Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

DoeTz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la DoeTz » 07 feb 2017, 13:10

Mortus je napisao/la:
DoeTz je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Pa upravo ti o tome i govorim.. naravno da je Tuzla grad, pisali smo o razlici izmedju opcine i grada sto dosta ljudi ne shvata.
Moja greska, pogresno procitao. Upravu si sto se tog tice, i naravno da opcina obuhvata daleko vise mjesnih zajednica.
Kako Općina može biti veća od Grada, zato jer obuhvata više MZ, kad u organizacionom smislu Grad čini više općina.
Ako Simin Han nije sastavni dio Grada Tuzle, čiji je i šta je to. A šta je u tom slučaju Gornja Tuzla, koja je još dalje od Simin Hana, a sastavni je dio Grada. Kako Gornja Tuzla može biti dio Grada, a Simin Han nije. Pojma vi nemate ni jedan, a pogotovo ovaj sarajlija koji zna bolje od ljdu koji zive generacijama u Tuzli

ŠTo se tiče projekta Sloga Simin Han i Azmir Husić, čovjek, ako ga je neko pratio kroz medijske nastupe je najavljivao taj klub kao Sloboda B i da će ga napraviti respektabilnim Prvoligašem. Međutim akko se desilo što se desilo, vjerovatno mu to neće sada biti dovoljno, jer čovjek očigledno ima pare i želi uspjeh. Ganjat će on reuzltat sigurno i da posane dio neke historije u našem fudbalu, pare ima. A ne bi me čudilo da će kroz par godina, pa makar i instant uspjehom zaganjat titulu, samo da dokaže da je to isto mogao i htio sa Slobodm, ali mu određene glavonje to nisu dozvolile.
Zasto je onda tabla u Slav? Zar to ne znaci da odatle zvanicno pocinje grad? Ne pametujem ti, pitam jer ovo nije moje podrucje nikako.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 feb 2017, 13:27

Doe kome pripada SH Tuzli je li tako....
Tuzla je grad ne opstina....
Znaci pripada gradu Tuzla.
Nije zasebna opstina niti neki medjuprostor.
Ta tabla stoji tu jos dok sam ja bio dole 2013 na ulazu u Slavinovice jos dok je opstina bila.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 07 feb 2017, 13:29

E yebo vas Simin Han u bulju....

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 07 feb 2017, 13:41

Treba neko pitat Azmira đe pripada Simin Han, sta on kaze poslije toga tacku stavit :salut:
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 07 feb 2017, 13:43

klasik je napisao/la:Treba neko pitat Azmira đe pripada Simin Han, sta on kaze poslije toga tacku stavit :salut:
Rek'o bi ti: "U Premijer Ligi :kafa: "
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 07 feb 2017, 13:44

wobly92 je napisao/la:
klasik je napisao/la:Treba neko pitat Azmira đe pripada Simin Han, sta on kaze poslije toga tacku stavit :salut:
Ouch :mrgreen:

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 feb 2017, 13:45

DoeTz je napisao/la: Zasto je onda tabla u Slav? Zar to ne znaci da odatle zvanicno pocinje grad? Ne pametujem ti, pitam jer ovo nije moje podrucje nikako.
Mislim da stoji sada gore i kada se iz RS ulazi pise negdje u brdima tabla Grad Tuzla, ako se nisam sta zafrko :mrgreen:

Mjesate gradsku zonu i grad, Simin Han je dio grada Tuzla, a prije bio dio opcine Tuzla. Ali po odredbi opcinske vlasti nije u gradskoj zoni samo.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 07 feb 2017, 13:48

tuzlak1987 je napisao/la:
DoeTz je napisao/la: Zasto je onda tabla u Slav? Zar to ne znaci da odatle zvanicno pocinje grad? Ne pametujem ti, pitam jer ovo nije moje podrucje nikako.
Mislim da stoji sada gore i kada se iz RS ulazi pise negdje u brdima tabla Grad Tuzla, ako se nisam sta zafrko :mrgreen:

Mjesate gradsku zonu i grad, Simin Han je dio grada Tuzla, a prije bio dio opcine Tuzla. Ali po odredbi opcinske vlasti nije u gradskoj zoni samo.
Pa te table mene yebu :lol:

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 07 feb 2017, 13:54

tuzlak1987 je napisao/la:

Ma ta tabla ništa ne znači. Ako pogledamo ovo što je Solinaš napisao. Da naš Grad čine MZ kao administrativne jedinice, od kojih je jedna i SH. Kako možete govoriti da onda on nije sastavni dio Grada. Jer kome on pripada. Nije Općina za sebe, a nije niti Grad, već je dio veće administrativne jedinice, tj. Grada Tuzle. Po pravilu bi trebalo da više MZ čni općinu, a više Općina Grad. Kod nas je slučaj da Grad Tuzlu čine MZ kao Admin. jedinice.

