AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 jul 2017, 17:53

koraj je napisao/la:Opet poceli sa Kalinicima i Badeljima.. Taman se malo smirilo zadnjih par dana. Radujemo se sto se rjesavamo panjeva i parazita a dovodimo nove. Dokle vise?
Ljudino to su dva provjerna igrača u Serie A i takve je dobro imati u rosteru u slučaju neke suspenzije ili povrede.Otvorite malo oči a ne samo osuditi igrača na osnovu imena ili prezimena. Badelj i Nikola u rosteru, što se mene tiče super potez.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 20 jul 2017, 18:04

Nekome ako se igrac ne svidja on ga odmah smatra panjem. A vjerujem da nije gledao ni 5 utakmica Badelja,koji bi izmedju ostalog bio zamjena za Bigliu.
Za Kalinica necu ni komentarisati.
Nemam nista protiv Coste,makar i 6 mjeseci bio tu. Takvi igraci su cesto prevaga na terenu.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 20 jul 2017, 18:06

Ma nakon svih ovih pojacanja Badelj i Kalinic vise nisu pojacanja samo prinove koje ce biti u rotaciji. Diego Costa do januara bi bio tu tako da je zo velika glupost
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 jul 2017, 18:14

Badelja bi prošle sezone prizeljkivali u prvih 11 a sad nam ne valja ni za klupe :)

Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 20 jul 2017, 18:22

Romagnoli13 je napisao/la:
koraj je napisao/la:Opet poceli sa Kalinicima i Badeljima.. Taman se malo smirilo zadnjih par dana. Radujemo se sto se rjesavamo panjeva i parazita a dovodimo nove. Dokle vise?
Ljudino to su dva provjerna igrača u Serie A i takve je dobro imati u rosteru u slučaju neke suspenzije ili povrede.Otvorite malo oči a ne samo osuditi igrača na osnovu imena ili prezimena. Badelj i Nikola u rosteru, što se mene tiče super potez.
Buraz evo da kazem ja kao neutralac, nagledao sam se Kalinica prosle sezone i mogu ti potvrditi da je Carlos Bacca i van forme za njega Marco van Basten licno. Ako uspijete dovesti ludog Costu, bez obzira na trajanje ugovora to bi vam po kvalitetu bilo top pojacanje ovog ljeta.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 20 jul 2017, 19:39

Ljudino takvih "provjerenih" igraca mozes lopatom nagrnuti u Serie A. I ne sudim samo po imenu i prezimenu. U slucaju povrede i suspenzije Mauri je profesor za Badelja, a u istom slucaju Bacca je Pele za Kalinica.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 20 jul 2017, 19:41

UrbyEmanuelson je napisao/la:Nekome ako se igrac ne svidja on ga odmah smatra panjem. A vjerujem da nije gledao ni 5 utakmica Badelja,koji bi izmedju ostalog bio zamjena za Bigliu.
Za Kalinica necu ni komentarisati.
Nemam nista protiv Coste,makar i 6 mjeseci bio tu. Takvi igraci su cesto prevaga na terenu.
Imas pravo vjerovati sta hoces ali sam sigurno pogledao vise utakmica od spomenutih 5, i to uzivo. I to samo u prosloj sezoni.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 jul 2017, 22:14

Cairo i dalje želi 100M za Belottia niti euro manje. Tako da je sve realnija opcija da Costa dođe u Milan na šestomjesečnu pozajmicu i da se u januaru traži dugoročnije riješenje za napad. Ili Fassone i Mirabelli već imaju nekog napadača u rezervi kojeg bi napali svim silama ukoliko u narednim danima Cairo ne promjeni terapiju i smanji zahtjeve na malo normalniji nivo.

Da se nadovežem jedan od igrača koji se spominju je i Alexis Sanchez, Milan ne bi imao problema platiti 65-70M za igrača, ali on traži nerealno veliku platu a Milan mu ne bi ponudio više od 10M+ 2M bonusa.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 jul 2017, 22:21

Romagnoli13 je napisao/la:Cairo i dalje želi 100M za Belottia niti euro manje. Tako da je sve realnija opcija da Costa dođe u Milan na šestomjesečnu pozajmicu i da se u januaru traži dugoročnije riješenje za napad. Ili Fassone i Mirabelli već imaju nekog napadača u rezervi kojeg bi napali svim silama ukoliko u narednim danima Cairo ne promjeni terapiju i smanji zahtjeve na malo normalniji nivo.

