FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

phily
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la phily » 30 jul 2015, 15:47

Omerbavarac je napisao/la:Navodno se suska oko Otamendija.
50 mili. € izlazna klauzula i dati toliki novac za stopera koji nije nista bolji od dvojca boa-benatia, bolje taj novac uloziti u desnog beka i rezervnog napadaca...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 jul 2015, 15:50

phily je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Navodno se suska oko Otamendija.
50 mili. € izlazna klauzula i dati toliki novac za stopera koji nije nista bolji od dvojca boa-benatia, bolje taj novac uloziti u desnog beka i rezervnog napadaca...
Ma vjerovatno ce se i zavrsiti samo na spekulacijama.

Nerealno je ocekivati da se da toliki novac za stopera koji nije nista kvalitetniji od onoga sto vec imamo u rosteru.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 30 jul 2015, 17:10

nije skromno, al mislim da ne postoji bolji stoperski tandem od ovog našeg Benatija-Boateng plus jake zamjene Badstuber i Dante, s tim igračima bi neki normalan trener bio prezadovoljan, a ne kod nas Pep u potrazi za totalnim fudbalom stavi Boatenga na beka, Rafinju gore negdje, Benatia bude jedini stoper kao libero uz ispomoć Alabe i Alonsa..

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 30 jul 2015, 17:20

coelho41 je napisao/la:nije skromno, al mislim da ne postoji bolji stoperski tandem od ovog našeg Benatija-Boateng ...
Pa nije skromno, ali je tacno! :D :thumbup:
FC Bayern -/- THE Ohio State University

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 30 jul 2015, 23:10

**** |There will probably be 2 more signings for Bayern, Embolo as a Lewandowski backup and a new centre back, Otamendi is top of the list
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 31 jul 2015, 00:43

Danas nas je posjetio jedan stari haver :D
slika

Doš'o Reina malo na kafu u Minken :D
Sent from my Philips Smart TV.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 31 jul 2015, 01:04

phily je napisao/la:
**** |There will probably be 2 more signings for Bayern, Embolo as a Lewandowski backup and a new centre back, Otamendi is top of the list
auu taj embolo je zvijer samo takva, izrasce u top class napadaca

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jul 2015, 10:37

I sa ovakvim kadrom smo pretrpani ujedno i prejaki, naravno pod uslovom da vecina fudbalera ostane zdrava jer ovakav spoj mladosti i iskustva, klupe i prvog tima mislim da nema niko na Svijetu.

Dolazak novih igraca vjerojatno ce znaciti i odlazak nekolicine momaka. Green, Hojbjerg, Kimmich, Kirchoff su po meni kandidati koji bi mogli najvise izvisiti iako me bih imao nista protiv da drugi i treci dobiju mnogo minuta jer je evidentno da se radi o odlicnim igracima i buducim zvjezdama.
Takodjer me ne bi zacudila prodaja nekog od standardnih igraca ili igraca koji su prosle sezone dobijali vise prostora za igranje medju kojima su Dante ili Rode kao i Gotze s obzirom da se oko potonjeg mnogo pricalo.

Badstuber mi je totalna nepoznanica sad za sad. Kada je zdrav definitivno je Pepov prvi izbor ali se postavlja pitanje koliko moze?
One spekulacije oko posudbe u Stuttgart nece biti daleko od istine ako se dovede novi stoper (citaj Otamendi), naravno da bi onda u tom slucaju Dante vjerovatno ostao jer je rizicno ostaviti ekipu na tri stopera + nedovoljno spremni Javi za kojeg jos ne znamo kako ce se ponasati na terenu.
Povreda i godinu dana neigranja ce sigurno ostaviti traga ali zelja i htijenje ce igrati veliku ulogu i vjerujem da ce isto prevagnuti.

Ono sto me raduje je upravo taj zar koji se kod Javija primijetio, djeluje mi kao da jedva ceka da se vrati na teren. Istog sam misljenja i za Riberya kojeg kada se oporavi vidim kao glavnog igraca Bayerna jer je i njemu jasno da nece jos puno moci igrati takp da ocekujem da grize u svakom mecu.

