziju (kroz ugovornu ratu igraca) koja nece biti bas mala, sigurno dobro veca od jedne plate ovdje.... a saric je jos i sitna riba... jbg nema mjesta standardni igrac Rena ali ima mjesta najgori igrac Sarajeva... djon obraz ali nije da se nije najavljivalo... samo da na koncu ne budu zbog ovog trpili rezultati, jer je ovo isto bilo pocetak kraja kod susica...
Sad nadjoh post i vidim post ispod mog jedna od vecih forumskih ubleha @Maestro me tada proziva da lazem, a na post se nadovezuje naravno najveca neznalica ne na ovom forumu, nego buraz na u Evropi, @Vucevich braneci ovog selektorskog debil koji je u startu bio osudjen na propast jer su iza njega stajale taldzije i mutikase poput spahica i misketa... zabise nam ga nase "legende" do balcaka i to 2x... vratilo se njihovo pijancenje iz kafane kad je proainecki bio odabran... valjda ljudi otisli da proslave...

Plakat cemo mi za Osimom itekako...
Zadnja izmjena: Kompromis, dana/u 18 nov 2019, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 18 nov 2019, 23:44

JonSnow je napisao/la:
18 nov 2019, 23:41
Salih1984 je napisao/la:
18 nov 2019, 23:40
JonSnow je napisao/la:

Yebiga jarane Guardiola je zauzet,ali mozda moze begic preko svojih veza rijesit da dadne otkaz i dodje biti nas selektor :thumbup:
Istina je da nam je izbor ograničen, ali vraćanje Safeta bi bio zadnji ekser u sanduk.
Ali ako budemo birali izmedju npr Nalica,Marinovica i ostalih bolje da se vrati safet
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 18 nov 2019, 23:45

18 nov 2019, 23:39
3 igraca u prvih 11 veceras , iz iste Agencije koja je nekad Misketa zastupala . Otkad je zuti selektor dobili su velik broj igraca iz BIH... dovolnjo sam ti rekao
:thumbup: a ovdje meni se smijali smradovi hahaha...a imam najbolje veze nikad me momak nije izdo. Sve je bilo tacno za menadzersku ! Najveca menadzerska u historiji ove repke. Ali opet glupi bosnjo nece vjerovat i dalje ce ga pravit budalom. Nadam se da ce se sve ovo raspast Jos vise, fifa nek nas suspenduje.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 nov 2019, 23:45

3 igraca u prvih 11 veceras , iz iste Agencije koja je nekad Misketa zastupala . Otkad je zuti selektor dobili su velik broj igraca iz BIH... dovolnjo sam ti rekao
Ok, onda je LIAN SPORTS, Hodzic, Hajradinovic i Duljevic.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 18 nov 2019, 23:45

emir79 je napisao/la:
18 nov 2019, 23:42
Ljudi dragi, selektora bira Izvršni Odbor, kao sto i smjenjuje i niko vise.

Komisije i qrci palci mogu nekog predloziti, ali odluku opet donosi IO i niko vise.
Pa to su uhljebi koji su postavljeni tu da glasaju kako im se kaze. Ali ako ih branis ok , svaka cast samo naprijed taj IO aka Dino Begic i jest rak rana naseg fudbala. Toliko od mene... a ti i dalje daji podrsku to je tvoje puno pravo

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 18 nov 2019, 23:46

18 nov 2019, 23:43
JonSnow je napisao/la:
18 nov 2019, 23:36
Pa gdje nesta famozna komisija? Sad nema komsije , sve Z Misimovic naravno u saradnji sa dinom Begicem
Ako je neka anonimna osoba na internetu napisla, onda mora da je istina.
Zemlja je ravna, ljudi gušteri vladaju svijetom, zaprašuju nas chemtrailsima...
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 18 nov 2019, 23:48

18 nov 2019, 23:28
Svi nogometni strucnjaci su bili za Osima , to ipak nesto govori o njegovoj kvaliteti , presudo je Z. Miske i licni njegovi interesi. najpodobniji...
Koji strucnjaci? Pa kad se glasalo izmedju njega i Kodre, Kodro dobio podrsku od Misimovica, Kajtaza i Bajevica, dok je Amar dobio podrsku samo Ivice. Ciro podrzao Prosineckog od starta. Odakle su to stizale podrske za Amara?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 nov 2019, 23:48

Izbor možda i ne bi bio tako loš, u smislu da bi možda bilo i kvalitetnijih kandidata za razliku od prošla dva izbora kada su "pobijedili" Meša i Robi.

