BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Cestitke na pobjedi. Onaj Kagawa strasan igrac.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Odlično prvo poluvrijeme, iskoristili smo sve što nam je Stutgart ponudio....Ne raduje me toliko ovaj visoki rezultat, koliko izvrsna igra u polju, gdje domaći nemaju ni pedalj prostora...U napadu to ide jako dobro, odlično kontrolišemo loptu i nije isključeno da do kraja još koja lopta završi u mreži anemičnih domaćina....Hummy je izgleda zaboravio lošu predstavu od prošle sedmice i za sad sve živo kupi, bilo loptu, bilo čojka
@van gall
Plaćen je 350 hiljada i ima 21 godinu

@van gall

Der Mann für die entscheidenden Tore.
mlad a prespektivan igrac sigurnoHare_BvB je napisao/la:Odlično prvo poluvrijeme, iskoristili smo sve što nam je Stutgart ponudio....Ne raduje me toliko ovaj visoki rezultat, koliko izvrsna igra u polju, gdje domaći nemaju ni pedalj prostora...U napadu to ide jako dobro, odlično kontrolišemo loptu i nije isključeno da do kraja još koja lopta završi u mreži anemičnih domaćina....Hummy je izgleda zaboravio lošu predstavu od prošle sedmice i za sad sve živo kupi, bilo loptu, bilo čojka![]()
@van gall
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
Ma ovo i nije neki rezultat kad skontaš da je ovaj Stuttgart oslabljen do bola, da je potrosio lovu, a pojacanja ni navidiku. Nebi se cudio da se Švabe budu borile za opstanak...
Šta god život da ti nosi, uvjek trebaš znati ko si!
Bosanski obraz...
Bosanski obraz...
Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 3-1
Šteta što primismo ovaj gol i što nismo iskoristili barem 1-2 od sijaset prilika koje smo imali u drugom poluvremenu....Odlično smo igrali u odbrani, pogotovo Hummy koji je odigrao za čiste desetke....Napad može i mora biti još ubitačniji, jer ne smijemo sebi dozvoliti luksuz da onolike prilike ne iskoristimo, ali et' danas se i to moglo
...Posebno mi je drago zbog mladog Gotzea koji postigao debitantski gol u BL, i mislim da će mali iz kola u kolo biti sve bolji i bolji...
U narednom kolu dočekujemo Vukove

U narednom kolu dočekujemo Vukove

Cestitam.
Ali meni je cudno, sto BVB imaju 10-20 fans u ovaj forum?
Ali meni je cudno, sto BVB imaju 10-20 fans u ovaj forum?
DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
nema sta,kuba polako seli na klupu jer gotze iz tekme u tekmu napreduje...
Hajnal je veoma blizu prelaska u Hannover, a što se tiče pojačanja izvjesno je da ćemo ponuditi ugovor iskusnom da Silvi...Izgleda da je uprava jako zadovoljna trenutnim rosterom, i da neće biti nekih velikih transfera do kraja ovog prelaznog roka.....
Dobar rezultat i vazni bodovi ... Svabe su bile ne mocne al ne trebamo se ni mi sad dizat pobjdeili smo jedan slabi Stuttgart tako da dobro je i to je to nista vise ne smiju nasi puleni sad poletit i osilit se, al sredit ce njih kloppo
...Kehl je odigrao dosta bolje nego protiv apotekara i nadam se da je i on usao sad u formu jer potreban nam je Kehl u dobroj formi iz vise razloga, o Sahinu necu dzaba pricat momak je nas Cesc Fabregas
premocan je bio juce , Kagawa super, Hummy top , Gotze odlican jos zabio gol . i KG se malo popravio doso je sebi
tako dobra predstava nasih mladica...
Hajnal skoro pa gotov transfer izgleda da je posudba u pitanju, steta zao mi je sto ide hajnal jer tu gubimo u svakom slucaju super igraca koji bi nam sigurno mogao pomoc u toku ove abd duge duge sezone ... Da Silva ce prec po mom misljenju 99% i kad skontam damo hajnala dovedemo Da Silvu ne znam i nije bas pametno, ali eto pare su upitanju jer ce Da Silva imat mnogo manju platu od Hajnala i htijet ce sjedit na klupi pa je to izgleda i presudilo... I strah me je da bi nam u toku sezone moglo zafalit igraca kvalitetnih jer ako se ko povrjedi bit ce problema... Al ajd necu panicarit bez razloga
bit ce valjda sve ok abd
...