Ekipa je lijepo osvjezena, pridoslice su zeljne novih trofeja, dokazivanja i mnogo cega drugog + vecina njih koji su proslu sezonu vise pauzirali nego igrali tako da s pravom mozemo ocekivati jos jednu vrlo uspjesnu i profitabilnu sezonu.

-------------------------Neuer-----------------------
-Lahm-----Boateng----Madhi-----Alaba-
--------------------------Javi--------------------------
---------------Vidal-----------Thiago-------------
-Robben---------------------------------Ribery-
--------------------------Lewa-----------------------

To je moj izbor igraca, kada budu svi spremni.
Klupu necu ni pisati jer je tamo nalaze prejaki igraci od kojih bi vecina komotno mogla u ovu prvu postavu sto ce kod Pepa vjerovatno i biti s obzirom da ce Spanac morati mnogo rotirati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 31 jul 2015, 11:29

Ekipa se poprilicno pojacala. Mislim da ce Costa biti takodjer kvalitetno pojacanje, o Vidalu da ne pricamo.
Mada najvece pojacanje ce sigurni biti Robbery. Kada oni budu spremni, nase sanse rastu odmah.
U ovakvoj postavi mislim da nema mjesta da se zali za Bastianom, a vjerujem da ce i vrijeme u Unitedu pokazati.

Po pitanju Badstubera, mislim da je njemu najbitnije da ostane jak u glavi, njegova kvaliteta je neupitna. Kad je zdrav, sigurno je rame uz rame sa Hummelsom i Boatengom.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jul 2015, 14:12

Skoro je zavrsena konferencija za novinare u kojoj je Pep otvorio mogucnost produzavanja ugovora ali i mogucnost odlaska jer kako on kaze ne zeli da njegov rad remeti Bayern.

Takodjer je izjavio da se dolaskom Vidala Lahm vraca na beka i da ce vise vremena provoditi na toj poziciji.

Edit: Robben je spreman za mec sa Vukovima.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 31 jul 2015, 15:20

Ćelavac nastavlja sa dubiozama ...

slika
slika

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 31 jul 2015, 15:57

Zamislite celkan osvoji LP, otici ce sam, a bit ce kao da je odradio svoj posao onako kako je i planirao.

Stern des Südens

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 31 jul 2015, 16:02

proFCB je napisao/la:Zamislite celkan osvoji LP, otici ce sam, a bit ce kao da je odradio svoj posao onako kako je i planirao.

Tek nakon prvih utakmica u drugom dijelu sezone biti će poznato da li ima šansu za veće domete u LP...

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 31 jul 2015, 16:05

Omerbavarac je napisao/la:Edit: Robben je spreman za mec sa Vukovima.
ne bi ja Robbena forsiro protiv Vukova od prve minute, ili skoro nikako ga ne bi ni uvodio, jer nije prvi put ovako da obnovi povredu koju je tek zaliječio..
mislim da imamo i bez Robbena strašnu ekipu koja može premlatit Vukove poluosovinom od Volkswagena :mrgreen:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 31 jul 2015, 16:12

proFCB je napisao/la:Zamislite celkan osvoji LP, otici ce sam, a bit ce kao da je odradio svoj posao onako kako je i planirao.
Ako osvoji LP, njegov mandat ce bit' itekako uspijesan.
To je cilj bio kad je dolazio, da u 3 godine uzme LP.
Mada kako god, Pep ostaje, tako da...

