AC Milan: Utakmice i glasanje - sezona 2017./18.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan: Utakmice i glasanje - sezona 2017./18.
Tri boda su najvažnija, mada bili smo baš loši, možda i najlošija utakmica od početka sezone.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: AC Milan: Utakmice i glasanje - sezona 2017./18.
Fazon je sto ti je Montolivo identican igrac, znaci imas 2 centralna vise defnazivna vezna igraca i Kessia koji je isto vise defanzivno bolji nego ofanzivno, po meni je to problem, nema kreacije ni za lijeka.meho-medo je napisao/la:Imao je i pasova naprijed i to dobrih, ja se sjecam kad je gurnuo loptu u prostor za Borinija i jedna lijepo dignuta lopta za Susa.meskalin je napisao/la:Stari on odigra prvom do sebe i to je to, nema kreacije , nema pasa , samo defanzivna trka.meho-medo je napisao/la:Pa to Biglia i radi, nije kvalitet Pirla definitivno ali vrlo inteligentno igra
Po meni je problem sto mi u veznom redu imamo 3 veznjaka koji su skroz slicni po stilu igre, fali zavrsnog pasa i kreacije!
Jos jedna stvar je bitna, nije uvijek potrebno zuriti i bespotrebno slati loptu naprijed, nekada treba stati na loptu, kombinovati sa prvim do sebe, diktirari tempo, a to po meni Biglia moze vrlo dobro odraditi.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Suso 3
Leo 2
Cutrone 1
Teska utakmica, ali bit ces jos ovakvih u narednom periodu.Mislim da su u upravi veceras vidjeli da ova ekipa treba jos makar jedno krilo a nije na odmet i povecati konkurenciju u sredini terena.
Ovaj uvodni dio znaci zavrsen sa šest uzastopnih pobjede.I sad ona svima mrska dvosedmicna pauza.Nadam se da nece biti nekih povrede i da poslije pauze vise necemo gledati poluproizvode na terenu, tipa Montolivo ili Borini.
Bit' ce ovo sve bolje i stabilnije kako vrijeme bude odmicalo.Jer 8 je novih igraca u prvih 11 i to je osnovni razlog losih perioda i igre tokom utakmice.Cijela odbrana je nova kao i sredina terena.Puno je posla pred Montellom a i samim igracima.
Forza Milan i idemo dalje!
Leo 2
Cutrone 1
Teska utakmica, ali bit ces jos ovakvih u narednom periodu.Mislim da su u upravi veceras vidjeli da ova ekipa treba jos makar jedno krilo a nije na odmet i povecati konkurenciju u sredini terena.
Ovaj uvodni dio znaci zavrsen sa šest uzastopnih pobjede.I sad ona svima mrska dvosedmicna pauza.Nadam se da nece biti nekih povrede i da poslije pauze vise necemo gledati poluproizvode na terenu, tipa Montolivo ili Borini.
Bit' ce ovo sve bolje i stabilnije kako vrijeme bude odmicalo.Jer 8 je novih igraca u prvih 11 i to je osnovni razlog losih perioda i igre tokom utakmice.Cijela odbrana je nova kao i sredina terena.Puno je posla pred Montellom a i samim igracima.
Forza Milan i idemo dalje!
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
I meni je Biglia pravo dobar i sjecam se odlicne lopte na desnu stranu za Susa.
Ali Conti mi je zvijer. Ili sam ja gledajuci Abatea i MDS-a navikao na tako lose igrace ili je on stvarno igracina.
Kalinic u ono malo vremena sto je igrao, izgleda pravo dobro. Interesuje me kada ce Silva doci na red.
Ali Conti mi je zvijer. Ili sam ja gledajuci Abatea i MDS-a navikao na tako lose igrace ili je on stvarno igracina.
Kalinic u ono malo vremena sto je igrao, izgleda pravo dobro. Interesuje me kada ce Silva doci na red.

