FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ElCartel11
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Zar vi stvarno mislite, da vlasnici evropskih velikana ne uzimaju pare iz kluba? Od transfera, sponzora, nagrada itd
Upumpaju pare oni ali posle onda i beru svoj uspjeh.
Berlusconi, Florentino Perez, Laporta u prvom mandatu za Barcu za sve je vezala priča o kriminalu i pranju para. Berlusconi prednjači u svemu normalno, ali hocu reci, da je i u tom modernom svijetu isti slučaj. Pa onda imaš ove Arape, Kineze ko da oni preuzimaju evropske klubove sto eto vole fudbal.
Samo sto su tamo ljudi pametni pa uzimaju manje, da ne bi skrhali klub.
Kod nas je Bosnjo glup on vidi milion € i to sve uzme sebi u dzep. Ne razmišlja na duge staze, da ce to dovesti do bankrota kluba /firme i da ce zapeti za oko kako navijačima tako i nadležnim organima.
Tako, da nemojte biti djeca svugdje u svijetu su menadzeri lopovi i fakini. Ali se razlikuju po inteligenciji. Neki znaju prikriti, a neke mogu djeca od 10 godina procitati.
Upumpaju pare oni ali posle onda i beru svoj uspjeh.
Berlusconi, Florentino Perez, Laporta u prvom mandatu za Barcu za sve je vezala priča o kriminalu i pranju para. Berlusconi prednjači u svemu normalno, ali hocu reci, da je i u tom modernom svijetu isti slučaj. Pa onda imaš ove Arape, Kineze ko da oni preuzimaju evropske klubove sto eto vole fudbal.
Samo sto su tamo ljudi pametni pa uzimaju manje, da ne bi skrhali klub.
Kod nas je Bosnjo glup on vidi milion € i to sve uzme sebi u dzep. Ne razmišlja na duge staze, da ce to dovesti do bankrota kluba /firme i da ce zapeti za oko kako navijačima tako i nadležnim organima.
Tako, da nemojte biti djeca svugdje u svijetu su menadzeri lopovi i fakini. Ali se razlikuju po inteligenciji. Neki znaju prikriti, a neke mogu djeca od 10 godina procitati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Plako je još jedan, pa kukaju za njim nakon prvog kiksa.Tatamata1946 je napisao/la: ↑20 mar 2021, 06:38Sta ce nan placko u klubu, cuj u zatvor zbog njega. Ima para ko blata i place po tv emisijamaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑19 mar 2021, 23:50Na kraju ce svako po mjesec odlezati i eto maminja kod nas![]()
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Benkara21 je napisao/la: ↑20 mar 2021, 10:56Plako je još jedan, pa kukaju za njim nakon prvog kiksa.Tatamata1946 je napisao/la: ↑20 mar 2021, 06:38Sta ce nan placko u klubu, cuj u zatvor zbog njega. Ima para ko blata i place po tv emisijamaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑19 mar 2021, 23:50Na kraju ce svako po mjesec odlezati i eto maminja kod nas![]()

