Reče Mats veče prije da će to biti zanimljiv duel,kaže da mu se sviđa kako igra Razano na šljaciVirtu4l je napisao/la:Kakav spektakl na Chatrieru. Ne sjećam se da sam gledao ovakvu dramu u jednom 'ženskom' meču. Razzano je odigrala veoma hrabro, sve se to poklopilo sa lošom igrom Serene u dobrom dijelu susreta i na kraju smo dobili meč za infarkt. Toliko spašenih/propuštenih meč lopti, borbu za fizičkom spremom, suze na obje strane terena, us*rane odluke Eve Asderaki... i na kraju, luda atmosfera ne centralnom terenu, k'o bi rekao da je tek treći dan igre...
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
"Indija,Pakistan..."
@soba 39, Mats je konačno izrekao neku ispravnu prognozu, koja se i obistinila.
Nego, vidim da je bilo u najmanju ruku zanimljivo u duelu Razzano - Williams, gdje je Serena nes(p)retno napustila Roland Garros, a mlada Francuskinja (ne)zasluženo (mislim da bi vas više bilo ipak za drugu soluciju
) elimirala jednu od najvećih favoritkinja na French Openu. Nažalost, nisam gledao susret, al' prema pričama izgleda da je bilo pakleno. Pokušat ću saznati gdje ima repriza (vjerujem da će, zbog atraktivnog meča, ista biti) i kada, te sjesti/leći i uživati u predstavi.
Treba li napominjati za Nadala, Murraya... koji su lakše nego što je i očekivano obavili posao; s jedne strane Bolelli je pružio otpor tek na startu, dok je Ito u drugom setu pošteno namučio Škota i natjerao ga do sedmice. Ferrer se isto tako pridružio pomenutom dvojcu pobjedom nad Lackom. S druge strane, tužna vijest (barem za mene) je ispadanje Dolgopolova.
Naime, njega je Stakhovsky porazio nakon 5 setova i rovovske bitke na terenu. Ali eto, koga nema - bez njega se i može, i mora.
Također, evo jedan kratak osvrt na (poslije Tsonge) po meni najveće nade Francuza u muškom dijelu turnira...
Richard Gasquet pokazuje zašto je jedan od najtalentovanijih tenisera na svijetu. Ima predivan jednoručni backhand, nešto kao RF u mladosti. A, osim izgledom (prije šišanja, of skroz
) podsjeća na Murraya.
Možda čak i poboljšana verzija Andyja, kako ga je nedavno pobijedio; valjda se @Virto neće ljutiti zbog (neumjesnog i neukusnog) komentara. Mada, nam da je sad i @Moni srce k'o džamija kad vidi kako mu pulen igra. 

Nego, vidim da je bilo u najmanju ruku zanimljivo u duelu Razzano - Williams, gdje je Serena nes(p)retno napustila Roland Garros, a mlada Francuskinja (ne)zasluženo (mislim da bi vas više bilo ipak za drugu soluciju

Treba li napominjati za Nadala, Murraya... koji su lakše nego što je i očekivano obavili posao; s jedne strane Bolelli je pružio otpor tek na startu, dok je Ito u drugom setu pošteno namučio Škota i natjerao ga do sedmice. Ferrer se isto tako pridružio pomenutom dvojcu pobjedom nad Lackom. S druge strane, tužna vijest (barem za mene) je ispadanje Dolgopolova.

Također, evo jedan kratak osvrt na (poslije Tsonge) po meni najveće nade Francuza u muškom dijelu turnira...
Richard Gasquet pokazuje zašto je jedan od najtalentovanijih tenisera na svijetu. Ima predivan jednoručni backhand, nešto kao RF u mladosti. A, osim izgledom (prije šišanja, of skroz

Dug je put do Gasqueta

Viktor TroickiWho did you dream of kissing when you were a teenager?
(He thinks for a long time) There were a lot of TV and film stars… I have to give a name? Well, in that case, I’m going to have to tell you the truth: Britney Spears. I admit, I’m not proud of it, but back in the day she was pretty popular.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Gasquet je propao ko zeton i zalosno je da se sa onakvom igrom nalazi u prvih 20.
3 metra iza osnovne linije i samo vraca, mlako igra i vuce se ko prebijena macka na terenu, zali Boze talenta.
Murraya je dobio zato sto je ova lud u glavu.
3 metra iza osnovne linije i samo vraca, mlako igra i vuce se ko prebijena macka na terenu, zali Boze talenta.
Murraya je dobio zato sto je ova lud u glavu.

