Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Monolog » 25 maj 2012, 19:42

@MaGiCa,

Hvala što si tako uvažio dobronamjernu kritiku. :roll: Al' dobro da znam šta mogu očekivati u budućnosti. Budi mi pozdravljen. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 maj 2012, 19:52

MaGiCa je napisao/la:Ne zelim uopste da verujem u teorije zavere ili da igram igru varijacija i permutacija na zadatu temu, ali pocinjem da uvidjam zakonomernost koja je striktnim matematickim metodama tesko objasnjiva. :roll:

Jok eto ne zelis...ovo me podsjeca na nadrealiste:
[youtube][/youtube]

Trebali bi otvoriti posebnu temu u kojoj ce se samo pisati kako je Nadal uspio postati "solidan" teniser tako sto je radio sve drugo osim igrao dobar tenis...

SportMaster
Kontakt:

Post Postao/la SportMaster » 25 maj 2012, 20:01

Prelagan zdrijeb za Rafu (kad je zemlja u pitanju sve se cini tako). Mislim da ce biti iznenadjenje ako mu iko oduzme servis do cetvrtfinala, pa mozda cak i do finala. Gledat cemo strasni mec drugog kola Federer - Nalbandian, a Djokovic ce standardno ispustiti poneki set do polufinala. Bice zanimljivo ali mislim da je rafica u najboljoj poziciji (minimalna prijetnja Raonic u 3.kolu, ali mislim da moze samo odigrati dobro i nista vise).
RM & RF

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2012, 23:29

@retro, sjajan post o kvalifikantima!

Sutra od 11 sati počinje 'ono pravo'.

Što se nositelja tiče, Del Potro će na centralnom terenu igrati protiv Montanesa. Da smo u 2011. godini možda bi to bio zanimljiv mač, ali Albert je u očajnoj formi i ne dajem mu puno šanse protiv Del Potra.

Poslije tog meča, na teren izlaze Tsonga i Kuznetsov. Retro je već pisao o Kuznetsovu, od kojeg se mnogo očekivalo, voli igrati na zemlji, ali ipak je ostao na challenger nivou. Verdasco ide na Darcisa, kojeg je prije par sedmica uništio u Barceloni, mislim da će i sutra biti tako.

Roddick igra protiv Mahuta. Nekad je Mahut bio redovna mušterija Roddicka, ali sad je to druga priča. Andy u Dusseldorfu nikome nije uzeo niti set, a na zemlji nije pobijedio od 2010. godine.

Juan Carlos Ferrero(ESP) vs. Jonathan Dasnieres De Veigy(FRA)
Fabio Fognini(ITA) vs. Adrian Mannarino(FRA)
Edouard Roger-Vasselin(FRA) vs. Vasek Pospisil(CAN)
Igor Sijsling(NED) vs. Gilles Muller(LUX)
Daniel Munoz-De La Nava(ESP) vs. Marin Cilic(CRO)[21]
Michael Berrer(GER) vs. Jurgen Melzer(AUT)[30]
Cedrik-Marcel Stebe(GER) vs. Joao Souza(BRA)
Kevin Anderson(RSA)[31] vs. Rui Machado(POR)
Pablo Andujar(ESP) vs. Victor Hanescu(ROU)
Karol Beck(SVK) vs. Lukasz Kubot(POL)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2012, 23:31

Umalo da zaboravim 8-) 10. juna ćemo opet gledati ovo:

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 maj 2012, 00:32

Sutra ne tako zanimljivi mecevi, mozda vrijedi pogledati Darcisa i Verdasca, Andersona i Machada te Mahuta i Roddicka.

Andy se raspada, u Duseldorfu ostao bez seta, cak je izgubio od Go Soede. :lol:
Mahut nista specijalno na sljaci, ali u ovom trenutku rekao bi da je Mahut favorit i da ce dobiti mec, ipak kladionice favorizuju Andya, a on na je trenutno bezopasan na sljaci, pogotovo sa prebacivanjem do smrti, sto nije njegova igra.

Kuznetsov bi mogao namuciti Tsongu, ima fin servis, forehand i mogao bi odigrati solidno, pogotovo sto JWT nista specijalno ne igra na "prasini".
Fognini, Cilic, Wawrinka, JCF, Del Potro ne bi trebali imati problema, iako se ne bi iznenadio da neko od njih odigra 4, mozda i 5 setova.
Roger Vasselin ce dobiti Pospisila, koji se slabo snalazi na sljaci.
Melzer ima nekih problema sa povredom, iako je favorit sutra protiv 100kilasa Berrera, mogao bi ranije napustiti turnir.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2012, 11:43

Federer: Nadal je favorit
- Rafa je, prema mom mišljenju, favorit. Izgubio je samo dva seta u Monte Karlu, Barseloni i Rimu, a osvojio je šest titula na Rolan Garosu. Neki ljudi mogu da kažu da Nadal nije favorit, ali ja ne mogu. Što se Novaka tiče, on je jedan od najvećih favorita, a ja sam na trećem mjestu – objasnio je Federer.
Đoković: Nadal je glavni favorit
- Glavni favorit je, ipak, Nadal. Ne govorim to tako da maknem pritisak sa sebe, nego je uvijek tako zadnjih godina prije Roland Garrosa. Ovo je njegov turnir. Bio je favorit i prošle godine kada sam ja u Pariz došao bez izgubljenog meča. Sada je još jači, odigrao je odlično posljednje turnire, a pogotovo je dobro igrao na zadnjem turniru, u Rimu - rekao je Đoković
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 maj 2012, 12:15