Da se nadovežem jedan od igrača koji se spominju je i Alexis Sanchez, Milan ne bi imao problema platiti 65-70M za igrača, ali on traži nerealno veliku platu a Milan mu ne bi ponudio više od 10M+ 2M bonusa.
Ovo me podsjeća na transfer politiku bosanskohercegovačkih klubova, primi igrača, daj mu sve, navikni ga da ti je najbitniji i najbolji igrač u rosteru, i onda ga na kraju pusti da ode džaba za pola godine, godinu dana, te opet traži novo rješenje. Za mene, lično, totalno amaterski potez atipično za ono na šta nas je ovaj dvojac navikao ovog ljeta, i zato sumnjam da će ovakav deal sa Costom biti završen.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 jul 2017, 22:25

Raonffa je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:Cairo i dalje želi 100M za Belottia niti euro manje. Tako da je sve realnija opcija da Costa dođe u Milan na šestomjesečnu pozajmicu i da se u januaru traži dugoročnije riješenje za napad. Ili Fassone i Mirabelli već imaju nekog napadača u rezervi kojeg bi napali svim silama ukoliko u narednim danima Cairo ne promjeni terapiju i smanji zahtjeve na malo normalniji nivo.

Ovo me podsjeća na transfer politiku bosanskohercegovačkih klubova, primi igrača, daj mu sve, navikni ga da ti je najbitniji i najbolji igrač u rosteru, i onda ga na kraju pusti da ode džaba za pola godine, godinu dana, te opet traži novo rješenje. Za mene, lično, totalno amaterski potez atipično za ono na šta nas je ovaj dvojac navikao ovog ljeta, i zato sumnjam da će ovakav deal sa Costom biti završen.
Ne mora značiti. Niko nije rekao da će nespremni dočekati Januar ili nešto.Costa je igrač koji pravi razliku i bio bi od enormne pomoći u prvom dijelu sezone kad će Milan itekako imati problema jer će se ekipa tek uigravati, a taj čovjek je sposoban riješiti sam utakmice. Garantuje barem 10ak bodova kao individualac.Ali čisto sumnjam da bi njemu podredili igru, jer nije on Messi, Ronaldo ili Ibra iz 2011-e godine. Milan ima cilj, a to je LP-a i svaki igrač koji može pomoći u tome je dobrodošao.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 jul 2017, 22:28

Raonffa je napisao/la:

Ne mora značiti. Niko nije rekao da će nespremni dočekati Januar ili nešto.Costa je igrač koji pravi razliku i bio bi od enormne pomoći u prvom dijelu sezone kad će Milan itekako imati problema jer će se ekipa tek uigravati, a taj čovjek je sposoban riješiti sam utakmice. Garantuje barem 10ak bodova kao individualac.Ali čisto sumnjam da bi njemu podredili igru, jer nije on Messi, Ronaldo ili Ibra iz 2011-e godine. Milan ima cilj, a to je LP-a i svaki igrač koji može pomoći u tome je dobrodošao.
Pa to što će dovesti u januaru isto tako mogu dovesti i sada, zaista ne vidim razliku. Više volim gledati Baccu nego Costu pod takvim okolnostima, ako već ne dovedu Kalinića i ako ovi malo ne spuste cijenu za Belotija onda je bolje ništa ne dirati i ostaviti Baccu da vidimo kako će se snaći sa novim saigračima, bar je toliko zaslužio za ove dvije 'krvave' sezone.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 jul 2017, 22:31

u pravu je brat faraon, šta će nam koji klinac igrač na 6 mjeseci, to dok dođe, uklopi se, proigra, ekipa se navikne na njega i onda haj nazad kući u januaru, bezveze. :roll:
ovo pričam radi dobrobiti ekipe, taman kad bi se uspostavio neki sistem i red izgubili bi bitan kotačić u vidu coste i onda haj jovo nanovo.

radije ne dovoditi nikoga osim kalinića i nastaviti igrati sa jednim napadačem, uostalom mogu se pare uložiti u vrhunsko krilo.

treba vidjeti šta je sa aguerom i ako bude išao iz sitija (a mislim da hoće), treba uzeti u obzir da nema ni on puno opcija. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 jul 2017, 22:37

Najgore je sto nema puno opcija a pristupačnih.Već smo svjesni da je Milan spreman ponuditi za nekoga i 70-75M ali takav igrač najčešće traži više od 10M po sezoni, a to je neki krajnji plafon za Milan u ovom trenutku što se tiče plate.

Opcije su Ibra za jednu sezonu, ali tek od oktobra, Costa do januara. Ili čekati rasplet situacije na relaciji Aguero i Pep, ali znamo da bi taj tražio kao i Snachez, preko 12M po sezoni. Ili pokušati smanjiti zahtjeve Torina i Dortmunda, na neki razuman nivo. Spominjao se i Benzema, koji sigurno može ponuditi još dvije- tri dobre sezone. Njegova plata i nije toliki problem, ali Real je već prodao Moratu, što znači da je to dodatni problem. Trebamo shvatiti da je po pitanju napadača užasna situacija na tržištu.

Ili jednostavno kupiti Kalinića i dati nešto više novca za nekog jakog krilnog napadača? Ali opet ako će primarna formacija biti 3-5-2 krilo i nije potrebno.