Genius, outrageous, the best ever! RF!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ungur?
Nadam se da će samo ostati unutar hendikepa, mada me malo brine ovaj "ukradeni" set.
Nisam očekivao Fedexovo mučenje, al' Rumun stvarno igra odlično. Posebno je impresivan backhand kojim je x puta probio Federera. 

Nadam se da će samo ostati unutar hendikepa, mada me malo brine ovaj "ukradeni" set.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Kako mi ponekad ova publika ide na neku stvar. 'Alleeeez' u sred' poena... ugh! Da je njima Platini, igrali bi oni tri meča bez publike.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Berdych pocijepao Llodru.
Jbg, ipak onih 40+ izlazaka na mrežu nisu donijeli ništa dobroga. Čeh ga je probio u barem 20-ak slučajeva.
Muller i Verdasco su morali otići u tie break. Hvala im. Nešto mi se ne gleda taj meč, ni sam ne znam zbog čega.
Statistika prvog seta je rekla sljedeće - za skoro sve se pitao Muller, čak 43 poena je on odlučio (što winnerima, što neiznuđenim greškama.
Vidim i da se gospodin dosadni vratio u 3. setu i da je izborio 13. game. Riječ je o Simonu.
Al', nadam se da će Baker ovo riješiti i da će produžiti ovaj meč u još barem jedan set.
Čilić lagano protiv Ferrera i ide na Del Potra (mučio se sa RV-om).
Evo i Wawrinka igra svoj drugi tie break. Šta je ovo?
Haman je odlučio da mi odgodi (moguću) isplatu, jer Fognini i Troicki neće istrčati na teren do preksutra. 

Muller i Verdasco su morali otići u tie break. Hvala im. Nešto mi se ne gleda taj meč, ni sam ne znam zbog čega.

Vidim i da se gospodin dosadni vratio u 3. setu i da je izborio 13. game. Riječ je o Simonu.

Čilić lagano protiv Ferrera i ide na Del Potra (mučio se sa RV-om).
Evo i Wawrinka igra svoj drugi tie break. Šta je ovo?

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Oguli ga Simon u petom k'o jabuku.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ana sad zasad nije loša vidjećemo za dalje......... ajde Anči ja imam vjere....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Prvi put i kisa da je poremetila planove organizatora i danasnji mecevi koji su prekinuti vjerovatno ce biti nastavljeni sutra.
Federer odradjuje posao, ne igra nista specijalno, ali ni nema potrebe u prvoj sedmici, bitno je samo zabiljeziti 4 pobjede do 1/4.
Simon i Seppi u pet setova, Berdych odlican, Llodra nije mogao nista sa servis&volej igrom.
Verdasco gubio sa 0-1 i imao break zaostatka u drugom, ali uspio preokrenuti.
Nisam impresioniran ovim RG, osim par meceva, ali odavno nisu bila slabija prva kola.
Federer, Djokovic i Nadal ce bez problema u 1/2, po Bog zna koji put i to je ta zlatna era tenisa, gdje prva trojica gaze sve redom, a ostatak toura je u rasulu.
Federer odradjuje posao, ne igra nista specijalno, ali ni nema potrebe u prvoj sedmici, bitno je samo zabiljeziti 4 pobjede do 1/4.
Simon i Seppi u pet setova, Berdych odlican, Llodra nije mogao nista sa servis&volej igrom.
Nisam impresioniran ovim RG, osim par meceva, ali odavno nisu bila slabija prva kola.
Federer, Djokovic i Nadal ce bez problema u 1/2, po Bog zna koji put i to je ta zlatna era tenisa, gdje prva trojica gaze sve redom, a ostatak toura je u rasulu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
GAZI I BERDIH, pa eto gura Conga, Marej, DElpo, Janko......retro je napisao/la:Prvi put i kisa da je poremetila planove organizatora i danasnji mecevi koji su prekinuti vjerovatno ce biti nastavljeni sutra.
kod curki ima šokova, ali kad nije bilo.....ipak je ovo rg.........
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
jos jedan rekord Federera 234 pobjede na grand slem turnirima, najvise do sada, pretekao je Conorsa koji je imao 233...
jos samo da provede 7 dana na prvom mjestu i da i tu postavi rekord i onda nek se povuce
jos samo da provede 7 dana na prvom mjestu i da i tu postavi rekord i onda nek se povuce

Ovo zadnje će ići težeronaldo99 je napisao/la:jos jedan rekord Federera 234 pobjede na grand slem turnirima, najvise do sada, pretekao je Conorsa koji je imao 233...
"Indija,Pakistan..."
Monolog je napisao/la: Čilić lagano protiv Ferrera i ide na Del Potra (mučio se sa RV-om).
Del Potro izgleda preumorno i definitivno se pati sa koljenom

