BH klubovi u Evropi 2013/14

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2013/14

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jul 2013, 15:29

AlemC85 je napisao/la:
e yebajiga kevine... :x

ti se predao, a još tekma nije ni počela...daj bolan mlatnite te anonimuse, jer vam je to šansa da ove sezone dogurate daleko, jer će te time poboljšati koeficijent kako države, tako i klubova, malo više optimizma.. ;)
Daleko od toga da se netko predaje, al Levski je bolji izbor iz jako puno razloga. Ozbiljnije ces ih shvatiti pod broj jedan, u relativno istoj su fazi priprema (sto nije nimalo zanemarivo), nije egzoticno i daleko putovanje uz milijun nepoznanica, i plus imas evidentno i realne sanse za proci i jos bi bio nagradjen statusom nositelja u iducem pretkolu, ne moze ti bolje.
A ovako ti se lako moze dogoditi ovo sto se dogadja Levskom. Sigurno da su kvalitetniji, skuplji, sta vec, ali dzaba kad su ocito u toj fazi da natjecateljskoj momcadi ne mogu parirati. Na slican nacin smo mi ispali od St. Patricks'a, mada je tu vise krivnje palo na nas i svojevrsne sterilnosti i manjku pojacanja, no nebitno, i dalje stoji poanta.
Kako god, moze se igrati s oboje, vjerujem da ih prolazimo i tako i tako, no eto steta sto prolazi bas Irtysh kako izgleda.
...Život za Široki...

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 11 jul 2013, 15:29

ovo je idealna prilika d Široki prodje konačno i da malo popravimo koeficijent

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 11 jul 2013, 15:29

Neutral je napisao/la:Pa sramota je ispasti od Kazahstanaca. Evo da su jaki, no nisu. Tek su 6 u prvenstvu a Aktobe kojeg buše u Evropi je vodeći sa 18 bodova prednosti na ovim Pavlodarom.

Široki to hladno uzima.
sta ima proci ce ovi igraju dosta dobar fudbal napadacki koliko sam do sad mogao da vidim nece im biti lako koliko se bas to cini al eto ima vremena ...

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 11 jul 2013, 15:32

Bistrik je napisao/la:ovo je idealna prilika d Široki prodje konačno i da malo popravimo koeficijent
fino stojimo sa svim klubovima u europi za sad i siroki i zrinjski i sarajebo imaju priliku da prodju dalje i da poprave nam ovaj malo koeficijent a zeljo ce kao slag na tortu biti :mrgreen:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 jul 2013, 15:37

ŠB_Fidelis je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:
e yebajiga kevine... :x

ti se predao, a još tekma nije ni počela...daj bolan mlatnite te anonimuse, jer vam je to šansa da ove sezone dogurate daleko, jer će te time poboljšati koeficijent kako države, tako i klubova, malo više optimizma.. ;)
Daleko od toga da se netko predaje, al Levski je bolji izbor iz jako puno razloga. Ozbiljnije ces ih shvatiti pod broj jedan, u relativno istoj su fazi priprema (sto nije nimalo zanemarivo), nije egzoticno i daleko putovanje uz milijun nepoznanica, i plus imas evidentno i realne sanse za proci i jos bi bio nagradjen statusom nositelja u iducem pretkolu, ne moze ti bolje.
A ovako ti se lako moze dogoditi ovo sto se dogadja Levskom. Sigurno da su kvalitetniji, skuplji, sta vec, ali dzaba kad su ocito u toj fazi da natjecateljskoj momcadi ne mogu parirati. Na slican nacin smo mi ispali od St. Patricks'a, mada je tu vise krivnje palo na nas i svojevrsne sterilnosti i manjku pojacanja, no nebitno, i dalje stoji poanta.
Kako god, moze se igrati s oboje, vjerujem da ih prolazimo i tako i tako, no eto steta sto prolazi bas Irtysh kako izgleda.
to sve stoji, ali Musa neće dozvoliti da ih olako shvate, jer im slijedi ispadanje, nije on glup, vjeruj mi...
Široki će ovo morati shvatiti kao da igra protiv Levskog, ali mi smeta kada neko kaže da je Levski možda bio bolji po Široki od ovih, s čim se ne slažem, jer svi zaboravljate da se taj Levski raspada, nalazi u teškoj finansijskoj krizi, i nije im uopšte do igre, inače ozbiljan Levski bi svaku našu ekipu razbio...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jul 2013, 15:39