Jedan od igrača koji ne bi tražio veliku platu.A jednostavno neće imati željenu minutažu u trenutnom klubu je Martial.Milan ga sebi može priuštiti, čak se jedno vrijeme spominjao u kontekstu Milana.On bi možda bio i najbolje riješenje. Igrač koji bi bio odličan u tandemu sa Silvom. A ne vjerujem da bi United tražio više od 50M.
Zadnja izmjena: Romagnoli13, dana/u 20 jul 2017, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 20 jul 2017, 22:49

Dovesti Dembela iz BVB i ne treba ti nikakav napadac
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 20 jul 2017, 23:12

Trenutno najbolji a dostupan napadač je D.Costa.Jest da je go.vno od covjeka,al je zvijer.Ostali su mačak u vreći.Belloti bi mogao biti ekstra,a mogao bi biti novi Imobile.Auba mi ne miriše,puno zavisi od saigrača,a u Italiji su odbrane beton.Morata je za sad vječita rezerva,bojim se da će to i ostati.Od svih uz razumnu cijenu bih volio Belotija i molio bi se da ne bude flop.Costa je najbolji ako će biti cijelu sezonu,ako ne onda dovesti Kalinića i ostaviti Baccu.Tada bi imali odličnu ekipu.Ostalo je bacanje novca u vjetar,a tokom sezone dogovoriti nekog odličnog napadača kao što su završili RR i uigrati ovo što ima.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 jul 2017, 23:22

Milan is doing everything possible to sign Belotti from Torino but there is a significant difference between the two clubs' valuations [Sky]

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 jul 2017, 23:50

ako je stvarno navijač milana, neka zatraži transfer i olakša posao milanu :kafa: jer onaj definitivno neće nikad popustiti osim ako igrač izričito ne zatraži prodaju, gori je od lotita u pizdu materinu.

ako nećeš onda vozdra, zadnja šansa da dođeš u veliki klub prije nego što flopneš :zzz:

montela je mislio promjeniti formaciju, al' yebiga sad su naišli na zid jer je situacija na tržištu nikakva, bolje preskočiti ovu godinu nego kockati sa nedokazanim igračima i preplaćivati ih.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 20 jul 2017, 23:59

Treba se malo vratiti u realnost. Milanov najveci transfer ovog ljeta je Bonnuci za 40 mil a sad se prica o placanju 100 mil za igraca kao da je to nista. Auba se ne moze dovesti, preskup, prevelika plata. Morata otisao u Chelsea za bolesnu cifru a ludi Cairo hoce 100 mil za Belottia.

Kad vidis da nesto ne moze, ne ides glavom kroz zid, nego se prilagodis, adaptiras, pokusas uraditi najbolje s onim sto imas.

Na kraju, ne mogu se dovoditi samo igraci od 30-40 mil, nekad se mora odvagati situacija, uzeti jeftinog igraca koji ce ti posluziti za odredjenu svrhu a koji nece biti medju vaznijim karikama u timu. Pljuje se po Badelju kao da ce ga dovesti direktno iz Hrvatskog Dragovoljca a ne iz Fiorentine. Znam da se na Montoliva ne moze racunati ni na kao igraca sa klupe a o necemu vise i da ne govorim. Radije bih Badelja na klupi negi Monta ili Sosu.

Juve dovede Siljkana, prije toga Rincona i sl. jer nekad moras posegnuti za jeftinim rijesenjem kako bi zakrpio ekipu.

Meni je svejedno da li ostave Baccu ili dovedu Kalinica. Jedan od njih u rotaciji sa Silvom je vise nego solidno rijesenje za sljedecu sezonu.

Volio bih da umjesto tog napadaca dovedu neko odlicno krilo i jos malo podebljaju klupu i ekipa bi bila spremna za novu sezonu.

Sa tim novim "krilom" i Baccom/Kalinicem bi imali i pristojnu klupu: Silva, Bonaventura, Musaka, Ghezall, Locateli, Badelj, Abate.......sasvim dovoljno za borbu za plasman u LP.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 21 jul 2017, 00:01

Milan treba dovesti Costu na posudbu godinu dana, onda ga pusiti da ide u Atletico ako hoće, ali mislim da bi on stvarno legao Milanu.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 jul 2017, 00:10

Mirabelli i Fassone ce dati sve od sebe da Monteli stve na raspolaganje sto je moguce bolji tim, za koji oni smatraju da ce ispuniti zadani cilj.Siguran sam u dolazak jos barem 3 igraca, a najmanje 10ak imena se vrti u krug.Do pocetka prvenstva jos 3 sedmice a do kraja merkata jos mjesec i po.To je sasvim dovoljno vremena da se razmotri situacija na trzistu i da se odrade najbolji moguci potezi i da se jos ekipa pojaca.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.