Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

ultrassa1921
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la ultrassa1921 » 25 apr 2014, 17:46

Ma dobro je,nije lose,neko rece da Atic nije nista pokazao,pa momak je skoro svaku tekmu bio medju boljima(po statistici) a on je 97,znaci moze igrati i sljedece godine aBd..
Manijaci Zeljini

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 25 apr 2014, 18:24

Prije par godina nas su šamarali po b-divizijama,a danas je već druga priča.Problem je što naši ljudi žele sve preko noći,danas druga liga sutra prvaci evrope :crazy: kako da ne...
Ja sam zadovoljan kako stvari napreduju,puno toga je urađenog,a još više za uraditi.
Istrajati na uputu do uspjeha.

:bih:
it's football day

bobica
Kontakt:

Post Postao/la bobica » 25 apr 2014, 18:54

floyd je napisao/la:http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... 834&lng=en

Zanima me prosjecna minutaza nasih igraca, ali ne bi reko da ima ta stat. kategorija
http://www.basketball-bund.de/wp-conten ... 2-582.html" onclick="window.open(this.href);return false;

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 25 apr 2014, 20:40

Nisam pratio u zadnje vrijeme,sta se desava sa malim sulejmanovicem.kada stice pravo nastupa za nas.znam da se cekala odluka fibe,ili je morao cekati neko vrijeme.
Kakva je sad situacija
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 25 apr 2014, 22:17

zaboljisportuBiH je napisao/la:
mrsic07 je napisao/la:na kraju smo zauzeli 11 mjesto, nije lose ali sam ocekivao mnogo vise jer je"talentirana ekipa"... Nasi glavni igraci Djedovic, Atic i Gacic po meni nisu nista posebno pokazali ( na osnovu stat. govorim), mozda Atic u pojedinim utakmicama, Gacic puno izgubljnenih lopti, Djedovic nije los ali ocekujemo dosta vise. Na kraju ovaj centar i nije bio toliko los, mislim na Rijada. Mozda je Piric mogao dobiti vise prilike, Aleksic los, imao je dosta izgubljenih lopti, slab procenat suta, malo asistencija.... Hadzic nista nije pokazao, mada je on ovdje i najmladji... Cekat EP i vidjet koliko mozemo, neki su govorili kako ova generacija moze uzeti medalju, mislim da moze ali na prvenstvu Azije ili Afrike, dok EP nema sanse-
Gore govoriš kako ti je čudno što mijenja GAcica a onda ovdje kažeš da ima puno izgubljenih lopti. Sam si sebi odgovorio da je logično da ga zamjeni. ALi ponavljam ne gledamo tekme. Ne znamo šta je Baja zamislio, ap asamim tim ne namo n ijesu li ispunili ono što od njih traži. Dobro je ovo sve na kraju. Što @neno kaže fale centri i još kad se uigraju i kad ih Baja upozna bit će to puno puno bolje. Ovo su djeca. Nemojte biti kritični kao prema seniorima. Djeca puno osciliraju. MOžda je Sandro u nekoj fazi gdje se digao pa glumi ili nešto itd itd. Onako Sandra spominjem. @target Baja jeste ime u bh košarci bez obzira šta ti mislio (ako nisi bio ironičan). Trenutno su on i NEno, Adis i Sela najbolji naši treneri. Nažalost ali nemamo mi puno trenera koji su autoriteti ni djeci a ni seniorima.

Sta je to Baja uradio da bude ime u bh kosarci osvojio prvenstvo, i plasirao se na taj f4 u laktasima sa strancima skupim ko djavo. Baja aka reprezentacija BiH, covjek koji kaze mi smo Republika Srpska kakva BiH, Baja je bolan ovdje dobio posao iskljucivo sto je bio prijedlog KS RS, da mu se da u 20 ili ovo, a posto U 20 moja nena moze voditi s obzirom na talentovanu generaciju, kakvo ce to setanje biti kroz B diviziju ( zamisli da su mu to dali pomislili bi u najmanju ruku da je NBA kalibar trenera) ovdje pokazuje svoje neznanje. Koji Baja i kada ga uspoređuješ sa Adisom Nenom i Selom nemoj brate duše griješiti, kakav crni Baja vidis vodje guzice mora da oznoji jadan pogubio se ko Hadzira u kupusu. :cool:

Ako smo zeljeli vec trenera koji zna s djecom nije skup, a mlad je i talentovan trebala se dati prilika mladom Josipu Pandzi koji pokazuje vec da ce biti jako dobar mladi trener, a sigurno ima znanja vise od Baje.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

bobica
Kontakt:

Post Postao/la bobica » 26 apr 2014, 20:36

TaRgEt_ je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
mrsic07 je napisao/la:na kraju smo zauzeli 11 mjesto, nije lose ali sam ocekivao mnogo vise jer je"talentirana ekipa"... Nasi glavni igraci Djedovic, Atic i Gacic po meni nisu nista posebno pokazali ( na osnovu stat. govorim), mozda Atic u pojedinim utakmicama, Gacic puno izgubljnenih lopti, Djedovic nije los ali ocekujemo dosta vise. Na kraju ovaj centar i nije bio toliko los, mislim na Rijada. Mozda je Piric mogao dobiti vise prilike, Aleksic los, imao je dosta izgubljenih lopti, slab procenat suta, malo asistencija.... Hadzic nista nije pokazao, mada je on ovdje i najmladji... Cekat EP i vidjet koliko mozemo, neki su govorili kako ova generacija moze uzeti medalju, mislim da moze ali na prvenstvu Azije ili Afrike, dok EP nema sanse-
Gore govoriš kako ti je čudno što mijenja GAcica a onda ovdje kažeš da ima puno izgubljenih lopti. Sam si sebi odgovorio da je logično da ga zamjeni. ALi ponavljam ne gledamo tekme. Ne znamo šta je Baja zamislio, ap asamim tim ne namo n ijesu li ispunili ono što od njih traži. Dobro je ovo sve na kraju. Što @neno kaže fale centri i još kad se uigraju i kad ih Baja upozna bit će to puno puno bolje. Ovo su djeca. Nemojte biti kritični kao prema seniorima. Djeca puno osciliraju. MOžda je Sandro u nekoj fazi gdje se digao pa glumi ili nešto itd itd. Onako Sandra spominjem. @target Baja jeste ime u bh košarci bez obzira šta ti mislio (ako nisi bio ironičan). Trenutno su on i NEno, Adis i Sela najbolji naši treneri. Nažalost ali nemamo mi puno trenera koji su autoriteti ni djeci a ni seniorima.

Sta je to Baja uradio da bude ime u bh kosarci osvojio prvenstvo, i plasirao se na taj f4 u laktasima sa strancima skupim ko djavo. Baja aka reprezentacija BiH, covjek koji kaze mi smo Republika Srpska kakva BiH, Baja je bolan ovdje dobio posao iskljucivo sto je bio prijedlog KS RS, da mu se da u 20 ili ovo, a posto U 20 moja nena moze voditi s obzirom na talentovanu generaciju, kakvo ce to setanje biti kroz B diviziju ( zamisli da su mu to dali pomislili bi u najmanju ruku da je NBA kalibar trenera) ovdje pokazuje svoje neznanje. Koji Baja i kada ga uspoređuješ sa Adisom Nenom i Selom nemoj brate duše griješiti, kakav crni Baja vidis vodje guzice mora da oznoji jadan pogubio se ko Hadzira u kupusu. :cool:

Ako smo zeljeli vec trenera koji zna s djecom nije skup, a mlad je i talentovan trebala se dati prilika mladom Josipu Pandzi koji pokazuje vec da ce biti jako dobar mladi trener, a sigurno ima znanja vise od Baje.
U potpunosti se slazem :clap:
Ko zna neka analizira :kafa:
http://www.basketball-bund.de/wp-conten ... final.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A sta je Baja zamislio, ne zna ni on sam :?:
Sad pitanje za pojednice sa foruma sto su tu po direktivi i instrukcijama: Sta je prioritetni cilj u mladim selekcijama, da izbace i da kale potencijalne A reprezentativce (kako je i topic foruma) ili da proguravaju pojedince za sitnu lovu. Imena necu da pominjem jer djeca su tu najmanje kriva :crazy:
Ne zelim prepirke, zelim samo dobro svima koji vole ovu drzavu.
A Baja moze Neni samo cistit cipele...i to ako mu dopusti :njanjanja:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 apr 2014, 21:26

E hajde pametnice bobice, da cujem koji je to igrac proguran u reprezentaciju? Ko je uzeo novac i za koga? Ko je u talu i s kim? Nemoj mi samo price, ja imam tetku koja zna cistacicu koja joj je to pricala...Da cujem koji igrac je bolji od ovih koji su bili u Njemackoj, a da nije Polutak, Loncar, Lazic, Catakovic?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bobica
Kontakt:

Post Postao/la bobica » 26 apr 2014, 21:35

:lolno: :lolno: :lolno:
Znao sam da ce se javit prvo onaj "po direktivi i instrukcijama"!
Pitaj tetku, a ona cistacicu, pa nam javi :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 26 apr 2014, 21:43

Ne branim @nenu ali stvarno mi nemamo bolje igrače. Čekamo još sigurne Polutka i Lazića i ako Lončar odluči da igra za nas.

Pioniri Sparsa iz Grupe A i pioniri Rukija iz grupe C plasirali su se na finalni državni turnir u pionirima. Čeka se još posljedni putnik iz Grupe B koja se igra sutra. Napominjem da su u grupi B, Silver Kingsi, Čapljina i Zvornik Basket. Grupa B se igra u Srebreniku.

bobica
Kontakt:

Post Postao/la bobica » 26 apr 2014, 22:00

Chstal je napisao/la:Ne branim @nenu ali stvarno mi nemamo bolje igrače. Čekamo još sigurne Polutka i Lazića i ako Lončar odluči da igra za nas.

Pioniri Sparsa iz Grupe A i pioniri Rukija iz grupe C plasirali su se na finalni državni turnir u pionirima. Čeka se još posljedni putnik iz Grupe B koja se igra sutra. Napominjem da su u grupi B, Silver Kingsi, Čapljina i Zvornik Basket. Grupa B se igra u Srebreniku.
Igrace ne, ali trenere sigurno da!
Ipak su makar Piric, Hadzic pa i Pilavdzic zasluzili malo vise!

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 26 apr 2014, 22:05

Curevac, garic.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 26 apr 2014, 22:11

kim je napisao/la:Curevac, garic.
Garic je povrijeđen i ništa nije pružio na 6 aprilskom turniru. Ćurevac je bio odron na 6 aprilskom turniru i nije ni zadnju utakmicu igrao na turniru.
bobica je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Ne branim @nenu ali stvarno mi nemamo bolje igrače. Čekamo još sigurne Polutka i Lazića i ako Lončar odluči da igra za nas.

Igrace ne, ali trenere sigurno da!
Ipak su makar Piric, Hadzic pa i Pilavdzic zasluzili malo vise!
Trenera neću da diskutujem, svi znamo da je Harun bio primoran da ga stavi za selektora. Trenerova je odluka da ova trojica manje igraju, Pirić i Hadžić su 97 i od njih ne očekujem ove sezone ništa. Pilavdžić ništa posebno.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 26 apr 2014, 22:16

Pitao je koji su bolji od ovih sto su bili na turniru, pa nije valjda luzajic i piric boljI trenutno da ga .....

I znam das braniti aliju, ali niko nije kriv sto spars nemoze da napravi trenutno vise od tih centara nista.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 apr 2014, 22:22

Vidite, ja kad pitam vi ne nudite bolja rjesenja, neka imena. Zasto? Zato sto ih nema. Ovo ce biti vrlo dobra reprezentacija sa Polutkom i Lazicem. Nismo imali centra i to je bio veliki problem. Mali Ivo Garic je nazalost vise povrijedjen nego sto je spreman i tu se prica zavrsava.

Dadu u Riminiju guraju na cetiri, a on to nije. Pilavdzic tek pocinje ponovo da pokazuje znake zivota u kosarkaskom smislu, a Piric je jos suvise nejak (pitanje i da li ce ikada biti). Ali, jok, bolje je kritikovati, umjesto reci da su momci odradili sasvim korektan turnir. Da smo dobili Francuze, bio bi to vrlo fin rezultat i uspjeh.

Ostalo je samo ime.....

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 26 apr 2014, 22:28

Evo posto trazis pomoc i imena jacu ti predloziti jednog damira, ima vece kosarkaske kvalitete od bajica, u patriotskim su tu negdje, hrvat nece smetat nikom tamam za u20.

Mislim da bi ispunjava sve kriterije, jel tako?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 apr 2014, 22:38

Ocigledno treba vise puta pitanje ponoviti da bi dobio odgovor. Pitao sam koji su igraci u juniorskoj reprezentaciji bolji od ovih koji su isli u Njemacku? Selektor U 20 ce vjerovatno da bude Bosnjak. Je li ti srce na mjestu? Ipak, nije sve tako po nacionalnom kljucu..

