Ovo boldano je tocno i defanzivno je sasvim solidan igrac. Ja spominjem cesto igrace koji bi mogli pomoci ili makar ih kao takve vidim. To uopce nije lose jer je evo i Mesa ocito imao slicno misljenje o dvojici koju sam prizivao prije ovog poziva. Hodzic i Grahovac. Ovu svoju osobinu ne vidim kao nikakav problem. Ni Ajaxovu naravno koji je po meni jedan od najboljih forumasa uopce na ovom forumu. Osobno mi je jako drago da sam svrstan u isti tim sa njim.Virtu4l je napisao/la:Ma tako ti je vazda kad dubrovnik i Ajax zapnu za neke igrače.soko je napisao/la:@dubrovnik
Martic nije uspio da se ustali u losijem timu Seria A onda je presao u Seria B i tu nije standardan. Ima 25 godina, znaci tanko.
Ogi u koji god tim je otisao bio je u prvih 11. Pavelic je tek 22 godine, sad njega treba ganjati.
Bas kao to virtu gore kaze, nije vrijedno spomena
Taj Pavelić nije loš, mlad je, kad je spreman nezamjenjiv je u prvoj postavi, ima poprilično iskustva i vidim da austrijanci više ne računaju na njega. Prošao je sve mlađe selekcije, ali nije ga bilo u U21.
Problem je što je i Austrija tanka na desnom beku, tako da bi ga vrlo brzo mogli pozvati.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Kakve bolan osobine, pa to su naša djeca, standardni reprezentativci mlađih kategorija, sasvim je logično da dobiju poziv kad se ustale na seniorskom nivou.
Samo lupate, bez ikakvog smisla.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Uvijek ces biti covjek sa kojim cu diskusiju pokusati reducirati na minimum. Po koji put se uhvatim na mamac jer mi se ucini da si poceo razmisljati. Tokom Susicevog vremena sam bio skroz na rezervi sto se diskusije sa tobom tice. Cija vasa djeca do neki dan si izrazavao sumnju u igre Grahovca i koliko sam razumio jedan drugi ti je bio favorit sto se dovodjenja tice. Ali ajde da se ne vracam na te price. Safet je izasao iz reprezentacije ali iz tvoje glave izgleda nije. Sve se cesce upitam jesi li ti bio na njegovoj strani ili samo izazivao svadje na temama. Budi pozdravljen komsija i nemoj prozivati mene ako lupetam gluposti. Ajaxu cu prepustiti da se sam zastiti od tebe.Virtu4l je napisao/la:Kakve bolan osobine, pa to su naša djeca, standardni reprezentativci mlađih kategorija, sasvim je logično da dobiju poziv kad se ustale na seniorskom nivou.
- DragonGirl
- Kontakt:
Istina je da mi za vrijeme dosadašnjeg Mešinog mandata nismo dobili mnogo novih igrača, ali uzimajući u obzir kratak period i to što nam maltene u svakoj utakmici gori pod nogama, otkako je on tu, i ovo je dobro. Htjeli smo trećeg napadača, dobili smo i četvrtog, evo ga Bajić i Hodžić. Aman, zaman, hoćemo Grahovca, evo ga Grahovac. Kukamo za Burićem i Šehićem, evo ga Burić i Šehić. Hoćemo da vrati Salihovića, vratio je Salihovića. Čovjek se, barem po meni, a to je pokazao i ovaj spisak, koliko može trudi da balansira između želja javnosti i svog suda. Naravno da ima i on grešaka, još prostora za napredak i da ima još pozicija koji škripe, ali treba i vremena, treba i volje s obje strane, kako sa selektorove, tako i od strane potencijalnih igrača. Iako tu selektor odrađuje najveći dio posla, nešto je ipak i na igračima, jedna strana ne može sve sama.
Također, nama trebaju igrači na pozicijama koje su deficitarne, to je tačno, ali ne treba ići u sasvim drugu krajnost i pozivati bilo koga ko odigra dobro nekoliko utakmica ili bljesne na trenutak, pa se poslije ibretom ibretimo jer se ispostavi da ovaj ili onaj uopšte nema kvalitet za reprezentaciju. Nije da nam se nije dešavalo.