„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)
Suso 3
Bonucci 2
Cutrone 1
Bonucci 2
Cutrone 1
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Suso 3
Cutrone 2
Gigio 1
Cutrone 2
Gigio 1
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
- Romagnoli13
- Kontakt:
Grijeh je stavljati mrtvaca Montoliva i Bigliu u istu recenicu.Nivo na kojem Biglia igra kad je u punoj formi, za Montoliva je nedostizan i to ne samo sad, vec nikad nije bio ni blizu toga ni u svojim najboljim danima.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Meskalin tacno Montolivo jeste slican tip igraca Biglie ali Montolivo vise ne moze kvalitetno odgovoriti zadacima pozicije registe. Dok Kessie nije isti tip, Kessie je klasicni box to box igrac, druga stvar treci veznjak ce biti taj koji bi trebao davati zadnji pas u ovom slucaju to ocekujemo od Calhanoglua.
I jos nesto ne moraju ti se nuzno kreativni igraci nalaziti u sredini, mi i na desnom krilu u vidu Susa imamo izuzetno kreativnog igraca sto broj njegovih asistencija potvrdjuje.
I jos nesto ne moraju ti se nuzno kreativni igraci nalaziti u sredini, mi i na desnom krilu u vidu Susa imamo izuzetno kreativnog igraca sto broj njegovih asistencija potvrdjuje.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- nextterrain
- Kontakt:
Biglia je Messi za Montoliva.
Znači vi bi nekog veznog igrača koji u svakom trenutku stvara šansu i igra prema naprijed, pa moderni fudbal nema više takvih igrača. Biglia održava tempo smiruje i ubrzava napad kad god je potrebno i on osjeti utakmicu. Kad je dodao Boriniju, prvo je uradio 3 pasa prvom do sebe i onda je osjetio prostor da odradi dupli pas i odmah pošalje pas, također ima vrlo dobar pregled igre, ko stavlja ovakvog Montoliva u istu rečenicu sa Bigliom, taj pojma nema.
Suso opet spašava stvar, treba nam lijevo krilo da budemo opasniji dosta, i još jedan koliko toliko solidan vezni igrač. Hakan i Kessie su bili izuzetno loši, pogotovo ovaj prvi.
Suso 3b
Bonucci 2b
Cutrone 1b
Znači vi bi nekog veznog igrača koji u svakom trenutku stvara šansu i igra prema naprijed, pa moderni fudbal nema više takvih igrača. Biglia održava tempo smiruje i ubrzava napad kad god je potrebno i on osjeti utakmicu. Kad je dodao Boriniju, prvo je uradio 3 pasa prvom do sebe i onda je osjetio prostor da odradi dupli pas i odmah pošalje pas, također ima vrlo dobar pregled igre, ko stavlja ovakvog Montoliva u istu rečenicu sa Bigliom, taj pojma nema.
Suso opet spašava stvar, treba nam lijevo krilo da budemo opasniji dosta, i još jedan koliko toliko solidan vezni igrač. Hakan i Kessie su bili izuzetno loši, pogotovo ovaj prvi.
Suso 3b
Bonucci 2b
Cutrone 1b
meni je dobar monto bio, mojne zajebavat
dobro na kraju je karakteristično crknuo ali nekih 75 minuta je odlično odradio, a bome ga je i onako mrtav u 90-oj šprintao koliko je mogao.
samo neka je završilo i neka su se osvojila 3 boda, dalje neću komentarisati, znači umro sam, pretrnuo sam hiljadu puta u ovih 100 minuta, nije mi dobro
što mi je drago jer se konačno vratila navijačka strast, zadnjih 5 godina sam osjećao samo prazninu.
suso 3
bonuci 2
conti 1
dvojio sam da li dati bod montu ili conti, ali ipak ću contiju
nije da nije imao grešaka, ali momak je mašina koji je pokrivao čitavu stranu i imao je par odličnih intervencija u odbrani, on i RR su pravo osvježenje za ovu ekipu.
biglia je isto unio mirnoću, bez ikakve panike i pogrešnih dodavanja, čak mislim da nije imao pogrešan pas za to vrijeme što je odigrao.

