NBA Playoffs 2016 - kreće lov na Warriorse

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BijelaCokolada
Kontakt:

Re: NBA Playoffs 2016 - kreće lov na Warriorse

Post Postao/la BijelaCokolada » 06 jun 2016, 04:33

alemsa je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la: Jedno je kad on loše igra jer je nemoćan, drugo je kad ga udvajaju pa Green iggy Barnes i ostali imaju poprilično otvorene šuteve. Ok, prva tekma mu je bila loša, al' večeras je odigrao sasvim pristojnu tekmu, za razliku od suparnika kojeg uzdižeš maksimalno.
Shvatam ja da smo mi navikli na 30+ poena currya do kraja 3/4 i 5+ trojki po meču, al' to je naš problem, a ne Stepha Currya.
Pa sta Bron mora uraditi da uzme tekmu? Da je dao i 30 poena sa triple double, djaba mu
Pa sto ga dizes onda toliko kad ne moze da povuce protiv role igraca,jer kako kazes curry i thompson kao da nisu igrali.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 06 jun 2016, 04:33

rudy91 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@rudy Ne zelim da ti trljam ranu na so,jer znam kako je to,ali 4 puta u narednih 5 tekmi ih ne bi dobio All star tim.Vi ste morali dobiti barem 1 tekmu ovdje u ove prve dvije,a fakt je da niste bili ni blizu.
Znam da je tesko ali kazem uz pomoc onog gore da je sve moguce,sljedeca utakmica moramo dobiti ako bar neki otpor zelimo da im pruzimo.Sam sam rekao da su nas rastavili ove 2 utakmice i nemam nikakav problem s tim da su stvarno ultra, mega, giga ekipa,historija im se smjesi.
Ja bih volio nakon ove sramote da bude 4-0 i da se razvali ova ekipa primadona na celu sa prevarom od trenera i bezmozgasem. Toliko vremena je imao da analizira GSW, pripremi taktiku, odredi rotaciju, uigra, isproba sve i opet pravi cirkus. Ne zna zovnuti time out, ne zna da treba neko da zastiti obruc, ne zna da Frye mora igrati zbog suta, ne zna da mu JR bez suta izgleda kao igrac manje na parketu, ne zna da Delly i Mo moraju dobijati neke minute jer mu treba vise kreatora a ne moze samo staviti lopte u ruke Jamesu i da ostali cekaju na liniji za 3 poena. Moraju postojati kretnje od lopte, screenovi i cuttovi, ali ne, pravi iso ball u stilu kosarke sa poligona s tim da jedni drugim ne psuju majke.

Nadam se da ce Gilbert ovo da rasturi! Nek krene od Greena preko Luea do Jamesa. Prvog od igraca nek otjera les Jamesa Jonesa koji je upao u roster kao Jamesov prijatelj, otjerati i Jamesa jer ne moze naredne 4 godine opet dovoditi sve sto zeli jer ce ostati i bez miliona i imat ce i dalje ovakve sramotne partije, Irvinga, Lovea, sve ih rastjerat treba a Luea treba odlezati.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 06 jun 2016, 04:36, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 06 jun 2016, 04:35

Ako se ne varam sa ovom pobjedom su se izjednačili sa Bullsima sa najviše pobjeda u jednoj sezoni-87.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 jun 2016, 04:36

PaskalHens je napisao/la:
Mora imati mentalitet ubice, a on to nema nažalost po njega. Sam je krojio ekipu, davao prijateljima masne ugovore, smjenjivao trenera.. Niko mu nije kriv što svoju ekipu ne može odvesti do pobjede.
BijelaCokolada je napisao/la: Pa sto ga dizes onda toliko kad ne moze da povuce protiv role igraca,jer kako kazes curry i thompson kao da nisu igrali.
Pa vidite da igra protiv najsire ekipe koju ne pamtim da sam gledo, cak ni Spursi u najboljim danima nisu bili ovako siroki. Ekipa mu puca 30 i nesto % iz igre, a u odbrani ne postoje, ni njegovih 30-40 poena tu ne pomaze plaho.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 06 jun 2016, 04:38

alemsa je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:
Mora imati mentalitet ubice, a on to nema nažalost po njega. Sam je krojio ekipu, davao prijateljima masne ugovore, smjenjivao trenera.. Niko mu nije kriv što svoju ekipu ne može odvesti do pobjede.
BijelaCokolada je napisao/la: Pa sto ga dizes onda toliko kad ne moze da povuce protiv role igraca,jer kako kazes curry i thompson kao da nisu igrali.
Pa vidite da igra protiv najsire ekipe koju ne pamtim da sam gledo, cak ni Spursi u najboljim danima nisu bili ovako siroki. Ekipa mu puca 30 i nesto % iz igre, a u odbrani ne postoje, ni njegovih 30-40 poena tu ne pomaze plaho.
Hajd ba ne hvali Jamesa jbt on vise. U ovoj seriji je **** k'o i ostatak tima, dzaba mu brojke.

