Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 nov 2009, 22:04

kenoo je napisao/la:nemojte me sada grditi i govoriti o banu :D
znate da za BiH navijam od srca,placem iz sveg srca svaku ovu utakmicu iako su mi prosle godine za plakati,i dao bih sve na svijetu da se BiH sad plasira,ali evo iskreno iz srca,nadam se i zamisljam svake sekunde slavlje i sve to exstra,ali ljudi realno nekako ne osjecam i nisam optimistican uoci ove utakmice..imam osjecaj da ce biti 1:1 i eto.. volio bih da grijesim ovaj put vise nego ikada..
Keno druze - izvini, ali grijesis.

Evo zasto. Mi uvijek razmisljamo o nama kao "underdogs" - ono, garibi mi jadni vaki naki. A uopste nije tako. Pogledaj cinjenice. Evo recimo ja i ti smo iz BiH i mi naravno naginjemo na jednu stranu. Znaci hajmo uzeti nekoga drugog tamo da nam kaze ko ce dobiti.

Evo ti samo mali primjer - igraci Portugala su SLAVILI pobjedu od 1-0 u Luzu. Jedni drugima cestitali. Oni su SRETNI bili sa 1-0. Bi li ti bio sretan da je BiH dobila 1-0 u Zenici prvu utakmicu a znas da ces drugu igrati tamo? Bi li ti bio zadovoljan sa 1-0 u prvoj utakmici NA SVOM TERENU???

Oni znaju da su slabiji ali racunaju upravo na taj nas garbiski mentalitet. Isti koji je imala i Irska pa ispala. Irci su bili bolji pa Francuzi im zabili ni iz cega. To je sve zato sto nisu vjerovali u sebe.

A fazon je u tome da mi nemamo razloga vjerovat. 2 precke i stativa kod rezultata 1-0 na NJIHOVOM terenu. Halo bola - ovdje im je hatma. I hatma, i hatma dova i dzenaza - sve im je skupa ovde. I oni to znaju.

Njihova reakcija ti nakon utakmice kod njih sve kaze - ako pazis i gledas. Jer i oni znaju da su dobro prosli sa 1-0. A dobro prosli jesu, ono je trebalo biti 1-1, brat bratu. A to je na njihovom terenu. Na nasem terenu siguran budi nece im biti lijepo. Bice 3-0 za BiH ko banka. Vidices.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 nov 2009, 22:05

Velika je briga zbog nase defenzive, ali ja mislim da ce ti momci dati sve od sebe i vise, uostalom ako uspijemo preuzeti sredinu terena, a to moramo inace nece biti golova, olaksat ce njima posao. Nece to biti opsjedanje naseg gola i nase polovine, pa da moramo strepiti 80 min igre. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 nov 2009, 22:06

znate da za BiH navijam od srca,placem iz sveg srca svaku ovu utakmicu iako su mi prosle godine za plakati,i dao bih sve na svijetu da se BiH sad plasira,ali evo iskreno iz srca,nadam se i zamisljam svake sekunde slavlje i sve to exstra,ali ljudi realno nekako ne osjecam i nisam optimistican uoci ove utakmice..imam osjecaj da ce biti 1:1 i eto.. volio bih da grijesim ovaj put vise nego ikada..
Isto kod mene, i pesimista sam uoci ove utakmice, i imam osjecaj da ce biti 1:1...A i volio bih da grijesim. :evil:
100% sportski i krajnje opušten potpis

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 nov 2009, 22:08

RiNo je napisao/la:
Isto kod mene, i pesimista sam uoci ove utakmice, i imam osjecaj da ce biti 1:1...A i volio bih da grijesim. :evil:
Rino - 3-0 za BiH.

Zadnjih 15 minuta se nece igrati nikako. Vuci ce se lopta po terenu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 nov 2009, 22:08

Abd da ih unistimo. Nisu zasluzili da idu dalje. Ako se smatraju nekom velesilom sto nisu bili prvi u grupi. Nasa selekcija je pokazala karakter i hrabrost i niti u jednom trenutku se nisu prepali. Ocekujem pakao u Zenici i uz nase navijace da idemo u Afriku.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 nov 2009, 22:10

Principatus je napisao/la:Velika je briga zbog nase defenzive, ali ja mislim da ce ti momci dati sve od sebe i vise, uostalom ako uspijemo preuzeti sredinu terena, a to moramo inace nece biti golova, olaksat ce njima posao. Nece to biti opsjedanje naseg gola i nase polovine, pa da moramo strepiti 80 min igre. ;)
Sredina mora biti zadnja linija, to jest njihova prednja linija. Nek oni idu preko kontri - ko ih ****. Primice 2 gola i tu ce sve puknut.