Ostalo je samo ime.....

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 26 apr 2014, 22:58

Ako bude selektor Bosnjak ja cu biti zadovoljan, iskreno iz sveg srca, ali ako bude los ima krvi da mu se napijem.

Nije valjda da mislis da ja bajica, halimica i velica mrzim sto su srbin, bosanac i hrvat.

Baju nevolim jer nemogu halaliti "reprezentacija BiH", Halimicu kkbosnu, a velicu " sve dobro sto je uradio za u20 hrvatske".

Moram se sloziti sa tvojim stavom da je ovo uspjesan turnir, nisu zadovoljili jesu nesto postigli.

Nazalost danas smo ostali bez jos dva igraca mlada koji su potpisali ugovor sa agentom "slovencem" i odlaze steta velika.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 apr 2014, 02:11

slika

Bravo momci. Idemo dalje! Bice to dosta bolje s vremenom :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 apr 2014, 10:09

kim je napisao/la:Ako bude selektor Bosnjak ja cu biti zadovoljan, iskreno iz sveg srca, ali ako bude los ima krvi da mu se napijem.

Nije valjda da mislis da ja bajica, halimica i velica mrzim sto su srbin, bosanac i hrvat.

Baju nevolim jer nemogu halaliti "reprezentacija BiH", Halimicu kkbosnu, a velicu " sve dobro sto je uradio za u20 hrvatske".

Moram se sloziti sa tvojim stavom da je ovo uspjesan turnir, nisu zadovoljili jesu nesto postigli.

Nazalost danas smo ostali bez jos dva igraca mlada koji su potpisali ugovor sa agentom "slovencem" i odlaze steta velika.
Ti se uhvatio selektora k'o pijan plota. Tebi niko ne valja. Ja opet pitam koja su imena za juniore koji su trebali ici u Njemacku? Onda, Halimic je uveo kadetsku reprezentaciju u A diviziju i to je to. Covjek je napravio rezultat, ma sta ti mislio. Ako mislis da je lako naci selektora za mlade reprezentacije, onda uredu.

Ostalo je samo ime.....

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 27 apr 2014, 11:14

@neno reko sam ti za ćurevca i garića, dobro oni imaju problema. Ali posto tražiš reći ću ti SAMIR SEHIĆ, samo nemoj neda mu ćaća i to, tražio si ime. možda i meho Qatari :mrgreen: .

Ja sam ti rekao svoje mišljenje, nisam rekao da Halimića treba otjerati čovjek jeste prošle godine bio drugi, u B diviziji i neka vodi ima kredit jer ima rezultat.

Marković ako nemože voditi A selekciju, može u20, a ako neće kaže se i pošteno, ima i drugih. Bećiragić, naprimjer doduše ne znam dali bi se mogli dogovoriti i to. Ovi iz sparsa će navaliti pa reći što ne može Marko, jer vodio je juniore na f4 i to, ne znam bas dali bi ga ja volio vidjeti. Možda i da bude pomoćnik nekom Josip Pandža trener, nije loš.

Ja znam kako je to raditi u ovoj državi, a posebno jesti košarkaski hljeb, sa druge strane.

Znaš da sam pohvalio početak lige mladih, jer bolje da djeca igraju ovdje nego da ih moramo vodati po tuđini, jer kad ga odvedeš u bolje on bogami brzo zaboravi odakle je krenuo.

Ono što bih ja podržao, jest da savez, jer nema ko drugi, krene sa nekim projektom omasovljenja košarke na nekim područima.

Navešću samo jedan primjer, prije desetak dana sam bio na području krajine da gledam jednog dječaka mlad, potentan, visok za svoju poziciju ali nema elementarno znanje, sedam dana sam pratio tog malog na treninzima, organizovao mu par individualnih, i pričao. I mogu reći da je onakav rad čist amaterizam,iako je najbolje sto imaju u svom kadru godinu dana sa njim niko nije obavio poseban trening, da mu otklone greške.

Neznam dali u savezu, organizuju seminare, licenciranje ili nešto slično, ali bogami ima zrelih da im se zabrani rad sa mladima posebno.

Izvinjavam se ako je post :D :D .
Zadnja izmjena: kim, dana/u 27 apr 2014, 12:18, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.