Mislim prvenstveno zato što bi dosta nekih stručnjaka probalo da odvede BiH na Euro, realno dvije tekme i na konju su, imaš obezbjeđen ugovor a možda te ko i šmekne pa te uzme prije isteka ugovora, da ne kažem što bi stekao simpatije nacije u pet dana ako bi se plasirao na EP.

Jer ko god bi želio da prihvati posao reprezentativnog selektora zbog neke želje za uspjehom i odlaskom na veliko takmičenje, mislim da smo mu mi dobra opcija jer kažem budi bolji u dvije utakmice koje se igraju u pet dana i to je to, ne moraš se handriti sa nekim prijateljskim, pa onda deset utakmica kvalifikacija što možda i odbija neke bolje trenere. Ovako imaš dvije tekme koje te mogu maksimalno 'podići' u očima javnosti a i u tim "trenerskim vodama".

Reprezentacije koje su osigurale Euro vjerovatno neće mijenjati selektore, reprezentacije koje su izgubile Euro nisu primamljive u ovom momentu jer sljedeće veliko takmičenje koje možeš izboriti je tek za 2,5 godina i to je jedan dug period. Tako da ostaju ove 'baraž repke' a realno ćemo najprije mi smjeniti selektora od svih ostalih baraž repki :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 18 nov 2019, 23:48

Veceras smo pokazali, da sta god izvedemo na teren, igramo isto. Da je komplet kvale igrao sa B reprezantacijom, isti broj bodova bi izvukao. Toliko o treneru takticki i njegovim rotacijama sa pozivima. Jedno je sigurno, u prvih 11 treba da istrce oni koji su imali po 90min zadnjih 5 utakmica u svojim timovima, neovisno o ligi, snazi kluba u kojem igraju...jer je vecaras pokazalo da razlika ne postoji kod polutanera od odbrane do napada. Finska je pokazala svojim plasmanom. Dok smo mi gurali kvazi zvijezde koje u svojim klubovima griju klupe, finci sve u grupi natamburase sa dobrim golmanom i korektnim napadacem i prosjekom ostalih koji igraju po 90min u svojim trecerazrednim evropskim klubovima. Sve utakmice smo gubili u drugom poluvremenu, a kao i ne gubili kad nam od 11 igraca, 7-8 griju klupu il igraju do 60te minute il ulaze od 80te minute u svojim klubovima.
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 18 nov 2019, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 18 nov 2019, 23:48

JonSnow je napisao/la:
18 nov 2019, 23:46
JonSnow je napisao/la:

Ako je neka anonimna osoba na internetu napisla, onda mora da je istina.
Zemlja je ravna, ljudi gušteri vladaju svijetom, zaprašuju nas chemtrailsima...
Imas pravo na svoje misljenje , ja sam pisao i prije pa su govorili lupa.. Nek ti bude :bih:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 nov 2019, 23:49

Kompromis je napisao/la:
Plakat cemo mi za Osimom itekako...
Da plakat cemo nema sta, sta cemo bez tog retarda, nije mogao ni u Kataru da napravi neku razliku vec je gubio 7-0 od nekakvog Duhajla i slicno.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 nov 2019, 23:50

Tristan10 je napisao/la:
18 nov 2019, 23:45
Ma nema stvarno ih je Žuti isforsirao za vrijeme svog boravka na selektorskoj klupi, pogotovo ovu prvu dvojicu :urnebes:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 18 nov 2019, 23:50

mire96 je napisao/la:
18 nov 2019, 23:48
18 nov 2019, 23:28
Svi nogometni strucnjaci su bili za Osima , to ipak nesto govori o njegovoj kvaliteti , presudo je Z. Miske i licni njegovi interesi. najpodobniji...
Koji strucnjaci? Pa kad se glasalo izmedju njega i Kodre, Kodro dobio podrsku od Misimovica, Kajtaza i Bajevica, dok je Amar dobio podrsku samo Ivice. Ciro podrzao Prosineckog od starta. Odakle su to stizale podrske za Amara?
Samo izjave sportskih radnika i trenera iz BIH pogledaj iz BIH , sad ne mogu trazit linkove a sutra cu postavit ovdje. A ne lupaj ivica nije ni glasao povukao se jer je Amar bio u izboru zato ne rise molim te.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 18 nov 2019, 23:51

