Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

afa97
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la afa97 » 14 maj 2012, 17:06

tevezito je napisao/la:Cijelu vece trazim komentar ovog Arapskog komentatora i evo ga napokon.Najludji lik za mikrofonom kojeg sam ikad cuo.
http://www.youtube.com/watch?v=M_p5QsoB ... e=youtu.be
A najglasnija reakcija mu je kod Dzekinog gola :D
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 14 maj 2012, 18:30

Evo ako nekoga zanima sad u 18:30 pocinje stream parade man city kroz grad koji mozete pratiti sa ovog linka : http://live.mcfc.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 14 maj 2012, 18:46

Lucryler je napisao/la:Evo ako nekoga zanima sad u 18:30 pocinje stream parade man city kroz grad koji mozete pratiti sa ovog linka : http://live.mcfc.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja bas htio da postavim.Trenutno se prikazuju golovi iz sezone.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 maj 2012, 18:51

slika

:mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 maj 2012, 19:00

mandraX je napisao/la:slika

:mrgreen:
@Cartman(ovaj brko) i ostatak ekipe sa naseg pdf-a :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 maj 2012, 19:18

Monolog je napisao/la:
Joj, nadam se da je neko snimao "kućno" navijanje pripadnika plavog, a vala i crvenog dijela Manchestera. Odoh na youtube da to provjerim. :lol:
[youtube][/youtube] :lol:

Edit:
Slavi se, evo ima i naših zastava u publici ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 maj 2012, 19:36

Ja stvarno ovdje ne razumijem dosta forumaša.City mozda je bogatiji od "drugih",ali ne rasipa se toliko sa parama.On mozda ima super ekipu,u odnosu na ostale ekipe Premier Lige,ali ne rasipa se tome.Zar vi Unitedovci mislite da vi nemate para? Pa ne gleda se po pocetnoj jedanestorici bogastvo nekog kluba.NPR. jedan natpis na onoj tribini "Sir Alex Ferguson" je koštao ko jedan Sergio Aguero.(izvor nije relevantan.)One crvene cigle su oko klupe su koštale ko Edin Dzeko.Klub jednostavno više pažnje daje igračima,a ovi ostali sto misle da nemaju para,razbacivaju se stadionima,parkinzima,garažama,sluzbenih auta svojih igrača,trainig centara i drugo.I ne znači da ako ste najskuplji transfer platili 30 mil. za Berbatova , a City svoj za Aguera 40-45 mil. da odmah City ima najskuplje,najplacenije,najpoznatije,sve najj igrače.Mi smo mozda placali za igrace,dok ste vi vise trosili na ove nabrojane stvari.Stoga,sve to dodje isto,i nema razloga gledati to na taj nacin.Plus: City je u 3-4 sezone potrosio na igrace i ostala sredstva,isto onoliko koliko je United u 20 sezona.To je cinjenica.Ali opet,novac stvarno kvari nogomet,vidimo to iz prilozenog.Ovo mozda nije ispalo onako kako sam htio reci,ali nema veze,valjda ste shvatili.
Keep walking.

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 14 maj 2012, 20:08

Cautinho je napisao/la:Ja stvarno ovdje ne razumijem dosta forumaša.City mozda je bogatiji od "drugih",ali ne rasipa se toliko sa parama.On mozda ima super ekipu,u odnosu na ostale ekipe Premier Lige,ali ne rasipa se tome.Zar vi Unitedovci mislite da vi nemate para? Pa ne gleda se po pocetnoj jedanestorici bogastvo nekog kluba.NPR. jedan natpis na onoj tribini "Sir Alex Ferguson" je koštao ko jedan Sergio Aguero.(izvor nije relevantan.)One crvene cigle su oko klupe su koštale ko Edin Dzeko.Klub jednostavno više pažnje daje igračima,a ovi ostali sto misle da nemaju para,razbacivaju se stadionima,parkinzima,garažama,sluzbenih auta svojih igrača,trainig centara i drugo.I ne znači da ako ste najskuplji transfer platili 30 mil. za Berbatova , a City svoj za Aguera 40-45 mil. da odmah City ima najskuplje,najplacenije,najpoznatije,sve najj igrače.Mi smo mozda placali za igrace,dok ste vi vise trosili na ove nabrojane stvari.Stoga,sve to dodje isto,i nema razloga gledati to na taj nacin.Plus: City je u 3-4 sezone potrosio na igrace i ostala sredstva,isto onoliko koliko je United u 20 sezona.To je cinjenica.Ali opet,novac stvarno kvari nogomet,vidimo to iz prilozenog.Ovo mozda nije ispalo onako kako sam htio reci,ali nema veze,valjda ste shvatili.
fino si naveo neke stvari i objasnio, jedino nije jasna ni vidljiva argumentacija zasto novaci kvari nogomet? ...da nema ovolikog novca i bogatstva sigurno bi se slabiji nogomet igrao manje bi ga ljudi gledao i ne bi bio toliko popularan...novac ne kvari, on popravlja i pomaze sve (novac je sjajan izum covjecanstva), ne samo nogomet....
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 maj 2012, 21:01

