gledam zadnjih 10-ak pobjednika lige prvaka i finalista...to su sve ekipe koje su ulozile strasno puno (Celzi, Inter), ekipe koje se baziraju na vlastite igrace (Barselona), ekipe koje imaju balans domacih/mladih igraca i velike potrosnje (Bajern, Mancester) ili ekipe koje dovode i bruse mlade talente (Dortmund)..fora je sto mi ne radimo niti jedno od toga
mozemo se mi do sutra zavaravati i glumiti ko je veci fanatik, ali LP se ne osvaja potpisujuci igrace besplatno, uzimajuci igrace koji su visak u drugim klubovima, ganjajuci veterane na zalasku karijere ili domace polovnjake...
imamo navodno najstariju ekipu u evropi, toliko o dugorocnoj stabilnosti
ja sam rekao, za to sam da ako treba i istrpe rezultati godinu dvije, al da se vidi neki jasan plan dovodjenja igraca i podmladjivanja ekipe..cekati hoce li neko ili nece produziti ugovor sa svojom ekipom nije bas neki pouzdan plan i vizija

....kada je dosao Konte uprava je predstavila neku viziju, put kojim se zeli da ide, spominjao se projekat velikog Juventusa ali se taj projekat negdje u putu malo izgubio, skrenulo se sa te vizije i sad se puno vise improvizuje..i to je ono sto meni smeta..ne znamo gdje vidimo ekipu za 5 godina i cemu zelimo da tezimo..mozes ti pricat navijacima pricu o LP ko sto Rudar Kakanj godinama prica o PL

, ali sezone pokazuju drugu sliku, naredne sezone ce bit ista prica pa ko se primi, ko ne...
ovaj prelazni rok ce pokazati da li mi znamo uopce u kojem pravcu idemo