Championship i Coca Cola League 1&2

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Championship i Coca Cola League 1&2

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 feb 2015, 19:47

Bujrum, ova tema jeste zapostavljena, radujem se tvojoj analizi :thumbup:

Inače večeras dva veoma bitna duela Bournemouth vs Derby i Brentford vs Watford, koji odlučuju o vrhu tabele, a 'Boro bi mogao do vrha također u slučaju remija ovih prvih i naravno pobjede protiv već otpisanog Blackpoola :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 feb 2015, 20:07

Nadam se da će se Milwall spasiti. Opet.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 10 feb 2015, 20:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:Bujrum, ova tema jeste zapostavljena, radujem se tvojoj analizi :thumbup:

Inače večeras dva veoma bitna duela Bournemouth vs Derby i Brentford vs Watford, koji odlučuju o vrhu tabele, a 'Boro bi mogao do vrha također u slučaju remija ovih prvih i naravno pobjede protiv već otpisanog Blackpoola :kafa:
Šteta što nijedan nije "televised", a posebno bi volio pogledati "ovnove" večeras. Inače i Luton igra dosta važan meč, kako je i Still rekao nema se prava na kiks, pogotovo jer su sve ekipe zgusnute pa kiksevi u ovakvim mečevima mogu odvesti daleko i od play off-a ,a ne direktne promocije. Ne znam zašto ali sam prilično uvjeren da se Shrewsbury neće vratiti sa tri boda sa sjevera, a potajno se nadam sa i Plymouth može uraditi nešto više, iako će im strašno teško biti na Adams Parku. Valjda i Swindon iskoristi jučearšnji kiks Miltona...
ZELJEZNICAR 1921!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 10 feb 2015, 23:04

rio_Ferdy88 je napisao/la: Inače večeras dva veoma bitna duela Bournemouth vs Derby i Brentford vs Watford, koji odlučuju o vrhu tabele, a 'Boro bi mogao do vrha također u slučaju remija ovih prvih i naravno pobjede protiv već otpisanog Blackpoola :kafa:
Fino si predvidio i drago mi je zbog toga. :mrgreen:
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 10 feb 2015, 23:27

@hamza

Je li ozbiljno pratiš Luton ? :mrgreen:

Ja pratim rezultate Lutona možda zadnje cetiri sezone, najviše sam ih poceo pratiti jer me ljudi nikada nisu izvrnuli na kladari i postali mi dragi. :thumbup:

Ove sezone nisam ocekivao puno, ali kako igraju, ocekivanja su mi dosta porasla. Nadam se da ce izboriti ulazak u FL 1 .

Simpa su tim, pogotovo manager, a imaju i sjajnog kapitena.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 11 feb 2015, 00:01

Belmin6 je napisao/la:@hamza

Je li ozbiljno pratiš Luton ? :mrgreen:

Ja pratim rezultate Lutona možda zadnje cetiri sezone, najviše sam ih poceo pratiti jer me ljudi nikada nisu izvrnuli na kladari i postali mi dragi. :thumbup:

Ove sezone nisam ocekivao puno, ali kako igraju, ocekivanja su mi dosta porasla. Nadam se da ce izboriti ulazak u FL 1 .

Simpa su tim, pogotovo manager, a imaju i sjajnog kapitena.
Ozbiljnije pratim nekad od 2007.-2008. tj. od početka onih problema, prvo -10 pa -30, slobodan pad do konferencije, i onda tavorenje tamo i razočarenja u play off-u, pa sve do izbacivanja Norwicha i dominacije prošle sezone :D A koliko je to ozbiljno, dovoljno govori da su jedina ekipa (uz Želju) čiji dres i šal imam u kući :D