Hajnal skoro pa gotov transfer izgleda da je posudba u pitanju, steta zao mi je sto ide hajnal jer tu gubimo u svakom slucaju super igraca koji bi nam sigurno mogao pomoc u toku ove abd duge duge sezone ... Da Silva ce prec po mom misljenju 99% i kad skontam damo hajnala dovedemo Da Silvu ne znam i nije bas pametno, ali eto pare su upitanju jer ce Da Silva imat mnogo manju platu od Hajnala i htijet ce sjedit na klupi pa je to izgleda i presudilo... I strah me je da bi nam u toku sezone moglo zafalit igraca kvalitetnih jer ako se ko povrjedi bit ce problema... Al ajd necu panicarit bez razloga

BvB Echte Liebe !!!
Nasi protivnici u Euro ligi :
Sevilla Fútbol Club S.A.D.
Stadion : Ramón Sánchez Pizjuan ( Kapacitet 45,500 )
Klub je osnovan : 14.10.1905 godine.
Predsjednik : José María del Nido
Trener : Antonio Álvarez
Liga : La Liga
sezona 2009./10 : 4. mjesto u La Ligi
Trofeji : La Liga: 1 / ( 1946 )
Copa del Rey: 4 / ( 1935 ) ; (1939 ) ; (1948 ) ; ( 2010)
Kup UEFA: 2 /( 2006) ; ( 2007 )
Europski superkup: 1 / ( 2006 )
Najbolji Strijelci : Arza ( 182 Golova )
Araujo ( 139 Golov )
Campanal ( 101 Golova )
Igraci sa najvise odigranih utakmica : Jiménez ( 354 utakmica )
Arza ( 350 utakmica )
Campanal II ( 349 utakmica )
Sevilla Fútbol Club je andaluzijski nogometni klub koji se natječe u španjolskoj Primeri.
Klub je osnovan 14. oktobra 1905. godine.
Najveći uspjeh koji su ostvarili je osvajanje Kupa UEFA u sezonama 2005./2006. i 2006./2007. Sevilla je nakon Real Madrida postala drugi klub koji je uspio obraniti naslov pobjednika Kupa UEFA, a njihov tadašnji trener, Juande Ramos, prvi je trener u povijesti kojemu je to uspjelo.
Jedan od najslavnijih imena koji su igrali u Sevilli je Diego Armando Maradona, koji je u klubu igrao sezone 1992./1993.
Sastav FC Sevilla za sezonu 2010/2011
Golmani:
1 Andrés Palop / golman , 36 godina Spanac 1.000.000 €
13 Javi Varas / golman , 27 godina, Spanac - 500.000 €
Odbrana:
- Martín Cáceres / odbrana , 23 godine, Urugvajac - 7.500.000 €
2 Federico Fazio / odbrana , 23 godine, Argentinac - 5.000.000 €
3 Ivica Dragutinovic / odbrana , 34 godine, Srbin - 1.000.000 €
5 Fernando Navarro / odbrana , 28 godina, Spanac - 5.000.000 €
14 Julien Escudé / odbrana, 31 godina, Francuz - 4.000.000 €
17 Sergio Sánchez / ( Srcani problemi odsutan do 01.01.2011 ), odbrana , 24 godine, Spanac - -
20 Mouhamadou Dabo / odbrana , 23 Jgodine, Francuz - 5.000.000 €
23 Alexis / odbrana , 25 godina, Spanac- 5.500.000 €
24 Abdoulay Konko /odbrana , 26 godina , Francuz - 7.000.000 €
27 Antonio Luna / odbrana , 19 godina, Spanac - 500.000 €
28 Cala /odbrana , 20 godina , Spanac - 1.500.000 €
Vezni red
6 Romaric / Centralni vezni , 27 godina, obala slonovace - 5.000.000 €
7 Jesús Navas / Krilni vezni , 24 godine, Spanac - 30.000.000 €
8 Didier Zokora / Zadnji vezni , 29 godine, obala slonovace - 16.000.000 €
9 Diego Perotti / Krilni vezni , 22 godine, Argentinac - 16.000.000 €
11 Renato / Centralni vezni, 31 godina,Brzilac - 6.000.000 €
15 Alejandro Alfaro / Krilni vezni , 23 godine, Spanac - 4.000.000 €
