Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Neutral
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Neutral » 16 mar 2014, 13:51

Claus je napisao/la:Formula 1 sve više i više tone. Utrka jedna od najmonotonijih koje sam ikad gledao. Nevjerovatno, ubili su svu žar u nama koji F1 gledamo zbog borbi, preticanja - drugim riječima, zbog utrkivanja.
Da, pisao sam to prije dvije godine :)

Ovo nije F1 zbog koje se prije 10 - tak godina čekalo po dvije, tri nekad i četiri sedmice. Jedva si čekao da pauza završi. Oni i ova nova smiješna pravila, posebno oko motora. Od tog trenutka F1 je postao jako dosadan.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 16 mar 2014, 14:19

darker10 je napisao/la:Cuj najbrzi krug 1:32 :D Osam sekundi sporije od rekorda staze.
neznam čemu čuđenje ako se zna da su motori 200 konja slabiji od prošlogodišnjih i još hrpe promjena
darker10 je napisao/la:Steta sto je Kobayashi izbacio Massu.Bilo bi zanimljivo vidjeti sta on moze uraditi posto je Bottas bio ovako dobar.
neznam šta vidite u tome cirkusantu Massi,običan kmečavac bez muda

uz to Ricciardo je pod istragom jer se u spremniku njegovog bolida našlo više od dopuštenih 100kg goriva,pa bi mogao ostat bez postolja

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 mar 2014, 14:20

Ricciardo je diskvalifikovan, tako da je Button sada treći, a Magnussen drugi :D
The Red Bull driver had finished in second place on the road but has been excluded from the race result for a breach of Article 5.1.4 of the Formula 1 Technical Regulations, which states that, 'Fuel mass flow must not exceed 100kg/h'.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 mar 2014, 14:25

Neutral je napisao/la:
Claus je napisao/la:Formula 1 sve više i više tone. Utrka jedna od najmonotonijih koje sam ikad gledao. Nevjerovatno, ubili su svu žar u nama koji F1 gledamo zbog borbi, preticanja - drugim riječima, zbog utrkivanja.

Ovo nije F1 zbog koje se prije 10 - tak godina čekalo po dvije, tri nekad i četiri sedmice. Jedva si čekao da pauza završi. Oni i ova nova smiješna pravila, posebno oko motora. Od tog trenutka F1 je postao jako dosadan.
2008. je zadnja dobra godina,iako imam traume zbog onog zadnjeg kruga.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 mar 2014, 14:28

Kawhi je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

2008. je zadnja dobra godina,iako imam traume zbog onog zadnjeg kruga.
Glock. :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 mar 2014, 14:53

Te godine nisam mogao gledati posljednjih par krugova pa sam išao vani šetati, adrenalin :mrgreen:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 mar 2014, 14:57

Meni bilo svejedno kako će završiti. :mrgreen: Iako mi je bilo žao Felipea, te godine su ga mehaničari i kvarovi na bolidu uništili. Da nije bilo toga, ubjedljivo bi uzeo titulu. I ovako je bio na pragu...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 mar 2014, 16:07

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ricciardo je diskvalifikovan, tako da je Button sada treći, a Magnussen drugi :D
The Red Bull driver had finished in second place on the road but has been excluded from the race result for a breach of Article 5.1.4 of the Formula 1 Technical Regulations, which states that, 'Fuel mass flow must not exceed 100kg/h'.
:lol:
vidi scheiss red bulla
FIA explanation
9) The FIA technical representative observed thought the telemetry during the race that the fuel flow was too high and contacted the team, giving them the opportunity to follow his previous instruction, and reduce the fuel flow such that it was within the limit, as measured by the homologated sensor - and thus gave the team the opportunity to be within compliance. The team chose not to make this correction.
jos im nudili da se vrate u odgovarajuce parametre,ali gospoda odbila.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Dino995
Kontakt:

Post Postao/la Dino995 » 16 mar 2014, 19:06

Moze li se igdje pogledati snimak danasnje utrke? Neki link il sl?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 mar 2014, 19:21

Dino995 je napisao/la:Moze li se igdje pogledati snimak danasnje utrke? Neki link il sl?
Evo ti linkovi za d-load:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 mar 2014, 19:39

Claus je napisao/la:Meni bilo svejedno kako će završiti. :mrgreen: Iako mi je bilo žao Felipea, te godine su ga mehaničari i kvarovi na bolidu uništili. Da nije bilo toga, ubjedljivo bi uzeo titulu. I ovako je bio na pragu...
Ma one 2 godine su baš legendarne bile.Ja ni sad ne kontam kako Kimi na kraju uze godinu prije,Mclaren je bio bolji te godine.2008. obrnuta situacija Ferrari bolji,al ne uzima vozačku titulu :roll: Al eto uzeli su barem konstruktorsku :mrgreen: Kad se ovako krenem prisjećat stare formule tačno mi bude loše :roll: Monza i borba Alonso vs Schumi 2 godine zaredom :hail: Ono kad od januara čekam Australiju,legnem ranije da je pogledam uživo iako ima snimak u 2.Jutros došao kući kad je trebala formula početi i ne gledam je,već poslije pregledam snimak zadnjih 10 krugova :roll:
Danas je previše staza van Evrope.Brazil,Japan,Kina,USA,Kanada i Australija su dovoljne.