Raonffa je napisao/la:
18 nov 2019, 23:50
Tristan10 je napisao/la:
Ma nema stvarno ih je Žuti isforsirao za vrijeme svog boravka na selektorskoj klupi, pogotovo ovu prvu dvojicu :urnebes:
Pa oni su potpisali prije 2 mjeseca otprilike nije bilo vremena ....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 nov 2019, 23:51

hurem je napisao/la:
18 nov 2019, 23:09
Napokon je i @virtual zablistao nakon dugo, dugo vremena. :)
Blista virtual još od Ćire Blaževića, ali Bošnjama je uvijek bilo lakše zabit metar u dupe nego centimetar u glavu.

Još 2013. sam vam rekao da ćemo se načekati na selektora kao što je bio Safet Sušić, uskoro će 2020. godina, a mi nikad slabiji. Za Baždarevića sam odmah rekao da je alibi trener, da će se dodvoravati javnosti i da nema niti jednan parametar po kojem bi se bar donekle izdvajao. Naravno da su me i tu ismijavali, kao krivo mi što je Baždarević izabran. Nije mi bilo krivo, jer je Željovac, ali sam bio veoma skeptičan.

Nešto slično vam je rečeno prilikom izbora Prosinečkog, da je veoma loš izbor, nedokazan trener, sumnjive radne etike i samog kvaliteta. Kada su na kraju ostali Amar i on, naravno da sam bio za Amara, jer je jasno da je Amar Osim doktor fudbalskih nauka za Prosinečkog. Naravno da ne bi bio za Amara da su mu konkurencija bili Halilhodžić, Bajević ili neki treći renomirani trener.

E pazi sad kako to ide kod nas. Naš najbolji selektor je najviše stigmatizovan, sjetićeš se kroz kakvu torturu je prolazio taj čovjek, sjetićeš se pressica gdje su ga strijeljali raznorazni kvazi-novinari, gdje su ga svi ismijavali, što je bilo toliko degutantno da se normalan čovjek postidi njihovih postupaka. Sušić je pravio greške, da se razumijemo, ali je isto tako uradio mnogo dobrih stvari za naš fudbal i što je najvažnije, nije dozvolio nekim Tankovićima, Gudeljima i Halilovićima da se igraju sa nacijom i ucjenjuju nas. Sa Sušićem smo igrali najbolji fudbal od postanka, i sumnjam da ćemo to nekada ponoviti. Sušić je jedini imao muda da kaže da gospoda nisu ni 'i od igrača' (Rumunija), pa su onda proigrali.

Šta smo zaključili nakon svih ovih godina? Jedina prava odluka je ona kontra mišljenja većine, to je nažalost tako. Zašto? Nemam pojma. Ljudima je teško objasniti da nisu kompetentni, a kada im to kažeš, odmah si im smrtni neprijatelj.

Evo, sad ću ti reći da je po meni, najbolji izbor za selektora Vinko Marinović. Naravno, u slučaju da nas Halilhodžić ponovo odbije. Pričamo o Marinoviću koji ima odriješene ruke da stvari vrati na nulu, izvrši detaljnu analizu i napravi dugoročni koncept, na bar 4 godine, sa jasnim sistemom, i da onda krenemo sa te nule.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 nov 2019, 23:53

18 nov 2019, 23:51
Raonffa je napisao/la:
18 nov 2019, 23:50
Tristan10 je napisao/la:

Pa oni su potpisali prije 2 mjeseca otprilike nije bilo vremena ....
E ne znam vala šta bih ti rekao.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 18 nov 2019, 23:53

Naš "najbolji selektor ikad" je imao najbolji tim ikad s igračima koji su igrali u prvim ekipama ozbiljnih europskih klubova. Koja slučajnost!
Zadnja izmjena: JonSnow, dana/u 18 nov 2019, 23:57, ukupno mijenjano 2 puta.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 nov 2019, 23:53

Ne vjerujem da je losiji trener od Susica ili Bazdarevica, vjerovatno je i bolji, ali nesto ne ide i jedino ispravno je da ide. Treba nam pozitivni sok pred baraz, to je promjena selektora. Ne treba nam Guardiola, treba nam motivator da ih napali i da borbom i kvalitetom Pjanica i Dzeke progutamo prosjecne protivnike na (ako Bog da) Bilinom Polju.

