Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Claus
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Claus » 09 jan 2014, 10:15

Matić + Pjanić = balkanska veza kao dobitna kombinacija. :mrgreen: Mislim da bi navedeni dvojac 50% unaprijedio Manchester. Gore ne može; u stvari može, ali ne želim prizivati. :mrgreen:

Slažem se s @Monologom da je Marchisio, pogotovo po tržišnoj cijeni, nepotrebna investicija za MUFC. Klasičan box-to-box veznjak kojih barem na Otoku ne nedostaje. Conteu je jedan od najdražih igrača i on prvi ga precjenjuje, tražeći mnogo više od 25 miliona za njega (ljeto 2013, ne mogu se tačno sjetiti cijene).

Umjesto toga, najbolje bi bilo posvetiti se rekonstrukciji odbrane, jer je to definitivno postala bolna tačka Uniteda. Bekovi i štoperi su istrošeni ili nedovoljno kvalitetni za veće domete, tako da bi taj problem trebalo rješavati. Također je potreban jedan kvalitetan krilni igrač da učini napad opasnijim.

Sigurno da se 5-6 igrača ne može očekivati odmah u januaru, ali do kraja ljetnog prelaznog roka bi se trebale nazirati konture novog Manchester Uniteda.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 09 jan 2014, 10:38

Monolog je napisao/la:Matić je odličan, al' opet (sam) ne rješava probleme u veznom redu. Unitedu je potreban i "vizionar" - neko ko će podvaljivati lopte, ko će organizovati napade, držati vezni red i hraniti krila i napadače loptama. Matić bi mogao zamijeniti Carricka, a šta dalje? Da se opet United muči sa Cleverleyjem, Fletcherom i Andersonom? Da se čeka jedna njihova dobra partija koja će zasjeniti 10 prosječnih i 10 loših?
Claus je napisao/la:Matić + Pjanić = balkanska veza kao dobitna kombinacija. :mrgreen: Mislim da bi navedeni dvojac 50% unaprijedio Manchester. Gore ne može; u stvari može, ali ne želim prizivati. :mrgreen:

Najgore od svega sto Moyes nece nikog dovesti sad ,kad bude isao logikom wengera,cim mu se vrati diaby on kaze da mu ne treba defanzivni,dobio pojacanje xDDDD
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 jan 2014, 10:45

Pa sad i ne može dovesti sve i kad bi htio one igrače koji nama trebaju, jer ih nijedan klub neće prodati u januaru, a ni oni sami neće htjeti mijenjati sredinu 6 mjeseci prije WC-a ;)

Tako da se nema šta nadati u januaru tavim igračima, Coentrao ako bude dobro je, mada sumnjam i za njega jer je Carlo rekao da ne želi da prodaje nikoga iz ekipe ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 09 jan 2014, 10:48

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa sad i ne može dovesti sve i kad bi htio one igrače koji nama trebaju, jer ih nijedan klub neće prodati u januaru, a ni oni sami neće htjeti mijenjati sredinu 6 mjeseci prije WC-a ;)

Tako da se nema šta nadati u januaru tavim igračima, Coentrao ako bude dobro je, mada sumnjam i za njega jer je Carlo rekao da ne želi da prodaje nikoga iz ekipe ;)
Od Pereza i sejkova te rusa sam naucio jednu stvar, uvijek je igrac na prodaju samo je pitanje koliko si voljan platit :)

Ne kazem da ce bit lahko, ali da ima nacina, ima. Nisam siguran koliko je ova Woodward dobar u dovodjenju igraca, tu bi valjalo angazovat novog covjeka, on sponzore doslovice razvaljuje.

PS.
Manchester United's players face a pay cut of up to 25 per cent if they fail to qualify for the Champions League, according to The Sun.

The policy, backed by former manager Sir Alex Ferguson and chief executive David Gill, was introduced three years ago and, while it does not apply to all senior players, new signings and players renewing contracts have had to accept it.