A bilo je lijepo i ono kad znaš Ferrari,Mclaren pa Williams(Montoya i mali Schumi :oops: )Onda se Renault ubacio.

Inače na kraju 2 vozača koja sam u vakat prezirao završiše u mojoj ekipi pa sad navijam za njih :lol:

Desperado2
Kontakt:

Post Postao/la Desperado2 » 16 mar 2014, 22:44

Marketing radi čuda, lova je to, biznis, kao i u svakom drugom sportu. NAravno, stara formula je bila zanimljivija, mnogi ce se sloziti tako i za fudbal, ali tako je kako je.
FC BAYERN MÜNCHEN

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2014, 01:05

Kawhi je napisao/la:Ono kad od januara čekam Australiju,legnem ranije da je pogledam uživo iako ima snimak u 2.Jutros došao kući kad je trebala formula početi i ne gledam je,već poslije pregledam snimak zadnjih 10 krugova :roll:
Danas je previše staza van Evrope.Brazil,Japan,Kina,USA,Kanada i Australija su dovoljne.

A bilo je lijepo i ono kad znaš Ferrari,Mclaren pa Williams(Montoya i mali Schumi :oops: )Onda se Renault ubacio.

Inače na kraju 2 vozača koja sam u vakat prezirao završiše u mojoj ekipi pa sad navijam za njih :lol:
Ne samo to, vec su i automobili bili mnogo brzhi i lepshe zvuchali. Najbolji krugovi u Australiji:
2014 - Rosberg=1:32.478
2013 - Vettel=1:27.407
..............................
2004 - M.Schumacher=1:24.125

Pa koji se josh to sport zadovoljava koracima unazad od tri milje :?: slika

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 mar 2014, 01:13

MaGiCa je napisao/la: Ne samo to, vec su i automobili bili mnogo brzhi i lepshe zvuchali. Najbolji krugovi u Australiji:

8 sekundi :o E ovo nisam znao :roll: :twisted:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2014, 03:30

Izgovor je uvijek isti, da vozači budu osigurani na pravi način. Od loma noge Schumi-a pa nadalje gledamo svake godine goru formulu 1. Prošlu sezonu nisam skoro nikako gledao, a ovo nisam ni počeo kako treba. Prije se gledalo sve moguće.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 17 mar 2014, 09:58

Ma promjene iz ove sezone nemaju veze sa sigurnosti vozača, nego se išlo isključivo da se s*ebe Red Bull, jer je formula postala totalno monotona i dosadna, sa već poznatim pobjednikom. Slično se uradilo i 2005. godine, nakon dominacije Schumachera i Ferrarija.
Ono što mi najviše fali u F1 ove sezone je zvuk bolida. Sad su bolidi toliko tihi da će prodaja brendiranih čepova za uši na trkalištima totalno opasti. :mrgreen:
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 mar 2014, 10:07

MaGiCa je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Ono kad od januara čekam Australiju,legnem ranije da je pogledam uživo iako ima snimak u 2.Jutros došao kući kad je trebala formula početi i ne gledam je,već poslije pregledam snimak zadnjih 10 krugova :roll:

Ne samo to, vec su i automobili bili mnogo brzhi i lepshe zvuchali. Najbolji krugovi u Australiji:

Izvini, ali ovo tvoje poredjenje nije mjerodavno, jer su kvale bile kisne.

Ako vec hoces da povuces iole zdravu paralelu, onda povuci izmedju najbrzih krugova u utrci, a tu razlika sigurno nije 5 sekundi:

2013 1.29,2

2014 1.32,4

No treba uzeti isto tako u obzir da je u 2014 najbrze vrijeme postavljeno u 19 krugu sto znaci da je Rosberg pred kraj utrke mogao jos makar sekundu da je htio/morao.

Naravno, ja ne sporim da su bolidi sporiji ove godine, no definitivno nisu onoliko koliko ti prikazujes.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 17 mar 2014, 10:18

2004. godine su se još uvijek mijenjale gume i dopunjavalo gorivo u toku trke, tako da su se najbrži krugovi mogli postizati sa gotovo praznim rezervoarom i relativno očuvanim gumama puno lakše nego danas kad moraš čekati kraj trke da se istroši gorivo, ali imaš i gotovo uništene Pirelli gume, koje se troše k'o lude.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 mar 2014, 23:02

@dreamer&jose

Nebitno kako - tek F1 je sporija u 2014oj, nego u 2013oj, a o 2004oj kao reperu najjachih auta da i ne govorimo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 mar 2014, 01:13

Mercedes osjetno bolji od ostalih. Ako ne bude nekih vecih promjena bice prvak iz njihovih redova- Hamilton vjerovatno. Ovo je jedna dugorocna prognoza, sve se moze okrenuti, naravno. Za Ferrari se navija, isto naravno :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.