Inače večeras luda tekma, što nije neobično za Luton u zadnje vrijeme. Od 0:2 u 60. min do 2:2 u 70. sa igračem više, da bi sudijsku nadoknadu odigrali sa igračem manje. Prije početka ne bih bio zadvoljan samo sa bodom, ali kako se sve razvijalo nije ni ovo loše. Najviše od svega me raduje Cullen koji se upisao u strijelce prvi put poslije onog hat trick-a protiv Daggersa, čini mi se da je to bilo sredinom oktobra. Ujutro ću vidjeti izvještaj i intervju-e, ali evo i šef dijeli slično mišljenje: "That was as poor as we've played at home this season if I'm being honest, but fair play to us we've got ourselves a point from 2-0 down"

Što se ostalih tiče, Wycombe je konačno poražen, Shrewsbury se provukao u sudijskoj nadoknadi, a Southend je nastavio sa odličnom formom. U championshipu Boro je iskoristio remi vodećeg dvojca, ali čeka ih težak posao protiv "mrtvog" Birminghama sljedeće kolo
ZELJEZNICAR 1921!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 11 feb 2015, 00:05

E super drug, drago mi ja da ce biti izvještaja od tebe.

Kako je krenula sezona mislio sam da ce biti opet goli qrac, ono u sredini tabele. Ali kad su zaredali one pobjede, fakat su mi digli ocekivanja.

Šteta što ih Cambridge izbaci iz FA kupa, da su prošli, išli bi na moj United.

Odakle ti dres i šal drug :?:

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 11 feb 2015, 00:23

Belmin6 je napisao/la:E super drug, drago mi ja da ce biti izvještaja od tebe.

Kako je krenula sezona mislio sam da ce biti opet goli qrac, ono u sredini tabele. Ali kad su zaredali one pobjede, fakat su mi digli ocekivanja.

Šteta što ih Cambridge izbaci iz FA kupa, da su prošli, išli bi na moj United.

Odakle ti dres i šal drug :?:
Za kup jeste šteta iz finansijskih razloga, ali puno je bitnije da su Cambridgu uzeli 6 bodova u ligi a i na početku je JS rekao da će se akcenat staviti na ligu, a kada već dođeš do treće runde i dobiješ četveroligaša nije da imaš neki motiv još ideš na teško gostovanje kod njih.

A stvari možeš naručivati iz oficijelnog šopa (hattersworld.co.uk), ja sam na početku sezone kupio šal iz nove garniture, a u maju sam i šampionsku majicu. Shipping je 10 funti, a stvari možeš naći jeftino jer stalno budu neke promocije i akcije
ZELJEZNICAR 1921!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 11 feb 2015, 00:25

Super drug, budi aktivan po pitanju Lutona. :salut:

BluesForever
Kontakt:

Re: Engleska premier liga

Post Postao/la BluesForever » 12 feb 2015, 09:31

Kakva zanimljiva borba u Championshipu :shock: :salut: ,zna li neko je li ovaj Bournemouth ikada bio u PL i kada :hmmmmm: ,nadam se da će ući,samo živim za dan kada će Nottingham Forest,Leeds, i Millwall ući u PL. ;)
Je li prva dva direktno ulaze u PL, a 3,4,i 5 razigravaju za ulazak.?

slika
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 12 feb 2015, 10:53

BluesForever je napisao/la:Kakva zanimljiva borba u Championshipu :shock: :salut: ,zna li neko je li ovaj Bournemouth ikada bio u PL i kada :hmmmmm: ,nadam se da će ući,samo živim za dan kada će Nottingham Forest,Leeds, i Millwall ući u PL. ;)
Bournemouth nije nikad. Veći dio prošlosti proveli u trećem rangu takmičenja.

A dva idu direktna, a 3., 4., 5. i 6. razigravaju za ulazak.

Volio bih da se Wolvesi nekako dokopaju play-offa umjesto Watforda. Ostale pozicije mi trenutno odgovaraju. :)
Greatness dies

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 12 feb 2015, 16:25

Bertrand je napisao/la:
BluesForever je napisao/la:Kakva zanimljiva borba u Championshipu :shock: :salut: ,zna li neko je li ovaj Bournemouth ikada bio u PL i kada :hmmmmm: ,nadam se da će ući,samo živim za dan kada će Nottingham Forest,Leeds, i Millwall ući u PL. ;)
Bournemouth nije nikad. Veći dio prošlosti proveli u trećem rangu takmičenja.