Također, nama trebaju igrači na pozicijama koje su deficitarne, to je tačno, ali ne treba ići u sasvim drugu krajnost i pozivati bilo koga ko odigra dobro nekoliko utakmica ili bljesne na trenutak, pa se poslije ibretom ibretimo jer se ispostavi da ovaj ili onaj uopšte nema kvalitet za reprezentaciju. Nije da nam se nije dešavalo.
Da sam nešto pretjerano zadovoljan - nisam, ali razumijem ga u potpunosti, jer je došao u najgorem mogućem trenutku i još uvijek imamo šansu da se ovaj požar ugasi. U slučaju da se plasiramo u baraž, neće biti nikakve dileme da Meša radi odličan posao, jer su po meni rezultati jedino mjerilo, što se mene tiče neka mu igraju juniori ako ćemo sa njima biti uspješni. Isto sam razmišljao i po pitanju Safeta, dok su rezultati tu, neka ga.DragonGirl je napisao/la:Istina je da mi za vrijeme dosadašnjeg Mešinog mandata nismo dobili mnogo novih igrača, ali uzimajući u obzir kratak period i to što nam maltene u svakoj utakmici gori pod nogama, otkako je on tu, i ovo je dobro. Htjeli smo trećeg napadača, dobili smo i četvrtog, evo ga Bajić i Hodžić. Aman, zaman, hoćemo Grahovca, evo ga Grahovac. Kukamo za Burićem i Šehićem, evo ga Burić i Šehić. Hoćemo da vrati Salihovića, vratio je Salihovića. Čovjek se, barem po meni, a to je pokazao i ovaj spisak, koliko može trudi da balansira između želja javnosti i svog suda. Naravno da ima i on grešaka, još prostora za napredak i da ima još pozicija koji škripe, ali treba i vremena, treba i volje s obje strane, kako sa selektorove, tako i od strane potencijalnih igrača. Iako tu selektor odrađuje najveći dio posla, nešto je ipak i na igračima, jedna strana ne može sve sama.
Taktički se on još uvijek traži, ali greške tipa Vranješ protiv Belgije mu se više ne smiju dešavati, jer smo čak i mi na forumu našli kompromis da on ne smije početi utakmicu, a mi se vrlo rijetko dogovorimo oko nečega. Povrede i Bešićeve gluposti mu dodatno otežavaju posao, jer nije lako kad nemaš na raspolaganju dva najbolja igrača, tako da mi sve to moramo tolerisati.
Što se tiče novih igrača, tu mu nemam šta zamjeriti, došao je da nas pokuša odvesti u baraž i na EP, što je u ovom trenutku primarni cilj, a usput ako dođu neka nova imena - dobrodošli. Mada ruku na srce, nema tu nekih silnih imena koja bi mogla unaprijediti našu igru, sve su to manje-više igrači kakve već imamo. Ono na šta se treba fokusirati su momci koji su prerasli U21 i čekaju poziv matičnih A selekcija, kao ovaj Pavelić, njih je pametno kaparisati jer su mladi, imaju dosta seniorskog iskustva i vrlo lako mogu eksplodirati.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovo je posebna priča i nešto što će mu na kraju doći glave. Bošnji možeš ugoditi deset puta, ali ako ne ugodiš jedanaesti bićeš najgori. Javnost je do sada bezbroj puta dokazala da griješi i da neke igrače prizivaju iz sumnjivih motiva, to je mač sa dvije oštrice i Vranješ ga je već koštao.DragonGirl je napisao/la:Čovjek se, barem po meni, a to je pokazao i ovaj spisak, koliko može trudi da balansira između želja javnosti i svog suda.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jedino negativno kod Mese je sto poziva 30 igraca, pa se onda 6-7 njih rijesava. Nema potrebe za tolikim pozivanjem, nekda ce zbog toga doci do nezadovoljstva kod pojedinih igraca, pa kada nam budu potrebni nece se vise odazivati. Ako zeli vise igraca neka napravi neki rezervni spisak od 5-6 igraca. Sve ostalo je OK kod Mese , uglavnom poziva najbolje sto imamo. Jedan igrac manje vise, ako ga ne pozove ne treba praviti halabuku.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kao da sam znao.Od tolikih lopata na spisku on izbacuje Hajrovica
Ma nista,Safet dva definitivno.Sve je potpuno isto.

Ma nista,Safet dva definitivno.Sve je potpuno isto.
