FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nick
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nick » 04 maj 2011, 13:55

neutralan__ je napisao/la:Ovo ce da bude derbi. 8-) :) Potrudite se da ispunite jug.Ulaznice nisu skupe,a sad se borite za titulu,mislim da ce te vi to ispuniti i dati jos jednu velicinu ovom derbiju. :)

tesko, nekakva je tmurna atmosvera, oko ovog sa suspenzijom... ljudi nemaju volju da idu na utakmice nikako...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 maj 2011, 14:01

Sama posjeta na derbiju će zavisti od današnjihe rezultata, izvjesno je da će Željo dobiti Slaviju, a ukoliko Sarajevo ostvari pozitivan rezultat u Travniku i Borac ne pobijedi u Travniku, onda će biti baš potražnja za kartama, to je moje predviđanje.

Svakako jedan od bitnijih faktora za veću posjetu su i vremenski uslovi, gadget na mom desktopu pokazuje da će u subotu biti sunčano. :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 04 maj 2011, 14:02

nick je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:Ovo ce da bude derbi. 8-) :) Potrudite se da ispunite jug.Ulaznice nisu skupe,a sad se borite za titulu,mislim da ce te vi to ispuniti i dati jos jednu velicinu ovom derbiju. :)

tesko, nekakva je tmurna atmosvera, oko ovog sa suspenzijom... ljudi nemaju volju da idu na utakmice nikako...
Bude nas uvijek,ipak derbi je derbi.

Danas ocekujem pobjedu,ako bude vise od 2000,ja cu se nogom u guzicu udarat cijeli dan.
svoj ti pos'o !

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 04 maj 2011, 14:02

Pa sad je prihvatljivo, a kad nama stave 2.000 ulaznica i cijena 10 km, onda se kao vi pušite, a kad ovi hadalji vama stave 6 km ... sve je udure ccc :oops:

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 04 maj 2011, 14:03

aS_Roma je napisao/la:Pa sad je prihvatljivo, a kad nama stave 2.000 ulaznica i cijena 10 km, onda se kao vi pušite, a kad ovi hadalji vama stave 6 km ... sve je udure ccc :oops:
Sta 'oces,jel' to jug na Kosevu natkriven ? :mrgreen:
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

90_godina_ponosa
Kontakt:

Post Postao/la 90_godina_ponosa » 04 maj 2011, 14:04

aS_Roma je napisao/la:Pa sad je prihvatljivo, a kad nama stave 2.000 ulaznica i cijena 10 km, onda se kao vi pušite, a kad ovi hadalji vama stave 6 km ... sve je udure ccc :oops:
nije VAMA, nego SVIMA na toj tribini. halo ba, polako, ne valja vruć vode pit.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 04 maj 2011, 14:05

the scouser je napisao/la:
sto se mene tice meni je svejeedno nemam od toga nista koliko je vama ulaz, nego svi ste govorili kao ko vas j... sto nece da dodjdete ovo ono, i tamo kad u onaj cosak odes da umres covjek na covjeku ti za 6 km, ko dingospo sjednes i pogledas tekmu.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 04 maj 2011, 14:17

aS_Roma je napisao/la:
the scouser je napisao/la:
sto se mene tice meni je svejeedno nemam od toga nista koliko je vama ulaz, nego svi ste govorili kao ko vas j... sto nece da dodjdete ovo ono, i tamo kad u onaj cosak odes da umres covjek na covjeku ti za 6 km, ko dingospo sjednes i pogledas tekmu.
Ajde ba smirite se momci, a ti as_roma ajde u Travnik ziv mi bio pa pomozi da se pobijedi da bude ovaj derbi vise kako BOG zapovijeda!!!! :D :D :D :D :D
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 04 maj 2011, 14:24

Grbavica moj zivot je napisao/la:
nick je napisao/la:

Bude nas uvijek,ipak derbi je derbi.

