Moguce je da sad Ilici imaju 2500 hiljade stanovnika a sve d o pred rat su bili slabo naseljeni i vecinom su bili bašte i pokoja kuca,a ako ste Mostarci zna se za koga bi trebali navijat zato trk na tavan po Dedin šal i dres.UZM je napisao/la:Sta je s nama iz Ilića, iz najzapadnijeg djele grada s 2500 tisuce starosjedilaca Hrvata. Imamo li mi pravo glasa
Decko ne pricam o tim prezimenima egzodusi su napravili sta su napravili nego ti pricam o Humo,Alajbegovic,Lakisic,Efica,Karabeg,Raljevic,Velic,Kajtaz,Batlak,Cisic i da ti ne nabrajam jos bar 50 koji su tu preko 400-500 godina u starim mostarskim mahalama dok sa druge strane imas samo Vlahe i Sliskovice. Nemoj da te ucim istorijatu Mostara komsija mlad si zelen siTruba1905burazeru je napisao/la: Izvini stari mostarac , pa da krenemo redom Maksumići - Podveležje , Špago - Podveležje , Ćustović - Gacko , Čampara - Gacko![]()
Moguce, mi postajemo regionalni brand, osvajamo simpatije. Vi pak ostajete unutar gabarita pijace iz sjevernog predgrađa.DembaBa21 je napisao/la:Rigoletto jeli mobilizacija u toku?jesu li Uzaruci,Ljuti Dolac,Jare,Kočerin i ostala škutorija na nogama?Rigoletto je napisao/la:Pa dobro ima li itko da navija za taj nazoviklub s bar malo manira
Jbt nisam znao da vas ima cak 2500 tisuca (2500000) u ilicima. To ste se preko noci izgradili??UZM je napisao/la:Sta je s nama iz Ilića, iz najzapadnijeg djele grada s 2500 tisuce starosjedilaca Hrvata. Imamo li mi pravo glasa
Konto sam ispravit, al onda reko, ma nece se valjda naci budala koja ce to ispravljat, ali nazalost ima i previse budala ovdje.nekoIzMostara je napisao/la:Jbt nisam znao da vas ima cak 2500 tisuca (2500000) u ilicima. To ste se preko noci izgradili??UZM je napisao/la:Sta je s nama iz Ilića, iz najzapadnijeg djele grada s 2500 tisuce starosjedilaca Hrvata. Imamo li mi pravo glasa
Regionalni brend?Rigoletto je napisao/la:Moguce, mi postajemo regionalni brand, osvajamo simpatije. Vi pak ostajete unutar gabarita pijace iz sjevernog predgrađa.DembaBa21 je napisao/la:Rigoletto jeli mobilizacija u toku?jesu li Uzaruci,Ljuti Dolac,Jare,Kočerin i ostala škutorija na nogama?Rigoletto je napisao/la:Pa dobro ima li itko da navija za taj nazoviklub s bar malo manira
0:3, a vi bodove spasa trazite protiv etnosela i livada
Samo još jedna replika na ovu temu i neći više !NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Decko ne pricam o tim prezimenima egzodusi su napravili sta su napravili nego ti pricam o Humo,Alajbegovic,Lakisic,Efica,Karabeg,Raljevic,Velic,Kajtaz,Batlak,Cisic i da ti ne nabrajam jos bar 50 koji su tu preko 400-500 godina u starim mostarskim mahalama dok sa druge strane imas samo Vlahe i Sliskovice. Nemoj da te ucim istorijatu Mostara komsija mlad si zelen siTruba1905burazeru je napisao/la: Izvini stari mostarac , pa da krenemo redom Maksumići - Podveležje , Špago - Podveležje , Ćustović - Gacko , Čampara - Gacko![]()
![]()
Izvinjenje na off topicu to je to od mene do utakmice. Brandao i Seid za rutinskih 2:0
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Bez obzira na zajebancije i ujedanja cuvajte omladino Mostar. Nema bola ljepseg grada na dunjaluku. Dok se drugi duse u ugljen monoksidu i macetama sijeku maglu,dok ih trpa snijeg mi uzivamo u najcistijem zraku,suncu i nebu plave boje koja se ne moze ni nacrtati. Takva plava jos nije izmisljena. Nasa Neretva i mostarski liskaluci su plod cistog zraka i najljepseg geografskog podrucja na balkanu. Malo nas izjebe sunce ljeti ali navikli. Volim te grade![]()
„Kad čovjek prenoći u Mostaru, nije zvuk ono sto ga probudi ujutro, nego svetlost. To znam iz iskustva. Svetlost me je dočekala pri dolasku u Mostar, pratila za vreme mog boravka od jutra do večeri, a docnije, po odlasku, ostajala u meni kao glavna karakteristika moga sećanja na Mostar. Uvek mi se činilo da je to sto sija nad ovim od prirode povlastenim gradom, i sto se prozima sve u njemu, neka naročita svetlost, izuzetna po jacini i kakvoći. Uvek sam mislio da sa njom mora da ulaze u čoveka ljubav za život, hrabrost i vedrina, smisao za meru i stvaralački rad.
