Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

solinas
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la solinas » 07 feb 2017, 00:42

MortemHz je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Pa ne spada pod grad Tuzla, ne znam sta se cudis. :D
Spada :kafa: :D
Spada isto k'o sto spada Tuzla u Sarajevo pa ti vidi :lol: nije ba grad Tuzla, jeste opcina ali nije grad. Tuzla ima nekih 80K stanovnika a opcina 110K. Vjeruj da je to istina, sto bi te ja lozio.
Druze ja e ne bih slozio oko te cifre,evo recimo ja sam iz prigradskog naselja Solina koje broji oko 15 000 ljudi...pa gdje su ostala naselja prema Majevici,Obodnica,Bresike,Dokanj,i da ne nabrajamo......samo u tom dijelu Tuzle,zivi 30 tak hiljada ljudi......a vjeruj od 100 poto nije ni 20 posto grada...Meni je popis smjesan i totalno nerelevantan...Pa imas Gornju Tuzlu,potpuno odvojeno naselje ali pripada optini,danas gradu sa oko 10 000 ljudi....a samog centra grada,jezgre nismo se ni dotakli,...Nebitno
Sloga je lijepa prica,iako nece nikada imati podrsku kakvu neko zamislja,od Olimpica,pa ako hoces i Mladosti,Krupe uvjek bi imala vecu posjetu,bilo bi tu 1000,1500 ljudi koji bi dosli na dobru utakmicu..Jer Simin Han je veliko naselje,gusto naseljeno,vecinom podrinjcima.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 07 feb 2017, 00:48

MortemHz je napisao/la:Ja se bavim tim tako da znam sve podatke o gradovima BiH. Simin Han nije Tuzla, na papiru. Ilidža isto nije Sarajevo a spojena je tramvajem i izgradjeno je sve. Na stranu sto su prije rata i Vogošća i Ilidža bili dijelovi Sarajeva ali sada nisu, poslije rata. Istočno Sarajevo je odmah tu ali nije na papiru Sarajevo, ne spada pod grad Sarajevo, to ti pokusavam reci. Ne izmisljam ja te podatke nego je tako. Tuzla ti ima oko 80K stanovnika a opcina Tuzla je sire podrucje koje ima 110K stanovnika. Svaki grad u BiH ti je takav osim Sarajeva posto se Sarajevo sastoji iz gradskih opcina a ovo sire podrucje ti je Ilidža i Vogošća i ostalo.
Druze, Tuzla dobila status grada pred istek mandata faraona ne bil se mogao opet kandidovat, ovaj put kao gradonacelnik(odlicno odigran potez btw) tako da, vjeruj mi, blage ti veze nemas o tome sto pricas.
Cisto da se ne bi pravio pametan vise, izvoli.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 00:57

DoeTz je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Ja se bavim tim tako da znam sve podatke o gradovima BiH. Simin Han nije Tuzla, na papiru. Ilidža isto nije Sarajevo a spojena je tramvajem i izgradjeno je sve. Na stranu sto su prije rata i Vogošća i Ilidža bili dijelovi Sarajeva ali sada nisu, poslije rata. Istočno Sarajevo je odmah tu ali nije na papiru Sarajevo, ne spada pod grad Sarajevo, to ti pokusavam reci. Ne izmisljam ja te podatke nego je tako. Tuzla ti ima oko 80K stanovnika a opcina Tuzla je sire podrucje koje ima 110K stanovnika. Svaki grad u BiH ti je takav osim Sarajeva posto se Sarajevo sastoji iz gradskih opcina a ovo sire podrucje ti je Ilidža i Vogošća i ostalo.
Druze, Tuzla dobila status grada pred istek mandata faraona ne bil se mogao opet kandidovat, ovaj put kao gradonacelnik(odlicno odigran potez btw) tako da, vjeruj mi, blage ti veze nemas o tome sto pricas.
Kakve to veze ima sa zivotom? Kazes meni da se ne pravim pametan a izvalis notornu glupost?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 07 feb 2017, 01:01

MortemHz je napisao/la:
DoeTz je napisao/la:
Kakve to veze ima sa zivotom? Kazes meni da se ne pravim pametan a izvalis notornu glupost?
Upravu si hahahaha tripujem se da si napisao da TUZLA nije grad a ono o Simin Hanu pisete. Makar ovo sto sam postavio moze biti od pomoci jer Simin Han ne pripada Tuzli otkad je postala grad. Sama tabla je pomjerena u Slavinovice.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 01:03

Pa upravo ti o tome i govorim.. naravno da je Tuzla grad, pisali smo o razlici izmedju opcine i grada sto dosta ljudi ne shvata.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 07 feb 2017, 01:05

MortemHz je napisao/la:Pa upravo ti o tome i govorim.. naravno da je Tuzla grad, pisali smo o razlici izmedju opcine i grada sto dosta ljudi ne shvata.
Moja greska, pogresno procitao. Upravu si sto se tog tice, i naravno da opcina obuhvata daleko vise mjesnih zajednica.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 feb 2017, 01:12

u tom slucaju, Sloga Simin Han, dobrodosli u Premijer Ligu :kafa:
:mrgreen:

