FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Nije slučajno da se ovo sve dešava unutar Barcelone. Najveći evropski klub 21. stoljeća je popraćen sa toliko afera da više nema načina da se to sve pravda.
Što se tiče ovog gore što je barca napisao, očigledno da je i meni i njemu dosta toga oko ovih transfera nejasno.
Ako neko ima link potpunog objašnjenja zašto je FIFA kaznila Chelsea i Barcu u ovom periodu zbog ovakvih transfera, neka postavi ovdje.
Što se tiče ovog gore što je barca napisao, očigledno da je i meni i njemu dosta toga oko ovih transfera nejasno.
Ako neko ima link potpunog objašnjenja zašto je FIFA kaznila Chelsea i Barcu u ovom periodu zbog ovakvih transfera, neka postavi ovdje.
barca je prekrsila pravilnik ,clan 19 prema kome nije dozvoljeno klubovima dovoditi djecu mladju od 18 godina osim ako:Cap17an je napisao/la:Nije slučajno da se ovo sve dešava unutar Barcelone. Najveći evropski klub 21. stoljeća je popraćen sa toliko afera da više nema načina da se to sve pravda.
znas spanski ,tebi ne moram prevodit

1. Si cambia el domicilio familiar a la ciudad del club que realiza el fichaje por razones distintas al fútbol.
2. Si el fichaje se produce dentro del territorio de la Unión Europea y el futbolista tiene un mínimo de 16 años.
3. Si el jugador vive a menos de 50 kilómetros de la frontera de otra federación y el club que le ficha está a menos de la misma distancia.
La FIFA entiende que el Barcelona no ha cumplido estas normas en el caso de Lee Seung Woo ni tampoco en el de otros nueve jugadores de la cantera entre los que también están los coreanos Paik Seung-Ho y Jang Gyeolhee, el francés Chendri, el nigeriano Adekanye y el camerunés Sousia.
real doveo ovog iz japana ,ko da je on ispunio nesto od ovoga,nit je u evropskoj uniji nit ima 16 godina ,nit je 50 kilometara od madrida a eto njegovi su 100% se preselili prije u madrid radi "ne fudbalskih" razloga.
ovakvih slucajeva ima metar i uvijek ih je bilo ,sama barca je dovodila igraca i igraca a nisu nista od ovog ispunjavali ,zasto tek sad neka pravda se sprovodi samo na barci to mi nije jasno ccc
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
- hule_barca
- Kontakt:
Nešto mi je ovo mutno izgleda pravo. Otkud sad odjednom. Ako žalba ne prođe neka cijela uprava da otkaz, nesposobnjakovići jedni.
Mes Que Un Club
de ne smarajte više sa tom ofirnom pricomBigBigBang je napisao/la:Vas klub je kriminalna hobotnica i ovo je nikakva kazna realno, Juventus je bio mala maca za vas sada svaki mjesec neka nova afera potvrda samo da sam bio u pravu kad sam govorio da je ovo kriminalni klub.

i niko da objasni kako da odjednom 2014 godine, se potegnu transferi iz Laportinog mandata

Ova tuzba postoji vec ima godinu dana, objasnjeno je vec. Nisu ista pravila u Spanjolsko, Engleskoj, Francuskoj po pitanju ugovora s mladim igracima.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
-
- Kontakt:
Sve sto je nelegalno uradjeno treba da bude sankcionisano, treba vremena da se otkrije prevara sta bi vi da vazi zastara jel? Inace ko god to radi treba biti sankcionisan dovodjenje djecurlije od 11-14 godina a ima nekih i dovode od 9 mi je bolesno. Prvo u tim godinama nikako ne mozes znati da li ce neko biti igracina ili ne pa dijete dok ne prodje pubertet moze se promjeniti za 360 stepeni, nikad ne znas kako ce se razvijati itd... a sa druge strane to je sistematsko unistavanje manjih klubova kojim nije dosta sto ne mogu da zadrze najvece talente da makar debituju za prvi tim vec ih sad gube jos jeftinije u pijetlicima (pa ostaju i bez onih para za godine treniranja igraca) to je bolesno, 16. godina bi trebala biti najniza dobna granica sve ispod je nelegalno.let3 je napisao/la:de ne smarajte više sa tom ofirnom pricomBigBigBang je napisao/la:Vas klub je kriminalna hobotnica i ovo je nikakva kazna realno, Juventus je bio mala maca za vas sada svaki mjesec neka nova afera potvrda samo da sam bio u pravu kad sam govorio da je ovo kriminalni klub.![]()
i niko da objasni kako da odjednom 2014 godine, se potegnu transferi iz Laportinog mandata![]()
i to za neke momke iz azije i afrike koji su tada dovedeni u B tim.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
sve je to možda OK što si napisao, samo neces mi valjda reci da je samo Barca dovodila mladiće ispod 16 godinaBigBigBang je napisao/la:Sve sto je nelegalno uradjeno treba da bude sankcionisano, treba vremena da se otkrije prevara sta bi vi da vazi zastara jel? Inace ko god to radi treba biti sankcionisan dovodjenje djecurlije od 11-14 godina a ima nekih i dovode od 9 mi je bolesno. Prvo u tim godinama nikako ne mozes znati da li ce neko biti igracina ili ne pa dijete dok ne prodje pubertet moze se promjeniti za 360 stepeni, nikad ne znas kako ce se razvijati itd... a sa druge strane to je sistematsko unistavanje manjih klubova kojim nije dosta sto ne mogu da zadrze najvece talente da makar debituju za prvi tim vec ih sad gube jos jeftinije u pijetlicima (pa ostaju i bez onih para za godine treniranja igraca) to je bolesno, 16. godina bi trebala biti najniza dobna granica sve ispod je nelegalno.let3 je napisao/la:de ne smarajte više sa tom ofirnom pricomBigBigBang je napisao/la:Vas klub je kriminalna hobotnica i ovo je nikakva kazna realno, Juventus je bio mala maca za vas sada svaki mjesec neka nova afera potvrda samo da sam bio u pravu kad sam govorio da je ovo kriminalni klub.![]()
i niko da objasni kako da odjednom 2014 godine, se potegnu transferi iz Laportinog mandata![]()
i to za neke momke iz azije i afrike koji su tada dovedeni u B tim.