Mes Que Un Club!

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 06 jun 2016, 04:39

On kao najbolji igrač ekipe, planete, svemira, mliječnog puta itd. mora snositi krivicu za ovakve poraze. Ne može biti baš uvijek krivi saigrači u porazu, a u pobjedi on kupi sav kajmak. Tu nešto nije uredu onda. Napravljena je ekipa po njegovoj mjeri, prijatelji, braća, kumovi, sve sami šuteri i šta je dobio?! 33 razlike u finalu.

Btw. @adriano svaka čast na objektivnosti kada je riječ isključivo o Clevelandu kao klubu i stvarima unutar kluba :thumbup:
Zadnja izmjena: PaskalHens, dana/u 06 jun 2016, 04:41, ukupno mijenjano 1 put.
Viva la France, as they say in Rome.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 jun 2016, 04:41

adriano_leite je napisao/la: Hajd ba ne hvali Jamesa jbt on vise. U ovoj seriji je **** k'o i ostatak tima, dzaba mu brojke.
Pa ti bi ga samo krivio, Love 2-7, Irving 5-14, oni kad ubace po 20 obojica (jer to treba Cavsima protiv ovakve ekipe, uz i ostale), i zijanite onda krivi Jamesa slobodno.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 06 jun 2016, 04:44

Alem, hejt sa Spursa i LMA/Kawhija prebacio na Stepha. Valjda nema pametnijeg posla. Lol
Postovanje treba zaraditi.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 06 jun 2016, 04:46

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Hajd ba ne hvali Jamesa jbt on vise. U ovoj seriji je **** k'o i ostatak tima, dzaba mu brojke.
Pa ti bi ga samo krivio, Love 2-7, Irving 5-14, oni kad ubace po 20 obojica (jer to treba Cavsima protiv ovakve ekipe, uz i ostale), i zijanite onda krivi Jamesa slobodno.
Eto proslu je Irving zabio 26 a Love 17. To je kao da su dali po 20. Jel tako? Jel James kriv? Da se dobije James dobio GSW, kad se izgubi onda su svi ostali izgubili. Mani se te politike, Bron ovo Bron ono, **** obicno bezmudo, ne moze igrati protiv GSW i to je to. Iggy ga skoluje redovno. Sad ga nadigrao Green kojeg je cuvao veci dio utakmice.

Nema respekta od strane sudija sto je isto smijesno i ubija ga u pojam sigurno, ali je smijesno i kako u pojedinim momentima frajer izgleda na parketu. Medjutim krivi su svi drugi a kad Clevelenad prodje onda James ih odveo, lutrijski tim bez njega bla bla bla, smijesno i fuj.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2016, 04:49

Ma @adriano pokazuje da odavno zna svoju ekipu,sto je i logicno.Davno je i moja malenkost pisala,da ekipe u kojoj trener ne vodi glavnu rijec po pitanju autoriteta,igraca i svega ostalog,ne mogu biti uspjesne.Jamesa jako cijenim kao igracku velicinu,ali se puno voli petljati gdje mu nije mjesto.Budi ti druze uspjesan biznismen van terena,ali ne donosi TI kosarkaske odluke dok jos uvijek igras.Bukvalno na sve sto postoji u danasnjem CLE je on uticao.Dovodjenje Lovea,trejd Waitersa,ugovor Thompsonu,otkaz Blattu....To ne ide tako,a karma stigne..
EDIT:Mislim da @alem ne hejta Stepha,vec realno pise.Da,GSW razbijaju CLE,ali Steph nije najbolji igrac u seriji,za sada i mislim da je to njegova poenta.Razlog za to je potpuno nebitan,ali za MVP titulu finala jos nije odigrao tekmu.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 06 jun 2016, 04:53, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 jun 2016, 04:53