Read more at http://www.espn.co.uk/football/sport/st ... kfCUCEl.99" onclick="window.open(this.href);return false;
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 09 jan 2014, 11:10

marconato je napisao/la: Matic nije igrao protiv Belgije, a Srbija je mnogo neozbiljna reprezentacija (jedan od razloga za to je upravo i to sto igrac kao Matic nije pozivan skoro cijele kvalifikacije :roll: ) da bi se dovodila u kontekst ove price... ;)

Felaini u Evertonu uopste nije igrao poziciju na kojoj se forsira u Unitedu, nego je vise igrao kao neki poluspic... ;)

Na poziciji centralnog i zadnjeg veznog Matic je (po meni) dosta bolji igrac od Felainija i to misljenja zasnivam na dovoljnom broju pogledanih meceva koje su njih 2 odigrali, za razliku od pojedinaca ovde... ;)

Sto se nezavisnih misljenja i sudova tice, Matic je proglasen za najboljeg igraca portigalskog prvenstva za proslu sezonu, a bio je i ponajbolji igrac Benfice koja je igrala finale EL... ;)
:D

koliko pratiš EPL vidi se, Fellaini je samo prošle sezone igrao tog 'polušpica' i to ne cijelu sezonu, kao defanzivni/centralni vezni Fellaini igra jako dobro i igrao je i u Evertonu jako dobro...navijači Uniteda koji se ne slažu sa tim neka usporede partije Clevza i Fellainia pa nek se zapitaju

i izvini molim te ti čovjče što si pregled'o X utakmica, samo ti gledaš utakmice :D

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jan 2014, 11:33

Nista nisam pogrijesio! Znaci, prosla godina je period u kome je on igrao u Evertonu, a on je tamo igrao dosta ofanzivnije, nego sto igra u Unitedu... ;) Moja greska je jedino sto nisam precizirao vremenski period na koji se odnosi moja konstatacija... ;)

Ovo sto je on odigrao u Unitedu na poziciji zadnjeg veznog je malo je reci nedovoljnog nivoa i kvaliteta za takav klub!

Kad vec poredimo njih 2, moze se reci da su slicne konstitucije, samo sto je Matic dosta komletniji igrac, pokretniji, brzi, bolji tehnicar...Ukratko, dosta bolja verzija Felainija :!:

Da zakljucim, da si ti pomenuo Yayu, Javi Martineza, Busquetsa...pa i ok, ali kakav crni Felaini, Garcia, Cleverley i takvi.

Covjek trenutno spada u red najboljih defanzivnih veznih na svijetu, rijetki su za koje se moze reci da su ispred njega (kao recimo gore pomenuti), a ti meni pricas o nekim prosjecima, zbog kojih je (izmedju ostalog) United tu gdje i jeste, jer ne vidim razlog zasto bi trazili igrace po bijelom svijetu da su zadovoljni njima, konkretno ponajvise Felainijem..... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 09 jan 2014, 11:40

marconato je napisao/la:Nista nisam pogrijesio! Znaci, prosla godina je period u kome je on igrao u Evertonu, a on je tamo igrao dosta ofanzivnije, nego sto igra u Unitedu... ;) Moja greska je jedino sto nisam precizirao vremenski period na koji se odnosi moja konstatacija... ;)

Ovo sto je on odigrao u Unitedu na poziciji zadnjeg veznog je malo je reci nedovoljnog nivoa i kvaliteta za takav klub!

Kad vec poredimo njih 2, moze se reci da su slicne konstitucije, samo sto je Matic dosta komletniji igrac, pokretniji, brzi, bolji tehnicar...Ukratko, dosta bolja verzija Felainija :!:

Da zakljucim, da si ti pomenuo Yayu, Javi Martineza, Busquetsa...pa i ok, ali kakav crni Felaini, Garcia, Cleverley i takvi.