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 07 feb 2017, 09:37

Raonffa je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Meni ovo podsjeca na situaciju sa Mladost DK, ima do sebe klub Rudar koji je poznat u Jugoslaviji bio i koji je osnovan 1920. dok je Mladost igrala "seoske" lige. A onda je Musija skontao da moze ovako sa Mladosti uraditi dosta vise, a pisao je neko i da je Azmira savjetovao. Sada Rudar kuburi vjerovatno sa visegodisnje razradjenim semama i lopovlucima u i oko kluba kroz Federalnu, a Mladost DK normala funkcionise i ima ok sponzora. Imaju solidnu posjetu, mislim da nikom u Kaknju nije krivo sto tu ima jedan Premijerligas.
Ne znam kako Kakanjci gledaju na Mladost i ulazak u Premijer ligu, al' je činjenica da je Doboj kod Kaknja (možda nekih 5 minuta vožnje autom cirka) i da za Mladost, ipak, navijaju samo stanovnici Doboja, bar kako ja znam.

Najbolje bi bilo kad bi neko iz Kaknja rekao nešto više o tome.

A u principu vjerujem da bi Sloga imala solidnu posjetu, isto kao i Mladost. Drugo je Olimpik, Olimpik je treći tim u gradu al' bukvalno u samom gradu (Simin Han nije naselje, nego malo mjesto pored Tuzle kako sam shvatio?) i nije realno očekivati neke navijače pored Želje i Sarajeva. Da kojim slučajem igraju lupam sad u Semizovcu, vjerujem da bi imali bolju posjećenost nego trenutno.

Isto tako bi bilo i sa Slogom, sumnjam da bi više od nekoliko desetina ljudi pratilo Slogu da igra na Tušnju.
Ma ima Mladost navijaca i izvan Doboja. Situacija je takva da su se ljudi u Kaknju dugo cekali da Rudar se vrati u Premijer ligu al oni i dalje tapakaju u mjestu zbog nekih parazita. Kakanj ulaze fine pare u sport sto se vidi i po rezultatima raznih sportskih kolektiva.
Generalni sponzor Mladosti je Heilderberg cement group ( jedan od top pet proizvodjaca cementa u svijetu) koji ulaze u klub jos od kukuruz divizija, Musija kao vlasnik sa svojim MGM faromom snosi najvise troskova, grad izdvaja finu sumu (ove godine ce biti cini mi se i vise)... tako da sto se tice sponzora oni su vise nego OK :D

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 07 feb 2017, 10:33

DoeTz je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Pa upravo ti o tome i govorim.. naravno da je Tuzla grad, pisali smo o razlici izmedju opcine i grada sto dosta ljudi ne shvata.
Moja greska, pogresno procitao. Upravu si sto se tog tice, i naravno da opcina obuhvata daleko vise mjesnih zajednica.
Kako Općina može biti veća od Grada, zato jer obuhvata više MZ, kad u organizacionom smislu Grad čini više općina.
Ako Simin Han nije sastavni dio Grada Tuzle, čiji je i šta je to. A šta je u tom slučaju Gornja Tuzla, koja je još dalje od Simin Hana, a sastavni je dio Grada. Kako Gornja Tuzla može biti dio Grada, a Simin Han nije. Pojma vi nemate ni jedan, a pogotovo ovaj sarajlija koji zna bolje od ljdu koji zive generacijama u Tuzli

ŠTo se tiče projekta Sloga Simin Han i Azmir Husić, čovjek, ako ga je neko pratio kroz medijske nastupe je najavljivao taj klub kao Sloboda B i da će ga napraviti respektabilnim Prvoligašem. Međutim akko se desilo što se desilo, vjerovatno mu to neće sada biti dovoljno, jer čovjek očigledno ima pare i želi uspjeh. Ganjat će on reuzltat sigurno i da posane dio neke historije u našem fudbalu, pare ima. A ne bi me čudilo da će kroz par godina, pa makar i instant uspjehom zaganjat titulu, samo da dokaže da je to isto mogao i htio sa Slobodm, ali mu određene glavonje to nisu dozvolile.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 11:38

Mortus je napisao/la:
DoeTz je napisao/la:
Kako Općina može biti veća od Grada, zato jer obuhvata više MZ, kad u organizacionom smislu Grad čini više općina.
Ako Simin Han nije sastavni dio Grada Tuzle, čiji je i šta je to. A šta je u tom slučaju Gornja Tuzla, koja je još dalje od Simin Hana, a sastavni je dio Grada. Kako Gornja Tuzla može biti dio Grada, a Simin Han nije. Pojma vi nemate ni jedan, a pogotovo ovaj sarajlija koji zna bolje od ljdu koji zive generacijama u Tuzli

ŠTo se tiče projekta Sloga Simin Han i Azmir Husić, čovjek, ako ga je neko pratio kroz medijske nastupe je najavljivao taj klub kao Sloboda B i da će ga napraviti respektabilnim Prvoligašem. Međutim akko se desilo što se desilo, vjerovatno mu to neće sada biti dovoljno, jer čovjek očigledno ima pare i želi uspjeh. Ganjat će on reuzltat sigurno i da posane dio neke historije u našem fudbalu, pare ima. A ne bi me čudilo da će kroz par godina, pa makar i instant uspjehom zaganjat titulu, samo da dokaže da je to isto mogao i htio sa Slobodm, ali mu određene glavonje to nisu dozvolile.
Naravno da znam bolje, tvoja je bruka sto ti ja moram objasnjavati stvari o tvom gradu, nije sramota ne znati ali jeste ovaj tvoj "nastup".

