FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
63
32%
Darko Milanič
33
17%
Miodrag Božović
3
2%
Fedja Dudić
29
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
17
9%
Samo stranac
50
26%

Ukupno glasova: 195

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 25 avg 2022, 07:31

so3 je napisao/la:
25 avg 2022, 04:33
slika
Kako je moguće da niko nije van stroja zbog povrede :damn:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 avg 2022, 07:54

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
25 avg 2022, 07:31
so3 je napisao/la:
slika
Kako je moguće da niko nije van stroja zbog povrede :damn:
Ovi zaboravili da mi imamo Avrama i Anicica u ekipi :rol:

A bila bi furka da su Avrama krili na slikama sa treninga i to, i cuvali ga za derbi. Da se svi syebemo kad ga vidimo u prvoj. :lol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 avg 2022, 08:04

Lucas je napisao/la:
25 avg 2022, 01:38
ElCartel11 je napisao/la:
25 avg 2022, 01:09
Lucas je napisao/la:
25 avg 2022, 00:35

Top ekipa, samo da Dudić sa Dalom ponovo ne uprska.
Ma meni nije jasno jedno. Da ovakvu ekipu imaju Borac, Zrinjski, kone, Sloboda, bilo ko u nasoj ligi uvalili bi nam 3 za poluvrijeme.

Mi uvijek imamo jake igrace na papiru, a u praksi ih iskoristimo mozda 30%. Kad se samo sjetim titule 14/15 tad sa onom ekipom bi morali uraditi sto je Zrinjski lani. A mi na kraju jedva nekako dosli do titule.
Pa dosta je i do trenera. Recimo Jakirovic je prošlo ljeto otpisao puno igraca i doveo isto tako puno novih, uglavnom mlađih i prekucao je ligu, bez neke velike price i filozofiranja kako mu treba vremena za uigravanje i par prelaznih rokova da se sve posloži. I što je možda najvažnije, nije izmišljao pozicije igračima, poredao ih je i iskristalisao kako treba od prvog kola i "ključeve" tima prepustio Jakovljeviću i Bilbiji.Treba reći da je imao u prvih 11 Ivana Bašića, koji je bio kao neki njihov projekat i momak je za razliku od našeg projekta bio briljantan, preorao je teren u svakoj utakmici i u potpunosti im se isplatio, što potvrđuje i transfer u prvu ligu Rusije, gdje odlično igra.
Dudić je mislim u svakoj dosadašnjoj našoj utakmici izmišljao toplu vodu na pojedinim pozicijama, što je zaigurno imalo velikog uticaja na ovolike izgubljene bodove.
Ma nije to ni do trenera. Pa da je Fedja imao ovakve igrace u Veležu, yebes mi sve ako nas svaku tekmu ne bi ljudi trpali sa +3 razlike.
Pa Husref nas tad sa Slobodom, koja je imala jednu od top ekipa lige ubio 0:3 na Kosevu, 4:0 na Tusnju. Izgledali ljudi za nas ko Real. A i mi smo tad imali dobru ekipu sa Benkom, Delacem, stoperski par Kovacevic - Barbaric. No dzaba ljudi nas u to doba busili ko da smo druga liga.
Pa evo sad Jovic sa TC uvali nam 5 komada ko nista. Nismo znali gdje gonimo.
A kad su kod nas ti treneri to je sve nesto na guzove, odigramo dobro 2 utakmice, vec 3 nam skripi, pa ide onda kriza rezultata i tako u krug. Pobjede od +3 razlike su rezervisane protiv fenjerasa, ove jace ekipe ako dobijemo to je sve nesto na guzove. Taman da ih ubijemo igrom i ne znam ti ja sta na kraju maksimalno 2 razlike da bude.

Hocu da kazem, da bilo koja ekipa u ovoj ligi, da ima ovakve igrace ljudi bi se setali ligom. Bili bi dominantni u svakom pogledu. Samo mi uvijek imamo neke probleme, a kad pogledaš igracki kadar pojedinacno uz Zrinjski bez premca u ligi.
Nekako ne znamo ili ne možemo iskoristiti potencial igraca.
Zadnja izmjena: ElCartel11, dana/u 25 avg 2022, 08:07, ukupno mijenjano 1 put.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 25 avg 2022, 08:06

