FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 02 avg 2015, 01:26

@effe_sa

Nema se tu šta puno dodati, dosta si tačnih stvari rekao, samo Wolfsburg kakav god da je ne bi trebao biti toliki trn u oku kao što jeste. Bayern je mnogo kvalitetniji na papiru a u stvarnosti to ne izgleda tako u posljednje vrijeme.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 avg 2015, 01:43

@bundesliga

Naša ekipa i cijeli kadar jesu super jaki, kvalitetni, tu postoji nevjerovatna širina. I pogotovo je ta širina prednost, koja se i odrazi u BuLi. Wolfsburgu se mora par stvari posložiti, a oni ako iskoriste maksimalno svoj potencijal i uhvate lauf prije starta LP, onda mogu biti ozbiljan konkurent. Kada počne LP, onda će njima biti mnogo teže, nego našoj ekipi.
A eto naša ekipa počinje sve češće imati probleme s ovim top ekipama u BuLi, a postoji i ta nedorečenost. Kada utakmica treba da se zatvori, tj kada pobjedu treba ovjeriti i upakovati, ostanemo nedorečeni jer se ne iskoriste prilike ili se dozvoli protivniku da zabije gol, a onda ostanemo nedorečeni i u penal seriji. Primjeri su ovo večeras, te ona utakmica protiv Dortmunda.
Ne bi ni valjalo da su nam sve utakmice na domaćoj sceni lagane, ali neke negativne stvari ne valjaju što se ponavljaju.
A sada bi bar bilo bitno da svi ostanu zdravi, da se uskoro priključe i Ribery i Javi, da se nastavi s ovakvom formacijom. A nadat se da će Costa nastaviti s ovakvim partijama i nadograđivat se dalje. Vidal bi trebao da se dobro uklopi u ekipu...I onda bi to bio dobar osnov za uspjehe.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 avg 2015, 02:22

I cuj on izvali da imate najbolja krila svih vremena :plac: :plac: :plac: Najsiri igracki kadar imate, ali dakako polufinale LP vam je plafon.
27.10.2020

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 avg 2015, 03:18

Kada sam ja govorio da se Pep tek treba dokazati da bi ga svrstali u istu recenicu sa Fergijem, Boskeom, Hicfildom, Ancelotijem, Lipijem, Murinjom itd.

Lik je uzimao titule sa onakvom Barsom, koja je bila duplo jaca od Rajkardove, koji je isto tako uzeo sve titule... Evo sada kupise najboljeg napadaca na svijetu i Enrike pokupi sve... Jel i on najbolji svih vremena? Dajte...

Pep je mudro izabrao Bajern. U Bundeski konkurencija za ****, a Bajern medju tri najjace ekipe u Evropi. Dakle, sigurica, mrtva... U Ligi prvaka se prosuo. Igra u Bundeski ne tako dopadljiva i inspirativna. Losa verzija Barselone.

Volio bih da ode u Siti pa da ga onda vidimo. Tada bi znali koliko u stvari vrijedi!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 avg 2015, 03:22

effe_sa je napisao/la:@bundesliga

Naša ekipa i cijeli kadar jesu super jaki, kvalitetni, tu postoji nevjerovatna širina. I pogotovo je ta širina prednost, koja se i odrazi u BuLi.
Uzmi u obzir da su najbolji igraci prilicno potroseni...

Roben i Riberi, silazna putanja... Svajna nema, Lam sigurno nije kao nekada, godine moraju malo uzeti...

Nenadoknadivo!

To opet ne znaci da je Bajern slab, ali znaci da je slabiji nego prethodnih godina.

Nekada prodje i 10 godina dok ne nadjes adekvatne zamjene za igrace poput Riberija i Robena, pa i Svajna...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 avg 2015, 11:21

Valencia je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:@bundesliga

Naša ekipa i cijeli kadar jesu super jaki, kvalitetni, tu postoji nevjerovatna širina. I pogotovo je ta širina prednost, koja se i odrazi u BuLi.
Uzmi u obzir da su najbolji igraci prilicno potroseni...

Roben i Riberi, silazna putanja... Svajna nema, Lam sigurno nije kao nekada, godine moraju malo uzeti...