Xardas je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Ja stvarno ovdje ne razumijem dosta forumaša.City mozda je bogatiji od "drugih",ali ne rasipa se toliko sa parama.On mozda ima super ekipu,u odnosu na ostale ekipe Premier Lige,ali ne rasipa se tome.Zar vi Unitedovci mislite da vi nemate para? Pa ne gleda se po pocetnoj jedanestorici bogastvo nekog kluba.NPR. jedan natpis na onoj tribini "Sir Alex Ferguson" je koštao ko jedan Sergio Aguero.(izvor nije relevantan.)One crvene cigle su oko klupe su koštale ko Edin Dzeko.Klub jednostavno više pažnje daje igračima,a ovi ostali sto misle da nemaju para,razbacivaju se stadionima,parkinzima,garažama,sluzbenih auta svojih igrača,trainig centara i drugo.I ne znači da ako ste najskuplji transfer platili 30 mil. za Berbatova , a City svoj za Aguera 40-45 mil. da odmah City ima najskuplje,najplacenije,najpoznatije,sve najj igrače.Mi smo mozda placali za igrace,dok ste vi vise trosili na ove nabrojane stvari.Stoga,sve to dodje isto,i nema razloga gledati to na taj nacin.Plus: City je u 3-4 sezone potrosio na igrace i ostala sredstva,isto onoliko koliko je United u 20 sezona.To je cinjenica.Ali opet,novac stvarno kvari nogomet,vidimo to iz prilozenog.Ovo mozda nije ispalo onako kako sam htio reci,ali nema veze,valjda ste shvatili.
fino si naveo neke stvari i objasnio, jedino nije jasna ni vidljiva argumentacija zasto novaci kvari nogomet? ...da nema ovolikog novca i bogatstva sigurno bi se slabiji nogomet igrao manje bi ga ljudi gledao i ne bi bio toliko popularan...novac ne kvari, on popravlja i pomaze sve (novac je sjajan izum covjecanstva), ne samo nogomet....
Pa je,dobro,ali u umjerenoj mjeri.Astronomske cifre za igrače upitne kvalitete,sponzorske ugovore,godisnje plaće i tjedne (rooney,tevez,ronaldo,messi...) Meni fale vremena kad se nogomet igrao srcem,a pravi primjer toga je igrac sa moga avatara,i jos dosta igraca kojih je sve manje.
Keep walking.

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 14 maj 2012, 21:07

mandraX je napisao/la:
Ovaj Xardas se uhvatio jedne te iste tekme, jedne te iste situacije sa Fergusonom, pa čovječe ohani malo, ima mjesec dana brujiš o tome, o Valenciji, Youngu...otkud mi znamo, ček, otkud ti znaš čovječe zašto je Valencia bio na klupi? Možda neka povreda, forma, možda se jednostavno u toj tekmi nije uklapao u Fergusonovu taktiku?
Ti navodiš tu jednu situaciju, mi ti navodimo milion takvih, kad je recimo Džeko, Nasri, ili neko drugi iz ofanzive izlazio a ulazio De Jong, naravno pri nepovoljnom rezultatu...gdje je tu logika? Tim ti gubi, ti vadiš napadača, ubacuješ def. veznog :|
navodim tu jednu Fergijevu 'gresku' jer ne pratim toliko united i ne mogu se sjecati dobro svih Fergievih gafova, ako odes na unitedov thread sami njegovi privrzenici gotovo u svakoj utakmici ili odluci nadju mu gresku, mnoge na nivou ovih mancinijevih, a vecinu stvari koje bi ja naveo ne kontate jer previse pojednostavljeno i skuceno sudite tako da mi je najsigurnije ici na ovaj najjasniji i najjednostavniji primjer...

