Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Cartman
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Cartman » 05 jan 2014, 19:39

nyxem je napisao/la:kako je samo mogao gledati onakvu igru u drugom poluvremenu a ne mjenjati igrače koji ne zaslužuju više zaigrati za United ... šta bi to Anderson lošije uradio od Clevsa u ovoj utakmici, ili Zaha od Kagawe / Valencie ...
Žalosno ...
Ima stvarno nevjerovatan odnos prema nekim igracima. Tretiranje Zahe mi stvarno ne ide u glavu. To je momak kojeg je Fergie potpisao u januaru da osigura da ga niko drugi ne uzme. Ko je god gledao finale playoffa zna kakav je to igrac. Nivo iznad svih ostalih, pred skoro 100 hiljada navijaca na Wembleyu. Na pripremama bio najbolji igrac uz Adnana, i sad ne moze dobit ni minutu.

I opet se vracam na fundamentalno pitanje na koje niko ziv nema odgovor: KOJA JE FILOZOFIJA MOYESA? Sta proba napravit sa ovom ekipom? Ja stvarno ne vidim nikakav napredak od jula, isto igramo. Znaci ko qurac. Ozbiljno sam se zabrinuo kad je doveo Fellainia nakon sto je ganjao Fabregasa, to mi je pokazalo da nema nikakav plan. Povrede su dio problema, ali i tu on ima svoj dio krivice. Ali igrali smo mi i sa skoro skroz zdravom ekipom koja je izgledala lijepo na papiru, pa smo opet igrali katastrofalno.

Ocito je i da je ekipa vrlo slaba psihicki, sto je bio mozda najveci adut ranije. Na svom terenu igraju kroz strah. Niko nema muda povuc loptu osim Januzaja i Rooneya. Nevjerovatno. Fabio jest ispao glup, ali momak ima zar i borbu. Kad je uletio ucinilo mi se da je to bio Kagawa, i bas sam se iznenadio. Naravno to nije bio on. Daj i Andersona, barem nesto proba uvijek.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 05 jan 2014, 19:39

Šalu na stranu, nije lako preuzeti ekipu Uniteda nakon Fergusona. Jer sa ovim igračima ne može niko raditi i napraviti od njih čudo kao što je to Alex radio. Moyes-u treba dati šansu, odnosno dovesti mu potrebna pojačanja i tek onda vidjeti koliko on zaista može. Jer ovako čovjek vodi praktički ekipu koju je veliki Škot konstruisao po svojim zamislima, ovo nije tim koji je Moyes sastavio, ovo je tim koji je on naslijedio.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 jan 2014, 19:40

rio_Ferdy88 je napisao/la:
MoR je napisao/la:Ok, ljudima mora biti jasno da Moyes neće dobiti otkaz, makar ne znam šta se desilo :mrgreen:
Fakat, ja ne znam kako to neki ovdje nikako da ukapiraju, isto da su jučer počeli pratiti United :mrgreen:

Ove sezone nece dobiti otkaz,al kad se novac od dobitka prepoli na kraju sezone u odnosu na prosle,vidjet cemo kako ce onda vlasnici razmisljati iduce sezone i hoce li biti nedodirljiv kao sto mislite
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 05 jan 2014, 19:40

neo je napisao/la:Navijaci na baterije...nabijem vas za sve i jednu pogrdnu rijec poslanu treneru! Licemjerne fukare, na pocetku ste se kitili kvotanjem Fergusona "pruzite svu podrsku novom treneru" a sada serete tu. Glory hunters...
slika

Upravo. Da je loše, jeste. Ali budimo realni, teško bi i jedan trener ostvario bolji rezultat sa ovakvim sastavom. Konstantno neigranje dva najbolja igrača, najboljeg veznjaka, rotiranje odbrane, treba realno sagledati sve činjenice. Nagazilo nas je baš dosta pehova ove sezone.. :? :roll:
Možda ovaj poraz bude i prekretnica, kao poraz Arsenala protiv Ville kad su doveli Ozila, ko zna možda i dovedemo nešto sad? :mrgreen:
LUHG!

kingwazza
Kontakt:

Post Postao/la kingwazza » 05 jan 2014, 19:41

smisljeno neko **** stvar pustit kleverlija svaku da igra 90 min sjedi ti ando pa jel neko se ovde sprda sa nama
George Best and Cantona,They came to us from heaven..
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 jan 2014, 19:44

Ma kakav bola Ando, pa ni on ni Clev nisu za prve postave.. Sta Ando radi, pokusava sa igrom naprijed i grijesi, ali bitno je da pokusava.. :roll:

