Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Bixente
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Bixente » 06 apr 2014, 15:50

Ovo sa Bayernom je samo mala takticka varka, a u pravo vrijeme je i došlo ako se moze nazvati mali pad forme! A srijeda ce dati odgovore kakav je Bayern kada je to najvise potrebno. I vjeruj te mi da mi je drago vidjeti da svake godine se gurate do polufinala sa laksim
protivnicima i onda kada dođe ključni momenat vi zakazete! Sto ce biti slučaj i ove godine!

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 06 apr 2014, 16:10

¨Pepe je igrač koji je počinio najmanje prekršaja u La ligi, tek jedan na svakih 169 minuta. Takođe, vezao je 4 utakmice u nizu bez ijednog prekršaja.

Treba pomenuti da ovaj igrač nije dobio crveni karton skoro 2 godine¨!
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Barend
Kontakt:

Post Postao/la Barend » 06 apr 2014, 16:21

Pepe je daleko najbolji štoper na svijetu.

DakaZdici
Kontakt:

Post Postao/la DakaZdici » 06 apr 2014, 16:35

emir18 je napisao/la:
Treba pomenuti da ovaj igrač nije dobio crveni karton skoro 2 godine!
Za sve ostalo tu je brat Ramo.
Hala Madrid!

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 06 apr 2014, 16:36

emir18 je napisao/la:¨Pepe je igrač koji je počinio najmanje prekršaja u La ligi, tek jedan na svakih 169 minuta. Takođe, vezao je 4 utakmice u nizu bez ijednog prekršaja.

Treba pomenuti da ovaj igrač nije dobio crveni karton skoro 2 godine¨!
Varane mu tutor :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 07 apr 2014, 00:16

Eh djevojcice i djecaci,znaci do kraja je ostalo jos 6 utakmica i to ovim redoslijedom:

Almeria (H)
Osasuna (H)
Valencia (H)
Valladolid (A)
Celta (A)
Espanyol (H)

4 kuci i 2 u gostima,realno 18 bodova.

S druge strane barca vec u iducem kolu gostuje Granadi kod koje u zadnja dva navrata nisu bili bas ubjedljivi.
Prosle godine je bilo 1:2,a predprosle 0:1 uz dva crvena za domacina od kojih je (doduse) drugi bio u 92. minuti.
Kolo poslije,odmah nakon finala kupa,idu u goste Villarealu koji ganja poziciju koja ce ga odvesti u Evropu iduce godine.
Prosle godine je bilo 0:0.
Zatim im stize Getafe,pa onda Bilbao kojem se Sevilla opasno primice,i zeli da im oduzme tu cetvrtu poziciju.
U predzadnjem kolu gostovanje jos jednom davljeniku Elcheu,i onda u posljednjem kuci protiv Atletica.

Atletico Madrid svoj pohod ka tituli nastavlja u iducem kolu protiv Getafea u gostima,zatim im dolazi Elche,a onda im slijedi tesko gostovanje u Valenciji prtiv istoimenog kluba kojeg na Mestalli nisu pobjedili u posljednja dva meca.
Zatim gostovanje Levanteu kojeg nisu dobili u zadnja tri meca nijednom (1 remi i 2 poraza)
Posljednju domacu utakmicu ce docekati Malagu,a zatim slijedi mec sa barcom u zadnjem kolu.

Gledajuci ovako oba konkurenta imaju finih prilika da se poskliznu do kraja sezone,a uzimajuci u obzir i da imaju medjusobni duel Madrid nije bez sansi za titulu.

Evo upravo pregledao i drugo poluvrijeme (sinc sam prvo) meca sa Sosiedadom.
Odlicna partija. :cool:
Nisam se nadao ovako viskom rezultatu ali...
Ramos je odigrao doktorski i za svaku pohvalu.Stigao je sve zivo da zatvori i izblokira jednostavno bez greske.
Kako vrijeme bude odmicalo on i Pepe ce biti u sve boljoj formi a u to cete se imati priliku da uvjerite u finalu kupa protiv barce. :cool:
Mislim da su kikseve za ovu godinu obojica ispucali i primjeti se koliko su koncentrisaniji u ovim mecevima nakaon Seville.
Carvajal takodje jako jako dobar i njemu je cini mi se ova povreda Arbeloe dobro dosla jer konacno igra konstantno.
Ima ga po citavoj strani i u odbrani i u napadu i mislim da je trenutno najspremniji igrac Madrida.
Ovaj Nacho mi je zanimljiv lik nema nekih njegovih aman zaman reakcija ali ono sto je najbitnije nikad ne zasere. :)
Napad je ponovo odradio svoje. :cool:
Nesto losija partija Isca u odnosu na onu protiv BvB-a,al dobro je.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 apr 2014, 00:31

