tako tebra Pastrmka objasni im ti,ja sam se usafunjo objasnjavajuci,oni ne kontaju.Kaze roPe da je nerealno ocekivati da HT Eronet pomaze Velezu,kao eto vam BH Telecoma,halo bola cije su to obadvije firme,glup ti je zakljucak.Kako HT Eronet treba pomagati svima(po zasluzi) tako i BH Telecom isto tako,bez ikakve razlike.Druga je stvar sto je takva nakaradna politicka situacija pa se to tako po etnickoj i partijskoj liniji do sada radilo,ali nije fer i mora se mijenjati.Ja zelim da se privatiziraju obadva telecoma pa onda privatnici nek daju kome isle da treba,jer to oni obicno dobro izvagaju.A ovako ovi rukovodeci ljudi tih firmi bez marke svog noca ulozenog u firmu daju velika drzavna sredstva onima koji su samo njemu dragi a izbjegava druge koji isto tako zasluzuju sredstva po zaslugi.Ne ide to tako moj Repe,i sam znas da to tako ne ide ali eto branis zato sto pomazu taj tvoj klub.Nece ni to trajati vijecnoNeretvanskaPastrmka je napisao/la:I BH telecom je tvoj isto kao moj tako isto je Eronet moj kao i tvoj jer su u vlasnistvu drzave koju punimo zajedno kroz poreze i ostala klanja ovog naroda. Imam osjecaj da vas dosta ne konta taj pojam sta je u cijem vlasnistvu. Drugo je neka privatna firma ali ove su u vlasnistvu drzave . Opet kazem nemam nista protiv kome se daje. Prevariti ovu drzavu i vlast za 130 milja ne moze biti sadaka nego Dejvid KoperfildPERO1234 je napisao/la:O tome smo raspravljali zadnji put. Nas ne zanima da vama BH Telecoma da 10 milijuna KM ali je neralealno govoriti da je Eronet trebao sponzorirati Velež što kaže tvoj pajdo Rodijak.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ja koliko znam Izrael nije u Europi.Bliss je napisao/la:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Meni je to sasvim normalno da HT sponzorira Zrinjski , BHT Velež , čisto zbog predznaka 
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Vi ste tako nerealni i kontradiktorni da je to presmiješno. Evo velite nije to logično da sve to nije logično. Pa što onda niste pretplatnici tog istog Eronetovih. Smiješne su vam podjele kod dijeljenja novca a nije vam smiješno kaa se diže kredit da 50posto ide sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, 50 posto bolnici u sjevernom logoru. Što se dijele po tom osnovu. Što se svi ne liječe na istom mjestu. Čemu dijeljenja na dva univerziteta za tako mali grad, čemu dva komunalna poduzeća(iako vam to odgovara jer je Komoda u stečaju). Rodijak moj otvaras politička pitanja koja me ne zanimaju. Najradije bi da ne razmišljamo o tome. Pun mi je kuxxc nacionalizma i nemam ništa protiv nikoga ali si nerealan nenormalno. Zar ti nije jasno a je u ovoj državi sve podijeljeno jer nemoze drugačije funkcionirati jer smo kompliciranog balkanskog mentaliteta. Ali ta vam priča ne prolazi isto kao što Vitezu ne prolazi da ga financira Elektroprivreda BiH. Što ti je momak.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.
Haha sorry na nekim greškama. Brzina. I Google rječnik hahahhah. Pozdrav
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.
Budalo jedna mi smo i Velež formirali.High je napisao/la:Šta Čovićevi moleri savjetuju Veležu? Da se ugasi, pa da oforme novi klub, koji će debitirati, kao što je njihov nadriklub lažnih plemića otpočeo, u NDH ligi, pa da to potvrde učešćem u Ligi Herceg-Bosne i da drugim ukradu stadion? Preko trnja do zvijezda ili, što bi rekli lažni Mostarci, preko ideoloških i zločinačnih liga do njihovih aminovanja.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:

Kako realan komentar u vezi stadiona Koševo...
