Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

NoName
Kontakt:

Re: Odg: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la NoName » 14 okt 2014, 23:45

dscile je napisao/la:
NoName je napisao/la:Trib, treba biti objektivan i priznati grešku bez obzira što se radi o tvom stadu. Srbe cijenim veoma ali brate ovo što radite po stadionima i na ostalim grupnim desavanjima nije baš normalno.
Pa normalno da su navijaci Srbije krivi za ovo, jer su nasjeli na provokaciju sa zastavom. Znao sam da je Albancima cilj od pocetka da dodju za stolom do tri boda i zbog toga mi je najkrivlje. Ali s obzirom gdje zivimo, kakav je mentalitet, koliko je mrznje.. jednostavno me ne cudi ovakva reakcija. Kao sto sam rekao veceras, i na ovoj temi se vidi koliko mrznje postoji izmedju nacija/vjera.

Meni je samo komicno sto se sada neki prave moralisti i sveci.. Kao u fazonu zastava Velike Srbije bi se na stadionu u Sarajevu ili Zagrebu docekala aplauzom, fasisticka skandiranja Srba, a da sutra igraju sa Srbima bilo bi "Srbe na vrbe".. i slicno.

I da dodam.. Gadjanje topovskim i bakljama, kao i ulijetanje na teren je velika sramota (u rangu majmunisanja u Krusevcu), ali za mene ocekivan rasplet.
Uglavnom bih se složio s time da nacionalizam nije jedini izvor sranja na stadionima, marišu se navijači redovno iako su iz istog stada samo što je kod nas nacionalizam šlag na tortu.

Ponavljam, meni su Srbi kao pojedinci odlični ljudi. E sad, šta je u tom mentalnom sklopu da se ne mogu zaustaviti kada su u grupama to ne znam.

Organizacija nula bodova, nije mi jasno kako ste ovo sebi dopustili.

Ovdje pišemo o Srbiji, naravno da ni ostali nisu puno bolji (BiH je sada dosta dobra u tom segmentu ali biće svega ako se nastavi ovaj negativan niz).
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Saurman
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Saurman » 14 okt 2014, 23:45

Chengzhang je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
Chengzhang je napisao/la:Citam komentare ovde,
kada Albanac pokusava da udari pesnicom Srbina, onda je junak i navija se za njega, a kada Albanac dobije po ledjima od Srbina, onda je Srbin "divljak". :lol:
Veci Siptari i od samih Alabanaca... :urnebes:
Navijači i redari su fizički nasrnuli na igrače Albanije, je l' tebi jasno to? Dođi sebi.
Posle nasrtaja vise Albanaca na Mitrovica, jel' to tebi jasno? Dodji sebi.

Koškanje igrača na terenu je bilo ali to ne znači da REDARI trebaju djeliti pravdu na terenu i to ne znači da navijači mogu ući na teren i tući protivničke igrače.Je li ti to jasno ili da ti nacrtam.

UEFA kad pogleda ove snimke mislim da im neće biti teško odlučiti registrovati 0:3 za Albaniju.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 14 okt 2014, 23:45, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 14 okt 2014, 23:45

LvG je napisao/la:Smeji ti se slobodno, smijemo se i mi :lol: :lol: :lol: Mozete vi kriti lice, ali kad ga pokazete, pokazete u stilu :urnebes: :urnebes:
Eto svi smo veseljaci. Jedino ovom burazu od premijera nije nista smesno.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 okt 2014, 23:45

Albania Star Wars, :lol:

Španjolska U21 - Srbija U21 1:2

Odličan uvod za seniore, no onda se sve ovo desi, šteta za Srbiju i iskrene navijače.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 okt 2014, 23:46

[youtube][/youtube]

Ovdje se sve vidi, bogami bilo je dobrog batinjanja.
1946

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 14 okt 2014, 23:47

[youtube][/youtube]
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 okt 2014, 23:49

Chengzhang je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
Chengzhang je napisao/la:Citam komentare ovde,
kada Albanac pokusava da udari pesnicom Srbina, onda je junak i navija se za njega, a kada Albanac dobije po ledjima od Srbina, onda je Srbin "divljak". :lol:
Veci Siptari i od samih Alabanaca... :urnebes:
Navijači i redari su fizički nasrnuli na igrače Albanije, je l' tebi jasno to? Dođi sebi.
Posle nasrtaja vise Albanaca na Mitrovica, jel' to tebi jasno? Dodji sebi.
Znači svaki put kad se igrači poguraju na terenu redari i navijači bi trebali sprovoditi silu na terenu?