Unitedu treba da obnovi citav vezni red i naravno neka Buttnera na beku, jer kad imas izbor izmedju loseg i goreg, naravno da ces prvog izabrati...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 jan 2014, 19:44

Moyes za pola sezone oborio vise rekorda nego SAF za citavu karijeru :mrgreen:

Lose ovo izgleda ali je mozda i dobro ispasti iz ovog buranija takmicenja kako bi se mogli fokusirati na ganjanje LP .
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 jan 2014, 19:44

R.J.W.G. je napisao/la:
neo je napisao/la:Navijaci na baterije...nabijem vas za sve i jednu pogrdnu rijec poslanu treneru! Licemjerne fukare, na pocetku ste se kitili kvotanjem Fergusona "pruzite svu podrsku novom treneru" a sada serete tu. Glory hunters...
slika

Upravo. Da je loše, jeste. Ali budimo realni, teško bi i jedan trener ostvario bolji rezultat sa ovakvim sastavom. Konstantno neigranje dva najbolja igrača, najboljeg veznjaka, rotiranje odbrane, treba realno sagledati sve činjenice. Nagazilo nas je baš dosta pehova ove sezone.. :? :roll:
Možda ovaj poraz bude i prekretnica, kao poraz Arsenala protiv Ville kad su doveli Ozila, ko zna možda i dovedemo nešto sad? :mrgreen:
Znaci tesko bi i jedan drugi trener bio bolji od osmog mjesta i ovakve igre? Pusti te price. Ovo je ekipa koja treba da se bori za titulu, Arsenal nema nista bolju ekipu od nas. Sad ce opet neki cmizdrit sto ga spominjem, ali Jose ovo ne bi dopustio a jedva je cekao poziv iz Manchestera.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 05 jan 2014, 19:46

"Ako mislite da je ova sezona nešto najgore što je moglo da nam se desi, grešite. Video sam sve i sa ovim klubom prošao sve. Bio sam tu kada smo postali prvaci Evrope, onda je Met Bazbi otišao, Bobi Čarlton se penzionisao a mi smo ispali iz lige, Old Traford je bio besan. Od sjaja do očaja u treptaju oka. Ali čekali smo, ja već 45 godina imam sezonsku kartu. "

"Etkinson je otpušten, ništa novo, onda je došao Fergi. Bio je blagi užas, nije znao šta radi, ali je pronašao način da sve okrene u svoju korist. Ostalo je istorija. Sada su i te lepe godine prošle, možda se i vratimo u 70e i ne podignemo nijedan trofej duži period. Moramo čekati i verovati da će sve opet biti na svom mestu. Predugo sam uz ovaj klub, ja znam da je tako, kada će se to desiti, ne znamo, možda ćete i vi mladi imati unuke kada dođu stari dani. Ovo što nam se sada dešava, nije najgore što može da se desi, ali teški dani dolaze, odnosno, već su tu."

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 05 jan 2014, 19:46

Johny je napisao/la:Moyes za pola sezone oborio vise rekorda nego SAF za citavu karijeru :mrgreen:

Lose ovo izgleda ali je mozda i dobro ispasti iz ovog buranija takmicenja kako bi se mogli fokusirati na ganjanje LP .
Da je buranija takmičenje i nije, bar se ja ne bih složio. FA kup je ozbiljan trofej i ne bih se bunio npr. kad bi samo taj uzeli ove sezone. No evo neće.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jan 2014, 19:47

Moyes juri rekorde,možda ovo bude sezona sa najviše poraza na Old Traffordu. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 05 jan 2014, 19:47

ma okanite se vi ti floskula navijaci na baterije, ovako, onako, ja sam primjera radi sa FK Sarajevo prosao svasta, nagledao se scena a da ne spominjem losih igara pa i dan danas predjem preko svega, a posto stvarno gotivim United i pratim ga isto kao i Sarajevo dovoljno sam kompetentan da kazem svoje misljenje, ne obaziruci se na ove djecije komentare, gdje je podrska, tu ste samo kad se dobije jer u mom slucaju tako nije !!! prije svega nemam ja neke zamjerke treneru jer da se ne lazemo samo je Ferguson nekome mogao narediti da li da dovede igraca ili ne, sada to nije slucaj i ovaj je sretan sto samo sjedi na klupi.. ne ide mi u glavu jedna cinjenica toliko novaca po raznim turnejama je United dobio, zatim sponzora hejbet, pa jbt zar se od tolikih finansija ne moze izdvojiti novac za 5 igraca svjetske klase, da se sve podere radom i na kraju ce se ulozeno vratiti 10 puta...gledati fabia,smallinga, butnera, fletchera, cleverlya i nekolicinu ovakih u timu kakav je United je smijesno..svi idu naprijed, ulaze se u ekipu, a ovi se stisli ko picke ne daju banke za igraca, jer je to njima precjenjeo, jer nije to kvaliteta, pa svaka im cast na kvalitetu koji je sad u ekipi... ogorcen sam samo iz razloga pristupa igri, danas svaka iole ozbiljnija ekipa vrsi presing na protivnickoj polovini a ovi se samo nesto povlace i onda i dovuku do 16 metara pa ti pucaj, to meni smeta...skontajte nema vise Fergusona da vadi maksimum iz ovih igraca, treba uloziti pare u renoviranje ekipe inace nema United nigdje !!! sad ako se nadje kakva uvrijedjena mlada nek preskoci moj komentar, dovoljno pratim United da znam o cemu pricam !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jan 2014, 19:47

