Naravno da bih Grbavica bila idealnija od Koševa (nisam navijač niti jednog od dva kluba, samo da naglasim), ali realno teško će biti nešto od skorijeg renoviranja tog stadiona, a sam stadion je u očajnom stanju, puno gori od Koševa. Jedino da Želju kupi neki stranac, kao što se dogodilo sa Rijekom, a i ta opcija je domena bajke. Treba gledati šta se može osposobiti sa najmanje troškova, a to je trenutno Koševo u Sarajevu, a u državi BP.jestamaji je napisao/la:Građani Sarajeva, kojima je želja da se reprezentativne tekme igraju u Sarajevu su prije svega za renoviranje tj novoizgradnju Grbavice! Koševo nije fudbalski stadion! Reprezentaciji treba stadion na kome su tribine uz teren, na kome se može stvoriti paklena atmosfera a ne livada!!revan je napisao/la:Sve ja shvaćam. Više love, veći kapacitet, lakše do karte, ali džaba sve to kada stadion ne ispunjava kriterije. Kao što sam rekao, građani Sarajeva, ako im je želja da se igra kod njih, moraju tražiti od svojih vlasti da se stadion renovira. Priča "treba se igrati na Koševu" po forumima je presipanje iz praznog u šuplje. Valja natjerati nehljebe na vlasti da rade nešto po tom pitanju. Jer dok se ovdje pričaju želje i fantazije, u Zenici se pripremaju za renoviranje i nadogradnju BP. Vjeruj mi, znam o čemu pričam, jer kada je u ZE teren bio katastrofa, ljudi su općini sjeli na glavu dok ovi nisu to krenuli popravljati.bordo_Sarajevo je napisao/la:Ovo govorim zato sto je protivnik lak (jbga) i zbog kapaciteta (vise love, ljudi nebi cekali 2 dana u redu za kartu), a i napunilo bi se bez frke ... mislim malo logike ..
BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
upravu si,moja greska.Al u svakom slucaju mislim da je lihtenstajn jaci od Luxemburga.Sto dokazuju i njihovi medjusobni dueli u kvalifikacijama gdje ih je Lihtenstajn dobio oba puta. 3:0 i 4:0 (efikasniji su od GrkaInterista je napisao/la:Nije Lihtenstajn dobio Svicarsku nego Luksemburg

Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Naravno da bih Grbavica bila idealnija od Koševa (nisam navijač niti jednog od dva kluba, samo da naglasim), ali realno teško će biti nešto od skorijeg renoviranja tog stadiona, a sam stadion je u očajnom stanju, puno gori od Koševa. Jedino da Želju kupi neki stranac, kao što se dogodilo sa Rijekom, a i ta opcija je domena bajke. Treba gledati šta se može osposobiti sa najmanje troškova, a to je trenutno Koševo u Sarajevu, a u državi BP.[/quote]revan je napisao/la:Građani Sarajeva, kojima je želja da se reprezentativne tekme igraju u Sarajevu su prije svega za renoviranje tj novoizgradnju Grbavice! Koševo nije fudbalski stadion! Reprezentaciji treba stadion na kome su tribine uz teren, na kome se može stvoriti paklena atmosfera a ne livada!!jestamaji je napisao/la:Sve ja shvaćam. Više love, veći kapacitet, lakše do karte, ali džaba sve to kada stadion ne ispunjava kriterije. Kao što sam rekao, građani Sarajeva, ako im je želja da se igra kod njih, moraju tražiti od svojih vlasti da se stadion renovira. Priča "treba se igrati na Koševu" po forumima je presipanje iz praznog u šuplje. Valja natjerati nehljebe na vlasti da rade nešto po tom pitanju. Jer dok se ovdje pričaju želje i fantazije, u Zenici se pripremaju za renoviranje i nadogradnju BP. Vjeruj mi, znam o čemu pričam, jer kada je u ZE teren bio katastrofa, ljudi su općini sjeli na glavu dok ovi nisu to krenuli popravljati.revan je napisao/la:Ovo govorim zato sto je protivnik lak (jbga) i zbog kapaciteta (vise love, ljudi nebi cekali 2 dana u redu za kartu), a i napunilo bi se bez frke ... mislim malo logike ..
Grijesis drug.Radjeni su neke procjene od strane saveza i dosli su do zakljucka da bi jeftinije bilo srusiti i ponovo napraviti Grbavicu (moderniju naravno,koja ispunjava sve UEFA I FIFA kriterije), nego renovirati i nadogradjivati Kosevo.Kosevo jeste uslovnije,ali zbog svog oblika i dimenzija obnova i nadogradnja bi bila skuplja od nove Grbavice.Barem tako kazu strucnjaci.
Nadam se da ce doci vakat kada cemo u citavoj drzavi imati stadione na kojim ce repka moci bez problema igrati svoje tekme.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
j.ebiga ode sve u PM, Vrbanjuša neme rezervisteTMovac je napisao/la:
To je realno onoliko koliko je realno bilo da u kvalifikacija za SP u Njemackoj 2006, San Marino pobjedi Spaniju 7:0 (rezultat koji nam je trebao da i sa bodom na Marakani protiv SiCG odemo u Baraz).To se naravno nije desilo.Spanija je demolirala San Marino,a mi smo pop.usili od SiCG i ostali kod kuce.Mi naravno necemo demolirati Litvaniju,ali ukoliko Grci izgube od Slovaka ( u sto sam jako ubjedjen,ne mogu vazda imati nafake) mi u tom slucajnu mozemo poslati rezerviste Vrbanjuse u Litvaniju,opet nebi izgubili 17:0.A cak i kad bi izgubili uvijek bi postojala mogucnost da Lihtenstajn uzme bod u Grckoj.Grci ne gaje napadacki stil,dok ce Lihtenstajn igrati bunker i vrlo se lako moze desiti da Grci protiv njih okliznu.Ljudi su dobili Svicarsku u sred Berna 2:1 u debiju Hice na klupi Svice.Tako da Sto bi Sule rekao IMPOSIBLE IS NOTHING![]()
![]()
![]()