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 feb 2017, 11:41

Simin Han nije na papiru dio grada ali svi smatraju i gledaju Simin Han kao dio Tuzle i zato ima nekih koji su zapeli za to. Svima je uvijek bilo naselje kao i svako drugo.
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 feb 2017, 11:46

Jest dio grada cim se tu glasalo za gradonacelnika Tuzle. Nije dio gradske zone, tj nije to nikada niti bio. Evo npr Solina je izolovana ali je u gradskoj zoni, npr gradska zona se zavrsava kod okretaljke u Solini. I kada je popis stanovnistva Solina se racuna pod Tuzla naseljeno mjesto, a podaci za Simin Han idu odvojeno.

Ali je Simin Han isti qrac kao i ostali dijelovi grada, sa BM si gore za 5 minuta. I u Simin Hanu ljudi navijaju za Slobodu kao i u drugim dijelovima grada, po nicemu specifican dio grada osim sto se doslo do promjene u demografiji.
Citav TK je manje vise blizu i gradovi su pola sata- sat jedan od drugih tako da bi bilo ljudi iz citavog TK kao i kada je Sloboda igrala ako bi Simin Han bas dobru ekipu imao i dosli bi da pogledaju, na tu sam ja posjetu mislio. I to bi bilo puno u 11 domacih kola sigurno 5-6 kola kada igraju ove jace ekipe u Simin Hanu bas kao i kada je Sloboda isla po Srebreniku, Lukavcu, Banovicima gdje su bile slabe ekipe ali ljudi dosli da gledaju onako zbog Cire jer ih je Ciro privlacio. Tako bi i u ovom naseljenom TK dolazilo ljudi da gledaju utakmice protiv Slobode, Zelje, Zrinjskog, Sarajeva, Sirokog, Celika.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 feb 2017, 11:52, ukupno mijenjano 2 puta.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 07 feb 2017, 11:49

MortemHz je napisao/la:Naravno da znam bolje, tvoja je bruka sto ti ja moram objasnjavati stvari o tvom gradu, nije sramota ne znati ali jeste ovaj tvoj "nastup".
Mislim da je ovdje problem sto vi govorite o dvije razlicite stvari. Kad mi u TZ u normalnoj konverzaciji kazemo grad ne mislimo na administrativnu jedinicu nego na urbano, centralno podrucje. I za mene Simin Han to nije. Prvo jer je bila plava tabla Tuzla mislim da je se svi sjecaju. Drugo i karta u gradskom se razlicito placala.

E sad u slucaju administrativna organizacija Sarajevo je grad kao skup opcina i koliko se sjecam Ilidza to vise nije iako je bila prije rata. Za poređenje SiminHan sa Tuzlom mogli bi iskoristi primjer Ilidze i Butmira. Tu je naslanja se ali nije to.
Novim zakonom omoguceno je da se uspostavi grad na podrucju jedne opcine i to je urađeno u slucaju Tuzle.
& $ ?

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 07 feb 2017, 11:52

Simin Han je jedna 40 Mjesnih zajednica koje cine Grad Tuzlu.

Za razliku od Grada Sarajeva koji se sastoji od cetiri Opcine, Grad Tuzla je jedna cjelina podjeljena na 40 MZ.
Jedan grad, jedna ljubav!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 feb 2017, 11:57

Kakve nebuloze boze sacuvaj.
Pa gdje je Simin Han u Kalesiji mozda :roll:
Pripadao je opstini a nakon sto je Tuzla dobila status grada podpada pod Grad Tuzla.
Pa nije zasebna opstina sunce ti....E boze svasta.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 11:59

pinoglavi je napisao/la:Simin Han nije na papiru dio grada ali svi smatraju i gledaju Simin Han kao dio Tuzle i zato ima nekih koji su zapeli za to. Svima je uvijek bilo naselje kao i svako drugo.
O papiru i govorimo. Bravo, znas materiju iako nisam nikad ni sumnjao sumnjao u tebe.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 07 feb 2017, 12:08

Sloga ce istisnuti Slobodu iz Tuzle. Imaju sve predispozicije da naprave veci uspjeh.
Životni saputnik! 1921

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 07 feb 2017, 12:35

Sve će likČe na proljeće da gazi! :bih:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 feb 2017, 12:45

BadrHari je napisao/la:Sve će likČe na proljeće da gazi! :bih:
Prvu prepreku pogotovo! :bih: :opaopa:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.