Nenadoknadivo!
Ok ali složit ćemo se da je i trener taj koji ima veliki utjecaj na ekipu, počevši od taktike koja je i jučer meni osobno bila za rasplakati.

Činjenica je da je Effe u pravu ali opet ću staviti pritisak na trenera koji to mora znati posložiti na najbolji mogući način jer kadar zbilja i jeste širok i kvalitetan.

Mislim, ne mogu niti ja reći da igrači nisu potrošeni ali opet, nakon fantastične sezone 2013. smatram da je u redu i normalno da slijedeće godine možda i nisi u TOP formi mentalno i igrački ali nakon toga opravdanja više nema, trener treba to znati posložiti na pravi način.

Sjeti se ekipe Reala koja je osvajala 98', 00' i 02'. Sjeti se Milana koji je osvojio 03', 05' u epskom finalu izgubio i 07' opet osvojio. Sjeti se Barcelone 09', 11' i eto ove godine.

Sjeti se Valencia da je Stefan Effenberg osvojio Ligu Prvaka sa 33 godine. Sjetimo se da je Paolo Maldini predvodio Milan 2007. godine sa......... ha, ni sam ne znam koliko godina.... I da je u tom istom finalu Pipo Inzaghi stavio 2 komada za naslov... Da spomenem Javiera Zanettija... i Xavi Hernandeza...

Složit ćeš se sa mnom, samo je jedno pravilo: ili si dovoljno dobar ili nisi: ili znaš ili ne znaš itd itd... Poanta je ista.

Pa reci mi Valencia, zar misliš da bi Švajni prešao kod vas da misli da nije više dovoljno dobar? Pa da mu je do zezancije i šale kao i velikih novaca onda bi prešao u Arapske Emirate ili Ameriku i tamo lagano odradio godinu-dvije i pozdrav. Ne, Švajni prelazi u jedan od najjačih klubova na svijetu jer misli da još može i želi to dokazati!

Ovi svi igrači koje sam nabrojao su bili "stari" kad su osvajali naslove Lige Prvaka. A uvjeren sam da sada idem statistički tražiti i gledati da bih našao još barem 20-30 igrača koji su sa 33+ godine osvajali Ligu Prvaka. Nema tu starosti, ili možeš ili ne možeš.

Ribery trenutno ne može zbog svih ozljeda u zadnje dvije godine i to je činjenica ali dajmo i njemu priliku da se oporavi i pokaže gdje je i da li je za otpis ili je spreman za davanje lekcija.

Imam osjećaj da Guardiola u ove dvije godine više odmaže ekipi sa svojim taktičkim zamislima nego da im pomaže, proglasite me ludim ali opet, vjerujem da će se mnogi složiti sa mnom.

Jednostavno, od 100 ljudi 80 će reći da Guardiola izmišlja toplu vodu a onih 20 će i dalje biti uz Guardiolu.

Valencia je napisao/la:To opet ne znaci da je Bajern slab, ali znaci da je slabiji nego prethodnih godina.

Nekada prodje i 10 godina dok ne nadjes adekvatne zamjene za igrace poput Riberija i Robena, pa i Svajna...
Slažem se 100% da smo slabiji nego prijašnjih godina ali po meni samo zahvaljujući treneru. Kadar je izuzetno jak i širok, na treneru je da to posloži.

-------------Lewa-----------
Ribery----Muller----Robben ( Costa, Gotze, Thiago )
------Vidal------Martinez--- ( Thiago, Alonso, Rode, Hojberg )
Alaba---Boa--Benatia--Lahm ( Bernat, Dante, Rafinha )
------------Neuer------------ ( Ulreich, Starke )

- ovdje mi osobno fali još jedan mladi napadač ( 18-21 godina ) koji ima potencijal i koji bi mjenjao Lewu, to bi kupio svakako ili bi Muller preuzeo tu ulogu. Kad bi Muller preuzeo tu ulogu onda moraš dovesti još jedno krilo obavezno. Također, u tom slučaju bi isto kupio mladića sa ogromnim potencijalom.

- također mi nedostaje još jedan stoper koji bi preuzeo ulogu 3 stopera, dakle, stoper koji je odličan ali koji bi se morao zadovoljiti ulogom trećeg stopera. Dante bi mi bio 4. izbor a Badstubera bi poslao na posudbu jednu godinu.