Nadam se samo da nećemo opet ući bezglavo u utakmiciu, napadati visoko i ispadati nazad. Ne znam kako bi Musa odigrao flastera na Santosu, jer i on ispada nazad. Igrati čvrsto, pozicionirano i odgovorno. Prepustiti im malo inicijativu pa na kontre. U drugom na svježinu gurnuti Dala. Jednostavno, ova utakmica mora biti drugačija od svih prethodnih. Nadam se da smo naučili lekcije.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 25 avg 2022, 08:15

Iznenadi Mulalica Mulalicem :kafa:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 avg 2022, 08:19

nikad manje ne vjerujem u pobjedu :D a nikad boljeg trenera nismo imali
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 avg 2022, 08:35

25 avg 2022, 08:04
Lucas je napisao/la:
25 avg 2022, 01:38
25 avg 2022, 01:09

Ma meni nije jasno jedno. Da ovakvu ekipu imaju Borac, Zrinjski, kone, Sloboda, bilo ko u nasoj ligi uvalili bi nam 3 za poluvrijeme.

Mi uvijek imamo jake igrace na papiru, a u praksi ih iskoristimo mozda 30%. Kad se samo sjetim titule 14/15 tad sa onom ekipom bi morali uraditi sto je Zrinjski lani. A mi na kraju jedva nekako dosli do titule.
Pa dosta je i do trenera. Recimo Jakirovic je prošlo ljeto otpisao puno igraca i doveo isto tako puno novih, uglavnom mlađih i prekucao je ligu, bez neke velike price i filozofiranja kako mu treba vremena za uigravanje i par prelaznih rokova da se sve posloži. I što je možda najvažnije, nije izmišljao pozicije igračima, poredao ih je i iskristalisao kako treba od prvog kola i "ključeve" tima prepustio Jakovljeviću i Bilbiji.Treba reći da je imao u prvih 11 Ivana Bašića, koji je bio kao neki njihov projekat i momak je za razliku od našeg projekta bio briljantan, preorao je teren u svakoj utakmici i u potpunosti im se isplatio, što potvrđuje i transfer u prvu ligu Rusije, gdje odlično igra.
Dudić je mislim u svakoj dosadašnjoj našoj utakmici izmišljao toplu vodu na pojedinim pozicijama, što je zaigurno imalo velikog uticaja na ovolike izgubljene bodove.
Ma nije to ni do trenera. Pa da je Fedja imao ovakve igrace u Veležu, yebes mi sve ako nas svaku tekmu ne bi ljudi trpali sa +3 razlike.
Pa Husref nas tad sa Slobodom, koja je imala jednu od top ekipa lige ubio 0:3 na Kosevu, 4:0 na Tusnju. Izgledali ljudi za nas ko Real. A i mi smo tad imali dobru ekipu sa Benkom, Delacem, stoperski par Kovacevic - Barbaric. No dzaba ljudi nas u to doba busili ko da smo druga liga.
Pa evo sad Jovic sa TC uvali nam 5 komada ko nista. Nismo znali gdje gonimo.
A kad su kod nas ti treneri to je sve nesto na guzove, odigramo dobro 2 utakmice, vec 3 nam skripi, pa ide onda kriza rezultata i tako u krug. Pobjede od +3 razlike su rezervisane protiv fenjerasa, ove jace ekipe ako dobijemo to je sve nesto na guzove. Taman da ih ubijemo igrom i ne znam ti ja sta na kraju maksimalno 2 razlike da bude.

Hocu da kazem, da bilo koja ekipa u ovoj ligi, da ima ovakve igrace ljudi bi se setali ligom. Bili bi dominantni u svakom pogledu. Samo mi uvijek imamo neke probleme, a kad pogledaš igracki kadar pojedinacno uz Zrinjski bez premca u ligi.
Nekako ne znamo ili ne možemo iskoristiti potencial igraca.
Al i mi gledamo samo te neke pozitivne stvari. A pogledaj malo dublje, sve je to u pet deka. Taj Jovic je s nama ubio Levskog na Kosevu, pa ispao od Zete, kao sto je sad hladno fasovao na Grbavici nakon one rapsodije u Zenici. Husref sa Slobodom nije osvojio nista, dzaba svi ti top rezultati kad je ostao praznih ruku. Dudic s Velezom jedno vrijeme bio u borbi za opstanak, pa dao ostavku, pa ih opet izvukao kad su mu pruzili povjerenje. I mi smo npr s Vinkom gazili sve a ostali bez trofeja, a u Zrinji onda je fasovao od Zelje 0:4 u Mostaru.