Ali slazem se sa tobom da ta fergijeva odluka ne mora biti greska, samo sto istom tom logikom nijedna mancinijeva 'greska' koju mu spocitavate to nije...jer kao sto si lucidno rekao

'otkud mi znamo, ček, otkud ti znaš čovječe zašto je Valencia bio na klupi? Možda neka povreda, forma, možda se jednostavno u toj tekmi nije uklapao u Fergusonovu taktiku? '

dakle mi ne znamo nikada sve detalje koje treba da znamo da bi znali je li odluka ispravna ili ne, zato su vam te kritike mancinija bezveze..., ne pisem ja to radi mancinija nego radi tebe dzaba se punis mrznjom, **** mu sve po spisku i slicno, i sekiras se...nema fajde od toga brate...

postoje mnogi motivi zasto je trener postupio kako je postupio, jedan dobar primjer je bas to ubacivanje defanzivnog kad ekipa gubi...
nekada trener postupa imajuci dugorocni cilj, a nekada kratkorocni i uvijek mu se moze prigovoriti da je neki potez greska ako se stvari posmatraju sa drugog aspekta

eto npr prigovaraju mu sto gura balotelija , a on mozda vidi neki talenat u njemu i sad ako baloteli explodira sljedece sezone i bude najbolji na svijetu svi ce reci vidis kako je bio mudar sto je vjerovao u njega, a ako napravi neku budalastinu svi ce reci eto jes budala sto ga forsira i slicno...
a sa druge strane te budalastine su mozda i dobre daju neki publicitet citiju sto ce poboljsati finasije i slicno...
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 14 maj 2012, 21:13

Cautinho je napisao/la:Astronomske cifre za igrače upitne kvalitete,sponzorske ugovore,godisnje plaće i tjedne (rooney,tevez,ronaldo,messi...) Meni fale vremena kad se nogomet igrao srcem,a pravi primjer toga je igrac sa moga avatara,i jos dosta igraca kojih je sve manje.
ako mesi ne igra srcem ne znam ko igra :mrgreen: ...pratim nogomet decenijama vec i uvijek se igrao za pare...uvijek se iz manjih islo u vece klubove i vece centre i glavne gradove i kod nas i u svijetu....u bivsoj jugi cim bi igrac neki malo se pokazo odma bi iso u klubove velike cetvorke...iso bi on i vani ali nisu mu dali do 28 god... bilo zabranjeno...ali jes istina jes neko igra srcem i kad igra za pare

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 maj 2012, 21:23

Xardas je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Astronomske cifre za igrače upitne kvalitete,sponzorske ugovore,godisnje plaće i tjedne (rooney,tevez,ronaldo,messi...) Meni fale vremena kad se nogomet igrao srcem,a pravi primjer toga je igrac sa moga avatara,i jos dosta igraca kojih je sve manje.
ako mesi ne igra srcem ne znam ko igra :mrgreen: ...pratim nogomet decenijama vec i uvijek se igrao za pare...uvijek se iz manjih islo u vece klubove i vece centre i glavne gradove i kod nas i u svijetu....u bivsoj jugi cim bi igrac neki malo se pokazo odma bi iso u klubove velike cetvorke...iso bi on i vani ali nisu mu dali do 28 god... bilo zabranjeno...ali jes istina jes neko igra srcem i kad igra za pare
Nisam rekao da Messi neigra srcem,neko da je skup,u PM. :mrgreen:
Ma je to sve stoji,ali kazem da su ovi arapski,katarski,americki i ruski "novci" (kako ih nasi vole zvati : petodolari) Super je novac u nogometu,biznis,pokrece stvari,ali ne novac koji rusi rekorde...na to ponajprije mislim na sve te nogometne astronomske cifre.Koliko ono Becks prima u LA Galaxyu,onda svi ti sponzorski ugovori,reklamiranje,TV Prava (e,to je stvarno posebno nabijeno)Sami stadioni,sva ta leprsavost i razbacivanje.To kazem.To mi se nesvidja.Svidja mi se novac u nogometu kao sredstvo s kojim ce nogomet profitirati,gdje ce ljudi nece ljutiti i srditi jedni na druge :Ti imas vise para,tvoj klub je bogatiji,tvoj je klub bolji.Novac u nogometu je super,ako se zna iskoristiti sto pametnije.Eto...
Keep walking.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 14 maj 2012, 21:29

opet se javljaju svjetski kritičari pa pucaju po Mančiniju, igrali malo FM i kontaju evo ga znaju...