Haj ba uvijek se moze nahvatati raje po mahalijestamaji je napisao/la:j.ebiga ode sve u PM, Vrbanjuša neme rezervisteTMovac je napisao/la:
To je realno onoliko koliko je realno bilo da u kvalifikacija za SP u Njemackoj 2006, San Marino pobjedi Spaniju 7:0 (rezultat koji nam je trebao da i sa bodom na Marakani protiv SiCG odemo u Baraz).To se naravno nije desilo.Spanija je demolirala San Marino,a mi smo pop.usili od SiCG i ostali kod kuce.Mi naravno necemo demolirati Litvaniju,ali ukoliko Grci izgube od Slovaka ( u sto sam jako ubjedjen,ne mogu vazda imati nafake) mi u tom slucajnu mozemo poslati rezerviste Vrbanjuse u Litvaniju,opet nebi izgubili 17:0.A cak i kad bi izgubili uvijek bi postojala mogucnost da Lihtenstajn uzme bod u Grckoj.Grci ne gaje napadacki stil,dok ce Lihtenstajn igrati bunker i vrlo se lako moze desiti da Grci protiv njih okliznu.Ljudi su dobili Svicarsku u sred Berna 2:1 u debiju Hice na klupi Svice.Tako da Sto bi Sule rekao IMPOSIBLE IS NOTHING![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Nas naredni protivnik Lihtenstajn (Liechensterin) je manje-vise svima poznata kanta za nabijanje. Ipak treba istaci da su u svojoj historiji ubiljezili 12 pobijeda, 18 nerijeseni i 115 poraza. Zanimljivo najvecu pobijedu su ostvarili protiv Luksemburga u gostima 0:4
Evo spisak drzava s kojima imaju (vjerovali ili ne) pozitivan omjer:
- Andora 1 0 0 1:0
- Kina 1 0 0 2:0
- Indonezija 1 0 0 3:2
- Luksemburg 2 1 0 10:3
- Malezija 1 0 0 1:0
- S. Arabija 1 0 0 1:0
Da naznacim drzave u kojima su jos ostvarili pobijede, ali nemaju pozitivan omjer:
- Azerbejdzan
- Island
- Latvija
- Litvanija
- San Marino
Jos da naznacim omjer s nama:
- Bosna i Hercegovina 0 1 3 1:16
Da naznacim drzave u kojima su jos ostvarili pobijede, ali nemaju pozitivan omjer:
- Azerbejdzan
- Island
- Latvija
- Litvanija
- San Marino
- Goalgetter
- Kontakt:
U 50 utakmica, ubodu jednom senzacionalnu pobjedu ili remi, kao i Luxembrug. Niko nije ocekivao da ce Svicarici dobiti po guzici od Luxemburga, i to jos kod kuce igrali.
Ali vjerujem ja da nece biti problema protiv Lichtensteina, veca briga je Litvanija.
Ali vjerujem ja da nece biti problema protiv Lichtensteina, veca briga je Litvanija.
-
- Kontakt:
Sto se tice utakmice u Zenici protiv Lihtenstajn,mislim da ce nasi Zlatni ljiljani/Zmajevi to odraditi rutinski i bez problema.Bez sumnje,pobjeda je imperativ.Posljednja tekma u Litvaniji je ipak sasvim druga prica i bit ce mnogo teze,u to sam ubjeden.Ali ja mislim da smo dovoljno sazreli za taj zadatak.Izmedu ostalog,puno ovisi o resultatu u Grckoj.Ako Slovacka nam ucini veliku uslugu kroz pobjedu ili neriješeno,mogli bi vec u Zenici slavit ili barem se opustit i smanjit pritisak uoci odlucujuce tekme u Kaunasu.Dakle,oprez i bez potcjenjivanja.Daj boze da se niko ne povrijedi i da budemo napokon igrali u najjacem sastavu(ako ne uzimamo Vranjesa i Kolasinca u obzir).
P.S. Nadam se da sam dobrodosao u pravu raju.
P.S. Nadam se da sam dobrodosao u pravu raju.

Ako ja dobro kontam ovo mi imamo neki remi s njma jel? Fakat se ne sjecam te brukeFliX je napisao/la:Nas naredni protivnik Lihtenstajn (Liechensterin) je manje-vise svima poznata kanta za nabijanje. Ipak treba istaci da su u svojoj historiji ubiljezili 12 pobijeda, 18 nerijeseni i 115 poraza. Zanimljivo najvecu pobijedu su ostvarili protiv Luksemburga u gostima 0:4
- Azerbejdzan
- Island
- Latvija
- Litvanija
- San Marino

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
-
- Kontakt:
sta se brinete momci,......bice ovako
BIH 7 - 0 LIE
LIT 0 - 3 BIH
zivi bili pa vidjeli!!!!!
BIH 7 - 0 LIE
LIT 0 - 3 BIH
Vecina nas je uvjerena u dvije pobjede, mada ima onih koji bi dusu đavolu prodali da bude drugacije da mogu glumiti menagere i prosipati fudbalsko znanje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Daj ba ne lupetaj gluposti. To sto neki ne odobravaju svaki potez selektora i sto nastoje da ukazu na neke greske koje se rade, ne znaci da zele zlo i reprezentaciji i selektoru. Naprotiv meni su gori oni koji vide te iste greske,a zmire i pred istim i iste odobravaju i pozdravljaju. Da bi napredovali moramo biti samokriticni, traziti greske, traziti stvari koje mozemo poboljsati. Protiv losih i srednjih repki mogu nam neke stvari prolaziti, ali protiv TOP repki kakve nas cekaju u Brazilu to nece ici. One ce svaku nasu gresku brutalno kaznjavati i iskoritstiti. Sto prije priznamo da je car gologuz, to ce nam vise popraviti sanse za dobar rezultat protivTOP repki, a ne da im budemo samo sparing partneri, na kojim ce imati malo jaci trening.Elegant je napisao/la:Vecina nas je uvjerena u dvije pobjede, mada ima onih koji bi dusu đavolu prodali da bude drugacije da mogu glumiti menagere i prosipati fudbalsko znanje.
Ako si vec gledao utakmicu, nemoj je nama kvariti.gringonjaOnajDrugi je napisao/la:sta se brinete momci,......bice ovako
BIH 7 - 0 LIE
LIT 0 - 3 BIH

