To sve stoji, ovdje sam više mislila u kontekstu toga da su kriteriji kada su njih dvojica u pitanju bili različiti, a ne trebaju biti i nisu trebali biti, baš zbog toga što su obojica u tom nekom istom rangu kvaliteta, broja nastupa u reprezentaciji itd. Ne možeš za jednog reći da ga ne zoveš jer ne igra, a onda drugog iz iste kategorije koji također ne igra zvati i pravdati time kako je on dio reprezentacije godinama a to isto je i ovaj prvi, ali za njega to ne važi.Virtu4l je napisao/la:Ne bih ja povlačio paralelu između Salihovića i Medunjanina, jer oni spadaju u kvalitetne igrače i obojica zaslužuju pozive bez obzira na klupske probleme.DragonGirl je napisao/la:Sa ovim pozivom Medunjaninu sada pokazao je da je ispao veoma nepravedan prema njemu prošla dva puta i mislim da je i sam trenutno svjestan toga.
Moje mišljenje je da će Salihović uvijek zaslužiti poziv prije recimo Sušića, Hadžića, Cocalića, Kvesića, Vrančića ili recimo Đurića. Npr. zove Đurića, iako imamo tri napadača pored njega i stvarno nema potrebe za četvrtim, a Sejo ispašta zbog toga. To je ta nepravda, isto ono što je Pape uradio Rahimiću ili Zahiroviću pred SP. Zahirović mu je spasio dupe, bio važna karika u kvalifikacijama, trebalo mu je SP da spasi karijeru, a na kraju ostao bez ičega.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DragonGirl
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
I od ovog Osima na silu pravite Ivu Andrica ko eto sta on kaze to je tako i nikako drugacije. Daleko od toga da ga ne cijenim ali citav zivot se provlace njegove izjave po medijima i onda kolektivno svrsavanje kao eto prosvjetlio nas Svabo! A onda neki dan izjavi da su Pjanic i Dzeko dva igraca manje na terenu i svi sute prave se da nisu nista culi ni vidjeli jer gdje ce najveci medju nama da udari na nase idole legende zakletve.......... Ako je tako dragi Svabo, sto to govoris Avazu? Reci to onima koje si zaposlio tj prvo Susicu pa sad i Bazdarevicu!!!!
Pusti bola. Raja se loži na velike autoritete, hrani se mrvicama. Niko ne može biti izuzet od kritike pa tako ni Osim. Ali voli se raja javit' da brani neodbranjivo, da ne racionalizira neke stvari, da ne razmišlja i samo izbaciva floskule.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Da malo opletemo Mešu dok se nije priblizila utakmica,tad bi morali zasutiti ako nam je stalo do reprezentacije.
Mesa nam je donio vrlo malo toga novog ako cemo biti iskreni,i sto se tice igre i sto se tice selektiranja igraca.Nije ni na tragu neke svoje igre po kojoj bi bili prepoznatljivi i po kojoj smo do nedavno bili prepoznatljivi,lutamo izmedju nekog 4-3-3 sistema i starog 4-4-2 sa nedefinisanom ulogom Pjanica prije svih a onda i jos nekih igraca.Licno mislim da je svojim 4-3-3 sistemom dozivio pravi fijasko u Belgiji jer kako drugacije objasniti da jedna jaka reprezentacija onako olako ispusti cesto kapitalnu prednost bez da i jednom,kod totalnog otvaranja i stalnih napada bez garda Belgijanaca izadje u kontru i polukontru i eventualnim jos jednim golom dotuce protivnika.
Jer,stvari se nisu mogle bolje odvijati po nas,kao dar sa neba povedemo sa 1:0 a postavka i ekipa na terenu nam je postavljena da igra na kontranapade.
Kod pozivanja igraca,usudio bih se reci,radi jos gore od Safeta,Safet je imao neku dozu samouvjerenosti,neki ce reci bezobrazluka,i cvrsto je branio svoje odluke,dok Mehmed izgleda i ponasa se kao p.ckica koja pokusava ugoditi svima a posebno se ni po koju cijenu ne zeli zamjeriti RS frakciji,novinarskoj i menadzerskoj frakciji.Uvijek se radije odluci zamjeriti vecem dijelu javnosti i vecem dijelu navijaca,bas ce ga to,krenu li kola niz brdo skupo kostati.
Na kraju,dvije pobjede su ono sto se ocekuje,ako ih ostvari on treba ostati bez obzira hoce li to biti dovoljno za baraz,ako ne uzme svih 6 bodova stvari su sasvim jasne,odmah poslije utakmice sa Kiprom treba mu se zahvaliti.Uostalom,ugovor mu i vazi do kraja kvalifikacija.