Nije da su nam Federer i Đoković rekli nešto novo ovim izjavama. :mrgreen:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 maj 2012, 15:01

Fognini, Cilic, JCF u tri seta, Wawrinka i Del Potro izgubili po set, a Delpo ima problema sa tim lijevim koljenom i dosta se muci za sada.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 27 maj 2012, 18:28

Hajmo Andy do preokreta!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2012, 21:09

Delpo se nekako provukao. Čisto sumnjam da će ovako moći još dugo, treba njemu jedna pauza da se izliječi.

slika
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 maj 2012, 21:20

Danas su favoriti odigrali po planu, samo će Melzer morati kući malo ranije. Bolji od njega bio je Berrer, a Melzer je imao vodstvo 2-0 u setovima. Del Potro je ponovo imao problema sa povredom, kao i Andy Roddick, koji izgubio od Mahuta. Kod žena je slična situacija, sjajnu igru su prikazale Ivanović, Kuznetsova i Safarova, dok je Venus imala problema u prvom setu, ali kasnije je došla do pobjede.

Sutra na teren izlaze prvi nosioci u obje konkurencije. Đoković igra protiv Staracea, dok će Azarenka igrati protiv Brianti. Federer će na terenu Suzanne Lenglen igrati protiv Kamkea.

Ima dosta zanimljivih mečeva u najavi. Mene najviše zanima meč B. Baker - Malisse.
Voli te tvoje Sarajevo.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 27 maj 2012, 22:11

Kako je Krajinovic uspio da igra RG sa rejtingom od 619. pozicije? A Damir sa 250. pozicijom nije uspio. :?:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 maj 2012, 22:44

Sredio mu Bollettieri.

Wawrinka morao igrati pet setova protiv Cipolle. :roll: :lol:
Melzer imao 2-0 u setovima, pa onda i 2-0 u petom setu i izgubio. :roll:
Anderson i Machado su prekinuli svoj mec zbog mraka, kod rezultata 7-7 u petom setu, kao i Kubot i Beck, samo sto Kubot ima prednost i sutra ce zavrsiti mec bez problema.
Kuznetsov odrzao cas tenisa Tsongi u prvom setu.
Mahut "rutinski" uzeo Andya, kojem je vrijeme da okaci reket o klin.

Sutra dosta bolji program, malo su organizatori natrpali terene pokrivene kamerama sa Francuzima, pa par igraca koje bi bilo zanimljivo vidjeti, ipak necemo gledati u prvom kolu.

Hewitt se vraca nakon povrede i duze pauze protiv, igra protiv Kavcica i to ce biti zanimljiv mec.
Vrijedi izdvojiti vrijeme i pogledati Garciu Lopez i Llodru, PHM-a i Phaua, Bakera protiv Malissea, kao i velikog Tommy Haasa protiv Volandria.
Naravno pored njih i Djokovica i Federera u njihovim mecevima.
Troicki je podigao malo formu, ali mislim da nema oruzje da dobije Belluccia, Ramirez Hidalgo nema snage u udarcima da uzme Raonica, a nije vise ni mlad da bi se mogao osloniti na defanzivu.
Nalbandian, Dolgo, Berdych, Kohly, Simon, Isner bi se trebali bez problema plasirati u drugo kolo.

Na programu je jos par zanimljivih meceva, Clement vjerovatno igra i posljedni RG u karijeri, Feliciano bi se mogao namuciti protiv Serre, kao i Stepanek protiv Goffina, zamalo da zaboravim i Seppia protiv Davydenka.
Nadam se da ce ES i ES2 prenositi vise muskih meceva sutra, a ne kako to inace imaju obicaj da ih vise zanima zenski dio turnira.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 28 maj 2012, 10:26

Virtu4l je napisao/la:Umalo da zaboravim 8-) 10. juna ćemo opet gledati ovo:

slika
A Endi ? :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2012, 11:06

soba 39 je napisao/la:A Endi ? :mrgreen:
Šta je sa njim?
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2012, 12:07

Pa i Federer je 'sišao' sa centralnog terena, Francuzi nemaju milosti 8-) a Hewitta svakako imaš na ES2
Voli te tvoje Sarajevo.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 28 maj 2012, 13:51

Virtu4l je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:A Endi ? :mrgreen:
Šta je sa njim?
endi navodno ima povrijedjena ledja ili ramena tako da ga treba lovit na visokim kvotama protiv nesto jacih zemljasa...
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 maj 2012, 13:55

Davydenko ode kući. Seppi ga dobio u 3 seta. Nalbi izgubio prvi set, a evo i u drugom se muči. Očekivao sam da će ovo biti mnogo lakše. Hewitt loše kren'o, pa imao break prednosti u prvom setu, a onda izgubio taj set, pa i naredni. Sad se, kao, nešto čupa u trećem setu, al' teško da će se vratiti. Gulbis se vratio sa ruba ponora. :shock: To mi je neočekivano, jer svi znamo kakva je on "lujka". :lol: Federer trenutno vodi 2:0 u setovima (drugi tek nakon 12. gamea), a Lopez i Dančević su predali svoje mečeve Serri i Kližanu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 maj 2012, 14:03

Federer igra veoma loše, dosta dvostrukih, neforsiranih... Kamke je izgleda prihvatio borbu 'prsa u prsa'. Lijep meč za gledati.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.