A dva idu direktna, a 3., 4., 5. i 6. razigravaju za ulazak.

Volio bih da se Wolvesi nekako dokopaju play-offa umjesto Watforda. Ostale pozicije mi trenutno odgovaraju. :)
To je odlično,baš bi volio da Bournemouth uđe prvi put u PL. :thumbup:
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 13 feb 2015, 22:51

Sutra Lutona očekuje veoma važan meč protv Carlisle Uniteda. Evidentno je da je u posljedenje vrijeme ekipa u padu forme, a situaciju u mnogome pogaršava što u sutrašnjem meču JS neće moći računati na kapitena McNultya (odrađuje prvu od četiri utakmice suspenzije) i Nathana Doyle-a zbog povrede. Najgore od svega je što je i drugi štoper Wilkinson upitan tako da ako on ne nastupi moglo bi puhati više nego obično u odbrani. Pritisak će biti velik jer se očekuje da će direktni rivali ostvariti pobjede kod kuće, a i još jedan kiks na Kenilworth Roadu bi mogao već sada dosta unazaditi ekipu. Gosti na ovo daleko gostovanje neće sigurno doći sa bijelom zastavom, jer se još uvijek nalaze u opasnoj zoni iako se od njih prije početka sezone očekivalo da vode borbu i za direktnu promociju. Luton je uspio slaviti na otvaranju sezone na strani kod ovog rivala golom Cullena, ali i oni su u posljednje vrijeme počeli hvatati formu i ostvarili neke neočekivane pobjede na strani, ali nadam se to sutra neće biti slučaj. Opet se očekuje solidna posjeta, a vrijeme neće ići na ruku igračima jer kiša pada već par dana i sutra se očekuje, a i teren bi trebao biti dosta nakvašen.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
ZELJEZNICAR 1921!

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 17 feb 2015, 16:08

Veoma važna pobjeda u subotu,a kako je Wycombe opet kiksao pobjedom večeras se može doći do pozicija koje garantuju direktnu promociju.

[youtube][/youtube]

Večeras će Luton gostovati kod Masnfield-a u meču koji je bio odgođen zbog obaveza u FA kupu, i koji ne dolazi u baš dobrom trenutku. Domaćinima ne ide baš najbolje ove sezone, i nalaze se samo dva boda iznad zona ispadanja i protiv takvih ekipa koje se bore za goli život je uvijek teško igrati. Najnovija vijest je da je na ponovo na posudbu iz Norwich-a došao McGeehan koji je igrao prošle sezone i bio jedan od boljih igrača i za to vrijeme postao miljenik navijača, ali na njega se večeras neće moći računati jer ima odslužiti jednu utakmicu suspenzije koju je zaradio dok je igrao za Cambridge u prvom dijelu sezone. Pretpostaviti tim za večeras će biti dosta teško jer su i u prošlom meču bile 4 izmejene u prvom timu, ali je sigurno da zbog suspenzija nece igrati stoperski tandem McNulty-Wilkinson i da će to biti ogroman hendikep. Doyle također još uvijek nije spreman, a sigurno je da JS i večeras ne računa na Rooney-a i Lawless-a koji su ostali u Lutonu gdje su jutros igrali meč za rezervni tim (poraz od MK Donsa 2:3). Najbliži da počnu u odbrani večeras su Lacey i Franks kojima će to biti prvi meč ove sezone da igraju zajedno. Luton će opet imati solidnu podršku na gostovanju gdje nisu pobjedili nikada (odigrali 8 mečeva),a u prvom meču ove godine su upisali laganu pobjedu kod kuće 3:0 sa dva gola Whalley-a i jednim Bensona koji večeras opet vjerovatno neće biti u kombinacijama za tim zbog povrede.