Oni panice cim je prilika. Sjecate se izlijecanja njihovog golmana i deranja na svog igraca?
Sjecate li se druge situacije kad je onaj sto nam je uvalio gol kosonja se dero na onog drugog.

Oni su bola samo grupa zvijezda koji ce izgubit od svakog disciplinovanog jakog tima. A BiH repka je ako nista barem dobro disciplinovana.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 16 nov 2009, 22:10

Evo malo takticki ... :D :D :D

Posto smo maltene svaki duel u zraku dobijali predlazem preskakanje igre, Dzeko , Muslimovic , Ibricic neka se posade pred njihov gol a Pjanic i Misimovic samo nabacivanje :mrgreen: .... Ostali neka samo brane ...
Imali smo dvije precke od 5 kvalitetnih centarsuteva ne vjerujem da je to promaklo Ciri.

Tvrdim da cemo izaci sa jacim timom nego u Lisabonu iako Spaha ne igra.
Ljudi oni su se prepali ima da ih zgazimo :D :D :D

Treba se paziti sudije on uvjek zeli da bude u centru paznje i po cjenu da iskljuci igraca i da odredi tok utakmice. Al vjerujem da ce biti pravedan,
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 16 nov 2009, 22:11

MostaracVelezovac je napisao/la:
RiNo je napisao/la:
Rino - 3-0 za BiH.

Zadnjih 15 minuta se nece igrati nikako. Vuci ce se lopta po terenu.
Ako Bog da
100% sportski i krajnje opušten potpis

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 16 nov 2009, 22:11

Brijac je napisao/la:Ljudi evo ovako.. Ja sam Bosnjak i naravno da volim moju zemlju BiH.. Nemam absolutne nikakve veze sa Hrvatskom.. Kad je Hrvatska prije igrala npr protiv Brazila ili Turske, ja sam navijo za suprotne timove jer sam uvijek imo utisak da oni nas mrze i naravno da sam uzvraco na isti nacin.. Medjutim gledajuci kako nas Hrvatske medije pokrivaju, ja sam brzo skonto da sam totalno pogrijesio.. Sljedeci put kada Hrvatska bude igrala, protiv bilo koga osim BiH, ja cu navijati za njih.. Ovo iz srca govorim jer stvarno sam pozitivno iznenadjen.. Jos kad sam vidio liljane na --- SPAM ---, srce mi je procvjetalo..

Pozdrav svima!
Nemoj misliti da te vrijedam, al si klasican primjer manipulacije medijima ;) Tako je to uvijek bivalo na ovim prostorima, nazalost, a ponajvise u podrucju politike..na zalost...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

fico45
Kontakt:

Post Postao/la fico45 » 16 nov 2009, 22:12

UltrasNaBaterije je napisao/la:Portugalska reprezentacija svoju će posljednju noć pred drugu utakmicu baraža provesti u hotelu Zenica. Odmor im je prijeko potreban radi koncetracije na samoj utakmici u kojoj će pokušati sačuvati prednost iz prvog susreta.

Nimalo im nebi odgovaralo kada se nebi dobro odmorili i naspavali, a to se može desiti ako se npr. sasvim slučajno ispred desi neka buka, trubljenje auta, navijanje ili zavijanje one poznate vatrogasne sirene koja i mrtve dižu na noge.

Mogućnosti su neograničene i samo je mašta granica, a našim ljudima nikada mašte nije falilo. Pitanje je samo koji će rodoljub smoći snage da poduzme nešto i protrubi im mozak.

Mi, ispred BHFa svojim sportskim prijateljima iz Portugalima želimo ugodnu zeničku noć.