16 Diego Capel / Krilni vezni, 23 godine, Spanac - 8.000.000 €
19 Luca Cigarini / Centralni vezni , 24 godine , Talijan - 6.500.000 €
25 Tiberio Guarente / Centralni vezni , 24 godina, Talijan - 5.500.000 €
30 José Carlos / Krilni vezni, 23 godine, Spanac - 1.000.000 €
Napad
- Arouna Koné / Napadac , 26 godina, obala slonovace - 2.000.000 €
10 Luís Fabiano / Napadac , 29 godina, Brazilac - 24.000.000 €
12 Frédéric Kanouté/ Napadac , 32 godine, Mali - 12.000.000 €
18 Álvaro Negredo / Napadac , 25 godina , Spanac - 16.000.000 €
21 Lautaro Acosta / Napadac , 22 godine, Argentinac - 1.000.000 €
31 Rodri / Napadac , 20 godina , Spanac - 500.000 €
Ukupna vrijednost sastava iznosi : 197.000.000 €
55,2 % Su stranci u ekipi to jeste 16 igraca
Prosjek godina : 26
Po mom misljenju ovo nam je najozbiljniji protivnik. Bit ce tesko izvuci bodove protiv ovako mocne ekipe kao sto je Sevilla, na papiru su jaci od naseg Dortmunda, al papiru je jedna prica a na travnjaku druga, uz dobru utakmicu i malo srece mozemo uzeti i bodove protiv mocne Seville, moja prognoza je 2 boda iz 2 utakmice protiv Seville !
Detaljna analiza ostalih protivnika BvB-a u euroligi slijedi ...
BvB YNWA ! ...
Sevilla Fútbol Club S.A.D.
Stadion : Ramón Sánchez Pizjuan ( Kapacitet 45,500 )
Klub je osnovan : 14.10.1905 godine.
Predsjednik : José María del Nido
Trener : Antonio Álvarez
Liga : La Liga
sezona 2009./10 : 4. mjesto u La Ligi
Trofeji : La Liga: 1 / ( 1946 )
Copa del Rey: 4 / ( 1935 ) ; (1939 ) ; (1948 ) ; ( 2010)
Kup UEFA: 2 /( 2006) ; ( 2007 )
Europski superkup: 1 / ( 2006 )
Najbolji Strijelci : Arza ( 182 Golova )
Araujo ( 139 Golov )
Campanal ( 101 Golova )
Igraci sa najvise odigranih utakmica : Jiménez ( 354 utakmica )
Arza ( 350 utakmica )
Campanal II ( 349 utakmica )
Sevilla Fútbol Club je andaluzijski nogometni klub koji se natječe u španjolskoj Primeri.
Klub je osnovan 14. oktobra 1905. godine.
Najveći uspjeh koji su ostvarili je osvajanje Kupa UEFA u sezonama 2005./2006. i 2006./2007. Sevilla je nakon Real Madrida postala drugi klub koji je uspio obraniti naslov pobjednika Kupa UEFA, a njihov tadašnji trener, Juande Ramos, prvi je trener u povijesti kojemu je to uspjelo.
Jedan od najslavnijih imena koji su igrali u Sevilli je Diego Armando Maradona, koji je u klubu igrao sezone 1992./1993.
Sastav FC Sevilla za sezonu 2010/2011
Golmani:
1 Andrés Palop / golman , 36 godina Spanac 1.000.000 €
13 Javi Varas / golman , 27 godina, Spanac - 500.000 €
Odbrana:
- Martín Cáceres / odbrana , 23 godine, Urugvajac - 7.500.000 €
2 Federico Fazio / odbrana , 23 godine, Argentinac - 5.000.000 €
3 Ivica Dragutinovic / odbrana , 34 godine, Srbin - 1.000.000 €
5 Fernando Navarro / odbrana , 28 godina, Spanac - 5.000.000 €
14 Julien Escudé / odbrana, 31 godina, Francuz - 4.000.000 €
17 Sergio Sánchez / ( Srcani problemi odsutan do 01.01.2011 ), odbrana , 24 godine, Spanac - -
20 Mouhamadou Dabo / odbrana , 23 Jgodine, Francuz - 5.000.000 €
23 Alexis / odbrana , 25 godina, Spanac- 5.500.000 €
24 Abdoulay Konko /odbrana , 26 godina , Francuz - 7.000.000 €
27 Antonio Luna / odbrana , 19 godina, Spanac - 500.000 €
