Safet Sušić - Pape

FaraonTM
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la FaraonTM » 17 nov 2015, 00:45

Zastone je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Zastone je napisao/la:
Majstore, vidim uporan si u svom Dzeko nas odveo , maestralni Miske, pa imamo i sada maestralnog Dzeku, doduse nemamo Misketa ali tu je nas Pjanke, sta je rec? Ali nemamo europskog, i to bez ispaljenog metka nazalost..
Pa jel' to znači da je Pape bolji od Meše?

Hajde ovako ćemo probati, Pape je imao jedne neuspješne kvalifikacije gdje je bio od početka do kraja, razbijeni od Rumuna 3-0, jaku Albaniju nismo dobili, velesilu Bjelorusiju dobili tek kad su ovi dobili dva crvena kartona i kada je Pape ubacio Misketa koji ga je fino počastio rafalom, Rumuni kući dobijeni više sretno nego spretno ;) Portugal neću ni spominjati.

Poslije tih kvalifikacija Papetu se daje nova šansa, narod zadovoljan.

Meša dolazi na pola kvalifikacija koje su za većinu ljudi već izgubljene (Pape bio selektor da napomenem) odveo nas do baraža, svaka pobjeda pripisana sreći a poraz od Belgije katastrofa velikih razmjera. Irska smak svijeta.

Dakle, Papetu se prešutilo više bruka nego što je Meša imao utakmica na klupi BiH al' zato se Meša uredno pljuje.

Nemojte ljudi, nemojte biti džon obraz. Pokažite malo respekta i poštovanja, ne budite kontradiktorni u vezi dva trenera. Budite REALNI.
Cinjenica je jedna ljudino da smo mi igrali lijep fudbal, uz dosta kreiranih sansi, pogodaka i ako mu se vec pripisuje ne odlazak na eur. onda neka mu se i oda priznanje i to veliko jer nas je jedini odveo na SP. Covjek ima muda za razliku od Mese realno. A i svakako nabijem obojicu na ****, jedini koji zasluzuje da nas vodi i kojeg trebamo moliti , klecati jeste Vahid Halilhodzic. A sve dok je uhljupa u savezu i crnih macki oko saveza taj covjek nece doci i voditi nasu repku, veca sila..A i obojici spomenutih selektora najveci domet je izgleda vadjenje francuskih drugoligasa iz govana... Zivio ti meni.
Sačekajmo da prođe idući kvalifikacijski ciklus pa onda govorimo ko je bolji a ko lošiji. Sve do tada stvarno nije relevantno, i jedan i drugi su u prvom mandatu podbacili, samo što Pape nije imao nikakav rezultatski pritisak za razliku od Meše.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 17 nov 2015, 00:47

safet sušić = struĆnjak koji je od gotovog napravio veresiju u najlakšoj grupi kvalifikacija. I to u kvalama u kojima teze bilo ne plasirati se nego se plasirati zbog proširenja, tj povecanja broj reprezentacija.

Struçnjak zbog kojeg cemo mi sjediti kod kuce i gledati nogometne velesile kao što su Albanija i sjeverna Irska.

Eto vam vašeg sušića nosite se i i vi i on što dalje od reprezentacije.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 17 nov 2015, 00:47

Faraon ne izvaljuj se, cuj podbacio u prvom mandatu a imao 12 minuta do kraja prvo mjesto u dzepu kad je nas Maldini glumio Ronalda oko svojih 16m i poslao domace na Euro.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 nov 2015, 00:51

I za sve to mu je trebalo 5 godina, a Meša se pljuje nakon pola godine. A ništa lošiji nije od Papeta sa obzirom koliko je na klupi jedan a koliko je bio drugi. Samo treba biti realan.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 nov 2015, 00:56

Bolanos je napisao/la:Faraon ne izvaljuj se, cuj podbacio u prvom mandatu a imao 12 minuta do kraja prvo mjesto u dzepu kad je nas Maldini glumio Ronalda oko svojih 16m i poslao domace na Euro.
Druže moj, prvo mjesto se nije smijelo uzimati usred Francuske, nego u Albaniji, Rumuniji, na prepunom Koševo protiv Francuza.

To što je on bio bod iza Francuske dovoljno govori o igri reprezentacije Francuske čiji je selektor tada bio na tankom ledu i trebao dobiti otkaz.

Mislim iz 10 utakmica imati 6 pobjeda, dvije neriješene i dva poraza je smiješno u kontekstu nečeg aman dobrog. Meša iz 8 takmičarskih utakmica ima 5 pobjeda, jednu neriješenu i dva poraza pa se na njega baca drvlje i kamenje, zašto smo tako prokleto kontradiktorni :crazy:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 17 nov 2015, 01:03

FaraonTM je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:Faraon ne izvaljuj se, cuj podbacio u prvom mandatu a imao 12 minuta do kraja prvo mjesto u dzepu kad je nas Maldini glumio Ronalda oko svojih 16m i poslao domace na Euro.
Druže moj, prvo mjesto se nije smijelo uzimati usred Francuske, nego u Albaniji, Rumuniji, na prepunom Koševo protiv Francuza.