Jedna jedina, Bosna i Hercegovina.

http://www.bhfanaticos.com/index.php?op ... 9&Itemid=2

:D :D :D :lol: :lol:

Mogućnosti su neograničene kao što reče čovjek, malo žmire, ganje, ćora bake, trule kobile, pljeske, deset devet, viktorije, i ostalih dječijih radosti nikad nije bilo zabranjeno... Tj. kao slobodne građane ne mogu vas otjerat sa ceste... :)
Samo ponesite grlo od kuće i unesite malo emocija na ulice oko hotela. Valjda hotel nema dobru zvučnu izolaciju, ****š mu mater. :D
TAKO BHF!!!! Samo naprijed 8-) 8-)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 nov 2009, 22:12

Zasto razmisljate gubtnicki?
Odakle ovaj pesimizam?

Pa ljudi jesmo li mi gledali istu utakmicu? Svatate li vi da je ono bila utakmica na NJIHOVOM terenu?
Svatate li da je ono sve bilo njima na ruku a bili smo jednaki BAREM.

Znaci kad dodju ovdje - nema razloga za pesimizam.

I da primimo gol, mi cemo njima uvalit 3 kako tako.

Vidicete.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 16 nov 2009, 22:12

Mene je samo stah necega sto se uvjek pokaze da je istina. MI neznamo odigrati kuci kad nam je najbitnije. MI smo uvjek bolje igrali na strani i donosli vise bodova, nego sto smo ih kuci ostvarivali. Neznam stvarno zasto, valjda izgorimo u zelji, padne koncetracija pred domacom publikom, uvjek igramo sa nekim grcem i dozom staha, i to nam se na kraju odbije od glavu. Toga me je najvise strah, da ne bude i ovaj put, ali valjda ce nas onaj gore pogledati u srijedu, da vise i mi nekad u zivotu rahat progledamo, i da svi slavimo taj toliko zeljeni plasman, na neko veliko takmicenje. Zalsuzili smo to vec odavno.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

RZ..
Kontakt:

Post Postao/la RZ.. » 16 nov 2009, 22:14

nasa velika prednost je pjanic...
njega nije bilo u prvoj tekmi a tad je pepe ustopo misimovica a dzeku bruno alves..
sad bi mogo unijet dosta nenadanih pometnji

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 nov 2009, 22:15

Svi koji cete doci na bilino polje ,znate sta vam je cinit ,znaci od - 15 do 150 minute konstatnog huka pritiska navijanja sve dok vam dusa ne bude na usta izlazila , a i tada jos vise onda. Svi se nesto naloze a kada pocne utakmica tajac, uglavnom ako ko ne promukne da nemogne pricat iducih sedam dana nije dao pravu podrsku :mrgreen:
kada god portugalci prime loptu cjeli grad da zvizdi ne samo stadion , **** su se ovdje. :mrgreen:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

kenoo
Kontakt:

Post Postao/la kenoo » 16 nov 2009, 22:16

MostaracVelezovac je napisao/la:
Keno druze - izvini, ali grijesis.

Evo zasto. Mi uvijek razmisljamo o nama kao "underdogs" - ono, garibi mi jadni vaki naki. A uopste nije tako. Pogledaj cinjenice. Evo recimo ja i ti smo iz BiH i mi naravno naginjemo na jednu stranu. Znaci hajmo uzeti nekoga drugog tamo da nam kaze ko ce dobiti.

Evo ti samo mali primjer - igraci Portugala su SLAVILI pobjedu od 1-0 u Luzu. Jedni drugima cestitali. Oni su SRETNI bili sa 1-0. Bi li ti bio sretan da je BiH dobila 1-0 u Zenici prvu utakmicu a znas da ces drugu igrati tamo? Bi li ti bio zadovoljan sa 1-0 u prvoj utakmici NA SVOM TERENU???

Oni znaju da su slabiji ali racunaju upravo na taj nas garbiski mentalitet. Isti koji je imala i Irska pa ispala. Irci su bili bolji pa Francuzi im zabili ni iz cega. To je sve zato sto nisu vjerovali u sebe.

A fazon je u tome da mi nemamo razloga vjerovat. 2 precke i stativa kod rezultata 1-0 na NJIHOVOM terenu. Halo bola - ovdje im je hatma. I hatma, i hatma dova i dzenaza - sve im je skupa ovde. I oni to znaju.