Druga stvar, kako to sad 2014 g. odjednom da se potegnu neki transferi iz Laportinog mandata (neka naknadna pamet

I trece, što samo Barci banovanje od transfera

izaci ce prava istina, ko stoji iza ovoga, kojii su motivi i sve u vezi ovih "anonimnih prijava" neka dva kluba....pa saznat ce se koja su to dva anonimna kluba....a onda okrenuti drugaciju politiku prema takvima.
kad je to Barca mucki iza leđa anonimno prijavljivala FIFI tuđe transfere

ma bježi ba, dosta je dvolicnjaštva i duplih aršina.
pa ovo je kaznila fifa a ne neki savez ista su pravila u svijetu za sve ,zato je meni smijesno da neki mogu proc nekaznjeno i eto samo barca mlade ove kupujeLillard je napisao/la:Ova tuzba postoji vec ima godinu dana, objasnjeno je vec. Nisu ista pravila u Spanjolsko, Engleskoj, Francuskoj po pitanju ugovora s mladim igracima.
kakve veze ima spanija,engleska francuska sa ovim sto je fifa kaznila radi krsenja njihovih pravila a ne pravila zemlje neke ccc
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
-
- Kontakt:
Ja dosad nijednom nisam vidio da je neki klub dovodio nekakve desetogodisnjake ispravite me ako grijesim par puta sam vidio da je Barcelona dovodila i to jos prije par godina nekakva cuda od djece iz Turske, Izraela i Afrike btw. sta j sa tim igracima sada oni bi trebali da su stariji tinejdzeri trebalo bi se cuti za njih je li moguce da su siv karine? I ne pratim bas te transfere mladih igraca drugih klubova znam da Arsenal dovodi ove najmanje sesnaestogodisnjake.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
-
- Kontakt:
Ovo je Perezova prijava 10000000000%. Koliko to glupo zvučalo ili smiješno to je prava istina. Uložili su bruku para u Real doveli Ronalda, Balea, Kaku, Alonsa, Di Mariu, Benzemu, Ozila i još mnoge dobre igrače iskeširali velik novac a dobili samo jednu titulu Primere i jedan Copa del Rey. Perez vidi da nema lijeka za Barcelonu vidi da nema koga dovesti u Real da bi harao kao što to Barca radi. Jedino što je preostalo su ove prijave da pokolebaju tim i da suspenduju Barcu. Otkud baš danas da dođe ta prijava kada je Barca na 2.mjestu kada imamo najbolji raspored i najveće šanse za titulu zašto nije došla prije dvadesetak dana kada smo bili 3? Zato što smo bili ispod Reala, Perez je vjerovao u pobjedu u El-Clasicu, ali je opet popušio racku svim igračima, upravi, navijačima Barcelone. Opet je Real iskaran na Bernabeu, a Perez opet traži rupe u zakonu. Španski savez je popušio kaznu iz razloga što nisu podržali tužbu protiv Neymara koja nema veze s vezom. Sada je Perez krenuo u potplatu Jeromea Valckea potplaćenog smrada koji uzima mito gdje stigne čovjeka koji je davno trebao biti otjeran sa svoje funkcije isto kao Sepp Blatter.
Šta će Perez sljedeće uraditi ? Tražiti otcjepljenje Katalonije i formiranje Katalonske lige kako bi izbacio Barcu iz Španije i konačno vladao?
Šta će Perez sljedeće uraditi ? Tražiti otcjepljenje Katalonije i formiranje Katalonske lige kako bi izbacio Barcu iz Španije i konačno vladao?
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
-
- Kontakt:
Milan je platio Hachima Mastoura 400,000 hiljada a tad je imao 13 god ako se ne varam, zašto tu nije bilo suspenzije? Zato što u Italiji ne postoji Florentino Perez ljubomorni gad.BigBigBang je napisao/la:Ja dosad nijednom nisam vidio da je neki klub dovodio nekakve desetogodisnjake ispravite me ako grijesim par puta sam vidio da je Barcelona dovodila i to jos prije par godina nekakva cuda od djece iz Turske, Izraela i Afrike btw. sta j sa tim igracima sada oni bi trebali da su stariji tinejdzeri trebalo bi se cuti za njih je li moguce da su siv karine? I ne pratim bas te transfere mladih igraca drugih klubova znam da Arsenal dovodi ove najmanje sesnaestogodisnjake.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
Vandelanoite je napisao/la:Ovo je Perezova prijava 10000000000%. Koliko to glupo zvučalo ili smiješno to je prava istina. Uložili su bruku para u Real doveli Ronalda, Balea, Kaku, Alonsa, Di Mariu, Benzemu, Ozila i još mnoge dobre igrače iskeširali velik novac a dobili samo jednu titulu Primere i jedan Copa del Rey. Perez vidi da nema lijeka za Barcelonu vidi da nema koga dovesti u Real da bi harao kao što to Barca radi. Jedino što je preostalo su ove prijave da pokolebaju tim i da suspenduju Barcu. Otkud baš danas da dođe ta prijava kada je Barca na 2.mjestu kada imamo najbolji raspored i najveće šanse za titulu zašto nije došla prije dvadesetak dana kada smo bili 3? Zato što smo bili ispod Reala, Perez je vjerovao u pobjedu u El-Clasicu, ali je opet popušio racku svim igračima, upravi, navijačima Barcelone. Opet je Real iskaran na Bernabeu, a Perez opet traži rupe u zakonu. Španski savez je popušio kaznu iz razloga što nisu podržali tužbu protiv Neymara koja nema veze s vezom. Sada je Perez krenuo u potplatu Jeromea Valckea potplaćenog smrada koji uzima mito gdje stigne čovjeka koji je davno trebao biti otjeran sa svoje funkcije isto kao Sepp Blatter.
Ovaj je :zvijezde: :zvijezde:
:violina:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
A vidi ko ga braniLillard je napisao/la:A vidi ko mu kaze![]()

Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
po ovom pravilniku sto je kaznjena barca dijete ne smije imat ni 15 godina,16 minimum ako je u europskoj unijiBigBigBang je napisao/la:Ja dosad nijednom nisam vidio da je neki klub dovodio nekakve desetogodisnjake ispravite me ako grijesim par puta sam vidio da je Barcelona dovodila i to jos prije par godina nekakva cuda od djece iz Turske, Izraela i Afrike btw. sta j sa tim igracima sada oni bi trebali da su stariji tinejdzeri trebalo bi se cuti za njih je li moguce da su siv karine? I ne pratim bas te transfere mladih igraca drugih klubova znam da Arsenal dovodi ove najmanje sesnaestogodisnjake.
mogu nac x transfera od 13,14 godina djeca sto su potpisivala za klubove zato nemoj dzaba
real je skoro uzeo 9godisnjaka iz japana ,city dijete iz malage ,14 godina ,da dzaba ne kopam vise

ev i ovo

ma barca ba samo kupuje mlade djecake

MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Nejasni su mi ovi pacenici koji nikako da prebole poraz u klasiku pa stalno nesto brbljaju i pumpaju sami sebe glupostima. Mi to ne shvatamo ozbiljno.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Fazon je sto u samom Spanjolskom savezu ima rupa u zakonu (sto potvrdjuje fifina kazna). Dakle nije tu samo do Barce ili bilo koga drugog.
Negdje procitah da se Chelsea "izvukao" tako sto je platio tri miliona Kakutinom bivsem klubu. Isto tako naletih na neki rok od 90 dana, koji je dat Barci da "vrati" te igrace maticnim klubovima.
Negdje procitah da se Chelsea "izvukao" tako sto je platio tri miliona Kakutinom bivsem klubu. Isto tako naletih na neki rok od 90 dana, koji je dat Barci da "vrati" te igrace maticnim klubovima.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
"Igrači čiji su transferi upitni su: Lee Seung Woo, Paik Seung-Ho, Jang Gyeolhee, Theo Chendri, Bobby Adekanye i Patrice Sousia."
to su te igracine zbog kojih nas FIFA odjednom banuje iz svih transfera
jebote kakva svinjarija
to su te igracine zbog kojih nas FIFA odjednom banuje iz svih transfera

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Izgleda nemate pravo žalbe

http://www.cadenaser.com/futbol/articul ... arrusel-twFIFA confirms to SER Radio that FCBarcelona's punishment is irrevocable and unappealable
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
nije bit u tome dal su igraci poznati il nisu (a ovaj prvi ce bit igracinalet3 je napisao/la:"Igrači čiji su transferi upitni su: Lee Seung Woo, Paik Seung-Ho, Jang Gyeolhee, Theo Chendri, Bobby Adekanye i Patrice Sousia."
to su te igracine zbog kojih nas FIFA odjednom banuje iz svih transfera![]()
jebote kakva svinjarija

brine fifa o mladim igracima i zato ima to pravilo al ako kaznjajes budi dosljedan ,kazni onda sve a ne samo barcu samo je to problem sa ovom kaznom
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.