Ako prodjemo u baraz i tamo ne do bog ispadnemo,opet mu se treba zahvaliti.Jedina opcija u kojoj mu treba produziti ugovor i dati dodatnu novcanu nagradu je plasman na EP.
Moramo se nauciti odgovornosti,time cemo demotivisati buduce trenere bez ambicije da se uopste prijavljuju za selektora.
Sretno Mehmede,uz tebe smo.
Mesa nam je donio vrlo malo toga novog ako cemo biti iskreni,i sto se tice igre i sto se tice selektiranja igraca.Nije ni na tragu neke svoje igre po kojoj bi bili prepoznatljivi i po kojoj smo do nedavno bili prepoznatljivi,lutamo izmedju nekog 4-3-3 sistema i starog 4-4-2 sa nedefinisanom ulogom Pjanica prije svih a onda i jos nekih igraca.Licno mislim da je svojim 4-3-3 sistemom dozivio pravi fijasko u Belgiji jer kako drugacije objasniti da jedna jaka reprezentacija onako olako ispusti cesto kapitalnu prednost bez da i jednom,kod totalnog otvaranja i stalnih napada bez garda Belgijanaca izadje u kontru i polukontru i eventualnim jos jednim golom dotuce protivnika.
Jer,stvari se nisu mogle bolje odvijati po nas,kao dar sa neba povedemo sa 1:0 a postavka i ekipa na terenu nam je postavljena da igra na kontranapade.
Kod pozivanja igraca,usudio bih se reci,radi jos gore od Safeta,Safet je imao neku dozu samouvjerenosti,neki ce reci bezobrazluka,i cvrsto je branio svoje odluke,dok Mehmed izgleda i ponasa se kao p.ckica koja pokusava ugoditi svima a posebno se ni po koju cijenu ne zeli zamjeriti RS frakciji,novinarskoj i menadzerskoj frakciji.Uvijek se radije odluci zamjeriti vecem dijelu javnosti i vecem dijelu navijaca,bas ce ga to,krenu li kola niz brdo skupo kostati.
Na kraju,dvije pobjede su ono sto se ocekuje,ako ih ostvari on treba ostati bez obzira hoce li to biti dovoljno za baraz,ako ne uzme svih 6 bodova stvari su sasvim jasne,odmah poslije utakmice sa Kiprom treba mu se zahvaliti.Uostalom,ugovor mu i vazi do kraja kvalifikacija.
Ako prodjemo u baraz i tamo ne do bog ispadnemo,opet mu se treba zahvaliti.Jedina opcija u kojoj mu treba produziti ugovor i dati dodatnu novcanu nagradu je plasman na EP.
Moramo se nauciti odgovornosti,time cemo demotivisati buduce trenere bez ambicije da se uopste prijavljuju za selektora.
Sretno Mehmede,uz tebe smo.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 02 okt 2015, 16:13, ukupno mijenjano 1 put.
Poslaćemo ponudu Hazardu, Ramosu i za još par igrača, pa će selektor onda pozvati bolje od ovih koje sad imamo. Ne znam kako on to ne zna. 

DRUG NEBI TI PUNCA
Najveca zamjerka Mehmedu Bazdarevicu ide na totalnu nemoc da uspije uvjeriti i dovesti nekog od igraca koji dugo figuriraju kao realno dobra pojacanja za reprezentaciju a trebaju promijeniti SD. Obisao je tucet igraca i razgovarao sa njima a rezultat je izostao. Milicevic, Tankovic, Martic....... Da ne govorim da je obecao po preuzimanju posla da ce u suradnji sa selektorima mladih selekcija inzistirati na dovodjenju Burnica, Suljica i slicnih mladih talenata. Za sada nazalost nista od toga. Spisak pracenih igraca se sa svakim pozivom i dalje siri a Hadzic i nekolicina igraca koji su na rubu amaterskog statusa u svojim klubovima se i dalje pozivaju. Cak je i za zahvalu Avdiji trebao dugo vremena. Ali valjda ce i Mesa biti bolji. Zadnji poziv je donio i neke pozitivne novosti ali i ponovio pokazane slabosti.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ebo vas Tanković momak je rupa, bolji je i onaj Đurić od njeg. Bjez ba
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ja ne znam kako očekuješ da poziv dobije neko ko nema papire.dubrovnik je napisao/la:Najveca zamjerka Mehmedu Bazdarevicu ide na totalnu nemoc da uspije uvjeriti i dovesti nekog od igraca koji dugo figuriraju kao realno dobra pojacanja za reprezentaciju a trebaju promijeniti SD. Obisao je tucet igraca i razgovarao sa njima a rezultat je izostao. Milicevic, Tankovic, Martic....... Da ne govorim da je obecao po preuzimanju posla da ce u suradnji sa selektorima mladih selekcija inzistirati na dovodjenju Burnica, Suljica i slicnih mladih talenata. Za sada nazalost nista od toga. Spisak pracenih igraca se sa svakim pozivom i dalje siri a Hadzic i nekolicina igraca koji su na rubu amaterskog statusa u svojim klubovima se i dalje pozivaju. Cak je i za zahvalu Avdiji trebao dugo vremena. Ali valjda ce i Mesa biti bolji. Zadnji poziv je donio i neke pozitivne novosti ali i ponovio pokazane slabosti.