Njihova reakcija ti nakon utakmice kod njih sve kaze - ako pazis i gledas. Jer i oni znaju da su dobro prosli sa 1-0. A dobro prosli jesu, ono je trebalo biti 1-1, brat bratu. A to je na njihovom terenu. Na nasem terenu siguran budi nece im biti lijepo. Bice 3-0 za BiH ko banka. Vidices.

ma znam ja sve to,ali..........
a nemas mi se sta izvinjavati,niko ne bi bio sretniji do mene da bude da sam ja pogrijesio u misljenju i osjecaju,i molim Boga da pogrijesim,al vidim da nisam jedini koji je pesimista..

Brijac
Kontakt:

Post Postao/la Brijac » 16 nov 2009, 22:16

Dubrava
Nemoj misliti da te vrijedam, al si klasican primjer manipulacije medijima Tako je to uvijek bivalo na ovim prostorima, nazalost, a ponajvise u podrucju politike..na zalost...
Na koji nacin mislis.. Jel to sto su mediji strasno zainteresovani za BH repku ili da sam ja uvijek imo utisak da nas Hrvati mrze? Naravno da je velika razlika izmedju Hrvata iz Hrvatske i Hrvata iz Hercegovine.. Ja mislim da su Hrvati u Hrvatskoj ipak dosta prijateljski orijentisani prema BiH nego hrvati iz herg..

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 nov 2009, 22:18

Principatus je napisao/la:Velika je briga zbog nase defenzive, ali ja mislim da ce ti momci dati sve od sebe i vise, uostalom ako uspijemo preuzeti sredinu terena, a to moramo inace nece biti golova, olaksat ce njima posao. Nece to biti opsjedanje naseg gola i nase polovine, pa da moramo strepiti 80 min igre. ;)
Jeste sve to, ali meni su na umu citavo vrijeme njihove kontre, sa brzim krilima kakve imaju :(
Nasi bocni, ne mogu reci bekovi kad klasicnih bekova nemamo, su spori, njihova krila brza. Nedaj Boze da dodjemo u situaciju da pod svaku cijenu moramo napadati (u slucaju da prvi primimo gol), bojim se da bi nas ubili iz kontri.

Rezultat jeste aktivan, ali se ne mora pod svaku cijenu srljati, bas zbog ovakve opasnosti.
Jbt, koja napetost, da se vise izdrzati ne moze. U ovo nekoliko dana osjetim da starim samo tako :) cesagija me stoji po glavi...valjda sijede probijaju na sve strane...a ja u cvijetu mladosti :D
Vom Jäger zum Gejagten

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 16 nov 2009, 22:19

Adinjo je napisao/la:Mene je samo stah necega sto se uvjek pokaze da je istina. MI neznamo odigrati kuci kad nam je najbitnije. MI smo uvjek bolje igrali na strani i donosli vise bodova, nego sto smo ih kuci ostvarivali. Neznam stvarno zasto, valjda izgorimo u zelji, padne koncetracija pred domacom publikom, uvjek igramo sa nekim grcem i dozom staha, i to nam se na kraju odbije od glavu. Toga me je najvise strah, da ne bude i ovaj put, ali valjda ce nas onaj gore pogledati u srijedu, da vise i mi nekad u zivotu rahat progledamo, i da svi slavimo taj toliko zeljeni plasman, na neko veliko takmicenje. Zalsuzili smo to vec odavno.
Hajd dobro je ba više sa tim grcevima,dozama straha,padom koncentracije i ostalim crnjacima.
Mi vazda moramo u depresiju i tegobu padati pred važne meceve i normalno da ce nas stizati pehovi kad ni samo ne vjerujemo u naše momke...hajmo malo optimizma i patriotskog naboja majka mu stara...KAD CEMO AKO NECEMO SAD :?: :?:
Ako ispadnemo (nedo Bog) onda crnjake pucaj,ali nemoj sad pred utakmicu.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 16 nov 2009, 22:21

Hej Ronaldo, hej Ronaldo, gdje ti je Simao, gdje ti je Simao?

Otišo je, otišo je na Bilino polje, na Bilino Polje...

Da je kući, da je kući, bilo bi mu bolje, bilo bi mu bolje.

Jer Afrika, jer Afrika samo Bosnu čeka, samo Bosnu čeka... :mrgreen:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 16 nov 2009, 22:21

Volim te bosno
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.