U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
@Rios
Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina 0:0, 18.8.1999 godine u Vaduzu. Massimo Busacca je sudio na tom meču. Prijateljska utakmica je u pitanju. Mislim da nam najbolji igrači tada nisu igrali.
Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina 0:0, 18.8.1999 godine u Vaduzu. Massimo Busacca je sudio na tom meču. Prijateljska utakmica je u pitanju. Mislim da nam najbolji igrači tada nisu igrali.
Da me ubijes ja se ne sjecam te tekme..Neutral je napisao/la:@Rios

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Davno je to bilo. Mogu ti nabrojati i našu ekipu ako želiš, a i onu od Lihtenštajna.
Usput,
"Ostalo je još jako malo ulaznica u prodaji
Ulaznica za susret sa Lihtenštajnom ima još samo u Sarajevu"

Usput,

Ma daj, ko njega uzima za ozbiljno. Čovjek se skoro na svakoj temi provalio nekim biserom.TMovac je napisao/la:Daj ba ne lupetaj gluposti. To sto neki ne odobravaju svaki potez selektora i sto nastoje da ukazu na neke greske koje se rade, ne znaci da zele zlo i reprezentaciji i selektoru. Naprotiv meni su gori oni koji vide te iste greske,a zmire i pred istim i iste odobravaju i pozdravljaju. Da bi napredovali moramo biti samokriticni, traziti greske, traziti stvari koje mozemo poboljsati. Protiv losih i srednjih repki mogu nam neke stvari prolaziti, ali protiv TOP repki kakve nas cekaju u Brazilu to nece ici. One ce svaku nasu gresku brutalno kaznjavati i iskoritstiti. Sto prije priznamo da je car gologuz, to ce nam vise popraviti sanse za dobar rezultat protivTOP repki, a ne da im budemo samo sparing partneri, na kojim ce imati malo jaci trening.Elegant je napisao/la:Vecina nas je uvjerena u dvije pobjede, mada ima onih koji bi dusu đavolu prodali da bude drugacije da mogu glumiti menagere i prosipati fudbalsko znanje.
- Goalgetter
- Kontakt:
Dokaz zapravo koliko ova zemlja zivi za taj nogomet. Njemacka npr. premjesta utakmice u manje gradove i stadione protiv ovakvih drzava poput Lichtensteina, Luxemburga, San Marina... Dok kod nas karte odu za par sati.Neutral je napisao/la:Davno je to bilo. Mogu ti nabrojati i našu ekipu ako želiš, a i onu od Lihtenštajna.
Usput,
Vjerujem da bi i da Bilino Polje ima kapacitet od 40.000 - 50.000 da bi ga popunili.
Nema potrebe quotati njegove postove, na pdf - u reprezentacije, zadnjih 1000 + postova su mu na isti fazon.voltron30 je napisao/la:Ma daj, ko njega uzima za ozbiljno. Čovjek se skoro na svakoj temi provalio nekim biserom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
kakih 40-50 milja..To je previse za nas,20-25 i max 30 je ok za nas...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.