Nad tobom sunce najljepše sja
Belgijske novine se cude da se nista po pitanju Milicevica nije dogodilo. Kako ga oni zovu Maestro je bio kontaktiran i na tome je stalo. Ove stvari sam ja i vecina foruma zamjerali prethodniku pa ne vidim razlog da ne zamjeram i njemu. Trebao je pokrenuti savez i ponoviti akciju Kolasinac i uvjeren sam da bi Danijel vec bio nas. Taj momak bi nam u ovim utakmicama zlata vrijedio.pinoglavi je napisao/la:Ja ne znam kako očekuješ da poziv dobije neko ko nema papire.dubrovnik je napisao/la:Najveca zamjerka Mehmedu Bazdarevicu ide na totalnu nemoc da uspije uvjeriti i dovesti nekog od igraca koji dugo figuriraju kao realno dobra pojacanja za reprezentaciju a trebaju promijeniti SD. Obisao je tucet igraca i razgovarao sa njima a rezultat je izostao. Milicevic, Tankovic, Martic....... Da ne govorim da je obecao po preuzimanju posla da ce u suradnji sa selektorima mladih selekcija inzistirati na dovodjenju Burnica, Suljica i slicnih mladih talenata. Za sada nazalost nista od toga. Spisak pracenih igraca se sa svakim pozivom i dalje siri a Hadzic i nekolicina igraca koji su na rubu amaterskog statusa u svojim klubovima se i dalje pozivaju. Cak je i za zahvalu Avdiji trebao dugo vremena. Ali valjda ce i Mesa biti bolji. Zadnji poziv je donio i neke pozitivne novosti ali i ponovio pokazane slabosti.
Odvadi malo, pretjerujes i uvijek ti smeta spisak. Milicevic ima 29godina, nama treba podmladjivanje ekipe a ne jos vise staraca, a uostalom odakle ti ideja da bi on igrao za BiH? Ili je davao patriotske izjave poput Gudelja?dubrovnik je napisao/la:Belgijske novine se cude da se nista po pitanju Milicevica nije dogodilo. Kako ga oni zovu Maestro je bio kontaktiran i na tome je stalo. Ove stvari sam ja i vecina foruma zamjerali prethodniku pa ne vidim razlog da ne zamjeram i njemu. Trebao je pokrenuti savez i ponoviti akciju Kolasinac i uvjeren sam da bi Danijel vec bio nas. Taj momak bi nam u ovim utakmicama zlata vrijedio.pinoglavi je napisao/la:Ja ne znam kako očekuješ da poziv dobije neko ko nema papire.dubrovnik je napisao/la:Najveca zamjerka Mehmedu Bazdarevicu ide na totalnu nemoc da uspije uvjeriti i dovesti nekog od igraca koji dugo figuriraju kao realno dobra pojacanja za reprezentaciju a trebaju promijeniti SD. Obisao je tucet igraca i razgovarao sa njima a rezultat je izostao. Milicevic, Tankovic, Martic....... Da ne govorim da je obecao po preuzimanju posla da ce u suradnji sa selektorima mladih selekcija inzistirati na dovodjenju Burnica, Suljica i slicnih mladih talenata. Za sada nazalost nista od toga. Spisak pracenih igraca se sa svakim pozivom i dalje siri a Hadzic i nekolicina igraca koji su na rubu amaterskog statusa u svojim klubovima se i dalje pozivaju. Cak je i za zahvalu Avdiji trebao dugo vremena. Ali valjda ce i Mesa biti bolji. Zadnji poziv je donio i neke pozitivne novosti ali i ponovio pokazane slabosti.
Zapnes za nekog igrača kao da je Ronaldo u najmanju ruku, i kao da cemo sa tim igračem igrati kao Njemačka. Uostalom i sam pišeš da obilazi sve igrače, i veliku većinu potencijalnih, pa šta misliš da priča s njima o izbjegličkoj krizi?
