Kako je moguće da niko nije van stroja zbog povrede

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Ovi zaboravili da mi imamo Avrama i Anicica u ekipiSviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑25 avg 2022, 07:31Kako je moguće da niko nije van stroja zbog povrede![]()
Ma nije to ni do trenera. Pa da je Fedja imao ovakve igrace u Veležu, yebes mi sve ako nas svaku tekmu ne bi ljudi trpali sa +3 razlike.Lucas je napisao/la: ↑25 avg 2022, 01:38Pa dosta je i do trenera. Recimo Jakirovic je prošlo ljeto otpisao puno igraca i doveo isto tako puno novih, uglavnom mlađih i prekucao je ligu, bez neke velike price i filozofiranja kako mu treba vremena za uigravanje i par prelaznih rokova da se sve posloži. I što je možda najvažnije, nije izmišljao pozicije igračima, poredao ih je i iskristalisao kako treba od prvog kola i "ključeve" tima prepustio Jakovljeviću i Bilbiji.Treba reći da je imao u prvih 11 Ivana Bašića, koji je bio kao neki njihov projekat i momak je za razliku od našeg projekta bio briljantan, preorao je teren u svakoj utakmici i u potpunosti im se isplatio, što potvrđuje i transfer u prvu ligu Rusije, gdje odlično igra.ElCartel11 je napisao/la: ↑25 avg 2022, 01:09Ma meni nije jasno jedno. Da ovakvu ekipu imaju Borac, Zrinjski, kone, Sloboda, bilo ko u nasoj ligi uvalili bi nam 3 za poluvrijeme.
Mi uvijek imamo jake igrace na papiru, a u praksi ih iskoristimo mozda 30%. Kad se samo sjetim titule 14/15 tad sa onom ekipom bi morali uraditi sto je Zrinjski lani. A mi na kraju jedva nekako dosli do titule.
Dudić je mislim u svakoj dosadašnjoj našoj utakmici izmišljao toplu vodu na pojedinim pozicijama, što je zaigurno imalo velikog uticaja na ovolike izgubljene bodove.
Al i mi gledamo samo te neke pozitivne stvari. A pogledaj malo dublje, sve je to u pet deka. Taj Jovic je s nama ubio Levskog na Kosevu, pa ispao od Zete, kao sto je sad hladno fasovao na Grbavici nakon one rapsodije u Zenici. Husref sa Slobodom nije osvojio nista, dzaba svi ti top rezultati kad je ostao praznih ruku. Dudic s Velezom jedno vrijeme bio u borbi za opstanak, pa dao ostavku, pa ih opet izvukao kad su mu pruzili povjerenje. I mi smo npr s Vinkom gazili sve a ostali bez trofeja, a u Zrinji onda je fasovao od Zelje 0:4 u Mostaru.ElCartel11 je napisao/la: ↑25 avg 2022, 08:04Ma nije to ni do trenera. Pa da je Fedja imao ovakve igrace u Veležu, yebes mi sve ako nas svaku tekmu ne bi ljudi trpali sa +3 razlike.Lucas je napisao/la: ↑25 avg 2022, 01:38Pa dosta je i do trenera. Recimo Jakirovic je prošlo ljeto otpisao puno igraca i doveo isto tako puno novih, uglavnom mlađih i prekucao je ligu, bez neke velike price i filozofiranja kako mu treba vremena za uigravanje i par prelaznih rokova da se sve posloži. I što je možda najvažnije, nije izmišljao pozicije igračima, poredao ih je i iskristalisao kako treba od prvog kola i "ključeve" tima prepustio Jakovljeviću i Bilbiji.Treba reći da je imao u prvih 11 Ivana Bašića, koji je bio kao neki njihov projekat i momak je za razliku od našeg projekta bio briljantan, preorao je teren u svakoj utakmici i u potpunosti im se isplatio, što potvrđuje i transfer u prvu ligu Rusije, gdje odlično igra.ElCartel11 je napisao/la: ↑25 avg 2022, 01:09
Ma meni nije jasno jedno. Da ovakvu ekipu imaju Borac, Zrinjski, kone, Sloboda, bilo ko u nasoj ligi uvalili bi nam 3 za poluvrijeme.
Mi uvijek imamo jake igrace na papiru, a u praksi ih iskoristimo mozda 30%. Kad se samo sjetim titule 14/15 tad sa onom ekipom bi morali uraditi sto je Zrinjski lani. A mi na kraju jedva nekako dosli do titule.