samo neka je završilo i neka su se osvojila 3 boda, dalje neću komentarisati, znači umro sam, pretrnuo sam hiljadu puta u ovih 100 minuta, nije mi dobro

suso 3
bonuci 2
conti 1
dvojio sam da li dati bod montu ili conti, ali ipak ću contiju

biglia je isto unio mirnoću, bez ikakve panike i pogrešnih dodavanja, čak mislim da nije imao pogrešan pas za to vrijeme što je odigrao.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Suso 3
Cutrone 2
Bonucci 1
Cutrone 2
Bonucci 1
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
- _forzamilan_
- Kontakt:
Ma prelose danas u svim segmentima nema sad vadjenja kad te jedan Cagliari sabije na tvom San siru bar 50min utakmice nema se sta pricat. Suso doktor i Cutrone danas najbolji, odbrana haj ok ali plivali su dosta situacija ali ne svojom krivnjom, Bonucci povlacenje mogo je sudija hladno penal svirati doduse na obje strane. RR mora skontati nije ovo Bundesliga i mora vise voditi racuna o odbrani puno je ispadao. Sredina katastrofa, Kessie prvo pol. uzas zivi, Montolivo citavu utakmicu onaj stari monto od prosle sezone dakle mrtav covjek bolji se kopaju, Hakan da bog sacuva u stilu Polija. Biglia je pred kraj povezao malo o Kaletu sta reci malo vremena borio se vidi se da trci puno. Sve u svemu zaboraviti sto prije ovu utakmicu 3 bobe u djepu i nadam se iskreno da je ovo samo los dan. Montella mora reagovati, nakon poluvremena ne radi izmjene bilo kakve ne kontam nikako. Onda vadi prvo Cutrone umjesto losijeg danas Borinija neshvatljivo skroz.
Kako god Forza Milan!
Kako god Forza Milan!
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
Suso 3
Cutrone 2
RR 1
Moje misljenje je da je trebao Montoliva izbaciti ranije, do 75' odigrao je solidno, kasnije sve upropastio....mi od kreacije imamo samo Susa na krilu i u vidu ovih bekova koji su preofanzivni, pa Leo i Musacio ostaju sami nazad....po meni je Leo napravio penal, sreca pa sudija nije svirao, podsjetio me na lorda Palettu kad prepukne
Suma sumarum Montella nije za klupe Milana.
Cutrone 2
RR 1
Moje misljenje je da je trebao Montoliva izbaciti ranije, do 75' odigrao je solidno, kasnije sve upropastio....mi od kreacije imamo samo Susa na krilu i u vidu ovih bekova koji su preofanzivni, pa Leo i Musacio ostaju sami nazad....po meni je Leo napravio penal, sreca pa sudija nije svirao, podsjetio me na lorda Palettu kad prepukne