Ali sam kazes da ovo nije ozbiljan Levski, pa onda je za ocekivati da se moze nositi s njima ocito, a dobivas vise prolaskom njih i preuzimanjem statusa nositelja, plus koliko ustedis na putovanju i svemu, no eto nebitno.
...Život za Široki...

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 jul 2013, 15:41

Cuj price...ko da je Siroki neka ekipa....
I oni sigurno govore za vas da ste anonimusi i da je sramota ako vas ne prodju nakon levskog...
Inace vi i kazahstanci ste vjerovatno u 5 grama .....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jul 2013, 15:42

Sve se poklopilo za naše klubove. Na njima je sada da li će to iskoristiti ili ne. Prošla sezone je bila sramotna, vrijeme je za iskupljenja.

6 momčad u Kazahstanu, HALO 6 :roll:

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 11 jul 2013, 15:47

Nakamura je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Pa sramota je ispasti od Kazahstanaca. Evo da su jaki, no nisu. Tek su 6 u prvenstvu a Aktobe kojeg buše u Evropi je vodeći sa 18 bodova prednosti na ovim Pavlodarom.

Široki to hladno uzima.
sta ima proci ce ovi igraju dosta dobar fudbal napadacki koliko sam do sad mogao da vidim nece im biti lako koliko se bas to cini al eto ima vremena ...
prenos utakmice IRTIS- LEVSKI je na satelitu HELLAS SAT- NOVA TV BULGARIA
obje ekipe su podjednake, levski ima inicijativu ali su kazahstanci svoje prilike iskoristili i spremni docekuju siroki

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jul 2013, 15:48

Pa i mi smo u BiH. :lol:
jasta je napisao/la:Cuj price...ko da je Siroki neka ekipa....
I oni sigurno govore za vas da ste anonimusi i da je sramota ako vas ne prodju nakon levskog...
Pa tko to je ''ekipa'' u BiH? Nitko. Manite se jednom zauvijek price o ''BH velikanima'', to je razdoblje vezano za jednu drugu drzavu, jedan drugaciji sustav, jedno drugo doba i u konacnici i druge klubove.
Poanta moja upravo i jest da BH premijer liga nije nista bolja od ovih kazahstanskih i slicnih danas, nazalost. Treba biti svjestan gdje si sportski i ekonomski, a to je realnost da ne mozes biti siguran u prolaz protiv ovakvih protivnika. Ne Široki, nego bilo koji BH klub.
...Život za Široki...

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 11 jul 2013, 15:49

Šteta što Široki nije dobio Levski. Mogli su kad bi se zapelo i do play-offa, ovako 3. pretkolo kapak.

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 11 jul 2013, 15:49

mmmirza je napisao/la:
Nakamura je napisao/la:

Široki to hladno uzima.
prenos utakmice IRTIS- LEVSKI je na satelitu HELLAS SAT- NOVA TV BULGARIA
obje ekipe su podjednake, levski ima inicijativu ali su kazahstanci svoje prilike iskoristili i spremni docekuju siroki
dao sam ja link ima na stranici iza 8-)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 jul 2013, 15:49

Ee ba koga FK Sarajevo izbaci iz Evrope taj se ne oporavlja tri sezone.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 11 jul 2013, 15:54

Kevin je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Pa uzimaju Kazahstanci njihov koeficijent koliko ja znam..
Ma jok, Hajduk će prreći u nositelje
Kada je Željo prošao Sheriffa uzeo je njihov koeficijent koliko se ja sjećam iznad 20 da je bio, ali smo bili maleri pa izvukli Izraelce koji su bili nenositelji...ma ko će ga više njima znati

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 jul 2013, 15:57

Evo, neće mi biti lijeno, pa enjoy.