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 31 jul 2015, 16:34

Žalosno je, nemam riječi više kako ljudi negoduju čovjeka zbog njegovog rada i unapređenja našeg nogometa..
To što je osvojio, msm da je realno dobar uspjeh za naš klub. Kada analizirate postoje klubovi koji su u kadrovskom pogledu u rangu s nama a možda čak i bolji nisu ništa osvojili. Imate te primjere u španiji i engleskoj..
Vjerujte ko god da je bio od trenera da ništa više nebi osvojio. A naša igra u tehničkom smislu nebi bila ništa bolja, nego bi se bazirala na bunker i kontre. Ako vam se to dopada, onda gledajte čelzi ili atletico. Bayern nikada nije bio takva ekipa niti će biti. Čak smo uspjeli dovest mnoge zvijezde kojih nema u njemačkom nogometu.. Ma ona vrijedi vazda, nije se rodio ko je narodu ugodio..
Da smo kod Juppa osvojili triple istina je, a i to je bilo više motivacijski nego bilo šta drugo poslije sezone u kojoj smo svugdje bili drugi.. A igrači na vrhuncu karijere.. Uzmite malo utakmice iz tih sezona pod Juppom pa pogledajte na što je ličio naš nogomet i kada nas je dortmund razvaljivo..

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 31 jul 2015, 16:52

Ima tu istine, rotweiss, ali da bih se Bayernova igra bazirala na bunker s bilo kojim drugim trenerom, e to bas ne vjerujem.
Nije to u nasem identitetu da igramo defanzivno, a sigurno ne sa ponajboljim veznim redom u citavom svijetu zadnje 3,4 godine. Mozda da dodje Mou, ili Simeone. Ali to nisu treneri za Bayern anyway...
FC Bayern -/- THE Ohio State University

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 31 jul 2015, 16:59

Bunker i Jupp ? :facepalm:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 jul 2015, 17:05

rotweiss je napisao/la:Žalosno je, nemam riječi više kako ljudi negoduju čovjeka zbog njegovog rada i unapređenja našeg nogometa..
Kakvog unaprijeđenja? Jedini segmenti koje je Guardiola unaprijedio u Bayernu su posjed lopte i donekle presing. Ostali segmenti su debelo unazađeni ili ne postoje. Kontre Bayern ne zna odigrati, prekide ne znaju braniti, fizički su 40 % slabiji, nemamo standardne formacije i prve postave već se promijenilo 5000 formacija do sada. Nema trofeja Lige Prvaka bez uigranog prvog tima, a mi uopšte nemamo prvi tim već rotiranje svaku utakmicu.
rotweiss je napisao/la:To što je osvojio, msm da je realno dobar uspjeh za naš klub. Kada analizirate postoje klubovi koji su u kadrovskom pogledu u rangu s nama a možda čak i bolji nisu ništa osvojili. Imate te primjere u španiji i engleskoj..
U Engleskoj ne postoji klub koji je kadrovski jači od nas ili da im je kadar podjednak Bayernovom, u Španiji su Real i Barcelona tu negdje kadrovski s Bayernom ali logično je da će jedan od tih klubova izvisiti s obzirom na konkurenta na suprotnoj strani. Ko će Bayernu uzeti Bundesligu? Dortmund, Wolfsburg, Leverkusen, Gladbach? Ti klubovi imaju igrački kadar pa barem tri puta slabiji od Bayernovog i na 34 kola istome ne mogu parirati.
rotweiss je napisao/la:Da smo kod Juppa osvojili triple istina je, a i to je bilo više motivacijski nego bilo šta drugo poslije sezone u kojoj smo svugdje bili drugi..
Pa većina klubova bi odmah pala u svakome pogledu kada budu drugi u svim takmičenjima, valja pripremiti ljude psihički da se vrate i da budu najbolji u sljedećoj sezoni, nije to nimalo lagan posao.
rotweiss je napisao/la:Uzmite malo utakmice iz tih sezona pod Juppom pa pogledajte na što je ličio naš nogomet i kada nas je dortmund razvaljivo..
Ono je bila rapsodija od igre koju niko nije mogao igrati, čak ni taj Dortmund koji je uz Real i Bayern tada bio najjači tim u Evropi. Ovaj Bayern nije dostigao ni blizu tu razinu. Čuj bunker :facepalm:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jul 2015, 17:28

slika

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.