Danas ocekujem pobjedu,ako bude vise od 2000,ja cu se nogom u guzicu udarat cijeli dan.
Ipak su to igraci i jednog i drugog kluba,svi simpatizeti i navijaci,kao i grad Sarajevo zasluzili. ;) Mozda je atmosfera sad tmurna kad dolaze ekipe poput Slavije,Travnika,Leotara (uz svo duzno postovanje prema ovim klubovima),ali kada je tu Sarajevo to je nesto sasvim drugo. ;) To nije obicna utakmica i ja ocekujem dobru posjetu,jos ako vas vrijeme posluzi,bice to veliki spektakl. :)
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 04 maj 2011, 14:35

sto se mene tice meni je svejeedno nemam od toga nista koliko je vama ulaz, nego svi ste govorili kao ko vas j... sto nece da dodjdete ovo ono, i tamo kad u onaj cosak odes da umres covjek na covjeku ti za 6 km, ko dingospo sjednes i pogledas tekmu.[/quote]

Ajde ba smirite se momci, a ti as_roma ajde u Travnik ziv mi bio pa pomozi da se pobijedi da bude ovaj derbi vise kako BOG zapovijeda!!!! :D :D :D :D :D[/quote]

ma otisao bi vala u Travnik da nisam prikovan za krevet :( .. al et vidimo se na Koševu aBd ;)

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 04 maj 2011, 15:06

Nadam se da, nakon što naši prvi sportski prijatelji nisu uspjeli, iako su vodi u Banja Luci, drugi uspjeti u otkidanju bod(ov)a Borcu u današnjem susretu. Sretno i njima i nama!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 04 maj 2011, 15:14

u jednom gradskom derbiju jos je rano pricati, kad prije njega predstoji drugi gradski derbi... i to treba prvo dobiti ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 maj 2011, 15:29

Ja sam siguran u danasnju pobjedu nad Slavijom, jos kad bi Rudar pritisnuo i pobjedio Borac to bi bilo extra. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

el_ninjo
Kontakt:

Post Postao/la el_ninjo » 04 maj 2011, 15:33

da li moze neko postaviti link za gledanje utakmice ..??
Volimo Bete a njih ko Beje!!!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 04 maj 2011, 15:36

Vrijeme je za PETARDU....

1:0 VISCA
2:0 SAVIC
3:0 STANIC
4:0 POPOVIC
5:0 LAZAR
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

banovan
Kontakt:

Post Postao/la banovan » 04 maj 2011, 15:53

jovanbl je napisao/la:
a sad zbog cega je zeljo navukao opsti animozitet svih koji za njega ne naviajju zakljuci sam
Ti zapravo iz ove rečenice crpiš svoju argumentaciju. To je zapravo suština cijele priče.

Inače, koliko sma pratio pretenciozno nazvanu PL, a jesam, nisam opazio da se ovoliko "prašine" diglo oko jednog kluba. Isto tako, blago rečeno, nisam opazio da se ovoliko navijača nekih drugih klubova ujedinilo u stavu.

Da ne idem na utakmice i da ne pratim fudbal kao i odnose među navijačima možda bi i popušio priču. Ovako, ne pušim jer znam šta se dešava :mrgreen:

U suštini, 4 navijačke skupine su protiv Želje iz raznoraznih razloga. Sada ću obrazložiti koji su ti razlozi.

Njanje

su tradicionalno iskompleksirane Željom. Poslije rata smo im uzeli titulu na guzove. Al brate najslađu :mrgreen: Strane sudije, sve pošteno, jedna šansa i gol. Bol, nema dalje. Nakon toga smo uzeli još dvije titule u nizu. Nastavak boli. Toliko im je bilo krivo da su počeli da navijaju za Leotar :mrgreen:
Onda su se malo smirili jer je Željo bio lošiji 4 godine. Nisamo im predstavljali opasnost pa su samo zajebavali.
Kada se vratio Osim, bila je priča, na početku prošle sezone da ako Željo izbori Europu, biće svjetsko čudo dok su oni bili pretendenti na titulu. Nakon pobjede u Širokom(u drugom dijelu prvenstva) su shvatili da bi Željo mogao postati šampion. Onda je krenula priča o Nijazu Brkoviću i lamentiranju kako mi samo štimamo utakmice :mrgreen: Kako drugačije objasniti da ćemo opet biti bolji od njih do na ovaj način. Spas prošle sezone im je bio Hapoel.
Priča ove sezone je samo nastavak pd prošle kada im je postalo jasno da smo opet iznad njih. Nema veze što na sa x forumu postoji tema gdje se bilježe izjave trenera na svakoj utakmici koju je Željo odigrao ove sezone u ligi. Nema veze što su nama dosudili 8 a njima 7 penala. Nema veze što protiv njih nije dosuđen nijedan penal. Mi smo kvarnjaci a oni nisi. Klasična mantra i demagogija. Doduše, samo im je to ostalo :mrgreen:

Smogovci

odnosi na relaciji Sarajevo Zenica su oduvijek bili loši. Oni misle da sve pare idu njima i da smo mi direktno ili indirektno krivi što je Zenica takva kakva jeste(mislim na finansijsku moć).
Pored tradicionalno loših odnosa između Želje i Čelika postoji još zle krvi. Naš navijač je ubijen u Zenici u sukobu sa policijom. Oni su imli par ekscesa kada su navijali kontra Markala što je registrovano i stalno im se spočitava.
Pored toga, ostali su bez udarnog transa. Koji je mangupski odrađen. Na sve to možemo dodati činjenicu da u zadnjih pet utakmica koje smo odigrali sa Čelikom mi imamo 4 pobjede i 1 remi. Nije teško zaključiti zašto pričaju to što pričaju.

Rođeni

sa njima smo imali "kakav-takav" odnos do kamenovanja u Vrapčićima gdje je bilo dosta razbijenih glava. Nakon tog događaja rađa se dosta zle krvi između nas. Onda su nahvatani na Bradini i baš slupani. Nije bilo par navijača nego kompletna grupa koja se vraćala sa gostovanja(Zenice, čini mi se).Pored toga, oni se tradicionalno ližu sa njanjama.

Ptičice

Željo je Borca dva puta izbacio iz lige. Drugi put je izbačen trans "treći put častite" :mrgreen: Osim toga, Ptičice imaju običaj da misle kako su (skoro svi) nepošteni a samo one poštene. Shodno tome, a takva je i bila priča, prošle sezone Željo je kupio titulu a Borac je oštećen. Ove sezone pak, da s ene bi pobavljala priča iz prošle sezone o nepoštenom prvoplasiranom i da bi se Borac dodatno podigao uz očima, mantra se kako je drugoplasirana ekipa nepoštena, kako im sudije šilje ali čak i to ne pomaže jer je protivnik čvrsta ekipa koja zna šta hoće. Dupli uspjeh i osveta :mrgreen:

Hronologija koju sam napisao je tačna i precizna. Ništa nisam slagao lli izmislio. Priča kako je prošle sezone kupljena titula je smiješna. Da se ne bi ponavljala priča iz prošle sezone, otvorena je tema na sa x forumu o izjavama trenera. Misliš da na sudije šilje, bujrum, pričitaj malo. Nemoj pisati nebuloze kao ostali paćenici :mrgreen:

Prvih deset godina dominacije Želje je najteže, poslije se čovjek navikne :mrgreen:

Colorado

Post Postao/la Colorado » 04 maj 2011, 16:00

banovan je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:
a sad zbog cega je zeljo navukao opsti animozitet svih koji za njega ne naviajju zakljuci sam
Ti zapravo iz ove rečenice crpiš svoju argumentaciju. To je zapravo suština cijele priče.

Inače, koliko sma pratio pretenciozno nazvanu PL, a jesam, nisam opazio da se ovoliko "prašine" diglo oko jednog kluba. Isto tako, blago rečeno, nisam opazio da se ovoliko navijača nekih drugih klubova ujedinilo u stavu.

Da ne idem na utakmice i da ne pratim fudbal kao i odnose među navijačima možda bi i popušio priču. Ovako, ne pušim jer znam šta se dešava :mrgreen:

U suštini, 4 navijačke skupine su protiv Želje iz raznoraznih razloga. Sada ću obrazložiti koji su ti razlozi.