To što je on bio bod iza Francuske dovoljno govori o igri reprezentacije Francuske čiji je selektor tada bio na tankom ledu i trebao dobiti otkaz.
Igracki tri puta jaca reprezentacija, meni dovoljno. Hajde da vidimo koji ce to strucnjak sa skupinom igraca kojih pola konstantno sjedi po tribinama u svojim klubovima uvezati 10 utakmica bez kiksa? Kad smo vec kod Rumunije, jednostavno nije mogao- evo opet isto; :(

Evo molim te, ne moras prvi samo drugi i treci pogledaj!!!!!!!

[youtube][/youtube]
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 17 nov 2015, 01:04

Ne psujem niti igracima niti selektoru pa se potajno nadam da ce se malo manje sada psovati, ali sanse su male.

Svaki selektor ima svojih dobrih i losih strana. Sada je ovaj ciklus zavrsen za nas, sto znaci da sad Pape nema vise uticaja na nasa takmicenja.
Ja licno nemam sta da Susicu govorim sad jer smo bili u barazu, imali smo sansu da odemo na Euro sa nekim drugim, ali nismo. Znaci sve je bilo u nasim rukama. Ako mogu ikako da gledam igru nasu sa neutralne strane, mi bi se sa ovakvim partijama (i da smo direktno otisli) samo brukali na Euro i licili bi na Litvaniju pored drugih.
Ne znam sta se desava, ali nismo vise ona ekipa koja moze da se nadigrava sa svima (donekle).
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 nov 2015, 01:06

Bolanos je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:

Igracki tri puta jaca reprezentacija, meni dovoljno. Hajde da vidimo koji ce to strucnjak sa skupinom igraca kojih pola konstantno sjedi po tribinama u svojim klubovima uvezati 10 utakmica bez kiksa? Kad smo vec kod Rumunije, jednostavno nije mogao- evo opet isto; :(

Evo molim te, ne moras prvi samo drugi i treci pogledaj!!!!!!!

[youtube][/youtube]
A Meša imao sve na tacni i što se tiče forme i što se tiče povreda kroz ovih pola godine? Kad već govoriš gledaj obostrano i govori kako jeste.

Koliko je Irska kiks toliko je kiks i Rumunija/Albanija.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 nov 2015, 07:43

Vrati se Safete, pokazi neznalicama.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 17 nov 2015, 09:43

E ne mogu da vjerujem da neki prizivaju Safeta. :stop:
Boze otvori im oci i daj im razuma. :pray:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 nov 2015, 10:09

uschtipak je napisao/la:E ne mogu da vjerujem da neki prizivaju Safeta. :stop:

slika

Legendo nasa!!! Najbolji igrac svih vremena, najbolji selektor svih vremena.

Za sve ti hvala Safete !!!
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 17 nov 2015, 11:24

Imal srnetine u Francuskoj? **** te Kipar u usta, tele jedno. MRS!!!

Frankie
Kontakt:

Post Postao/la Frankie » 17 nov 2015, 12:28

samo_lijevo je napisao/la:
uschtipak je napisao/la:E ne mogu da vjerujem da neki prizivaju Safeta. :stop:

slika

Legendo nasa!!! Najbolji igrac svih vremena, najbolji selektor svih vremena.

Za sve ti hvala Safete !!!
Jednom rijecju KLOCINA.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 nov 2015, 12:29

Hvala Pape.. Dok su svi igrali 10 kola kvalifikacija, ti si nama samo 6 ostavio, picka ti materina glupa! :puke:

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 17 nov 2015, 12:45

[youtube][/youtube]

Rekli su mi najgore o tebi
nisu nikad pricali o sebi
rekli su mi ono ca su tili
virova san, stariji su bili

Rekli su mi da si svigdi bija
rekli su mi da si puno pija
rekli su mi ono ca su znali
virova sam jer san bija mali

Oprosti mi pape sve te grube rici
i moj zivot sada na tvoj zivot slici
oprosti mi pape, sad razumin tebe
gledan tvoju sliku gledajuci sebe

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 nov 2015, 13:08

FaraonTM je napisao/la:A Meša imao sve na tacni i što se tiče forme i što se tiče povreda kroz ovih pola godine? Kad već govoriš gledaj obostrano i govori kako jeste.
Pred baraž je sve imao na tacni!

Imao je situaciju koji je rijetko koji prije njega imao. Sve igrače u takmičarskoj formi, Pjanića u životnoj formi, Džeku koji redovno igra, imao je osakaćenog protivnika, bez najvažnijih igrača. Šta nam je ponudio zauzvrat? 180 minuta u kojima nismo stvorili niti jednu pravu priliku za gol, tromu, traljavu i bezidejnu igru, igru prepunu grešaka od strane pojedinaca za koje smo svi znali da su skloni ka tome.

Jednu bajku u najavi je pretvorio u noćnu moru, zašto? Zato što je izmišljao i želio da se proslavi, kao Pape pred kraj mandata. Pape je imao pravo na to, jer smo pod njim bili sila, ovakve defanzivne ekipe smo pratili kući sa tri komada i pet promašenih zicera.