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- NisamInSajder
- Kontakt:
Uli Hoeneß = Zdravko Mamic
Ovdje sva prica pocinje i zavrsava. Okrenimo se Sarajevu, prepisi sportski recept iz Dinama u vidu dovodjenja igraca iz svoje lige, kupljenju mladih igraca na tone iz svih dijelova Bosne i tek nakon 10 osvojenih titula zaredom u drzavnom prvenstvu mozes se nadati pozitivnom bilansu u financijama i europskim rezultatima, te prodaja sa milionskim ciframa. Ali, ne treba prepisivati Mamica iz scene.
Ovdje sva prica pocinje i zavrsava. Okrenimo se Sarajevu, prepisi sportski recept iz Dinama u vidu dovodjenja igraca iz svoje lige, kupljenju mladih igraca na tone iz svih dijelova Bosne i tek nakon 10 osvojenih titula zaredom u drzavnom prvenstvu mozes se nadati pozitivnom bilansu u financijama i europskim rezultatima, te prodaja sa milionskim ciframa. Ali, ne treba prepisivati Mamica iz scene.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Raja ako imam wifi Telemach,a hocu da aktiviram moju tv web hocu li moci sutra gledat tekmu?
Bit ćeš opet prvak čest 1946
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
Samo na Moja TV i Moja web TV BESPLATNO pratite proljetni dio nogometne sezone BiH!
Utakmice su dostupne Moja TV i korisnicima interneta BH Telecoma, kao i korisnicima drugih operatora u BiH, putem:
Moja TV
Moja Web TV
Moja Web TV – Pay per view
Uživajte u vikendu!
Utakmice su dostupne Moja TV i korisnicima interneta BH Telecoma, kao i korisnicima drugih operatora u BiH, putem:
Uživajte u vikendu!
Jest jest, tako je najavljivano i za derbi, pa khuracZip je napisao/la: ↑20 mar 2021, 12:51Samo na Moja TV i Moja web TV BESPLATNO pratite proljetni dio nogometne sezone BiH!
Moja TV
Moja Web TV
Uživajte u vikendu!
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
To je toNisamInSajder je napisao/la: ↑20 mar 2021, 12:01Uli Hoeneß = Zdravko Mamic
- feniksptica
- Kontakt:
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Obren Cvijanović dobi poziv u repku, za prijateljsku tekmu. Hocel Mili dobit ko sto se govorilo?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Nirton je napisao/la: ↑20 mar 2021, 12:52Jest jest, tako je najavljivano i za derbi, pa khuracZip je napisao/la: ↑20 mar 2021, 12:51Samo na Moja TV i Moja web TV BESPLATNO pratite proljetni dio nogometne sezone BiH!
Moja TV
Moja Web TV
Uživajte u vikendu!

Pod besplatno se misli da korisnici, a i ostali, ne trebaju dodatno plaćati. Naravno da je besplatno