Covjek trenutno spada u red najboljih defanzivnih veznih na svijetu, rijetki su za koje se moze reci da su ispred njega (kao recimo gore pomenuti), a ti meni pricas o nekim prosjecima, zbog kojih je (izmedju ostalog) United tu gdje i jeste, jer ne vidim razlog zasto bi trazili igrace po bijelom svijetu da su zadovoljni njima, konkretno ponajvise Felainijem..... :roll:
Da je samo Fellaini problem lako bi se to rijesilo,imamo mi puno losijih igraa trenutno od njega,da ih ne nabrajam zna se koji su a ubjedljivo najgori igrac je Evra da se ne lazemo,Fellaini jos nije imao dovoljno prilike,kad smo cekali Nanija i Andersona po 5 godina,treba i njemu dati barem godinu!

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 09 jan 2014, 11:45

da pratiš fudbal koliko govoriš, znao bi da su prvo Carrick a potom i Fellini odustvovali duži period polusezone...ovaj drugi i dalje odmara

koliko si 'zaljubljen' u Matića dovoljno govori da si ga stavio na isti nivo sa Yayom i Busqetsom, preispitaj se malo

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jan 2014, 12:02

Eto ja ne znam da Felaini odsustvuje dobar vremenski period... :roll: Pricam ti za ono sto je odigrao do povrede! Tu mislim na tromost, sporost, nedostatak odredjenih kvaliteta da bi se igralo na vrhunskom nivou na toj poziciji i u klubu kao sto je United (pogotovo ako si placen 30 mil)!

Carrick nije sporan, njega nisam ni pomenuo, ali je i on vec u ozbiljnim fudbalskim godinama i pitanje je koliko ce jos moci pruzati vrhunske partije!

Dobro procitaj sta sam napisao kada sam poredio Matica sa Yayom i ostalim, lijepo pise da su oni rijekti za koje se moze reci da su bolji od Matica, a koji su po vokaciji (mada to danas u modernom fudbalu ne mora nista da znaci) defanzivni vezni igraci.... ;)

Matic enormno napreduje! Eto prosle godine je proglasen za najboljeg igraca portuglaske lige, a ove igra jos bolje (igra malo i ofanzivnije i postize golove), tako da nije iskljuceno da uskoro bude na nivou na kome igra jedan Yaya Toure.... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 09 jan 2014, 12:23

aa šta ti očkuješ agilnost od dvometraša :?: Fellaini je u defanzivnom segmentu igre odigrao jako dobro u ofanzivi istina nešto slabije

Ako kažeš za Matića da su RIJETKI bolji od njega, ne znači li to da je on među najboljima...ti pročitaj šta si napisao
marconato je napisao/la:nije iskljuceno da uskoro bude na nivou na kome igra jedan Yaya Toure.... ;)
:lol:

Neću više da diskutujem na ovu temu, meni je ovo smiješno. Ako ti smatraš tako nek' ti bude :D

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jan 2014, 12:54

aa šta ti očkuješ agilnost od dvometraša :?: Fellaini je u defanzivnom segmentu igre odigrao jako dobro u ofanzivi istina nešto slabije
Upravo ti o tome i pricam! Matic je takodje visok 195 cm, a ima sve ono sto nema Felaini i zato i jeste trazen i zato je na cijeni!
Ako kažeš za Matića da su RIJETKI bolji od njega, ne znači li to da je on među najboljima...ti pročitaj šta si napisao
Znaci da je medju najboljima, s tim da su rijetki koji su navedeni i mozda jos par njih, ali i to je relativno (jer pozicije danas nisu fiksne ni u jednom timu) bolji od njega! On je takav tip igraca koji je prava rijetkost s obzirom na konstituciju i njegove karakteristike, zato sam ga na neki nacin i poredio sa Yayom...
:lol:

Neću više da diskutujem na ovu temu, meni je ovo smiješno. Ako ti smatraš tako nek' ti bude :D
Ne vidim sta je smijesno u tome sto sam napisao da nije iskljuceno da covjek dostigne nivo Yaye Toure?! :roll:
Matic ima 25 god i relativno je mlad i ima jos prostora za napredak!

