Nakon 2. mjesta u Beaver Creeku, sada je Feuz drugoplasirani i u Wengenu. Razlika u odnosu na prvoplasiranog je ponovo minimalna. Ne da se usranom do potoka i to je to.

Moderator/ica: rio_Ferdy88
Nema šta, klasa je klasa, vratila se na tron prije nego što je bilo ko pretpostavio da je to moguće i to u vrlo jakoj konkurenciji. Ova staza joj odgovara jer je brzina ključna, a ona je tu na domaćem terenu. O stazi na SP-u da i ne govorim, vrlo teška zadaća za ostale da joj barem probaju parirati.rio_Ferdy88 je napisao/la:63 za kraljicu
Utorak, srijeda i četvrtak treninzi spusta, uz konstataciju da trening u četvrtak Eurosport prenosi od 11:30.Wisey je napisao/la:Kad je Streif raja, jel u ovu sad subotu?
To ne propuštam.
Nisam nikako u toku ove i prošle sezone sa skijanjem, nemam TV-a, a ne volim preko streama gledati skijanje.
Strasno, hvala na informaciji. I mislio sam da je nesto ozbiljnije.DukeOfWellington je napisao/la:Daniela Merighetti.
Slomila je viličnu kost i operisana je, nadaju se da će se vratiti do SP-a.
Nisi spomenuo da je Bode Miller bio 6.DukeOfWellington je napisao/la:Danas na treningu ponovo najbrži Jansrud.
Sutra su na rasporedu SG (11:30) i SC (drugi lauf u 16:45), uz konstataciju da se SG računa kao prvi lauf kombinacije.
U subotu u 11:45 je spust, a u nedjelju u 10:15 i 13:30 prvi i drugi lauf slaloma.
Što se tiče dama danas na treningu spusta u St. Moritzu Vonn ubjedljivo najbrža. Sutra je još jedan trening, u subotu (10:15) je utrka spusta, a u nedjelju (11:45) na rasporedu je SG.
Prije SP-a u Vailu ostao je još tradicionalni noćni slalom u Schladmingu za muškarce koji je na rasporedu u utorak 27.01. i to prva vožnja u 17:45, a druga u 20:45.
Mogao bi Bode imati problema, iako se nadam da nece. Nije 100% spreman i nije fizicki "ubjedljiv", a svi znaju njegov stil skijanja. A ovo nije nimalo jednostavna trka, uz Wengen po meni najteza. Nadam se da ce svi biti ok sa njim i da ce ostvariti dobar rezultat.DukeOfWellington je napisao/la:Nisam htio da detaljišem mada je fino bilo vidjeti ga na liderskoj poziciji s početka treninga, kasnije kad su došli ovi koji su u formi malo je pao u poretku ali definitivno obećavajući nastup. Jasno je da ovdje niko nije išao pun gas ali pitanje je koliko je ko kalkulisao. Ono što je takođe primjetno je to da su Švicarci nakon odličnog nastupa na domaćem terenu ovdje ipak nešto slabiji, jedino je Defago bio u vrhu. Nadam se da će Janka nastaviti s dobrim rezultatima, u kombinaciji je definitivno jedan od favorita. Vidjećemo.
Vidim da se jako razumijes u skijanje, i sam sam se bavio profesionalno skoro 10 godina i fino je sto ima neko sa kim se moze "prozboriti". Definitivno trka koja je najzanimljivija za gledati, iako smatram da je smanjivanje posljednjeg skoka (zaboravio sam ime, mrsko mi gledati) smanjilo zanimljivost same trke. Iako je bilo strasnih padova, sjeti se Alberchta i onog Amerikanca sto se u zraku izrotirao i pao. Jako mi je zao sto nema Aksela, on bi ovo pocjepao.DukeOfWellington je napisao/la:Kitzbuehl i Wengen su bez ikakve sumnje najteže staze u SK-u. I najatraktivnije svakako.
Vidjećemo u trci koliko je fizički spreman, napori su nenormalni na ovoj stazi, umor stiže mnoge skijaše već nakon pola staze i oni ulaze poptpuno iscrpljeni na kraju, tako da se velike vremenske razlike mogu napraviti upravo u zadnjem dijelu gdje će fizički spremniji skijaši koji se mogu držati u aerodinamičnom položaju uspjeti da drže veliku brzinu i profitirat će značajno. Ako pogledaš gore taj profil staze koji je Rio postavio, vidiš kako je u donjem dijelu staza tehnički puno manje zahtjenva nego u gornjem i baš zato je brzina ključna, a to povlači sve ovo što sam ranije naveo. Ovo posebno odgovara Jansrudu koji je definitivno u ovom momentu fizički najspremniji među skijašima. Prošle godine kad je Miller bio fizički puno spremniji u tom zadnjem dijelu je izgubio puno i Defago vozeći u četvrtoj jakosnoj grupi uspio je da ga nadmaši. Gornji dio bio je perfektan tad. Ipak, u subotu bi i neke druge pozicije osim prve bile prilično zadovoljavajuće za Millera.
Razumijem se k'o međed iz Umoljana.franklampard8 je napisao/la: Vidim da se jako razumijes u skijanje, i sam sam se bavio profesionalno skoro 10 godina i fino je sto ima neko sa kim se moze "prozboriti". Definitivno trka koja je najzanimljivija za gledati, iako smatram da je smanjivanje posljednjeg skoka (zaboravio sam ime, mrsko mi gledati) smanjilo zanimljivost same trke. Iako je bilo strasnih padova, sjeti se Alberchta i onog Amerikanca sto se u zraku izrotirao i pao. Jako mi je zao sto nema Aksela, on bi ovo pocjepao.
Poceo je skijati, na pocetku je skijao "slobodno" a sada je vec krenuo skijati kroz kapije. Iskreno, mislim da nece biti spreman za svjetsko ali barem se vratio skijanju.DukeOfWellington je napisao/la:Razumijem se k'o međed iz Umoljana.franklampard8 je napisao/la: Vidim da se jako razumijes u skijanje, i sam sam se bavio profesionalno skoro 10 godina i fino je sto ima neko sa kim se moze "prozboriti". Definitivno trka koja je najzanimljivija za gledati, iako smatram da je smanjivanje posljednjeg skoka (zaboravio sam ime, mrsko mi gledati) smanjilo zanimljivost same trke. Iako je bilo strasnih padova, sjeti se Alberchta i onog Amerikanca sto se u zraku izrotirao i pao. Jako mi je zao sto nema Aksela, on bi ovo pocjepao.
Zato su ga i smanjili, s jedne strane razumijem da je sigurnost najvažnija, ali opet ne mogu da bude oduševljen, terenski skokovi su definitivno najatraktivniji dijelovi nekog spusta, a završni skok na Streifu je apsolutni kralj svih skokova.
Što se tiče Svindala svakako da bi bilo bolje da se spustio niz Lauberhorn i Streif, ali s obzirom na njegovo stanje bilo bi veliko iznenađenje i da se nađe na SP-u. Definitivno bez njega i Millera ovosezonske brze discipline su bespovratno osiromašene.
Itekako, i Cuche, Defago, Maier, Miller itd. su skijali do skoro svojih 40-tih. Iako Miller i Defago jos skijaju.DukeOfWellington je napisao/la:To je skijaš iz lige Bode Millera, on će trajati dugo i vjerujem da još uvijek ne razmišlja o penziji. Oke, ove sezone povreda je učinila svoje ali ako ga zaobiđu povrede u narednim godinama vidjet ćemo još mnogo toga od Svindala.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.