U posljednje dvije sezone u Kazahstanu prvak je bio Schachtjor Karaganda. Inače za taj Schachtjor nastupaju dva igrača iz Bosne i Hercegovine. To su Nikola Vasiljević, bivši igrač Zvijezde iz Gradačca, te Aldin Džidić, bivši igrač Žepča. Inače se sjećam Aldina još iz vremena Čelika prije 10-tak godina. Dva igrača koji su solida i ništa više od toga.

Njima je zapao Bate u kvalifikacijama za LP.

Pavlodar je prošle sezone ispao u drugom pretkolo evropske lige od Metallurgist Rustavi-a, inače ekipe iz Gruzije.

Njihova trenutna prva momčad koja dominira u ovoj sezoni je Aktobe. U kvalifikacijama za evropsku ligu su ove sezone dobili 1:2 u gostima armenskog predstavnika Gandzasar Kapan-a.

Široki Brijeg ima kvalitetniju ekipu, no imali su je i protiv Iraca pa su ispali. Ako Široki mora putovati 6000KM, onda to isto moraju i Kazahstanci.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 11 jul 2013, 16:00

Neutral je napisao/la:6 momčad u Kazahstanu, HALO 6 :roll:
I Široki je 6. u BiH, to ti je jos gore ;)
SAMO ČELIK !

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 jul 2013, 16:01

kvalitet je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Pa uzimaju Kazahstanci njihov koeficijent koliko ja znam..
Ma jok, Hajduk će prreći u nositelje
Kada je Željo prošao Sheriffa uzeo je njihov koeficijent koliko se ja sjećam iznad 20 da je bio, ali smo bili maleri pa izvukli Izraelce koji su bili nenositelji...ma ko će ga više njima znati
pa jest zato sto ih je prosao, ali mi pricamo o 3. pretkolu gdje se parovi jos ne znaju..znaci da je prosao levski onda bi kod izvlacenja 24.7 ja mislim, bilo LEvski/Široki i nositeljski bi par bio..ovako ce se ranije raspodijeliti nositelji i nece biti nositeljski par irtish/siroki
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 11 jul 2013, 16:03

Shvatam Kevine, hvala na objašnjenju ;)

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 jul 2013, 16:03

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa i mi smo u BiH. :lol:
jasta je napisao/la:Cuj price...ko da je Siroki neka ekipa....
Pa tko to je ''ekipa'' u BiH? Nitko. Manite se jednom zauvijek price o ''BH velikanima'', to je razdoblje vezano za jednu drugu drzavu, jedan drugaciji sustav, jedno drugo doba i u konacnici i druge klubove.
Poanta moja upravo i jest da BH premijer liga nije nista bolja od ovih kazahstanskih i slicnih danas, nazalost. Treba biti svjestan gdje si sportski i ekonomski, a to je realnost da ne mozes biti siguran u prolaz protiv ovakvih protivnika. Ne Široki, nego bilo koji BH klub.
Vidi lika!!

A o cemu ja drugom pisem.

Nasi timovi su jedino veliki favoriti protiv ovih san marino, andora, farski... pa ni luksemburg nije vise talasika kao sto je bio....

Druga je stvar sto je nogomet takav da je sve moguce.....pa tako da i ovi nasi izbace jace ekipe...Poenta je Siroki se nema sta radovat sto je dobio ovog Pavlodara nego zapet 120 % i proc u naredni krug...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 jul 2013, 16:05

Sto se tice preuzimanja koeficijenata, vidim da neki imaju greski sa njenom intepretacijom. Naime, koeficijent se preuzima sa za JEDNO pretkolo. Tj. ovi Kazakstanci ce sada za drugo pretkolo preuzet koeficijent od Levskog, no onda opet uzimaju svoj tako da ne mogu biti nosioci u trecem pretkolu. Takodjer, koeficijent se ne moze preuzet za play-off.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.