Njanje

su tradicionalno iskompleksirane Željom. Poslije rata smo im uzeli titulu na guzove. Al brate najslađu :mrgreen: Strane sudije, sve pošteno, jedna šansa i gol. Bol, nema dalje. Nakon toga smo uzeli još dvije titule u nizu. Nastavak boli. Toliko im je bilo krivo da su počeli da navijaju za Leotar :mrgreen:
Onda su se malo smirili jer je Željo bio lošiji 4 godine. Nisamo im predstavljali opasnost pa su samo zajebavali.
Kada se vratio Osim, bila je priča, na početku prošle sezone da ako Željo izbori Europu, biće svjetsko čudo dok su oni bili pretendenti na titulu. Nakon pobjede u Širokom(u drugom dijelu prvenstva) su shvatili da bi Željo mogao postati šampion. Onda je krenula priča o Nijazu Brkoviću i lamentiranju kako mi samo štimamo utakmice :mrgreen: Kako drugačije objasniti da ćemo opet biti bolji od njih do na ovaj način. Spas prošle sezone im je bio Hapoel.
Priča ove sezone je samo nastavak pd prošle kada im je postalo jasno da smo opet iznad njih. Nema veze što na sa x forumu postoji tema gdje se bilježe izjave trenera na svakoj utakmici koju je Željo odigrao ove sezone u ligi. Nema veze što su nama dosudili 8 a njima 7 penala. Nema veze što protiv njih nije dosuđen nijedan penal. Mi smo kvarnjaci a oni nisi. Klasična mantra i demagogija. Doduše, samo im je to ostalo :mrgreen:

Smogovci

odnosi na relaciji Sarajevo Zenica su oduvijek bili loši. Oni misle da sve pare idu njima i da smo mi direktno ili indirektno krivi što je Zenica takva kakva jeste(mislim na finansijsku moć).
Pored tradicionalno loših odnosa između Želje i Čelika postoji još zle krvi. Naš navijač je ubijen u Zenici u sukobu sa policijom. Oni su imli par ekscesa kada su navijali kontra Markala što je registrovano i stalno im se spočitava.
Pored toga, ostali su bez udarnog transa. Koji je mangupski odrađen. Na sve to možemo dodati činjenicu da u zadnjih pet utakmica koje smo odigrali sa Čelikom mi imamo 4 pobjede i 1 remi. Nije teško zaključiti zašto pričaju to što pričaju.

Rođeni

sa njima smo imali "kakav-takav" odnos do kamenovanja u Vrapčićima gdje je bilo dosta razbijenih glava. Nakon tog događaja rađa se dosta zle krvi između nas. Onda su nahvatani na Bradini i baš slupani. Nije bilo par navijača nego kompletna grupa koja se vraćala sa gostovanja(Zenice, čini mi se).Pored toga, oni se tradicionalno ližu sa njanjama.

Ptičice

Željo je Borca dva puta izbacio iz lige. Drugi put je izbačen trans "treći put častite" :mrgreen: Osim toga, Ptičice imaju običaj da misle kako su (skoro svi) nepošteni a samo one poštene. Shodno tome, a takva je i bila priča, prošle sezone Željo je kupio titulu a Borac je oštećen. Ove sezone pak, da s ene bi pobavljala priča iz prošle sezone o nepoštenom prvoplasiranom i da bi se Borac dodatno podigao uz očima, mantra se kako je drugoplasirana ekipa nepoštena, kako im sudije šilje ali čak i to ne pomaže jer je protivnik čvrsta ekipa koja zna šta hoće. Dupli uspjeh i osveta :mrgreen:

Hronologija koju sam napisao je tačna i precizna. Ništa nisam slagao lli izmislio. Priča kako je prošle sezone kupljena titula je smiješna. Da se ne bi ponavljala priča iz prošle sezone, otvorena je tema na sa x forumu o izjavama trenera. Misliš da na sudije šilje, bujrum, pričitaj malo. Nemoj pisati nebuloze kao ostali paćenici :mrgreen:

Prvih deset godina dominacije Želje je najteže, poslije se čovjek navikne :mrgreen:
Paa qume ti si najludji , bravo DERBI NAVIJAC neki si nam objasnio al ' bi se bas volio sresti sa tobom negdje nasamo .. 8-)

Željo 1921
Kontakt:

Post Postao/la Željo 1921 » 04 maj 2011, 16:04

Upoznat ću te ja sa njim odmah ?

Colorado

Post Postao/la Colorado » 04 maj 2011, 16:06

Željo 1921 je napisao/la:Upoznat ću te ja sa njim odmah ?
ajd

Željo 1921
Kontakt:

Post Postao/la Željo 1921 » 04 maj 2011, 16:07

Colorado je napisao/la:
Željo 1921 je napisao/la:Upoznat ću te ja sa njim odmah ?
ajd
Kontaktiraj me preko PP-a,i sve podatke ću ti dati ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], OldTownDistrict, Tatamata1946 i 53 gosta.