Ne treba gledati crno. Nama niko neće reći kako se pravi dobar igrač, ekipa ili klub. Mi svog tog znanja unutar kluba uglavnom nemamo. I sve te greške koje pravimo su što se kaže učenje kroz "pokušaj i grešku" ili što bi Englezi rekli "trial and error". Ja to tako gledam: mi sakupljamo ta iskustva da bi u nekom narednom periodu znali na osnovu toga šta može i kako ne može. Imamo taj komfor da ta iskustva sakupljamo sa prvog mjesta.
Nećemo rješiti problem ako namjesto Hadžića dodje neki uslovno kvalitetniji Hadžić ili namjesto Vinka neki uslovno kvalitetniji Vinko. Prvi način smrzavanja mesa u gradovima je podrazumijevao to da je neko išao u planinu sjekao led i donosio ga svojim mušterijama da su oni mogli staviti namirnice u taj led. Neko ko je hodao po planini ne zna ništa o radu frižidera. A proizvođači frižidera su potisnuli rezače ledenih kocki. Nisu bolji rezači.
Ima noviji primjer Uber i Lyft taksista koji na istom principu objašnjava fenomen nestanka taksi službi.
Naveo sam dva primjera, a postoje pedeset i dva, da objasnim kako mi trenutno sječemo led. Vrhunski klubovi proizvode frižidere i neće nam biti dovoljno da zaposlimo bržeg ili jačeg čovjeka nego ćemo se morati prilagoditi. A to prilagodjavanje košta. Ne možemo ništa raditi dok ne dovršimo akademiju, ne osposobimo stadion i ne počnemo praviti igrače za prvi tim.
Tad će se morati u jednom ili dva prelazna roka dovesti pet ili deset vrhunskih igrača, sahraniti stari način rada i otpočeti novi. Vidite i sami da što god smo vrhunskih igrača doveli da je uglavnom propalo. Opet ako se moram slikovito izjasniti: dovodili smo proizvodjače frižidera da sa nama režu led. I njihov voljni momenat je nakon par sedmica pao. Grupa igrača kao grupa nije bila na njegovom nivou. I na kraju smo dobili skupog proizvodjača frižidera koji više nema volje da reže led.
Nećemo rješiti problem ako namjesto Hadžića dodje neki uslovno kvalitetniji Hadžić ili namjesto Vinka neki uslovno kvalitetniji Vinko. Prvi način smrzavanja mesa u gradovima je podrazumijevao to da je neko išao u planinu sjekao led i donosio ga svojim mušterijama da su oni mogli staviti namirnice u taj led. Neko ko je hodao po planini ne zna ništa o radu frižidera. A proizvođači frižidera su potisnuli rezače ledenih kocki. Nisu bolji rezači.
Ima noviji primjer Uber i Lyft taksista koji na istom principu objašnjava fenomen nestanka taksi službi.
Naveo sam dva primjera, a postoje pedeset i dva, da objasnim kako mi trenutno sječemo led. Vrhunski klubovi proizvode frižidere i neće nam biti dovoljno da zaposlimo bržeg ili jačeg čovjeka nego ćemo se morati prilagoditi. A to prilagodjavanje košta. Ne možemo ništa raditi dok ne dovršimo akademiju, ne osposobimo stadion i ne počnemo praviti igrače za prvi tim.
Tad će se morati u jednom ili dva prelazna roka dovesti pet ili deset vrhunskih igrača, sahraniti stari način rada i otpočeti novi. Vidite i sami da što god smo vrhunskih igrača doveli da je uglavnom propalo. Opet ako se moram slikovito izjasniti: dovodili smo proizvodjače frižidera da sa nama režu led. I njihov voljni momenat je nakon par sedmica pao. Grupa igrača kao grupa nije bila na njegovom nivou. I na kraju smo dobili skupog proizvodjača frižidera koji više nema volje da reže led.
Poslao sam mu ja rjesenje u pp, bice prezadovoljantm01hzne je napisao/la: ↑20 mar 2021, 13:03Nirton je napisao/la: ↑20 mar 2021, 12:52Jest jest, tako je najavljivano i za derbi, pa khuracZip je napisao/la: ↑20 mar 2021, 12:51Samo na Moja TV i Moja web TV BESPLATNO pratite proljetni dio nogometne sezone BiH!
Moja TV
Moja Web TV
Uživajte u vikendu!![]()
![]()
Pod besplatno se misli da korisnici, a i ostali, ne trebaju dodatno plaćati. Naravno da je besplatno![]()
![]()

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Sve legala, odavno sam se oprostio od podzemlja

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Nešto mi je ovdje sumLJivo

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Kome je sumnjivo, ima bhliga i dzeko11

Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
- feniksptica
- Kontakt:
Los jeftin marketing, losa igra rijeci. U rangu onih nije 5 KM nego 4,99..tm01hzne je napisao/la: ↑20 mar 2021, 13:03Nirton je napisao/la: ↑20 mar 2021, 12:52Jest jest, tako je najavljivano i za derbi, pa khuracZip je napisao/la: ↑20 mar 2021, 12:51Samo na Moja TV i Moja web TV BESPLATNO pratite proljetni dio nogometne sezone BiH!
Moja TV
Moja Web TV
Uživajte u vikendu!![]()
![]()
Pod besplatno se misli da korisnici, a i ostali, ne trebaju dodatno plaćati. Naravno da je besplatno![]()
![]()
Samo gol treba dat..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ja bi prvo prepiso 10 titula zaredomNisamInSajder je napisao/la: ↑20 mar 2021, 12:01Uli Hoeneß = Zdravko Mamic
Pa onda ostalo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Trenutno korisnika/ca: boki86, bordobijeli, bordospartanac, bosnas_, Direktorcic, MaroonBjelave, MaroonWhite1946, mosarajvosa83, Mostarska, nedimmmm1337, Pantelija, Sanfrancisco, Serha, Tarapi, umrobihzbogtebe1946, VolimoSarajevo i 136 gostiju.