Odakle ta navala optimizma odjednom? :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 07 apr 2014, 00:44

Consigliere je napisao/la:Odakle ta navala optimizma odjednom? :mrgreen:
Ma nije optimizam vec realizam i renesansa. :mrgreen:
Realno je da mi uzmemo 18 bodova iz ovih 6 preostalih utakmica a jos je realnije da se oni sj3bu negdje,ali kako zivimo u nerealnom svijetu nece biti cudo i ako se desi obrnuto. :D

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 apr 2014, 01:03

Ma, mi smo klocevi. Ajde, El Clasico, tu je uvijek ludnica i nikad ne znas kako ce se stvari odvijati, ali mi smo se morali istresti na Sevilli sedmicu kasnije. Nesto slicno kao Sociedad sinoc, i sad bi bili u puno boljoj poziciji, i i dalje glavni kandidati za titulu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 07 apr 2014, 01:29

Consigliere je napisao/la:Ma, mi smo klocevi. Ajde, El Clasico, tu je uvijek ludnica i nikad ne znas kako ce se stvari odvijati, ali mi smo se morali istresti na Sevilli sedmicu kasnije. Nesto slicno kao Sociedad sinoc, i sad bi bili u puno boljoj poziciji, i i dalje glavni kandidati za titulu.
Da smo pobjedili Sevillu najvjervatnije bi i bili prvaci,ovako ne ovisimo samo o sebi.
Vec DUGO pratim Reala i ono sto sam primjetio i sto se konstantno ponavlja iz sezone u sezonu jest taj neki peh period.
I onda sve krene naopako,povrede,nesrece,neki sutevi koji ne ulaze u bitnim utakmicama,na drugoj strani euro golovi igraca za koje nikad niko nije cuo protiv nas i koji vjerovatno vise nikad i nisu dali gol u karijeri... :mrgreen:
Ako me kontas sta hocu rec.
Koliko se samo puta desilo recimo da neki igrac pod pritiskom bukvalno ofrlje nabije loptu koja se na kraju ispostavi kao fenomenalan pas... :lol:
Mislim fakat smijesno.
A to da sami sebi sebi skocimo u stomak je vec druga prica za najstrucnije filozofe i psihologe.
Jednostavno ne mogu da shvatim kako smo protiv ovakve hameljske barce uspjeli izgubiti na Bernabeu.
Al doduse i onaj crveni karton je dosta toga sjebo i promjenio u toj utakmici,al **** ga sad bilo i proslo.

Cap17an
Kontakt:

Post Postao/la Cap17an » 07 apr 2014, 01:38

Pa nije da smo mi bili nešto bolji od te Barcelone kroz cijelu sezonu. Patnje u ligaškim derbijima, patnje u derbijima Lige prvaka do El Clasica, patnje na teškim gostovanjima u Primeri, čitaj Osasuna i Bilbao... Cijelu sezonu smo loša ekipa koja je na trenutke znala bljesnuti i utrpati 5-6 komada nekim timovima u Evropi ili Betisu u Primeri koji nam se doslovno naguzio.

I to je ono što ide u prilog tvrdnji da igramo loše. Pa kad se zadnji put desilo da nemamo nijednu pobjedu u četiri ligaška derbija?

Kod tri zadnja trenera se ponovila stvar da imamo 20 i više utakmica bez poraza i kad dođe jedan jedini derbi protiv Barce, mi kiksamo.

Treba biti realan i reći da smo Atletico uzeli 0:2 i Borussiju 3:0 samo zato što im je falilo 6-7 prvotimaca kad su igrali protiv nas i pravo je pitanje kako bi te utakmice prošle da je omjer snaga bio jednak.