- mladići kao Kimmich, Gaudino, Kurt i Green svi na posudbu dvije godine u prvoj ili drugoj ligi sa klauzulom da igraju stalno.

- znači: krilo ili napadač i još jedan stoper su pod moranjem do kraja prijelaznog roka. No, složit ćemo se da je i ovo širok kadar i kvalitetan kadar a sa ovim pojačanjima taj bi kadar postao premoćan.

Nije da ti proturječim, ili da sam uvijek naložen protiv tebe Valencia, naprotiv, u ovom postu sam samo želio skrenuti pažnju na tu "starost" kao i na igrački kadar.

Dakle, kao što si i sam rekao, Pep Guardiola se treba i negdje drugdje dokazati, ne samo u Barceloni.

Stoga mu je ova sezona po meni daleko najvažnija od kada je u Bayernu jer je pritisak ogroman sa svih strana i sada mu je osvajanje Lige Prvaka skoro pod moranjem, u najmanju ruku može nesretno ispasti u polufinalu ili da u finalu izgubimo nesretno ali pritisak je ogroman na njemu.

S obzirom kako se WOB, Schalke, Dortmund, Leverkusen i Gladbach nisu drastično pojačali opet očekujem osvajanje Bundeslige na malim utakmicama jer ovi timovi nemaju potrebnu širinu i kvalitetu da se bore na 3 fronta istovremeno kao što se možemo mi boriti.

Zaboravih napisati, adekvatna zamjena za Riberya je ovo ljeto bio Depay kojega ste vi majstorski uzeli i igrač koji ima ogroman potencijal. Btw., kako se pokazao do sada u pripremnim utakmicama? A Švajni? Moram priznati da nisam gledao niti jednu vašu tekmu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 avg 2015, 12:28

Ma nema se tu šta puno pričati. Bayern sa najkvalitetnijim kadrom u svojoj historiji propada jer trener nije u stanju da izvuče ni blizu maksimuma iz ovoga tima. Zašto nije u stanju? Zato što ne zna!
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 avg 2015, 13:14

nisam gledao utakmicu nažalost, bio sam spriječen, tako da igru ne mogu komentarisat al ima par stvari kao naprimjer to izvođenje Milera prije kraja; prošle sezone u Bundesligi Miler je startao 28 utakmica i u 14 ih je bio izmjenjen prije kraja, a u Ligi Prvaka od 10 utakmica Gvardiola ga je izveo čak 6 puta..
ako ijedan igrač postoji u ekipi Bayerna koji može odigrat 90 minuta i od kojeg se može očekivati da se ne povrijedi to je Miler, pogotovo prošle sezone pretrpane povredama imao je Gvardiola koga izvodit, al on je uvijek imao pik na Milera, a pretpostavljam da je i sinoć tako bilo i eto na kraju nam je Miler i falio u izvođenju penala, mislim da ni Mileru ovo ne godi jer on je igrač koji je željan igre..

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 avg 2015, 15:53

Kako igramo još malo i neće nas se niko plašiti. Polako dobijamo fobiju zvanu Wolfsburg. SInoć je Wolfsburg bio mnogo bolji, imali su mnogo više prilika i da De BRuyne nije fulao prazan gol bilo bi još gore po nas.Razočaran sam, nema nikakvog napretka u odnosu na prošlu sezonu. Pep ako nastavi sa ekeperimentalnom fazom koja traje već 2 godine, biće ovo teška sezona puna razočarenja.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 avg 2015, 16:34

FRANK RIBERY je napisao/la:Kako igramo još malo i neće nas se niko plašiti. Polako dobijamo fobiju zvanu Wolfsburg. SInoć je Wolfsburg bio mnogo bolji, imali su mnogo više prilika i da De BRuyne nije fulao prazan gol bilo bi još gore po nas.Razočaran sam, nema nikakvog napretka u odnosu na prošlu sezonu. Pep ako nastavi sa ekeperimentalnom fazom koja traje već 2 godine, biće ovo teška sezona puna razočarenja.
Izvini, jel to neki univerzalni prirodni zakon da ko god igra protiv Bayerna dodje naguzen? Sjeti se prije pola godine sta je bilo, ovo je jos i dobro. Tesko ce iko ovdje uzimati bodove; Bayern pogotovo, bilo da je to Pepov, bilo Juppov bilo Hitzfeldov. Ne shvatam, kao da smo predodredjeni za trofeje, kao da niko ziv ne igra i nema pojma a niti igrace. Samo su u Bayerna klase i to na svakoj poziciji po dva WC i plus najbolji roster u univerzumu... malo sutra. Nakon LP i SPa svi igraci su u stagnaciji neko manje, neko vise, iz razlicitih razloga a oni osnovni su: motivacija, godine i povrede, dok tek na kraju dolazi sistem ili pozicija koju ne znaju ili ne shvataju.