FORZA MARŠAL !!!
Danas su Federer i Đoković imali manjih problema. Federer je imao meč lopte u trećem setu, pa je nakon toga meč odveo u četvrti set. Dok je Novak morao juriti rezultat u drugom setu, ali je na kraju Kavčić popustio. Simon je tek u petom setu slomio otpor Bakera, a Berdych je potvrdio dobru formu i pomeo Llodru.
Del Potro je imao veoma težak meč protiv Vasselina, a u narednoj rundi će mu biti još teže protiv uvijek neugodnog Čilića.
Del Potro je imao veoma težak meč protiv Vasselina, a u narednoj rundi će mu biti još teže protiv uvijek neugodnog Čilića.
Del Potro and Cilic have had some tremendous matches in the past and the Argentine doesn't expect any less when they meet on Friday.
"We know one another well, very well," he said. "The matches we play are always very difficult. The way he plays tennis is similar to my way of playing tennis. He's really an attacker. He's really someone who serves well. He's dangerous. I think that now 32 players are [left], and they're excellent players, and they could all play a major tournament, and Cilic has a lot of potential. He really is an excellent player. It's going to be tough."
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
ma kakvo povlacenje, sta treba da Rafa ima samo 18:10 protiv Rogera ? ma daj, makar jos dvije sezone da odigra pa da to bude makar 22:11 na kraju ili 20:10...duplo mora bitironaldo99 je napisao/la:jos jedan rekord Federera 234 pobjede na grand slem turnirima, najvise do sada, pretekao je Conorsa koji je imao 233...

Prva cetvorka na nivou, rutinske pobjede biljeze, nema jos potrebe za punim gasom.
Od ostalih Berdych djeluje dobro, al tesko je vjerovati da ce 2 sedmice izdrzati na visokom nivou. Gledam njegovu statistiku ovo mu je cetvrta sedmica uzastopno kako igra, prvo Madrid, pa Rim, a onda prosle sedmice svjetski timski kup i sad roland garros. Ako i dodje do Federera bojim se da snage za nesto vise od casnog poraza nece imati.
Od ostalih Berdych djeluje dobro, al tesko je vjerovati da ce 2 sedmice izdrzati na visokom nivou. Gledam njegovu statistiku ovo mu je cetvrta sedmica uzastopno kako igra, prvo Madrid, pa Rim, a onda prosle sedmice svjetski timski kup i sad roland garros. Ako i dodje do Federera bojim se da snage za nesto vise od casnog poraza nece imati.
Sto se tice zrijeba, tu se Rogeru lagano otvara, sada ide na Mahua, a zatim na Kubota ili Goffina, a mozda i Clemona
Dakle do cetvrfinala, nemoguce izgubiti, a tamo su moguci Del Potro, Cilic, Anderson i Berdych. Eh sad, Delpo muku muci sa povredom, a i znamo kako on odgovara Rogeru, tako da bih ja najvise volio njega ili Andersona, Cilic je truba, mada moze odigrati dobro, al' nikad od njeg veliki igrac, Berdych je u najboljoj formi i zna on odigrati protiv Rogera, tako da njega ne bih nikako volio, vidjet cemo moze li Anderson do cuda, mada cisto sumnjam, jedino mu moze parirati servisom, sve ostalo 0. Sto se tice eventualnog polufinala, tu Djokovic ima Verdasca u 1/8, Nando je u odlicnoj formi, vraca se polahko, i na psihicki i fizicki, vidjet cemo kako ce se tu razviti stvari, al' ja vjerujem u Nanda
Sto se tice 1/4, ako prodje Verdasca Djokovic bi trebao proci Tsongu, koji je na papiru najjaci u ovom dijelu zrijeba, mada ne vjerujem da ce on do cetvrfinala, tu su i Wawa i Simon pa cemo vidjeti...
Sto se tice onog dijela gdje su Murray i Nadal, sutra nesto vise o tome...
@samosarajvo, samo sanjaj

Sto se tice onog dijela gdje su Murray i Nadal, sutra nesto vise o tome...
@samosarajvo, samo sanjaj

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Murray ima velikih problema. Prvi servis mu ide 120 Km/h
EDIT: Jedva stoji na nogama, ali nešto kao pokušava. Samo će pogoršati povredu...
EDIT: Jedva stoji na nogama, ali nešto kao pokušava. Samo će pogoršati povredu...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vratio se Andy u drugi set. Izgleda da su leđa malo popustila. Mnogo tvrdoglav čovjek...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.