Izuzev onih 3:0 u prvoj utakmici Cope, Real me nimalo nije oduševio protiv velikih.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 07 apr 2014, 01:53

U prvom dijelu sezone smo igrali lose,ali u drugom smo bili dosta bolji i na dosta gostovanja smo prosli rutinski za razliku od prosle sezone recimo.
Ako nista definitivno smo bili u boljoj formi i kao favorit smo usli u taj clasico.
Sto se tice derbija treba imati na umu da Atletico nije onaj tim iz prethodnih sezona i da ljudi igraju pa mozda i najbolji fudbal u Spaniji ove godine.
Dokaz za to je i ova pozicija na tabeli,kao i igre iz LP.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 apr 2014, 08:25

ovde se non stop prica kao da smo gori bili u klasiku, to mi je bas onako tuzno, pa mi 100000000000% ne bi izgubili tu utakmicu da nije bilo onog crvenog onakvog kakav je bio i situacije iz koje je dosao a nije smio itd, znaci nema pojma, jos su plus i daleko vece sanse da bi pobjedili nego sto bi bio X ali eto, tako se htjelo i se ne moze nista promjeniti, sevilla je bila veliki kiks, tu se isto tako nema sta pricati, mogli smo ih lagano odraditi odma na pocetku utakmice fakticki, da sve bude gotovo u prvom poluvremenu ali umjesto toga je upisan poraz za koji su samo krivi nasi igraci i niko vise, do kraja imamo sanse, male ali ih definitivno imamo i dalje, ohrabrila me malo ova zadnja pobjeda jer smo ih bas nabili dok su ostali pisali krv na ovom gostovanju
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 07 apr 2014, 09:47

Ma ljudi se prave slijepi pored očiju,prvi clasico i čist penal i crveni Mascheranu nije svirao(zašto),u ovom clasicu penale bih i oprostio ali kad djubre dade crveni znao je da rješava i clasico i maltene sezonu jednim potezom u korist lobotomaca, i neko mi dodje palamudit da smo loše odigrali a rasuli smo ih i kontrolisali tekmu sve do cvenog kartona kao i nekoliko puta unazad što se dešava.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 07 apr 2014, 09:59

Ljudi dragi koliko je vremena prošlo a vi i dalje plačete, Bože sačuvaj. :shifty:

DakaZdici
Kontakt:

Post Postao/la DakaZdici » 07 apr 2014, 10:01

Meni nije jasno kako se ovi lobotomci od jednom cim se spomene Barca dojebu na PDF, a poslije kad ih spusti neko, ne javljaju se vise.

Sto se tiče lige, tu je još uvijek sve otvoreno, nadati se nekom kiksu konkurenata, a da Real tambura kod kuce ove i to bi trebalo biti to.
Hala Madrid!

Ozil10
Kontakt:

Post Postao/la Ozil10 » 07 apr 2014, 10:20

jedva cekam Osasunu ,nekako mi je najmrza od svih i tu su izgubljena 2 boda .. jedno 7- 0 :clap: onda Valenci-a , i oni su ciganski odigrali sa nama ..sve to treba razvaliti .. :salut:
CR7 : "YO AQUI, YO AQUI!"
''Želim ući u povijest kao jedan od najboljih svih vremena''

isCo 23
Čarobni Di Maria 22

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 07 apr 2014, 11:32

Dzoni je napisao/la: Ramos je odigrao doktorski i za svaku pohvalu.Stigao je sve zivo da zatvori i izblokira jednostavno bez greske.
Kako vrijeme bude odmicalo on i Pepe ce biti u sve boljoj formi a u to cete se imati priliku da uvjerite u finalu kupa protiv barce. :cool:
Mislim da su kikseve za ovu godinu obojica ispucali i primjeti se koliko su koncentrisaniji u ovim mecevima nakaon Seville.
Nikad ne podcjenjuj kiksersku moc ova 2 debila u bitnim utakmicama :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 07 apr 2014, 13:41

Prema informacijama koje je plasirala firma Purely Football, u prošloj su godini najviše dresova u svijetu prodali Real Madrid i Manchester United. Oba su velikana prodala oko 1.4 miliona dresova, a u Realu milion otpada samo na jednog igrača – Cristiana Ronalda!

:crazy: :D

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 apr 2014, 15:08

suhi je napisao/la:Prema informacijama koje je plasirala firma Purely Football, u prošloj su godini najviše dresova u svijetu prodali Real Madrid i Manchester United. Oba su velikana prodala oko 1.4 miliona dresova, a u Realu milion otpada samo na jednog igrača – Cristiana Ronalda!

:crazy: :D
United je samo na Kagawi uzeo priblizno... :lol:
- Ed Woodward for Prime Minister !

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.