Suma sumarum Montella nije za klupe Milana.
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Kako igra Biglia,ne vjerujem da neki stavljaju Montoliva u istu recenicu sa njim. Monto umro zadnjih 20 minuta.
Biglia ce biti motor ove ekipe,strasan igrac.
Suso 3
Bonucci 2
Donnaruma 1
Biglia ce biti motor ove ekipe,strasan igrac.
Suso 3
Bonucci 2
Donnaruma 1
Ja bih vise volio ( mada ni njega ne bih volio ) gledati Nianga prije Borinia... Ako nista Niang moze nesto uciniti, ima i lucidnost i sut. To sto nema mozak, to je vec druga prica... I RR bi duplo bolje igrao u ofanzivi s boljim krilom, nesto sto Conti radi uz Susa. I sto neko napisa, bas covjek pretrne gledajuci ove utakmice. Prethodnih godina, jedva da pogledam 2 - 3 utakmice zaredom, a kamo li da me neka panika hvatala.
Suso 3
Conti 2
Cutrone 1
Suso 3
Conti 2
Cutrone 1
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)
- _forzamilan_
- Kontakt:
Nisam upratio sto Silva nije danas igrao?
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
znao sam da će prije ili kasnije doći ovakve utakmice gdje će na vidjelo izaći neuigranost ekipe jer je nemoguće da 8 novih osoba na terenu stvore neku hemiju za kratko vrijeme, ali najbitnija stvar iz svega toga je da su se uprkos lošoj igri uzela 3 boda, to će ih (nadam se) dovesti do top 4 na kraju 
i još jedna stvar, svaki dovedeni igrač će iz kola u kolo sve više napredovati jer su to sve kvalitetni igrači u pitanju, a ne kao prije kad nazaduju ili igraju loše iz jednog prostog razloga... jer su loši i nekvalitetni.
i definitivno treba krilo i back up veznjak, ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da se biglia nije uspio ranije oporaviti od povrede i da nije bio na klupi.

i još jedna stvar, svaki dovedeni igrač će iz kola u kolo sve više napredovati jer su to sve kvalitetni igrači u pitanju, a ne kao prije kad nazaduju ili igraju loše iz jednog prostog razloga... jer su loši i nekvalitetni.
i definitivno treba krilo i back up veznjak, ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da se biglia nije uspio ranije oporaviti od povrede i da nije bio na klupi.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Romagnoli13
- Kontakt:
Prvi razlog je Cutrone.A drugi vjerovatno činjenica da će on igrati za Portugla obje utakmice u narednih 10ak dana.Pa ima i do te rotacije vjerovatno.A ove sezone u Milanu se moramo naviknuti i na veliki broj reprezentativaca.Čak njih 16 će biti odsutno iz kluba narednih 10ak dana.Što nikad nije dobro, jer ne samo zbog eventualnih povreda, već i umora.A praktički stignu odraditi možda dva treninga prije novih obaveza sa klubom._forzamilan_ je napisao/la:Nisam upratio sto Silva nije danas igrao?
Dalje, vidim da se manje više svi slažemo u čemu je glavni problem ove ekipe na početku sezone.A to je čak 8 novih privotimaca, i što uvijek treba napomenuti, potpuno nova defanzivna garnitura te vezna linija. I jasno se na terenu vidi da je često taj razmak između linija prevelik.Da nema nadopunjavanja i pravovremene pomoći u samoj defanzivi.Često vezni igrači kasne sa vraćanjem u odbranu.Da ne nabrajam dalje, jer vidljivo je o čemu je riječ.
Ali kao što neko napisa, iz sedmice u sedmicu i iz meča i meča to će se popravljati.Jer ova loša igra večeras nije rezultat nekvaliteta kao prethodnih godina, već uzrok tome je nešto sasvim drugo. I realno niko ne može još uvijek znati krajnje domete i limite ove ekipe.
Očekujem puno bolju igru, i pravo lice ovog Milana tek za 3-4 mjeseca pa možda i više od toga.
Stari za 4 mjeseca Milan moze biti 6 u ligi i dzaba ti onda uigravanje
u ekipu je ulozeno 200 mil eura i takav je fudbal da ti jednostavno nemas vremena za uigravanje, tekme se moraju dobivati makar i na misiće kao veceras 

- Romagnoli13
- Kontakt:
Pa nemoj sve gledati kroz prizmu para.Ne možeš vrijeme kupiti niti požuriti.Ja kažem kad otprilike očekujem da ova ekipa ima pravu stabilnost i bez velikih padova u igri.Bit' će ono napretka iz sedmice u sedmicu ali ne treba očekivati neka čuda.To je tako, pa taman da si potrošio i 500M.To je nešto što se ne može kupiti i ubrzati, taj proces kreiranje ekipe i uigravanje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.