Nikad se dovoljno nisam mogao nagledati te svetlosti, iako sam je sretao svuda. Nje ima u smehu ovih ljudi i jasnim samoglasnicima njihovog govora, na licima mladica i devojaka u pred večernjoj šetnji. Ona se prelama kao zlatan, nemiran odblesak u časi mostarske žilavke, živi kao sabijena snaga i slast u ovim breskvama i trešnjama. Ona se krije u senovitoj, hladnoj vodi Radobolje. Po njoj je Neretva najsvetlija nasa reka, po njoj i sam goli krš okolnih brda ima neku stihijnu veličini.
Po toj svetlosti ja se najbolje sjećam Mostara
IVO ANDRIĆ
Nazalost rigoletto nikad nece doziviti tu dobrodoslicu i prijateljsku atmosferu sirom ex yu, gdje god da dođeš ljudi te ljepo docekaju kao Mostarca i navijaca Veleza.Alminjo99 je napisao/la:Regionalni brendi po škutoriji jedva za vas znaju.
Brato Batlak, Bijenja Nevesinje pa sisli u Blagaj.NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Decko ne pricam o tim prezimenima egzodusi su napravili sta su napravili nego ti pricam o Humo,Alajbegovic,Lakisic,Efica,Karabeg,Raljevic,Velic,Kajtaz,Batlak,Cisic i da ti ne nabrajam jos bar 50 koji su tu preko 400-500 godina u starim mostarskim mahalama dok sa druge strane imas samo Vlahe i Sliskovice. Nemoj da te ucim istorijatu Mostara komsija mlad si zelen siTruba1905burazeru je napisao/la: Izvini stari mostarac , pa da krenemo redom Maksumići - Podveležje , Špago - Podveležje , Ćustović - Gacko , Čampara - Gacko![]()
![]()
Izvinjenje na off topicu to je to od mene do utakmice. Brandao i Seid za rutinskih 2:0
Ima nas koliko ti dusa pozeli, pa ti si ocit primjer toga. Pika se sta je zapisano, a ne sta je neko pomislio.UZM je napisao/la:Konto sam ispravit, al onda reko, ma nece se valjda naci budala koja ce to ispravljat, ali nazalost ima i previse budala ovdje.nekoIzMostara je napisao/la:Jbt nisam znao da vas ima cak 2500 tisuca (2500000) u ilicima. To ste se preko noci izgradili??UZM je napisao/la:Sta je s nama iz Ilića, iz najzapadnijeg djele grada s 2500 tisuce starosjedilaca Hrvata. Imamo li mi pravo glasa
21. stoljeće , 2019/2020 god. / ljudi idu na mjesec, o čemu ti pričaš u kojoj god ti živiš ?? I Nottingham Forrest je bio prvak Europe ...DembaBa21 je napisao/la:Nazalost rigoletto nikad nece doziviti tu dobrodoslicu i prijateljsku atmosferu sirom ex yu, gdje god da dođeš ljudi te ljepo docekaju kao Mostarca i navijaca Veleza.Alminjo99 je napisao/la:Regionalni brendi po škutoriji jedva za vas znaju.
Jedino ako se nekad vrati klubu za koji su mu otac i dedo navijali.
Ehh komsija da ti je dozivit to kad tvoj klub gostuje a domacin te doceka u prijateljskoj atmosferiTruba1905burazeru je napisao/la:21. stoljeće , 2019/2020 god. / ljudi idu na mjesec, o čemu ti pričaš u kojoj god ti živiš ?? I Nottingham Forrest je bio prvak Europe ...DembaBa21 je napisao/la:Nazalost rigoletto nikad nece doziviti tu dobrodoslicu i prijateljsku atmosferu sirom ex yu, gdje god da dođeš ljudi te ljepo docekaju kao Mostarca i navijaca Veleza.Alminjo99 je napisao/la:Regionalni brendi po škutoriji jedva za vas znaju.
Jedino ako se nekad vrati klubu za koji su mu otac i dedo navijali.