Izjednačavaš dvije situacije koje se ne mogu izjednačiti.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

LvG
Kontakt:

Post Postao/la LvG » 14 okt 2014, 23:49

slika

:rol: :rol:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 okt 2014, 23:50

najbolje je da zakljucate ovu temu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 14 okt 2014, 23:50

Neutral je napisao/la:
dscile je napisao/la:
NoName je napisao/la:Trib, treba biti objektivan i priznati grešku bez obzira što se radi o tvom stadu. Srbe cijenim veoma ali brate ovo što radite po stadionima i na ostalim grupnim desavanjima nije baš normalno.
Pa normalno da su navijaci Srbije krivi za ovo, jer su nasjeli na provokaciju sa zastavom. Znao sam da je Albancima cilj od pocetka da dodju za stolom do tri boda i zbog toga mi je najkrivlje. Ali s obzirom gdje zivimo, kakav je mentalitet, koliko je mrznje.. jednostavno me ne cudi ovakva reakcija. Kao sto sam rekao veceras, i na ovoj temi se vidi koliko mrznje postoji izmedju nacija/vjera.

Meni je samo komicno sto se sada neki prave moralisti i sveci.. Kao u fazonu zastava Velike Srbije bi se na stadionu u Sarajevu ili Zagrebu docekala aplauzom, fasisticka skandiranja Srba, a da sutra igraju sa Srbima bilo bi "Srbe na vrbe".. i slicno.

I da dodam.. Gadjanje topovskim i bakljama, kao i ulijetanje na teren je velika sramota (u rangu majmunisanja u Krusevcu), ali za mene ocekivan rasplet.
[youtube][/youtube]

:kafa:

@Tribalian

Pročitao sam. Ruku na srce, sve je ovo presmiješno, :lol: Kao u filmovima, Albanci trolaju aka Virtual.
Veliko postovanje za to. Tako bi trebalo biti na svim utakmicama na ovim prostorima. Ali budi iskren prema sebi.. i reci meni iskreno. Mislis li da bi tako bilo da se igraju seniorske reprezentacije u Zenici/Sarajevu u prisustvu Fanatikosa i drugih grupa? I sta mislis kakva bi reakcija bila kada bi pun stadion vidio zastavu Srbije i RS ujedinjenih kako lete iznad terena?

Pa budimo realni, pola ovih ljudi ne bi ni uslo na temu Srbije da je Srbija dobila 2:0 bez incidenata. Ovo su i oni prizeljkivali. Mada, ima dosta i humoristicnih komentara, tipa Djuru sto je postavio ovaj lik iznad :D

@NoName

Jednostavno, mentalitet mase. Razni sociolozi su to dobro opisali. A i imas na YT klip testiranja u liftu, ne mogu ga sada traziti. 5-6 ljudi u liftu se okrene i gleda u suprotnu stranu, i onda ovaj pojedinac kojeg testiraju uradi isto.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 okt 2014, 23:51

Neutral je napisao/la:
Domaćin je uvijek kriv za organizaciju utakmice. Kako god, Srbija, tj. njihovi navijači su krivi, pa nije upravljao albanski igrač letjelicom dok je igrao.

99.9% 0:3 za Albaniju.
Kako je onda moguce da je FSS kriv za nerede u Italiji, ako je domacin uvijek kriv??!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 14 okt 2014, 23:53

Nevjerojatno, ispisalo se 6-7 stranica za dva sata samo zato jer je bilo nereda. A kad igra inače srbija, komentar ili dva se sakupe.
Pa vas treba sve strijeljati.
tko bude dalje pisao u vezi ovih nereda dobit ce ban
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Chengzhang
Kontakt:

Post Postao/la Chengzhang » 14 okt 2014, 23:53

Neutral je napisao/la:
Interista je napisao/la:Prvo Albanci ovaj mec nece dobiti 0-3 zivi bili pa vidjeli.. Albanci sa onom reakcijom fol kao brane zastavu a ono nije bila zastava Albanije znaci da je sve odlicno smisljeno od strane nekog znalo se da je dovoljna samo jedna iskra da se ode u 3 pm.. Zgadilo mi se ovo sve veceras da dugoooo necu u pekaru uci niti Jelen popiti :D

Upadaju ljudi i šaketaju igrača Albanije i neće dobiti 0:3, :hmmmmm:

Domaćin je uvijek kriv za organizaciju utakmice. Kako god, Srbija, tj. njihovi navijači su krivi, pa nije upravljao albanski igrač letjelicom dok je igrao.