Nad tobom sunce najljepše sja
Mislim da je nedavno moderator napisao na nekom od topica pdf-a reprezentacije da je kontaktiran Miličević, i da je na njemu da riješava papirologiju, što uopšte nije pokrenuo. Tako da taj dio priče o tome da on ignorira Miličevića i ne stoji baš.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ne smeta mi spisak nego komentiram pojedina moguca pojacanja. Da sam zadovoljan situacijom da za Besica, Mujdzu i penzioniranog Misimovica tokom godinu dana nije pronasao zamjenu smatram da bi imao iskrivljenu percepciju o ozbiljnom radu. Milicevic je npr. vec godinu dana u fokusu i odmah po oprostaju sa Misimovicem je trebalo ubrzano krenuti u ovaj projekat. Nazalost nije. Isto se sada dogadja i sa kaznjenim Besicem pa nekolicina forumasa pise da je nezbiljno stavljati debitanta u sastav. Ja za razliku od nekih pitam vec dugo sta cemo raditi ako se Besic npr. ozlijedi. Odgovor je najcesce da necemo biti te srece. Ovisiti o sreci je neozbiljno kao i dovesti se u situaciju da ti debitant bude jedina realna zamjena. Koga got stavi da igra umjesto Besica ce biti na jednu ruku debitant. Pozivom ili igrom na poziciji DM osim Hadzica. A on je ostatak onog prije njega protiv kojeg smo vecina bili. Zato molim te meni nemoj podmetati titulu vjecnog bundzije nego ako bas zelis karakterizirati, kao realnog covjeka koji pita i dok je dobro sta ako bude krenulo lose. Samo covjek koji tako razmislja moze biti uspjesan u danasnje vrijeme u bilo kojem poslu.pinoglavi je napisao/la:Odvadi malo, pretjerujes i uvijek ti smeta spisak. Milicevic ima 29godina, nama treba podmladjivanje ekipe a ne jos vise staraca, a uostalom odakle ti ideja da bi on igrao za BiH? Ili je davao patriotske izjave poput Gudelja?dubrovnik je napisao/la: Belgijske novine se cude da se nista po pitanju Milicevica nije dogodilo. Kako ga oni zovu Maestro je bio kontaktiran i na tome je stalo. Ove stvari sam ja i vecina foruma zamjerali prethodniku pa ne vidim razlog da ne zamjeram i njemu. Trebao je pokrenuti savez i ponoviti akciju Kolasinac i uvjeren sam da bi Danijel vec bio nas. Taj momak bi nam u ovim utakmicama zlata vrijedio.
Zapnes za nekog igrača kao da je Ronaldo u najmanju ruku, i kao da cemo sa tim igračem igrati kao Njemačka. Uostalom i sam pišeš da obilazi sve igrače, i veliku većinu potencijalnih, pa šta misliš da priča s njima o izbjegličkoj krizi?
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 02 okt 2015, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.
Martic je vecinom na klupi u seria B, proslu je odigrao od pocetka.dubrovnik je napisao/la:Najveca zamjerka Mehmedu Bazdarevicu ide na totalnu nemoc da uspije uvjeriti i dovesti nekog od igraca koji dugo figuriraju kao realno dobra pojacanja za reprezentaciju a trebaju promijeniti SD. Obisao je tucet igraca i razgovarao sa njima a rezultat je izostao. Milicevic, Tankovic, Martic....... Da ne govorim da je obecao po preuzimanju posla da ce u suradnji sa selektorima mladih selekcija inzistirati na dovodjenju Burnica, Suljica i slicnih mladih talenata. Za sada nazalost nista od toga. Spisak pracenih igraca se sa svakim pozivom i dalje siri a Hadzic i nekolicina igraca koji su na rubu amaterskog statusa u svojim klubovima se i dalje pozivaju. Cak je i za zahvalu Avdiji trebao dugo vremena. Ali valjda ce i Mesa biti bolji. Zadnji poziv je donio i neke pozitivne novosti ali i ponovio pokazane slabosti.
Tankovic, za ovog ne znam. Puno je sa njim njesra bilo.