Dudić je mislim u svakoj dosadašnjoj našoj utakmici izmišljao toplu vodu na pojedinim pozicijama, što je zaigurno imalo velikog uticaja na ovolike izgubljene bodove.
Pa Husref nas tad sa Slobodom, koja je imala jednu od top ekipa lige ubio 0:3 na Kosevu, 4:0 na Tusnju. Izgledali ljudi za nas ko Real. A i mi smo tad imali dobru ekipu sa Benkom, Delacem, stoperski par Kovacevic - Barbaric. No dzaba ljudi nas u to doba busili ko da smo druga liga.
Pa evo sad Jovic sa TC uvali nam 5 komada ko nista. Nismo znali gdje gonimo.
A kad su kod nas ti treneri to je sve nesto na guzove, odigramo dobro 2 utakmice, vec 3 nam skripi, pa ide onda kriza rezultata i tako u krug. Pobjede od +3 razlike su rezervisane protiv fenjerasa, ove jace ekipe ako dobijemo to je sve nesto na guzove. Taman da ih ubijemo igrom i ne znam ti ja sta na kraju maksimalno 2 razlike da bude.
Hocu da kazem, da bilo koja ekipa u ovoj ligi, da ima ovakve igrace ljudi bi se setali ligom. Bili bi dominantni u svakom pogledu. Samo mi uvijek imamo neke probleme, a kad pogledaš igracki kadar pojedinacno uz Zrinjski bez premca u ligi.
Nekako ne znamo ili ne možemo iskoristiti potencial igraca.
Kako nismo?
Vjerovatno
Nešto kao trenutno sa Feđom...napoleon72 je napisao/la: ↑25 avg 2022, 09:42Nas najbolji trener ikad je Meho Kodro.
Dovoljno je pogledat ovaj video:
Pregled Kodrinih utakmica, sve izmedju Slavije na Kosevu i Celika na Kosevu. Mehanizmi u napadu i odbrani, kretanje igraca, stvorene prilike, taktika u zavisnosti od protivnika, diktiranje tempa... Stvarali smo 10 zicera po utakmici, nazalost realizovali vrlo malo, odbrana propustala sve redom. I na kraju djubre mahalasko Berberovic sjeveru kaze "e sad cemo igrat". Od otkaza Kodri do kraja sezone 6 pobjeda i remi u derbiju...
To je do Haad-a i kragnicenapoleon72 je napisao/la: ↑25 avg 2022, 09:42Nas najbolji trener ikad je Meho Kodro.
Pregled Kodrinih utakmica, sve izmedju Slavije na Kosevu i Celika na Kosevu. Mehanizmi u napadu i odbrani, kretanje igraca, stvorene prilike, taktika u zavisnosti od protivnika, diktiranje tempa... Stvarali smo 10 zicera po utakmici, nazalost realizovali vrlo malo, odbrana propustala sve redom. I na kraju djubre mahalasko Berberovic sjeveru kaze "e sad cemo igrat". Od otkaza Kodri do kraja sezone 6 pobjeda i remi u derbiju...
Pa i ne bas, iskreno... Mnogo sansi koje sad stvaramo su sutevi sa distance pa cekanje odbijanca, soliranje krila, pritisak na zadnju liniju protivnika i cekanje greske... Naravno, to je odlican fudbal i svidja mi se, ne pljujem, al sanse koje smo pravili kod Kodre su bile bas takticke. Izbacivanje kompletne odbrane nekim duplim pasovima, lopte u prostor (ima ih i sad doduse), izvlacenje protivnice odbrane kretnjama spica i cekanje kontre itd itd. Ako bih morao poredit sa nekim evropskim stilovima, Dudiceva ideja je heavy metal football, rapsodija ka naprijed i mnogo trcanja i pressinga. Kodrin fudbal je vise Guardiolin stil, formiranje trokuta, izvlacenje protivnika, proigravanja, utrcavanje u prostor.itd itd.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑25 avg 2022, 10:11Nešto kao trenutno sa Feđom...napoleon72 je napisao/la: ↑25 avg 2022, 09:42Nas najbolji trener ikad je Meho Kodro.
Skonto Fele da je rukopis pisao tehnickom olovkom umjesto hemijskom pa se pola obrisalo vec
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], NeSamSafetee, PeppermintSA, Vanja8 i 75 gostiju.