Sinoc je svak posao da pljuje Alonsa jer je fulao penal (a prosjek je fulan jedan penal po seriji sto ne treba da cudi - neko ce fulat, bio to Alonso bio ovaj ili onaj nebitno) - zato pitam ja gdje je golman, Neuer, najbolji na svijetu - strane pogodio nije? Jel to objektivno razmisljanje da se kola lome na onom u koga se ne mozes poistovjetiti ili se identifikovati s njim? Nego ima levat, spanac, boli me k... za njim i daj da ga popljujem maksimalno jer je sj... mega giga uber tim Bayerna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 avg 2015, 17:13

muamerc je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Kako igramo još malo i neće nas se niko plašiti. Polako dobijamo fobiju zvanu Wolfsburg. SInoć je Wolfsburg bio mnogo bolji, imali su mnogo više prilika i da De BRuyne nije fulao prazan gol bilo bi još gore po nas.Razočaran sam, nema nikakvog napretka u odnosu na prošlu sezonu. Pep ako nastavi sa ekeperimentalnom fazom koja traje već 2 godine, biće ovo teška sezona puna razočarenja.
Izvini, jel to neki univerzalni prirodni zakon da ko god igra protiv Bayerna dodje naguzen? Sjeti se prije pola godine sta je bilo, ovo je jos i dobro. Tesko ce iko ovdje uzimati bodove; Bayern pogotovo, bilo da je to Pepov, bilo Juppov bilo Hitzfeldov. Ne shvatam, kao da smo predodredjeni za trofeje, kao da niko ziv ne igra i nema pojma a niti igrace. Samo su u Bayerna klase i to na svakoj poziciji po dva WC i plus najbolji roster u univerzumu... malo sutra. Nakon LP i SPa svi igraci su u stagnaciji neko manje, neko vise, iz razlicitih razloga a oni osnovni su: motivacija, godine i povrede, dok tek na kraju dolazi sistem ili pozicija koju ne znaju ili ne shvataju.

Sinoc je svak posao da pljuje Alonsa jer je fulao penal (a prosjek je fulan jedan penal po seriji sto ne treba da cudi - neko ce fulat, bio to Alonso bio ovaj ili onaj nebitno) - zato pitam ja gdje je golman, Neuer, najbolji na svijetu - strane pogodio nije? Jel to objektivno razmisljanje da se kola lome na onom u koga se ne mozes poistovjetiti ili se identifikovati s njim? Nego ima levat, spanac, boli me k... za njim i daj da ga popljujem maksimalno jer je sj... mega giga uber tim Bayerna.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad je BL u pitanju svi trebaju da su naguzeni od BAyerna, pa mi imamo kadar od 600 mil eura, kome nije jasno nek provjeri još jednom. Takav tim sa wc igračima ne bi trebao da za 90 minuta napravi 2,3 prilike već puno više od toga igrali protiv BArse ili Wolfsburga, meni svejedno. Wolfsburg je odličan tima, ali ne dopustivo je da nas nadigraju kao sinoc. Mozemo mi napadati, braniti Pepuna , ali ovo nije ni blizu Bayerna od prije 2,3 godine, a ponavljam trenutno su u rosteru bolji igrači.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 02 avg 2015, 21:36

geronimo je napisao/la:Efe, doki, počinjemo sa ligom. Hajmo ih iznenaditi. :)
Ja redovno kondiciju održavam i spreman za izazove u novoj sezoni :D

Koliko god ovaj poraz bio bolan, treba imati na umu da on nema nekog posebnog značaja. Sad će mnogi reći da je ovo treći Pepov neuspjeh zaredom u Superkupu, ali treba razumjeti da je forma daleko od ciljane u ovoj fazi. Dokaz tome je i konačna pobjeda Wengera poslije 13 poraza od Mourinha. Dakle, sve je moguće pa i to da kod Pepog ne važi ono "treća sreća" :zviz:

Alonso ima neki peh sa penalima (ovo je treći koji fula za Bayern, ako se dobro sjećam) i njega treba od toga odmoriti. Nojo uvijek može preuzeti tu ulogu :njanjanja:

Za 7 dana ide prvo kolo Kupa, a za 13 prvo kolo lige i tek poslije reprezentativne pauze u septembru očekujem Bayern da bude u punom naletu, taman odprilike kad krene LP. To su neke moje prognoze. Biće tu još lutanja i plivanja dok se neki igrači uigraju i ubace u sistem (čitaj Vidal i eventualni novi igrač(i), plus oni koji se oporave ili nisu bili na turneji), zato ne očekujem ljepotu u prvim kolima BL-a i više dobijanje utakmice na guzove i na mišiće. Samo treba aminovati da nam crne mačke ne prelaze ispred naših igrača i možemo biti sigurni u dobru sezonu :kralj:
Sent from my Philips Smart TV.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 03 avg 2015, 00:01

Ma zadnjih godina, inace ovako i ulazimo u sezonu, eto zijanimo taj Super Cup, i onda kad uhvatimo zaleta to je to !!

mene samo interesuje da sto bolje odigramo u Ligi Prvaka, da nema povreda, i da nas ova sezona ocekuje sa dosta golova, ja sam se zazelio utakmica samo tako.

A ovo je ocito Pepova zadnja sezona, koliko ja vidim to je to, nema vise eksperimentisanja, on od Bayerna ne moze izvuci nest posebno vise nego je pokazao ovih sezona i mislim da jedino kakva nas i sreca pomazi pa da nam se spoje neke stvari za Ligu Prvaka prvenstveno !!

Ali treba uci sto jace u sezonu sa dosta elana i rezultati ne bi trebali izostat :opaopa:
FC Bayern !!!!!

orionFCB
Kontakt:

Post Postao/la orionFCB » 03 avg 2015, 14:08

http://www.tz.de/sport/fc-bayern/fc-bay ... 45495.html
Transfer-Ticker: De Bruyne will am liebsten zum FC Bayern

Krčka se nešto oko Kevina...

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 03 avg 2015, 14:35

Koja je svrha gomilanja igrača ako se ne koriste na pravi način?
Eto dovešće se De Bruyne (možda) i Pep će mu naći neku poziciju po svojoj volji i napraviće od njega novog Goetzea .

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 03 avg 2015, 20:43

Stari poznanik je navratio u našu mahalu :D
slika
Pitanje ostaje, koliko zvižduka očekujete?
Sent from my Philips Smart TV.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 avg 2015, 20:48

Treba namjestiti finale sa Realom pa pustiti Vidala na njega.
Ovaj je svakako kao kakav gladan vuk a Kroos je bas onako kao mlada, naivna ovcica. :mrgreen:

Moguce da ce biti zvizduka ali sto se mene tice ne bih volio da do toga dodje bez obzira na sve price poslije njegovog odlaska.

Sutra u 18 i 15 prva tekma dok mi sa Milanom nastupamo u 20 i 30.

Btw: doktore, nema te nesto, nek si se vratio. :salut:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 04 avg 2015, 11:02

vcrs znaci protiv Milana, bice to kvalitetna utakmica, u zadnjih godina smo imali onih par utakmica prijateljskih sa njima..

vcrs sa jednim milanistom u kafic gledat tekmu i pratit akcije, i reakcije :kralj:
FC Bayern !!!!!

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 04 avg 2015, 11:53

bavarian_bk je napisao/la:Koja je svrha gomilanja igrača ako se ne koriste na pravi način?
Eto dovešće se De Bruyne (možda) i Pep će mu naći neku poziciju po svojoj volji i napraviće od njega novog Goetzea .
De Bruine igra zaista izvanredno ali i ja se pitam šta bi pep s njim napravio u Bayernu mada volio bih da dođe pogotovo ako Pep kad tad ode...

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 avg 2015, 13:22

jel zna neko koji kanali prenose ove utakmice Audi kupa?

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.