Ko je postavio tablu u Slavinovićima to mi nije jasno, jer samim tim je i Gornju Tuzlu i požarnicu i Čakloviće i Seljublja ostavio izvan administrativnih granica Grada Tuzle. Tabla Gdar Tuzla bi trebala da stoji na Ban Brdu po pom mišljenju.....
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 07 feb 2017, 13:55

wobly92 je napisao/la:
Il Premijer Lizi :lol:
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 07 feb 2017, 13:56

solinas je napisao/la:Doe kome pripada SH Tuzli je li tako....
Ta tabla stoji tu jos dok sam ja bio dole 2013 na ulazu u Slavinovice jos dok je opstina bila.
Od ljetos tabla je pomjerena u Pozarnicu i odatle pocinje grad Tuzla.
Zlatan Nalić sin tuzlanski

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 07 feb 2017, 13:58

HeraklitMracni je napisao/la:slika
Vlado na proljece koristi nitro !
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 07 feb 2017, 14:01

Mogu vam reci samo jedno : edukujte se ne pricajte gluposti !!! Simin Han je naselje u Tuzli tj mjesna zajednica i dosta vise price o tome. Iskreno mi je svejedno hocel Sloga uci u PL ili ne , koliko ima pozitivnih strana ta prica toliko ima i negativnih. Azmir je ljudina i moze lako uvesti Slogu u PL al pitanje je da li bi se to isplatilo , ipak svi tuzlaci i veliki dio TK navija za Slobodu al vidjeli smo da dns se sve vrti oko novca tako da taj faktor nije nesto presudan. Nadam da ce se Azmir vratiti na neki nacin u Slobodu i pomoci da se napravi jedan od najacih klubova na prostoru BIH ali i sire, a Slogu vidim kao bratski klub Slobode u koji ce ici nas perspektivni podmladak na kaljenje. :thumbup:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 feb 2017, 14:23

emirzlaTu je napisao/la:
solinas je napisao/la:Doe kome pripada SH Tuzli je li tako....
Od ljetos tabla je pomjerena u Pozarnicu i odatle pocinje grad Tuzla.
To je to....kraj rasprave :D

Hum94
Kontakt:

Post Postao/la Hum94 » 07 feb 2017, 14:50

Tuzla do Tokia

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 feb 2017, 14:53

Rvatska ko Nokia

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 07 feb 2017, 15:12

MortemHz je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Pa ne spada pod grad Tuzla, ne znam sta se cudis. :D
Spada :kafa: :D
Spada isto k'o sto spada Tuzla u Sarajevo pa ti vidi :lol: nije ba grad Tuzla, jeste opcina ali nije grad. Tuzla ima nekih 80K stanovnika a opcina 110K. Vjeruj da je to istina, sto bi te ja lozio.
mogul ja? :mrgreen:
prostornim planom, utvrdjeno je 18 urbanih podrucja i to 1.urbano podrucje grad tuzla i 17 urbanih podrucja sa kojim granici... :thumbup:
ali ukupno 40 mz... :mrgreen:
simin han ne spada u postojece urbano podrucje grad tuzla ali je planirano prosirenje istog prostornim planom 2010-2030.. :thumbup: :geek: :D

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 07 feb 2017, 15:50

Nego hoce ko kiksati na ovim pripremama, po rezultatima bi se reklo da smo beton liga i da nam timovi redovno igraju grupne faze euro takmicenja. :rol: :rol:
Ko zna mozda bi i docekali to da su nam tereni kao ovi gdje igraju pripremne tekme
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 feb 2017, 15:57

propuh je napisao/la:Nego hoce ko kiksati na ovim pripremama, po rezultatima bi se reklo da smo beton liga i da nam timovi redovno igraju grupne faze euro takmicenja. :rol: :rol:
Ko zna mozda bi i docekali to da su nam tereni kao ovi gdje igraju pripremne tekme
Taman htjedoh to napisati, ne vjerujem kako Zrinja, Zeljo, Sarajevo, Sloboda i Krupa dobre rezultate biljeze haha
Gdje bi nam kraj bio ako ovako i na ljeto evropu budu igrali :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 feb 2017, 17:16

Zenicani, kako to vi niste Jovu Kojica zaganjali? Kad je vec morao na posudbu, vi bi imali sigurno vece sanse od Olimpika. Naravno, ovo sve pod uslovom da ne sredite Dzidica do pocetka.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.