Sad će City uzeti i Falkao-a i Hazarda i Cavanija i Ibrahimovića i Van Persija i sve živo, boli ih briga Mančini to može sebi priuštiti ima brdo love, vi i dalje pričajte u prazno, sad ima 4 vrhunska napadača, ako želi slijedeće sezone ih može imati 10, to nijedan drugi Manager ne može samo on i zato tišina ;)

Mrski su i meni, ali o lovi se priča samo kad su oni u pitanju niko ne spominje Chelsea, Real, Barcelonu, sad oni samo mogu gledati kako im "div" sa Eastlandsa i "žabar" uzima najbolje igrače ispred nosa koje samo mogu sanjati. ;)

Ove sezone je United bio tu negdje iako ih je City ponizio u dvije utakmice ( nikad nijedna ekipa i nijedan drugi trener osim "žabara" nije utrpo Unitedu 6 na OT-u dok je Fergi tu ). a već slijedeće sezone i bar narednih 10 godina vidim "plastične građane" kao osvajače EPL-a, neće imati konkurenciju...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 maj 2012, 21:32

prigovor o astronomskim ciframa bi uvažio od ljudi koji zbog svog izbora hodaju obučeni u bijeli čaršav i natikače i ne teže materijalnome, svi kojima tene od 250 km i više izazivaju sjaj u oku zaista samo prosipaju šuplju sa ovakvim komentima ,uvijek su oni koji imaju više više i trošili ili ako ništa trošili njemačke pare(@saruman :mrgreen: ) .
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 maj 2012, 21:46

muXmania je napisao/la:a već slijedeće sezone i bar narednih 10 godina vidim "plastične građane" kao osvajače EPL-a, neće imati konkurenciju...
muX ili Vidovita Dzemila, pitanje je sad :mrgreen:

Zar nemaju Karamele ambicija za vrh, mozda ih uzme kakav Seik i budu konkurencija Cityu, kad se vec nude, a bili su blizu toga vec jednom :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 14 maj 2012, 21:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:
muXmania je napisao/la:a već slijedeće sezone i bar narednih 10 godina vidim "plastične građane" kao osvajače EPL-a, neće imati konkurenciju...
muX ili Vidovita Dzemila, pitanje je sad :mrgreen:

Zar nemaju Karamele ambicija za vrh, mozda ih uzme kakav Seik i budu konkurencija Cityu, kad se vec nude, a bili su blizu toga vec jednom :mrgreen:
Neće "karamele" nikad u ruke stranaca, to je jedan fini klub koji nastoji da održi teškom mukom identitet, čak i sa limitiranim budžetom ( osnosno smiješnim ) su uspjeli biti ispred "američkih" komšija koji su svoje "zvijezde" platili čak i do 35 mil. funti ( kosonja ) ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 14 maj 2012, 22:29

@tevezito

Sa zakasnjenjem cestitam tebi od srca,u potpunosti zasluzen trofej,ako ima i ostalih Građana i za njih vazi sve navedeno ;)
Chelsea F.C.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 maj 2012, 22:55

Da se vidi kakve slike postavljam za razliku od nekih ;)

slika ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 maj 2012, 23:00

gdje je danas Balo na paradi :roll:
nema potpisa

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 14 maj 2012, 23:32

Admir_Sa je napisao/la:gdje je danas Balo na paradi :roll:
Super Mario je u Italiji na nekim medicinskim testovima zbog ucesca ne Euru 2012.Sto se tice ovog transparenta Teveza to je ustvari odgovor na Not in My lifetime sto je Ferguson izjavio 2009 na pitanje da li ce City i kada osvojiti Englesku Ligu.I ima vise preneseno znacenje.Koga je vukao za jezik da kaze da City nece osvojiti dok je on ziv.Ne podrzavam ovaj transparent moglo je se na drugaciji nacin ali kako je tako je.Trazili ste gledajte.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.