Ti postajes cirkusant Mehmede sa tim svojim pozivima pa skracivanjima.Sta to znaci,zbunjujes sebe pa nas,mislis tako ce se manje vidjeti ono sto je ocito a to je da si obicni pijun u tudjim rukama,bas kao sto je bio i Sušić.
Ocekujem da sa spiska otpadne jos neki igrac koji nam stvarno moze pomoci a da ostanu svi ovi eresovski,menadzerski,novinarski.Vec su otpali Izo i Vrančić.
Razocarao si Mehmede,tesko si razocarao.
Ocekujem da sa spiska otpadne jos neki igrac koji nam stvarno moze pomoci a da ostanu svi ovi eresovski,menadzerski,novinarski.Vec su otpali Izo i Vrančić.
Razocarao si Mehmede,tesko si razocarao.
Kako će nam Izet pomoći hljeba ti? Nije zabilježio nastup još u Eibaru, HALOO, znači lik jednom na klupi sjedio..
Dajte više sjašite sa čovjeka, daj da se spasi ono što se može spasiti i to je to. Hajrovića ja prvi priželjkujem u prvih 11 kad igra, ali nema smisla uopće i pomišljati i na klupu jer ne igra.. bio je na širem spisku i to je ja msm i bonus za njega.
Dajte više sjašite sa čovjeka, daj da se spasi ono što se može spasiti i to je to. Hajrovića ja prvi priželjkujem u prvih 11 kad igra, ali nema smisla uopće i pomišljati i na klupu jer ne igra.. bio je na širem spisku i to je ja msm i bonus za njega.
Pape vrati se sve ti je oprosteno.
Kakva čuda radi sa limitiranim Evianom samo.

Kakva čuda radi sa limitiranim Evianom samo.

710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
- JohnCleese
- Kontakt:
Ko su jos trojica uz Hajrovica koji su otpali??
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Glavni problem je u tome sto nam je svaka utakmica biti ili ne biti, pa cak i protiv Andore, a termina za prijateljske utakmice nema. Mi nismo u lezernoj situaciji, tako da se niko ne bi trebao uvrijediti, a istovremeno ce mnogima biti drago sto su na sirem spisku, ako znamo da je u bliskoj proslosti bilo i po 17 igraca na spisku, a na spisku od 30 igraca za mundijal nekoliko debitanata.emir79 je napisao/la:Jedino negativno kod Mese je sto poziva 30 igraca, pa se onda 6-7 njih rijesava. Nema potrebe za tolikim pozivanjem, nekda ce zbog toga doci do nezadovoljstva kod pojedinih igraca, pa kada nam budu potrebni nece se vise odazivati. Ako zeli vise igraca neka napravi neki rezervni spisak od 5-6 igraca. Sve ostalo je OK kod Mese , uglavnom poziva najbolje sto imamo. Jedan igrac manje vise, ako ga ne pozove ne treba praviti halabuku.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
I medunjanin protiv BelgijeVirtu4l je napisao/la:
Da sam nešto pretjerano zadovoljan - nisam, ali razumijem ga u potpunosti, jer je došao u najgorem mogućem trenutku i još uvijek imamo šansu da se ovaj požar ugasi.
Taktički se on još uvijek traži, ali greške tipa Vranješ protiv Belgije mu se više ne smiju dešavati, jer smo čak i mi na forumu našli kompromis da on ne smije početi utakmicu, a mi se vrlo rijetko dogovorimo oko nečega.
Bolje da ne analiziramo za kakve igrace sam ja "zapinjao" a kakve igrace i kakve selektorove poteze si ti branio. Ti si zadnji koji mozes dijeliti nekome savjete te vrste. Samo ocigledno imas neku veliku potrebu da prikazes sebe kao neku sveznalicu i strucnjaka. Sve ja pa ja pa ja.Virtu4l je napisao/la:Ma tako ti je vazda kad dubrovnik i Ajax zapnu za neke igrače.
Nisam ti ja kriv što ne znaš.
Skloni tu bruku iz potpisa.