NEZALAGANJE je napisao/la:Ma @adriano polazuje da odavno zna svoju ekipu,sto je i logicno.Davno je i moja malenkost pisala,da ekipe u kojoj trener ne vodi glavnu rijec po pitanju autoriteta,igraca i svega ostalog,ne mogu biti uspjesne.Jamesa jako cijenim kao igracku velicinu,ali se puno voli petljati gdje mu nije mjesto.Budi ti druze uspjesan biznismen van terena,ali ne donosi TI kosarkaske odluke dok jos uvijek igras.Bukvalno na sve sto postoji u danasnjem CLE je on uticao.Dovodjenje Lovea,trejd Waitersa,ugovor Thompsonu,otlaz Blattu....To ne ide tako,a karma stigne...
A mozda su ovi jednostavno bolja ekipa?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2016, 04:55

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ma @adriano polazuje da odavno zna svoju ekipu,sto je i logicno.Davno je i moja malenkost pisala,da ekipe u kojoj trener ne vodi glavnu rijec po pitanju autoriteta,igraca i svega ostalog,ne mogu biti uspjesne.Jamesa jako cijenim kao igracku velicinu,ali se puno voli petljati gdje mu nije mjesto.Budi ti druze uspjesan biznismen van terena,ali ne donosi TI kosarkaske odluke dok jos uvijek igras.Bukvalno na sve sto postoji u danasnjem CLE je on uticao.Dovodjenje Lovea,trejd Waitersa,ugovor Thompsonu,otlaz Blattu....To ne ide tako,a karma stigne...
Sigurno da jesu,ali nisu i ne smiju biti za 20+ poena u prosjeku....U finalu!!!Ako ovako nastave bice najveca razlika u historiji.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 jun 2016, 04:58

NEZALAGANJE je napisao/la: Sigurno da jesu,ali nisu i ne smiju biti za 20+ poena u prosjeku....U finalu!!!Ako ovako nastave bice najveca razlika u historiji.
To jest, ali i nisu bili testirani uopste, nisu odigrali momacku seriju ova 3-ica skupa nikako, Irvingu i Kevinu prvo finale, jebga. Sad moraju obje ciku uzet.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 jun 2016, 05:01

Sto se prije shvati da je razlika izmedju Warriorsa i Cavsa poprilicna, to ce lakse bit. Vrlo vjerovatno najbolja ekipa ikad se ne moze dobiti sa 3 igraca koji su operisani od odbrane u petorci. Cavsi koji imaju toliki sallary cap imaju uzasno selektiran roster. Imaju pored Jamesa svega 2 korisna bocna igraca J.Ra i Shumperta (s tim da oni u ovom finalu izgledaju tragikomicno, pogotovo Smith koji je igrac za dna klupe kad ne ubacuje trice, a Shumpert je svakako granicni rotacioni igrac). Jedan Jefferson koji je penzioner skoro izgleda korisnije od ove dvojice, dovoljno o njihovim kvalitetama. Visoka linija, na koju su potrosili tolike pare je takodjer lose selektirana za njihovog najboljeg igraca. James nema prostora da igra 4 sa Mozgovom/Tristanom na parketu jer njih dvojice nemaju nikakvog dometa na sutu, a sa Loveom na 5 je defanzivni propuh. Plus pored Jamesa u petorci Love ne moze iskoristiti svoje najvece vrline kao razigravac i strijelac s lakta jer time LeBronu oduzimas prostor za igru. Kyrie ce bojim se biti jedan veliki underachiver u karijeri jer je momak bolesno talentovan, a nikakvog posebnog napretka nema jos od rookie sezone. Sve vrline s kojima je dosao u ligu i dalje ima (vrhunska kontrola lopte, odlican sut, odlican strijelac i iso igrac), a mane nije ni najmanje popravio (rupetina u odbrani, ispodprosjecan razigravac). Mozda bi za njega bilo najbolje da ode iz ekipe gdje je James jer on se u ovakvom sistemu gdje je iskljucivo strijelac nikad nece razvit.