I pošto je spominjan Bournemouth,evo jedna lijepa priča o njima koju je napisao Vladimir Novaković, koji je odličan poznavalac prilika u engleskim nižim ligama.
ZELJEZNICAR 1921!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 feb 2015, 19:30

Luton je 24 marta na TV-u, Sky Sports ih prenosi protiv Wycombea.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 17 feb 2015, 23:34

rio_Ferdy88 je napisao/la:Luton je 24 marta na TV-u, Sky Sports ih prenosi protiv Wycombea.
Da, i to će biti čak treća sa Kenilworth Roada ove sezone (bile već protiv Plymouth-a i Shrewsbury-a). Pošto je termin utorak, vrlo lako bi mogao biti i na SK prenos, pogotovo jer ta utakmica će vjerovatno biti jako važna u borbi za promociju.

Inače večeras po komentarima jako loše odigrana utakmica i sasvim zaslužen poraz. Nakon dugo vremena se probalo igrati sa dva napadača, ali kao i prije to nije donijelo nikakvog rezultata, a ponovo su se u startnoj postavi našli i Robinson i Stockley koji se u zadnjih par sedmica ne mogu sastaviti i igraju jako loše. Za vikend jako nezgodno gostovanje Donsima, koji su u odličnoj formi u posljednje vrijeme a Luton će ponovo igrati i bez McNulty-a i Wilkinsona, pa bi tu moglo biti svega :crazy:

Derby se uspio nekako izvući u drugom poluvremenu,a Boro ako sutra pobjedi izbiće na prvu poziciju sa čak 3 boda prednosti u odnosu na rivale, što su potpuno zaslužili po prikazanim igrama u 2015. godini.
ZELJEZNICAR 1921!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 18 feb 2015, 17:51

Ja ne brinem za Boro sve dok imaju Karanku na klupi
Kažu da ne postoji lik koji je upio više trenerskog znanja od Murinja nego što je to Karanka radio

Večeras igraju protiv jedne od najlošijih domaćinskih ekipa i siguran sam da neće prokockat takvu šansu da se malo odlijepe na vrhu
A.F.C. Bournemouth!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 18 feb 2015, 23:14

slika

Strašno zanimljivo.

Sa druge strane, Wigan jučer uhvatio posljednji voz u borbi za opstanak. Pobjedom kod Readinga sada zaostaju šest bodova za sigurnom zonom. Nevjerovatno šta bi od onakve ekipe...
Greatness dies

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 19 feb 2015, 00:42

Nisam mogao nać strim,ali vidjeh da je Boro pred sam kraj poluvremena dobio crveni uz dosuđen penal
Na kraju su opet izvukli bod

A i ta tabela dovoljno govori o strašnoj defanzivi te ekipe
A.F.C. Bournemouth!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 21 feb 2015, 00:29

Charlton konačno uvezao dvije pobjede i sada su relativno sigurni na sredini tabele.

Inače, nedavno su ponovo promijenili trenera, a Guy Luzon je treći u manje od godinu dana. Prva dva su bila Belgijanci (Riga i Peeters), a treći je Izraelac Luzon, koji je vodio belgijski Standard.

Naravno, sve to ima veze sa belgijskim vlasnikom Rolandom Duchateletom, koji je i vlasnik pomenutog Standarda.

Kad smo kod takvih primjera, vlasnik Brentforda je Matthew Benham, koji je kupio i danski Midtjylland prošle godine. Prije koji dan je definitivno odlučeno kako menadžer Pčela Mark Warburton odlazi na kraju sezone, iako je uveo ovaj tim u Championship i vrlo uspješno ga vodi u ovoj sezoni (Brentford je 7., sa realnim šansama za play-off).

Međutim, većina navijača vjeruje Benhamu, koji je i navijač kluba od malena i zaista se čini kako ima jasan plan i filozofiju za budućnost. Nešto slično Southamptonu, tako da ovaj potez nekako sliči na onaj kada su Sveci otpustili Adkinsa i doveli Pochettina...
Greatness dies

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.