28 Cala /odbrana , 20 godina , Spanac - 1.500.000 €
Vezni red
6 Romaric / Centralni vezni , 27 godina, obala slonovace - 5.000.000 €
7 Jesús Navas / Krilni vezni , 24 godine, Spanac - 30.000.000 €
8 Didier Zokora / Zadnji vezni , 29 godine, obala slonovace - 16.000.000 €
9 Diego Perotti / Krilni vezni , 22 godine, Argentinac - 16.000.000 €
11 Renato / Centralni vezni, 31 godina,Brzilac - 6.000.000 €
15 Alejandro Alfaro / Krilni vezni , 23 godine, Spanac - 4.000.000 €
16 Diego Capel / Krilni vezni, 23 godine, Spanac - 8.000.000 €
19 Luca Cigarini / Centralni vezni , 24 godine , Talijan - 6.500.000 €
25 Tiberio Guarente / Centralni vezni , 24 godina, Talijan - 5.500.000 €
30 José Carlos / Krilni vezni, 23 godine, Spanac - 1.000.000 €
Napad
- Arouna Koné / Napadac , 26 godina, obala slonovace - 2.000.000 €
10 Luís Fabiano / Napadac , 29 godina, Brazilac - 24.000.000 €
12 Frédéric Kanouté/ Napadac , 32 godine, Mali - 12.000.000 €
18 Álvaro Negredo / Napadac , 25 godina , Spanac - 16.000.000 €
21 Lautaro Acosta / Napadac , 22 godine, Argentinac - 1.000.000 €
31 Rodri / Napadac , 20 godina , Spanac - 500.000 €
Ukupna vrijednost sastava iznosi : 197.000.000 €
55,2 % Su stranci u ekipi to jeste 16 igraca
Prosjek godina : 26
Po mom misljenju ovo nam je najozbiljniji protivnik. Bit ce tesko izvuci bodove protiv ovako mocne ekipe kao sto je Sevilla, na papiru su jaci od naseg Dortmunda, al papiru je jedna prica a na travnjaku druga, uz dobru utakmicu i malo srece mozemo uzeti i bodove protiv mocne Seville, moja prognoza je 2 boda iz 2 utakmice protiv Seville !
Detaljna analiza ostalih protivnika BvB-a u euroligi slijedi ...
BvB YNWA ! ...
BvB Echte Liebe !!!
Antonio Da Silva potpisao jedno godisnji ugovor za BvB !!! Transfer perfekt !
BvB Echte Liebe !!!
Hajnal ostaje u Dortmundu, Hannover je odustao od dovodenja Hajnala, njega plata iznosi 1,2 mio eura, i to je za Hannover previse i odustali su... Watzke je izjavio kako nemaju drugih ponuda za Hajnala i kako smatra da ce Hajnal ostati u klubu...
BvB Echte Liebe !!!
Ovaj transfer bi trebao znaciti da ce nas neko od trojca Hajnal, Kringe, Feulner napustiti. Da Silva ce nam dobro doci kao back up, moze igrati sve pozicije u veznom redu. Odlikuje ga dobra tehnika, dobar izvođač slobodnih udaraca. Kad skontas nama nema ko izvesti slobodnjak s dvadesetak metara. Prosle sezone nismo ni jedan go dali iz slobodnog udarca. Izgleda da nista od dovođenja nekog jaceg igraca. Ja sam se potajno nadao da ce iskesirati 5-6 miliona za desno krilo. Evo Kuba se povrijedio i nemamo adekvatnu zamjenu za desno krilo. Piscek je limitiran za krila, zabije glavu u zemlju i trci ko muha bez glave. Nema on nikakve ideje, ni driblinga. Gotze i Kevin su ipak lijeva krila, i vidi se kad promijene poziciju na desno da su losiji.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
- Omerbavarac
- Kontakt:
Je li ovo onaj Da Silva iz Hannovera, ako se ne varam
@Klopp: ima Sahin za slobodnjake. Vrlo je vjest u tome, a ne sumnjam da ce ove sezone zabiti neki gol iz tih situacija. Jos ce mu pri tome pomoci nova lopta.