Cartman je napisao/la: I opet se vracam na fundamentalno pitanje na koje niko ziv nema odgovor: KOJA JE FILOZOFIJA MOYESA? Sta proba napravit sa ovom ekipom?
Hajd ti meni reci kakva je bila Fergieva filozofija, bgt isto da smo igrali tika taku sa Fergiem pa da imamo razloga pričati o nekom stilu igre. Stil je zasad, bez pojačanja, isti, forsiraju se krila i igra preko njih, kao što je i Fergie radio cijelo vrijeme, po tome je bio prepoznatljiv ;)

Nema on šta mijenjati, kad su ofulali u prijelaznom roku, očito je imao namjeru promijeniti stil i pojačati ekipu sa kvalitetnim veznjakom, ali taj odlazak Gilla i dolazak Eda, u kombinaciji sa promjenom na kromilu, na koju su čekali do 01.07, je očito bio pogrešan tajming, jer se nije smjelo dopustiti da i Gill ode u isto vrijeme ;)
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 05 jan 2014, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 jan 2014, 19:48

Sada pratit transfer news, i uzivati u spekulacijama.. Da nije tuzno, bilo bi smjesno.. :mrgreen:

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 05 jan 2014, 19:49

Cartman je napisao/la: Znaci tesko bi i jedan drugi trener bio bolji od osmog mjesta i ovakve igre? Pusti te price. Ovo je ekipa koja treba da se bori za titulu, Arsenal nema nista bolju ekipu od nas. Sad ce opet neki cmizdrit sto ga spominjem, ali Jose ovo ne bi dopustio a jedva je cekao poziv iz Manchestera.
Sa ovakvom ekipom i ovosezonskim pehovima, da. Jedan ili dva igrača i sve će biti ok. ;)
Zadnja izmjena: R.J.W.G., dana/u 05 jan 2014, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.
LUHG!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 05 jan 2014, 19:49

FA -cup je Englezima od ogromnog značaja, ponajviše zbog same historije tog takmičenja, a vjerovatno je i nagrada za pobjednika poprilično izdašna.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 jan 2014, 19:49

Nisu vise ni sudije na nasoj strani:

" onclick="window.open(this.href);return false;

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 05 jan 2014, 19:51

francobaresi je napisao/la:FA -cup je Englezima od ogromnog značaja, ponajviše zbog same historije tog takmičenja, a vjerovatno je i nagrada za pobjednika poprilično izdašna.
Nagrada je oko 2 mil funti, cini mi se, znaci cista nagrada na osvajanje kupa...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 jan 2014, 19:51

R.J.W.G. je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Znaci tesko bi i jedan drugi trener bio bolji od osmog mjesta i ovakve igre? Pusti te price. Ovo je ekipa koja treba da se bori za titulu, Arsenal nema nista bolju ekipu od nas. Sad ce opet neki cmizdrit sto ga spominjem, ali Jose ovo ne bi dopustio a jedva je cekao poziv iz Manchestera.
Sa ovakvom ekipom i ovosezonskim pehovima, da. Jedan ili dva igrača i sve će biti ok. ;)
Gluposti, ni Moyes sam ne bi rekao da nije mogao bolje. Minimum minimuma je top 4. A dobar trener bi bio u borbi za titulu, zna se koji.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jan 2014, 19:52

Cartman je napisao/la: Sad ce opet neki cmizdrit sto ga spominjem, ali Jose ovo ne bi dopustio a jedva je cekao poziv iz Manchestera.
Zašto onda ne popljuješ Fergiea zato što ga nije nazvao, jer je njegova odluka bila da postavi Moyesa koji ti očito nije po volji :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.