Onda je Srbija trebala dobiti 3:0 protiv Italije, jer domacin nije osigurao bezbednost. A tamo su za razliku od ovoga veceras bili iskljucivo samo srpski navijaci krivi, pa je Srbija pravedno kaznjena sa 3:0 za Italiju. Ovde su gosti takodje isprovocirali prekid, samo sto su za razliku od Djenove bili umesani i igraci (zapravo cela ekspedicija) i na kraju (s pravom) dobila propisne batine (tamo su isto navijaci-izgrednici hapseni od policije, ali van stadiona). Evo ima i hapsenja i treba da hapse provokatora incidenta (ja bih ga odrao od batina, jer je moglo mnogo gore da prodje nego sto se na kraju desilo). Ovo je jos nevidjeno.
Kada smo kod Tuzle, pusti prijateljske (pohvala od mene za ponasanje!), ali sta je bilo sa rukometasima u Sarajevu kada se o necemu odlucivalo? Ili kako ste navijali u Jesenicama na kosarci? Ista prica. Stoga :shh:
I ne shvatam sta se vi ovde uopste lozite, niti ima veze sa vama, niti ste umesani 0.1 % u ovu utakmicu. Da smo u istoj grupi, razumeo bih. Lecenje frustracija? :wtf:
成章

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 okt 2014, 23:54

dubrava je napisao/la: Pa vas treba sve strijeljati.
:facepalm:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 okt 2014, 23:54

dubrava je napisao/la:Nevjerojatno, ispisalo se 6-7 stranica za dva sata samo zato jer je bilo nereda. A kad igra inače srbija, komentar ili dva se sakupe.
a o cemu cemo pisati kad se nije odigralo ni poluvrijeme :roll: . Inace, bili bolji Albanci 40 minuta.
1946

LvG
Kontakt:

Post Postao/la LvG » 14 okt 2014, 23:55

Tribalian je napisao/la:
LvG je napisao/la:Smeji ti se slobodno, smijemo se i mi :lol: :lol: :lol: Mozete vi kriti lice, ali kad ga pokazete, pokazete u stilu :urnebes: :urnebes:
Eto svi smo veseljaci. Jedino ovom burazu od premijera nije nista smesno.
On je vec pusten i leti iz Srbije. Ima američki pasoš.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 okt 2014, 23:56

marconato je napisao/la: Kako je onda moguce da je FSS kriv za nerede u Italiji, ako je domacin uvijek kriv??!
Nije mislio bukvalno. Ova provokacija Albanaca je za kaznu, novčanu. Ali ulijetanje navijača na teren i udaranje igrača Albanije e za to je kriva Srbija.

slika
slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 14 okt 2014, 23:56

jovanmaksimovic je napisao/la:ajde sada redom i bez tenzija...

prvo: navijanje srpskih navijaca "ubi, ubi, ubi... " i slicno je standardna navijanja kad igraju balkanci medjusobno (ne znaci da odobravam, ali kad UEFA nije ranije kaznjavala takvo navijanje, sto bi i sada). i kad je srbija gostovala u zagrebu i hrvatska u beogradu i bih u beogradu i srbija u sarajevu, uvijek je bilo a i nazalost bice takvog navijanja...

drugo: s.ranje je krenulo onda kada se pojavila zastava velike albanije.

trece: igrac srbije je skida i biva napadnut od strane 3 igraca albanije (sta jedan profesionalni igrac ima da reaguje na zastavu nekih zamisljenih granica velike nije bitno cega, osim ako nije i sam sljedbenik takvih ideja)

cetvrto: nered nastaje tada i ulaze pojedini navijaci srbije i tuku igrace albanije, kao reakciju na tucu koja je izbila izmedju igraca

znaci, na stranu sto nisam pripadnik ni jedne od ove dvije nacije, ovde su albanci ispali sup.ci najveci, a srbi su nazalost nasjeli na njihove provokacije...
Upravo to da su pustili Albanci da se iznese zastava mirno utakmica bi se nastavila.. ne bi me zacudilo da je sve ovo fino izrezirano od cijele Albanske delegacije

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 okt 2014, 23:57

marconato je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

Kako je onda moguce da je FSS kriv za nerede u Italiji, ako je domacin uvijek kriv??!
Drug,

Na utakmici I grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, između Srbije i Albanije, koja se igra sutra u Beogradu, neće prisustvovati navijači iz Albanije, nakon što je Fudbalski savez Albanije prihvatio odluku UEFA-e.

Radi toga.

@dscile

Balkanski primitivizam je neizlječiv, u mnogo toga se slažemo.

@Chengzhang

Isto što sam napisao kolegi marconato. Nije ni blizu iste priče, nemoj mi glumiti sada neko nevinašce, snimci su svima dostupni, Bože zdravlja pa ćemo vidjeti kakva će kazna biti.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 14 okt 2014, 23:57

dubrava je napisao/la:Nevjerojatno, ispisalo se 6-7 stranica za dva sata samo zato jer je bilo nereda. A kad igra inače srbija, komentar ili dva se sakupe.
Mislim da je u vezi teme ako kazem da se pilot zove Olsi Rama . Sto se same utakmice tice , do prekida smo igrali solidno ali opet bez zavrsnice . Tole lopovcino vrati Subotica i Ljajica !!!

@ LvG , ne izmisljaj .
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.