@Klopp: ima Sahin za slobodnjake. Vrlo je vjest u tome, a ne sumnjam da ce ove sezone zabiti neki gol iz tih situacija. Jos ce mu pri tome pomoci nova lopta.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ovaj nije igrao u Hannoveru, bio je u Mainzu, Stuttgartu i Karlsruheu.Omerbavarac je napisao/la:Je li ovo onaj Da Silva iz Hannovera, ako se ne varam![]()
Ma tanak je Sahin za slobodnjaka. Imao je prosle sezone dosta situacija pa ga ni jednom ne zabi. Nekako mu fali efej, da lopta bjezi od golmana. Il' je zakuca u zivi zid il' preko gola. Evo sad protiv Stuttgarta je imao jedan udarac po golu, al preslabo i nedovoljno precizno.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Dobar je da Silva bio prije par sezona dok je igrao u Mainzu i VFB-u, ali u zadnje vrijeme se pogubio...Valjda će ga Klopponja vratiti u formu i mislim da nam može dosta koristiti...Šta će sad s Hajnalom, to samo Klopponja zna, ali ako ništa odavno nismo imali jaču klupu 

- Omerbavarac
- Kontakt:
Ja se sad sjetih da on nije igrao za Hannover. Ne znam otkud da mi oni na um padnu?
Sjecam ga se iz Stuttgarta, a u Mainzu ga nisam bas pratio, iako znam da je tamo pruzao dobre partije.
Nije neki vrhunski igrac, ali moze posluziti kao idealna zamjena.
Sjecam ga se iz Stuttgarta, a u Mainzu ga nisam bas pratio, iako znam da je tamo pruzao dobre partije.
Nije neki vrhunski igrac, ali moze posluziti kao idealna zamjena.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Zidan se vraća u Dortmund u toku vikenda 

Potpisan je sponzorski ugovor sa koreanskim proizvođačem guma ''Hankook Tire'' .

http://www.eufootball.biz/Sponsorship/8 ... headlines)
BTW, 14 igrača našeg tima je nominovano za reprezentativne okršaje koje slijede u narednim danima....Valjda će se svi vratiti zdravi sa istih.

http://www.eufootball.biz/Sponsorship/8 ... headlines)
BTW, 14 igrača našeg tima je nominovano za reprezentativne okršaje koje slijede u narednim danima....Valjda će se svi vratiti zdravi sa istih.

Evo da malo i ja navratim...nemam bas vremena u posljednjih par dana pa nisam bas aktivan ovdje
Odlicno da smo dobili Stuttgart jer mnogo lakse se sad ulazi u ovu reprezentativnu pauzu sa 3 boda a i dosta glavnih konkurenata je vec iza nas
Da Silva bi trebao biti solidno pojacanje,jos da se vrati Zidan bice to odlican roster...ipak smo ove sezone dobili novog igraca u vidu Gotze-a.

Odlicno da smo dobili Stuttgart jer mnogo lakse se sad ulazi u ovu reprezentativnu pauzu sa 3 boda a i dosta glavnih konkurenata je vec iza nas

Da Silva bi trebao biti solidno pojacanje,jos da se vrati Zidan bice to odlican roster...ipak smo ove sezone dobili novog igraca u vidu Gotze-a.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.