Vidic je dosao u United sa takodje 24-25 god, pa se tada niko nije ni usudio da ga poredi sa Ferdinandom (osim onih koji su ga pratili, kao sto sam ja od pocetka njegove karijere), pa covjek za 2-3 god. postade ponajbolji stoper na svijetu! ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 jan 2014, 13:11

Matić neće doći u United, to je kristalno jasno, jer se potrošilo 30mil na Fellainia of koga se očekuje da obavi taj posao, a iako on dosad nije pokazao ništa da opravda to, siguran sam da se neće ići po Matića, jer bi bio i skuplji od Felle, a to u ovom trenutku United baš i ne može priuštiti sebi ;)

Plus Fergie je više bio zainteresiran za Matića, dok Moyes i nije baš, tako da će se vjerovatno ganjati Gundo, Koke, Herrera, pa čak možda i Reus, ali svi oni na ljeto, do tada ćemo "uživati" uz ovo što imamo :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 09 jan 2014, 13:23

Fellaini će pokazati da je odličan fudbaler, živi bili pa vidjeli
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

eusebio2
Kontakt:

Post Postao/la eusebio2 » 09 jan 2014, 13:26

Matić je precijenjen. Ok 15-20 mil., ali kad netko spomene 30, pa i preko toga najradije bih zaplakao.

Nane17
Kontakt:

Post Postao/la Nane17 » 09 jan 2014, 15:27

Ovdje se raspravlja o Maticu kao da je covjek uslikan sa dresom Man Utd-a i kako se rukuje sa Moyesom! :roll:

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 09 jan 2014, 15:39

ja mislim da je Marchisio odlično rješenje za odmah. Igrač koji je 300% bolji od Cleverleya, što je automatski unapređenje,.

Inače, za budućnost, United ne treba tražiti partnera Carricku nego Fellainiju. Carrick će igrati koliko bude mogao, ali na žalost i njegovo vrijeme polako prolazi svoj vrhunac

Dođe Marchisio, neki LB, i ode Nani sad u ovom prelaznom roku, i ja presretan

kingwazza
Kontakt:

Post Postao/la kingwazza » 09 jan 2014, 15:56

fellaini je igracina samo polako,ma kakav crni matic sto mu dalje kuca od old trafforda bila,
George Best and Cantona,They came to us from heaven..
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 09 jan 2014, 16:00

Kaunas je napisao/la:Fellaini će pokazati da je odličan fudbaler, živi bili pa vidjeli
tako je :D
Nane17 je napisao/la:Ovdje se raspravlja o Maticu kao da je covjek uslikan sa dresom Man Utd-a i kako se rukuje sa Moyesom! :roll:
tek nakon što je spomenuo Vidića shvatio sam skim imam posla, ali neću da pričam više ni s njim ni o Matiću, ako Moyes smatra da je on rješenje nek ga dovede

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 09 jan 2014, 16:05

Carlo Anchelotti: "David Moyes je samo dokazao Fergusonovu klasu."
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 jan 2014, 16:17

Gusar1995 je napisao/la:
Nane17 je napisao/la:Ovdje se raspravlja o Maticu kao da je covjek uslikan sa dresom Man Utd-a i kako se rukuje sa Moyesom! :roll:
tek nakon što je spomenuo Vidića shvatio sam skim imam posla, ali neću da pričam više ni s njim ni o Matiću, ako Moyes smatra da je on rješenje nek ga dovede
Tek nakon sto sam te porazio argumentima, ti pokusavas da se vadis ovim komentarom vezanim za Vidica, kojeg sam uzeo samo kao primjer i kojim sam pobio tvoju konstataciju o mogucnostima igraca kojeg nisi 2 puta u zivotu gledao :!:

Slazem se, dosta je o Maticu, koji vjerovatno nece ni preci u United, ali eto povela se debata oko njegovih igrackih kvaliteta, odnosno davanja misljenja bez da se pogledao neki njegov mec... ;)
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 09 jan 2014, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.