Edin Džeko

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vaya
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Vaya » 21 okt 2025, 14:39

Po meni, sto se tice reprezentacije, ukoliko se plasiramo na SP, Dzeko treba odigrati prvenstvo i penzionisati se, ukoliko se ne plasiramo treba se poslije kvalifikacija oprostiti od reprezentacije... I u jednom i u drugom slucaju, Spaha treba zavrsiti Pejcinovica kao neki vid Dzekine zamjene i na tom narativu Pejcinovicu treba prodati pricu, da ga vidimo kao Dzekinu zamjenu...

Sto se tice klupske karijere, jel on ono ima sa Fiorentinom 1+1 ugovor? U svakom slucaju i ako ostane u Fiorentini jos jednu sezonu nakon tekuce, on tu treba da stavi tacku na igracku karijeru. Mislim da mu ne treba da se zajebava sa nekim glupostima tipa igranja za Hajduk ili Zeljeznicar, a para je zaradio dovoljno u zivotu... On nakon zavrsetka igrackog dijela (posto je rekao da ga ne privlaci trenerski posao), a to je za godinu ili dvije maksimalno, treba da krene lagano u kampanju i promociju sebe kao slijedeceg predsjednika Fudbalskog saveza BiH... To bi bila dobitna kombinacija za njega licno i za nas kao drzavu, da konacno se pocne malo dovoditi red u bh. fudbal... On na celu saveza, sa jos nekim nasim legendama...Spaha da ostane sportski direktor i jos takvih pojedinaca na nekim bitnim pozicijama...

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 21 okt 2025, 14:44

Vaya je napisao/la:
21 okt 2025, 14:39
Po meni, sto se tice reprezentacije, ukoliko se plasiramo na SP, Dzeko treba odigrati prvenstvo i penzionisati se, ukoliko se ne plasiramo treba se poslije kvalifikacija oprostiti od reprezentacije... I u jednom i u drugom slucaju, Spaha treba zavrsiti Pejcinovica kao neki vid Dzekine zamjene i na tom narativu Pejcinovicu treba prodati pricu, da ga vidimo kao Dzekinu zamjenu...

Sto se tice klupske karijere, jel on ono ima sa Fiorentinom 1+1 ugovor? U svakom slucaju i ako ostane u Fiorentini jos jednu sezonu nakon tekuce, on tu treba da stavi tacku na igracku karijeru. Mislim da mu ne treba da se zajebava sa nekim glupostima tipa igranja za Hajduk ili Zeljeznicar, a para je zaradio dovoljno u zivotu... On nakon zavrsetka igrackog dijela (posto je rekao da ga ne privlaci trenerski posao), a to je za godinu ili dvije maksimalno, treba da krene lagano u kampanju i promociju sebe kao slijedeceg predsjednika Fudbalskog saveza BiH... To bi bila dobitna kombinacija za njega licno i za nas kao drzavu, da konacno se pocne malo dovoditi red u bh. fudbal... On na celu saveza, sa jos nekim nasim legendama...Spaha da ostane sportski direktor i jos takvih pojedinaca na nekim bitnim pozicijama...
Ne mora značiti da bi Džeko kao predsjednik Saveza popravio situaciju u bh. fudbalu, vidio si šta je bilo sa Teletovićem kao predsjednikom KSBIH.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 21 okt 2025, 14:59

Nirton je napisao/la:
21 okt 2025, 14:44
Vaya je napisao/la:
21 okt 2025, 14:39

Ne mora značiti da bi Džeko kao predsjednik Saveza popravio situaciju u bh. fudbalu, vidio si šta je bilo sa Teletovićem kao predsjednikom KSBIH.
Ne mora nuzno znaciti, ali vidjeli smo kako je to izgledalo za vrijeme Ivice Osima kada je sustinski predvodio savez na celu komiteta za normalizaciju, pa i u konacnici savez je solidno funkcionisao dok je Begic bio na celu... Mislim da bi se sa Dzekom na celu, plus kada bi mu se dozvolilo da napravi neki solidan tim po njegovom izboru - moglo napraviti dobrih stvari... Dzeko ja mahalas i mangup po mentalitetu, a gdje god je igrao vani, ostavio je dobar trag i sa dosta ljudi ima dobar odnos, on se bi pravo dobro uklopio u ovu vrstu posla... Mislim da imamo njega kao predsjednika, da bude spona prema UEFI i FIFI kao medjunaroadnim fudbalskim organizacijama bi za nas bilo pravo dobro...

Razumije sta govoris za Teletovica, medjutim ne mozes ni sekunde porediti fudbalski savez sa kosarkaskim... U fudbalskom savezu i generalno u fubalu ima para, od otvaranja Liga nacija, kao to sto su nasi klubovi poceli igrati grupne faze KL kolicina para se jos dodatno povecala, u skladu sa tim je puno veci pritisak, kao i interesovanje prema fudbalskom savezu... Nasi kosarkasi svako okupljanje pred neko takmicenje razmislaju hoce li imati para za pripreme i hotele, mlade reprezentacije ne postoje... Neuporediva je situacija kosarka sa fudbalom... Mirza jedino sta je mogao jos, da daje svoje pare sto je zaradio...

Ja vjerujem sa Dzekom na celu FS, da bi dobili pravo dobru kombinaciju... Ne znam samo je li Vico lopina vec izmjenio statut saveza, da moze ici po treci mandat ili to tek planira da radi? To mu se ne smije dozvoliti... Dzeko na celu saveza, dobar tim saradnika... Spaha sportski direktor, Sergeju takodjer dati neku poziciju u savezu i umjesto njega dovesti nekog respektabilnijeg trenera za selektora i ja mislim da bi se za vrlo kratko vrijeme napravile jako puno pozitivnih stvari u nasem fudbalu...

P.S. Ja mislim da Dzeko potencijalno i puca na ovu poziciju...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bavarian_bk, invincible1921 i 33 gosta.