GSW ima dosta bolju ekipu od Cavsa gledajuci citav roster. Kod njih svi clanovi rotacije imaju uloge gdje su fakat korisni za ekipu dok kod Cavsa apsolutno sve zavisi od Jamesa. Tu podjednaku krivicu snose i James, koji je fakticki sam sebi selektirao ovakav roster, i trener, koji nema postene akcije i zavisi apsolutno od izolacija ia Jamesove igre. Ta iso kosarka prolazi na istoku gdje nemas postene ekipe i osim Georgea i Butlera postenog defanzivca na Jamesu jer su Cavsi po talentu za klasu iznad svih, al kad naletis na ekipu koja na tebi moze podjednako dobro mijenjati 4-5 igraca i ekipu koja je svoju odbranu upravo usavrsila do perfekcije odbranu od tih iso napada, onda to ne moze proci. Ne vjerujem da ce Cleveland biti pometen jer James mora odigrati bar jednu bolesnu tekmu al mislim da se Cavse u ovoj seriji slabo sta pita. GSW je prekvalitetan i predubok jednostavno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2016, 05:02

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Sigurno da jesu,ali nisu i ne smiju biti za 20+ poena u prosjeku....U finalu!!!Ako ovako nastave bice najveca razlika u historiji.
To jest, ali i nisu bili testirani uopste, nisu odigrali momacku seriju ova 3-ica skupa nikako, Irvingu i Kevinu prvo finale, jebga. Sad moraju obje ciku uzet.
Ma ko ih pita za opravdanja.Odavno nisam gledao takmicarski slabije finale u prve 2 tekme.Cak je i u onom finalu 2007. CLE prijetio SA,posebno u drugoj tekmi.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 06 jun 2016, 05:07

alemsa je napisao/la:
Gledas li ti svog Brona u ovom finalu? Svaka mu cast za sve serije na Istoku ali shvatas li sta sada radi? Uzme loptu u ruke zabije glavu u parket i ide na kos ili ispaljuje nerezonske suteve. Proslo finale je morao jer je ekipa bila desetkovana ali ove sezone mora bolje. Sve krece sa njim i normalno da kad radi takve stvari ne moze nista dobro donijeti ni timu. Ja sam mislio da je sazrio ali ocigledno je ego ispred svega pa odatle i zabijanje glave u parket i ignorisanje saigraca. Sad ce neko reci 7 8 asistencija, a sta cemo sa isto toliko izgubljenih? Totalno je bespotrebno uzeti loptu Irvingu iz ruku, jer smo najefikasniji kada Irving i James rade pick and roll pa imaju mnogo opcija odatle. Ovako forsiraju obojica i smijesno to izgleda.

Jedva cekam komentare kk_bosna i lumani kako Lue vodi ovu ekipu do titule. Vodi do titule al na nba2k16 dok igraju izmedju serija, jer ocigledno je da vrijeme ne trose na treniranje i uigravanje akcija.

@NEZALAGANJE ako se dobro sjecam iako je bila metla u prosjeku smo gubili 6 7 razlike, sumnjam da je bilo vise u prosjeku.

@epidaurus, nemoj ziv bio govoriti kako Irving nije napredovao, molim te jer to nema veze s istinom ni zdravim razumom. Pogotovo to da je ispodprosjecan razigravac. Znas sta znaci biti ispod prosjeka? Sta je tebi prosjecan razigravac koji igrac? Gdje je D'Angelo kao razigravac? Iznadprosjecan? Elitni razigravac? Bas me zanima odgovor.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2016, 05:15

@adriano.Nesto tako.Ne mogu se sad tacno sjetiti,ali sgurno znam da su barem 2 tekme rijesile zadnje 2-3minute.Usput,i ovo za Jamesa sa slazem.Lik ulazi u ozbiljniju fazu karijere i apsolutno je neshvatljivo da u ovako talentovanom rosteru,on ima loptu u rukama u 90% situacija.Pusti malo loptu,cuvaj snagu za odbranu protiv ovakvog protivnika.Ima jos igraca koji mogu odigrati pik.Medjutim,svi znamo da se to nece i ne moze promijeniti,jer finale nije ni vrijeme ni mjesto da se mijenja identitet,a on je i inace jako centrican.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 jun 2016, 05:18

NEZALAGANJE je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Ma ko ih pita za opravdanja.Odavno nisam gledao takmicarski slabije finale u prve 2 tekme.Cak je i u onom finalu 2007. CLE prijetio SA,posebno u drugoj tekmi.
Ma jest kralju, ali ovu ekipu ne mos sam dobit, pokuso je prosle godine, jednostavno treba tim da uzme ovaj tim. OKC su imali jaku sansu, ali su igrali bruku bolju odbranu, dosta vise atletike, i dok su imali uticaj vecine ekipe i islo ih je, kad su presli da WB i KD igraju sami (ili su ih ovi natjerali, kad su im oduzeli reket, i tjerali ostale da pucaju a ovi nisu imali sutere, postane samoubistvo, jer kad promasis ovi su prejaki u tranziciji), i izgubili su.