Sto se tice desnog beka, treba obratiti paznju na Pavelica iz Rapida. 22 godine
Mi nemamo zamjenu za Mujdzu i Martic bi dobro dosao da i u nas sjedi na klupi. Gledao sam njega i tetovazu na toj poziciji i bogme mi Martic bolje izgleda. Usput tetovaza figurira kao prvotimac i to na drugoj poziciji. Pavelic je defanzivno dobar ali eto i on je dugo pod lupom pa nista. Valjda ce se ubrzati kada se Mujdza u imaginarnom barazu ozlijedi. Onda ce opaliti kuku nemamo opcija. Tu ja pricu dugo donosim. Ali u BiH je sve sa zakasnjenjem. Ili mi se samo tako cini.soko je napisao/la:Martic je vecinom na klupi u seria B, proslu je odigrao od pocetka.dubrovnik je napisao/la:Najveca zamjerka Mehmedu Bazdarevicu ide na totalnu nemoc da uspije uvjeriti i dovesti nekog od igraca koji dugo figuriraju kao realno dobra pojacanja za reprezentaciju a trebaju promijeniti SD. Obisao je tucet igraca i razgovarao sa njima a rezultat je izostao. Milicevic, Tankovic, Martic....... Da ne govorim da je obecao po preuzimanju posla da ce u suradnji sa selektorima mladih selekcija inzistirati na dovodjenju Burnica, Suljica i slicnih mladih talenata. Za sada nazalost nista od toga. Spisak pracenih igraca se sa svakim pozivom i dalje siri a Hadzic i nekolicina igraca koji su na rubu amaterskog statusa u svojim klubovima se i dalje pozivaju. Cak je i za zahvalu Avdiji trebao dugo vremena. Ali valjda ce i Mesa biti bolji. Zadnji poziv je donio i neke pozitivne novosti ali i ponovio pokazane slabosti.
Tankovic, za ovog ne znam. Puno je sa njim njesra bilo.
Sto se tice desnog beka, treba obratiti paznju na Pavelica iz Rapida. 22 godine
Smiješni se igrači prizivaju, niti jedan od njih ne bi bio pojačanje, samo bi gomilali prosječne igrače.
Taj isti Martić je rezerva u Seriji B, ima 25 godina, ništa vrijedno spomena.
Memija je u ovom trenutku bolji od njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
@dubrovnik
Martic nije uspio da se ustali u losijem timu Seria A onda je presao u Seria B i tu nije standardan. Ima 25 godina, znaci tanko.
Ogi u koji god tim je otisao bio je u prvih 11. Pavelic je tek 22 godine, sad njega treba ganjati.
Bas kao to virtu gore kaze, nije vrijedno spomena
Martic nije uspio da se ustali u losijem timu Seria A onda je presao u Seria B i tu nije standardan. Ima 25 godina, znaci tanko.
Ogi u koji god tim je otisao bio je u prvih 11. Pavelic je tek 22 godine, sad njega treba ganjati.
Zadnja izmjena: soko, dana/u 02 okt 2015, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
Eto igrac koji zabija predstavniku Francuza u LP je smijesan igrac a Safetovi izumi su zvijezdana prasina.Virtu4l je napisao/la:Smiješni se igrači prizivaju, niti jedan od njih ne bi bio pojačanje, samo bi gomilali prosječne igrače.
Ma tako ti je vazda kad dubrovnik i Ajax zapnu za neke igrače.soko je napisao/la:@dubrovnik
Taj Pavelić nije loš, mlad je, kad je spreman nezamjenjiv je u prvoj postavi, ima poprilično iskustva i vidim da austrijanci više ne računaju na njega. Prošao je sve mlađe selekcije, ali nije ga bilo u U21.
Problem je što je i Austrija tanka na desnom beku, tako da bi ga vrlo brzo mogli pozvati.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
U medjuvremenu je bio skartiran i od velicina kakav je Pribram te bio bez kluba. Ni to ga nije otjeralo iz reprezentacije. Spezia je projekt jako bogatog covjeka a Martica sam spomenuo kao mogucu zamjenu. Gledao sam ga i moze biti dobar za klupe. Desni bek u prvom sastavu nam je drugoligas. Bit svega je naci zamjenu i pokusati dovesti najbolje od moguceg. Pricati da nemamo zamjenu kada se prvotimac povrijedi je po meni prekasno.soko je napisao/la:@dubrovnik
Desni bek nam je drugoligaš, ali provjeren i nikad nije zakazao u dresu reprezentacije, možda samo protiv Slovačke kad je igrao povrijeđen.
Nogolopta: Da li su Vas ikada iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kontaktirali oko potencijalnog nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ?
Mario Pavelić: Do sada nije niko nikada.
Nogolopta: Da li biste ikada razmatrali mogućnost nastupa za Bosnu i Hercegovinu ?
Mario Pavelić: Ja sam rođen u Austriji i igrao sam za njihove U16 i U21 reprezentacije tako da predpostavljam da je moja budućnost ovdje.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic i 24 gosta.