A trpali smo i mi brate, sa Husrefom Siroki i Zeljo 0:3, Zrinja 4:2, prethodno 1:3 u Mostaru (sezona 17/18), naredne sezone Siroki 3:0 na Kosevu, sa Vinkom Borca 0:2 i 4:2... Okej, nismo nikom petardu spucali, al nije da nismo ubijali rivale u par navrata.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 avg 2022, 08:41

FCUM je napisao/la:
25 avg 2022, 08:19
nikad manje ne vjerujem u pobjedu :D a nikad boljeg trenera nismo imali
Kako nismo?
Šališ se.

Feđa tek treba da dokaže da je trener za FKS.

Upisao je doktorat, da li će ga odbraniti, vidjećemo :kafa:
Koševo Zapad

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 avg 2022, 09:40

so3 je napisao/la:
slika
Vjerovatno
In Dzafic i Trako
Out Tarik Ramic i Ikic/Varesanovic

Abubakar jos nije registrovan?
Jel Avramovski uopste trenira?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 avg 2022, 09:42

Nas najbolji trener ikad je Meho Kodro.
Dovoljno je pogledat ovaj video:

Pregled Kodrinih utakmica, sve izmedju Slavije na Kosevu i Celika na Kosevu. Mehanizmi u napadu i odbrani, kretanje igraca, stvorene prilike, taktika u zavisnosti od protivnika, diktiranje tempa... Stvarali smo 10 zicera po utakmici, nazalost realizovali vrlo malo, odbrana propustala sve redom. I na kraju djubre mahalasko Berberovic sjeveru kaze "e sad cemo igrat". Od otkaza Kodri do kraja sezone 6 pobjeda i remi u derbiju...
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 25 avg 2022, 10:11

napoleon72 je napisao/la:
25 avg 2022, 09:42

Pregled Kodrinih utakmica, sve izmedju Slavije na Kosevu i Celika na Kosevu. Mehanizmi u napadu i odbrani, kretanje igraca, stvorene prilike, taktika u zavisnosti od protivnika, diktiranje tempa... Stvarali smo 10 zicera po utakmici, nazalost realizovali vrlo malo, odbrana propustala sve redom. I na kraju djubre mahalasko Berberovic sjeveru kaze "e sad cemo igrat". Od otkaza Kodri do kraja sezone 6 pobjeda i remi u derbiju...
Nešto kao trenutno sa Feđom...

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 25 avg 2022, 10:13

To je do Haad-a i kragnice
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 25 avg 2022, 10:21

Hajcccccccccc

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 avg 2022, 10:23

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
25 avg 2022, 10:11

Nešto kao trenutno sa Feđom...
Pa i ne bas, iskreno... Mnogo sansi koje sad stvaramo su sutevi sa distance pa cekanje odbijanca, soliranje krila, pritisak na zadnju liniju protivnika i cekanje greske... Naravno, to je odlican fudbal i svidja mi se, ne pljujem, al sanse koje smo pravili kod Kodre su bile bas takticke. Izbacivanje kompletne odbrane nekim duplim pasovima, lopte u prostor (ima ih i sad doduse), izvlacenje protivnice odbrane kretnjama spica i cekanje kontre itd itd. Ako bih morao poredit sa nekim evropskim stilovima, Dudiceva ideja je heavy metal football, rapsodija ka naprijed i mnogo trcanja i pressinga. Kodrin fudbal je vise Guardiolin stil, formiranje trokuta, izvlacenje protivnika, proigravanja, utrcavanje u prostor.itd itd.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 avg 2022, 10:24

Miljacka je napisao/la:
25 avg 2022, 10:21
Hajcccccccccc

:opaopa: :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 25 avg 2022, 10:32

Sarajevo ljubavi moja.

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 25 avg 2022, 10:37

sonpenn je napisao/la:
25 avg 2022, 10:32
Nesto mi je umoran Fele, nije valjda zbog pritiska :(

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 25 avg 2022, 10:41

LovacnaJelene je napisao/la:
25 avg 2022, 10:37
sonpenn je napisao/la:
25 avg 2022, 10:32
Nesto mi je umoran Fele, nije valjda zbog pritiska :(
Skonto Fele da je rukopis pisao tehnickom olovkom umjesto hemijskom pa se pola obrisalo vec 🤔

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 25 avg 2022, 10:43

Braćo, onaj osjećaj kad prije početka priđu igrači sjeveru i onda zagrmi: IGRAJ BORDO BIJELO OLE OLE.
🇵🇸

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 25 avg 2022, 11:05

Sarajevo ljubavi moja.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], NeSamSafetee, PeppermintSA, Vanja8 i 75 gostiju.