Skloni tu bruku iz potpisa.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Jako slicno misljenje imam o tebi kao i @dubrovnik da ne ponavljam sada sta je on napisao. Ti si provokator. Ti si kod mene zavrsio davnih dana i ne citiram te vec duze vremena sto bi savjetovao i @dubrovniku i ostalima. Steta vremena i zivaca. Imas neku potrebu da budes upravu. Pa budi ko ti brani. Pazi ti momka on bi nekome savjetovao sta da stavi u potpis e svasta. Jedini razlog mojih upisa na temu reprezentacije je da se maksimalno iskoristi kapacitet ovih igraca odnosno generacije na okupu i nista drugo. Da se naprave snazni temelji reprezentacije dok su jos Spahic, Pjanic i Dzeko zajedno. Potpuno mi je nebitno sta ko misli o mojim komentarima. Nemam potrebe da sam sebe promovisem kao sto ti to radis preko foruma.
Kao što smo iskoristili Salatića, Vrančića, Maglicu, Prcića, Pjanića na poziciji desetke, omalovazavanje Šunjića pred SP, trpanje Hajrovića u prvih 11 a nema ni deset minuta nastupa za klubove, itd, itd... ne mogu se više ni sjetiti svakog igrača oko kojeg ste dizali frku, posebno ti, pa sad odjednom Pjanić nije desetka, ko bi se svega sjetio....
Nepoznavanje osnovnih pravila tipa 'Nadam se da će Sarajevo izvući Manchestera u LP' - neću ni komentarisati.
Ono sto hocu da kazem je da trebate malo usporiti, ne mozemo pred svaku utakmicu spisak mijenjati za 180 stepeni.
Nepoznavanje osnovnih pravila tipa 'Nadam se da će Sarajevo izvući Manchestera u LP' - neću ni komentarisati.
Ono sto hocu da kazem je da trebate malo usporiti, ne mozemo pred svaku utakmicu spisak mijenjati za 180 stepeni.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 03 okt 2015, 11:57, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Salatic je u momentu dok nije bilo Besica zasluzio da se mu da sansa jer je pruzao solidne partije na deficitarnoj poziciji zadnjeg veznog i bio je jedan od najboljih igraca svog kluba.
Vrancic ima igracki potencijal. Prosle sezone je bio standardan u Bundesligi sto se ne vazi za vecinu drugih reprezentativaca. Bio je prvak svijeta sa Njemackom. Ove sezone je promjenio klub i nije u prvih 11 nego je trenutno jedan od 15-16 igraca i igra povremeno. Sasvim je moguce da ce se opet izboriti i bit standaran u novom klubu. Svakako je zasluzio sansu da pokaze koliko moze kao i drugi prije njega i to vise od 15 minuta sto je slozit ce se svi premalo. Ovdje ne vaze ista pravila za sve izgleda. Pozivaju se igraci koji nisu ni na klupi i koji nisu skoro nista igrali prosle sezone. A ne poziva se momak koji je bio standardan prosle sezone i ove sezone trenutno igra po 20-tak minuta. To je GRESKA SELEKTORA kao sto je greska sto nije sansu Hodzicu protiv Andore makar u drugom poluvremenu.
Prcica nisam nesto puno ni hvalio osim da je zasluzio vjerovatno poziv prije TSS za SP zbog tadasnje forme i nastupa za mladu reprezentaciju. Poslje sanse koju je dobio i dvije njegove lose partije napisao sam vise puta da ga ne treba pozivati u reprezentaciju dok ne napreduje.
Oko Sunjica jesam pogrijesio i to sam priznao. Mada tacno je da je los van 16m i protiv brzih napadaca. I da nema nesto najbrze reflekse. Sto se je i dokazalo neki dan u utakmici Stuttgarta kada ga bukvalno pretrcao napadac i izasao sam pred golmana a on ga cak nije mogao ni stici i to bez lopte.
Za Maglicu je bila sala i to sam napisao pod uslovom ako zabije 20 golova po sezoni.
Hajrovic je bolji i kompletniji igrac od Visce mada je imao nesrecu kod izbor kluba. Desava se i boljim igracima. Rekao sam jasno da je on bolji izbor protiv jedne vrste protivnika a Visca u trenutnoj formi protiv druge. Da je drugacije Visca bi zaigrao za Galatasaray sto se nece nikada desiti i nije ni trebao da ga napusta Hajrovic jer je imao korektnu minutazu tamo. Osim toga napisao sam da u trenutnoj formi Hajrovic nebi trebao da pocne protiv Walesa nego upravo Visca.
Pjanic i nije desetka on je centralni vezni. Nesto kao Modric samo sto je ipak malo ofanzivniji od njega. On moze odigrati i desetku samo to nije pozicija na kojoj je najjaci.