Dakle, ovo je ispit koji Meša nije položio. Doveo nas je do baraža i zbog toga treba ostati na klupi i naredni ciklus. Protivnici su poznati, zna šta ga čeka i opravdanja za neuspjeh ne smije biti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 nov 2015, 13:12

Virtu4l je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:A Meša imao sve na tacni i što se tiče forme i što se tiče povreda kroz ovih pola godine? Kad već govoriš gledaj obostrano i govori kako jeste.
Pred baraž je sve imao na tacni!

Imao je situaciju koji je rijetko koji prije njega imao. Sve igrače u takmičarskoj formi, Pjanića u životnoj formi, Džeku koji redovno igra, imao je osakaćenog protivnika, bez najvažnijih igrača. Šta nam je ponudio zauzvrat? 180 minuta u kojima nismo stvorili niti jednu pravu priliku za gol, tromu, traljavu i bezidejnu igru, igru prepunu grešaka od strane pojedinaca za koje smo svi znali da su skloni ka tome.

Jednu bajku u najavi je pretvorio u noćnu moru, zašto? Zato što je izmišljao i želio da se proslavi, kao Pape pred kraj mandata. Pape je imao pravo na to, jer smo pod njim bili sila, ovakve defanzivne ekipe smo pratili kući sa tri komada i pet promašenih zicera.

Dakle, ovo je ispit koji Meša nije položio. Doveo nas je do baraža i zbog toga treba ostati na klupi i naredni ciklus. Protivnici su poznati, zna šta ga čeka i opravdanja za neuspjeh ne smije biti.
Sa svim se slazem osim ovog dijela sa Safetom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 nov 2015, 13:23

mirzatele je napisao/la:Sa svim se slazem osim ovog dijela sa Safetom.
Znaš i sam da se trudim da budem realan. Kad sam branio Safeta, branio sam selektora reprezentacije BiH i ponovo ću, jer usponi i padovi su normalni za svaku selekciju na svijetu, u svakom sportu. Najviše mi je smetalo što su većinu zanimale neke stvari koje nemaju sa fudbalom, umjesto da se fokusiraju na teren, počeli su previše zadirati u privatnost, a to nije u redu. Vrijeđanje nije u redu.

Da li je griješio? Jeste, itekako, vjerovatno bi i on sad promijenio neke odluke, ali njegova filozofija fudbala se perfektno poklopila sa mogućnostima našeg tima i za to mu treba odati počast. Ovo sam boldirao, jer to je najbitnije kada je Safet Sušić u pitanju, na tome se može izgraditi dobar tim, lepršava igra i stvarati dosta prilika.

Tek sad se vidi za koliko stvari je bio u pravu, a bio je strijeljan zbog toga. Trebalo bi dosta vremena da se sve to nabroji, ali svako ko prati reprezentaciju će pretpostaviti o čemu se radi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 nov 2015, 13:25

iz ove perspektive se vidi da Safetovi potezi su nisu bas bili teleca glava , Zukanovic ? Prcić ? Cocalic? zbog ti igraca je pape prozivan i konstantno se pravila negativna atmosfera narocito pred SP . pricalo se da smo svjetska velesila da su to klase od igraca kad je Safet rekao da neki ne zasluzuju reprezentaciju onda su svi pljuvali Safeta kako ne zna nista i da smo mi top reprezentavija i da je sve do papeta . Hvala ti Sajo za SP I za sve one sjajne igre i pobjede ,porazo od cipra i izraela ne mogu umanjiti tvoj sjaj GRANDE SAFET :bih: :bih:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 nov 2015, 13:27

Virtu4l je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Sa svim se slazem osim ovog dijela sa Safetom.
Znaš i sam da se trudim da budem realan. Kad sam branio Safeta, branio sam selektora reprezentacije BiH i ponovo ću, jer usponi i padovi su normalni za svaku selekciju na svijetu, u svakom sportu. Najviše mi je smetalo što su većinu zanimale neke stvari koje nemaju sa fudbalom, umjesto da se fokusiraju na teren, počeli su previše zadirati u privatnost, a to nije u redu. Vrijeđanje nije u redu.

Da li je griješio? Jeste, itekako, vjerovatno bi i on sad promijenio neke odluke, ali njegova filozofija fudbala se perfektno poklopila sa mogućnostima našeg tima i za to mu treba odati počast. Ovo sam boldirao, jer to je najbitnije kada je Safet Sušić u pitanju, na tome se može izgraditi dobar tim, lepršava igra i stvarati dosta prilika.

Tek sad se vidi za koliko stvari je bio u pravu, a bio je strijeljan zbog toga. Trebalo bi dosta vremena da se sve to nabroji, ali svako ko prati reprezentaciju će pretpostaviti o čemu se radi.
Ma dobro, to me stvarno od trenutka kad je dobio otkaz ne zanima, a znas i ti da ga je itekako zasluzio. Nego sam bas krenuo nesto napisati za Mesu, a ti si mi olaksao jer si rekao sve ono sto ja mislim, pa sam te samo citirao.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.