@adriano

Bron je ocigledno opo kralju, u sut nije siguran i ide na ulaze sto vise moguce, to mu je glavno oruzje, realno izgleda kao neki NFL igrac. Ali u ovom finalu i nea neke pomoci, Irving je kroz playoff puco 46% iz igre sa 24.5 PPG, sad je los. Love 17, a nije da nemaju suteve, prvu tekmu je Irving uzeo preko 20 suteva, veceras 14.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 06 jun 2016, 05:27

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
Ma jest kralju, ali ovu ekipu ne mos sam dobit, pokuso je prosle godine, jednostavno treba tim da uzme ovaj tim. OKC su imali jaku sansu, ali su igrali bruku bolju odbranu, dosta vise atletike, i dok su imali uticaj vecine ekipe i islo ih je, kad su presli da WB i KD igraju sami (ili su ih ovi natjerali, kad su im oduzeli reket, i tjerali ostale da pucaju a ovi nisu imali sutere, postane samoubistvo, jer kad promasis ovi su prejaki u tranziciji), i izgubili su.

@adriano

Bron je ocigledno opo kralju, u sut nije siguran i ide na ulaze sto vise moguce, to mu je glavno oruzje, realno izgleda kao neki NFL igrac. Ali u ovom finalu i nea neke pomoci, Irving je kroz playoff puco 46% iz igre sa 24.5 PPG, sad je los. Love 17, a nije da nemaju suteve, prvu tekmu je Irving uzeo preko 20 suteva, veceras 14.
Kako ce biti siguran u sut kad je ispodprosjecan suter. Kao sto rekoh, previse sili i dominira loptu a ima igrace koji mogu bolje od njega poentirati. Dakle, nek bude kreator i operise na postu ali ne, ego mu ne dozvoljava takvo nesto. Kao sto rece @NEZALAGANJE bolje je da cuva snagu za odbranu. Pa evo iskreno reci, James koji dominira loptu i zalijece se u odbranu protivnika i ne zabija, kako pomaze ovom timu? Na koji nacin im pomaze? Statistika je tu, ok, ali sta sa ritmom drugih igraca? Pa ja taj tim gledam svaku noc. Kad igramo timski kad lopta kruzi, svi igraci su bolji i u napadu i u odbrani. Kad se desava ovo sto se sada desava s napadom, odbrana postaje katastrofalna i igraci su indisponirani. Znaci kriv je koliko i ostali i kad se pobjedjuje pobjedjuje se kao tim. James sam nije nista osvojio niti ce kad osvojiti, tacka. Smijesni su mi svi ovi koji zale Jamesa kako sam mora igrati. NE MORA, ON TO ZELI. To je dokazano X puta jer kad zeli da igra za tim onda ima s kim igrati.

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 jun 2016, 07:29

Iskreno nije Bron kriv, da snosi dio krivice ok ali ne znam sta je mogo uradit da uzme ove dvije tekme pored ovako lose odbrane, i promasaja svojih u ekipi ukljucujuci i njeg, pucat 33% koliko vec kao ekipa ne mos protiv Gsw, jer ovi kad ufate skok trce, ne mos postavit odbranu i tesko je igrat, Okc je to uspio nekako limitirati jer su imali dosta igraca koji su pokretljivi, a kad su tjerali Gsw na brze i lose suteve, radili su isto trcanje (posebno WB) i tako su ih i dobili game 3 i 4 blowoutima, gdje ovi nisu mogli uopste da postave odbranu. Oni kad postave idbranu tesko ti je pravit protok lopte jer su aktivni i duplaju pametno, tjeraju te na ISO kosarku. Ima game 3 i 4, kazu serija ne pocinje dok tim kuci ne izgubi, ali vidjet cemo, ovo je neozbiljna odbrana protiv ovakve ekipe koje ima previse igraca koji doprinose i mogu step up u svakom dijelu tekme. Ne znam ko bi mogo uzet ovaj Gsw da je na mijestu Brona u ovim Cavsima s ovakvom odbranom. Mozda Shaq ili neki C.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.