Hvala mu za ligu nacija, ali kvalifikacije su neprihvatljive u svakom pogledu.

Na savezu je da ili dovede bivseg igraca (Barbarez, Rahimic, Misimovic, ko vec ima licencu) ili da dovede dokazanog strucnjaka uz veliki bonus u slucaju plasmana. Licno mi se Kek cini interesantan i dostizan. Slovenci nemaju baraz.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 18 nov 2019, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 18 nov 2019, 23:55

Virtu4l je napisao/la:
18 nov 2019, 23:51
hurem je napisao/la:
18 nov 2019, 23:09
Napokon je i @virtual zablistao nakon dugo, dugo vremena. :)
Blista virtual još od Ćire Blaževića, ali Bošnjama je uvijek bilo lakše zabit metar u dupe nego centimetar u glavu.

Još 2013. sam vam rekao da ćemo se načekati na selektora kao što je bio Safet Sušić, uskoro će 2020. godina, a mi nikad slabiji. Za Baždarevića sam odmah rekao da je alibi trener, da će se dodvoravati javnosti i da nema niti jednan parametar po kojem bi se bar donekle izdvajao. Naravno da su me i tu ismijavali, kao krivo mi što je Baždarević izabran. Nije mi bilo krivo, jer je Željovac, ali sam bio veoma skeptičan.

Nešto slično vam je rečeno prilikom izbora Prosinečkog, da je veoma loš izbor, nedokazan trener, sumnjive radne etike i samog kvaliteta. Kada su na kraju ostali Amar i on, naravno da sam bio za Amara, jer je jasno da je Amar Osim doktor fudbalskih nauka za Prosinečkog. Naravno da ne bi bio za Amara da su mu konkurencija bili Halilhodžić, Bajević ili neki treći renomirani trener.

E pazi sad kako to ide kod nas. Naš najbolji selektor je najviše stigmatizovan, sjetićeš se kroz kakvu torturu je prolazio taj čovjek, sjetićeš se pressica gdje su ga strijeljali raznorazni kvazi-novinari, gdje su ga svi ismijavali, što je bilo toliko degutantno da se normalan čovjek postidi njihovih postupaka. Sušić je pravio greške, da se razumijemo, ali je isto tako uradio mnogo dobrih stvari za naš fudbal i što je najvažnije, nije dozvolio nekim Tankovićima, Gudeljima i Halilovićima da se igraju sa nacijom i ucjenjuju nas. Sa Sušićem smo igrali najbolji fudbal od postanka, i sumnjam da ćemo to nekada ponoviti. Sušić je jedini imao muda da kaže da gospoda nisu ni 'i od igrača' (Rumunija), pa su onda proigrali.

Šta smo zaključili nakon svih ovih godina? Jedina prava odluka je ona kontra mišljenja većine, to je nažalost tako. Zašto? Nemam pojma. Ljudima je teško objasniti da nisu kompetentni, a kada im to kažeš, odmah si im smrtni neprijatelj.

Evo, sad ću ti reći da je po meni, najbolji izbor za selektora Vinko Marinović. Naravno, u slučaju da nas Halilhodžić ponovo odbije. Pričamo o Marinoviću koji ima odriješene ruke da stvari vrati na nulu, izvrši detaljnu analizu i napravi dugoročni koncept, na bar 4 godine, sa jasnim sistemom, i da onda krenemo sa te nule.
Svaka cast za ovo sto si napisao za safeta :bih:
Samo pitanje je da li bi se Marinovic mogao oduprijeti pritiscima menadzerske mafije....
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, IgmanskiVukovi, MostarNeretva i 32 gosta.