Tu si imao puno vise krivih procjena koji me ne pada na pamet analizirati jer mi nisi bitan. Svako ko redovno cita ovaj forum stvorio je neko svoje misljenje o vecini ovdje. Eto tebi cu ja nesto kao odgovarati i pravdati se. Normalno da je bilo i nekih krivih procjena. Pa najveci svijetski strucnjaci pogrijese ponekad gdje nece neko na forumu. Onda bolje nista ne komentarisati.
Jedino je tacno ovaj zadnji dio da ne treba promjeniti skroz formaciju. Zato sam ja naveo i 9 standarnih igraca i 1-2 nova. To nije toliko velika promjena. I niko nije rekao da je Mesi lagano. Svi smo napisali da je preuzeo u teskom momentu reprezentaciju. Samo to ne znaci da se ga ne moze kritikovati kada nesto pogrijesi.
Vrancic ima igracki potencijal. Prosle sezone je bio standardan u Bundesligi sto se ne vazi za vecinu drugih reprezentativaca. Bio je prvak svijeta sa Njemackom. Ove sezone je promjenio klub i nije u prvih 11 nego je trenutno jedan od 15-16 igraca i igra povremeno. Sasvim je moguce da ce se opet izboriti i bit standaran u novom klubu. Svakako je zasluzio sansu da pokaze koliko moze kao i drugi prije njega i to vise od 15 minuta sto je slozit ce se svi premalo. Ovdje ne vaze ista pravila za sve izgleda. Pozivaju se igraci koji nisu ni na klupi i koji nisu skoro nista igrali prosle sezone. A ne poziva se momak koji je bio standardan prosle sezone i ove sezone trenutno igra po 20-tak minuta. To je GRESKA SELEKTORA kao sto je greska sto nije sansu Hodzicu protiv Andore makar u drugom poluvremenu.
Prcica nisam nesto puno ni hvalio osim da je zasluzio vjerovatno poziv prije TSS za SP zbog tadasnje forme i nastupa za mladu reprezentaciju. Poslje sanse koju je dobio i dvije njegove lose partije napisao sam vise puta da ga ne treba pozivati u reprezentaciju dok ne napreduje.
Oko Sunjica jesam pogrijesio i to sam priznao. Mada tacno je da je los van 16m i protiv brzih napadaca. I da nema nesto najbrze reflekse. Sto se je i dokazalo neki dan u utakmici Stuttgarta kada ga bukvalno pretrcao napadac i izasao sam pred golmana a on ga cak nije mogao ni stici i to bez lopte.
Za Maglicu je bila sala i to sam napisao pod uslovom ako zabije 20 golova po sezoni.
Hajrovic je bolji i kompletniji igrac od Visce mada je imao nesrecu kod izbor kluba. Desava se i boljim igracima. Rekao sam jasno da je on bolji izbor protiv jedne vrste protivnika a Visca u trenutnoj formi protiv druge. Da je drugacije Visca bi zaigrao za Galatasaray sto se nece nikada desiti i nije ni trebao da ga napusta Hajrovic jer je imao korektnu minutazu tamo. Osim toga napisao sam da u trenutnoj formi Hajrovic nebi trebao da pocne protiv Walesa nego upravo Visca.
Pjanic i nije desetka on je centralni vezni. Nesto kao Modric samo sto je ipak malo ofanzivniji od njega. On moze odigrati i desetku samo to nije pozicija na kojoj je najjaci.
Tu si imao puno vise krivih procjena koji me ne pada na pamet analizirati jer mi nisi bitan. Svako ko redovno cita ovaj forum stvorio je neko svoje misljenje o vecini ovdje. Eto tebi cu ja nesto kao odgovarati i pravdati se. Normalno da je bilo i nekih krivih procjena. Pa najveci svijetski strucnjaci pogrijese ponekad gdje nece neko na forumu. Onda bolje nista ne komentarisati.
Jedino je tacno ovaj zadnji dio da ne treba promjeniti skroz formaciju. Zato sam ja naveo i 9 standarnih igraca i 1-2 nova. To nije toliko velika promjena. I niko nije rekao da je Mesi lagano. Svi smo napisali da je preuzeo u teskom momentu reprezentaciju. Samo to ne znaci da se ga ne moze kritikovati kada nesto pogrijesi.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 17 gostiju.