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Ova tema postala "Drzavne firme-prepucavanja",sta vam tu nije logicno,svak svoje gura,mentalitet Hrvata je takav da koriste proizvode i usluge "svojih" koji ce također ulagat u svoje klubove,to sto neko iz drugog dijela Mostara ili Berkovica,...Foče koristi Eronet ne znaci da ce mu ta firma biti sponzor jer je drzavna.Drzavna je na papiru ,zna se tu,kako funkcionise,vi sto se raspravljate nemate vise od 15 god.,dok se 2 sedmice oko toga raspravljate
Ne samo vi, nego svi Mostarci tada. Ne želim brojati krvna zrnca. Znaš na šta mislim.MMM je napisao/la:Budalo jedna mi smo i Velež formirali.High je napisao/la:Šta Čovićevi moleri savjetuju Veležu? Da se ugasi, pa da oforme novi klub, koji će debitirati, kao što je njihov nadriklub lažnih plemića otpočeo, u NDH ligi, pa da to potvrde učešćem u Ligi Herceg-Bosne i da drugim ukradu stadion? Preko trnja do zvijezda ili, što bi rekli lažni Mostarci, preko ideoloških i zločinačnih liga do njihovih aminovanja.
Ko kaze da nisam pretplatnik,ja jesam preplatnik Eroneta.PERO1234 je napisao/la:Vi ste tako nerealni i kontradiktorni da je to presmiješno. Evo velite nije to logično da sve to nije logično. Pa što onda niste pretplatnici tog istog Eronetovih. Smiješne su vam podjele kod dijeljenja novca a nije vam smiješno kaa se diže kredit da 50posto ide sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, 50 posto bolnici u sjevernom logoru. Što se dijele po tom osnovu. Što se svi ne liječe na istom mjestu. Čemu dijeljenja na dva univerziteta za tako mali grad, čemu dva komunalna poduzeća(iako vam to odgovara jer je Komoda u stečaju). Rodijak moj otvaras politička pitanja koja me ne zanimaju. Najradije bi da ne razmišljamo o tome. Pun mi je kuxxc nacionalizma i nemam ništa protiv nikoga ali si nerealan nenormalno. Zar ti nije jasno a je u ovoj državi sve podijeljeno jer nemoze drugačije funkcionirati jer smo kompliciranog balkanskog mentaliteta. Ali ta vam priča ne prolazi isto kao što Vitezu ne prolazi da ga financira Elektroprivreda BiH. Što ti je momak.
Ko je dijelio na 2 univerziteta pitam se i na 2 komosa,cija je to politika???
Slazem se i ja da su ovo politicka pitanja,i ni ja se da ti pravo kazem ne volim baviti politikom,nego vise sportom,ali kad je politika upletena u sve nepravde oko mog kluba(od stadiona, do ovih nakaradnih sponzora) jednostavno te tjera da se bavis politikom.Eto i taj univerzitet je bio jedan do rata Dzemal Bijedic,pa ko je pravio novi,ne znam sto nama to prebacivas.Dok se ove nepravde ne isprave jednostavno te goni da se bavis politikom.Ja nigdje nisam reko zasto su dodijelili pare zrinjskom,nego sam reko zasto nisu dali i gradskom rivalu( po zasluzi i po rangu slazem se mnogo manje nego zrinjskom)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Drzava je vec donijela zakon po kojem onaj ko ulaze u sport,dobije odredjene porezne olaksice..
Kao sto vidimo,slaba fajda,ili u krajnjem slucaju uvjek ima nezadovoljnih,sto njima,sto ne nama i td...
Velez je recimo dobio 100 000 od federacije,neznam stvarno po kojem osnovu,i zasto takvu injekciju ne dobiju recimo,Celik,Jedinstvo Bihacko i td..jbt Jedinstvo pred gasenje zbog 400 000 km....halo..
I ovo ako gledamo sto su dobili Siroki i Zrinjski,nije posteno,u toliko sto su to drzavne firme...to sto su ljudi sposobni,da u drzavi kakva jeste,isposluju to,svaka im cast.
Ja bi uveo dodatne poreze za razvoj sporta u BiH,jer vidimo da firme se slabo odlucuju sponzorisati i ulagati,neke firme poput,Binga zgrcu ogromne pare,i investiraju samo tamo gdje imaju direktnu korist,iz njihovog,i svijeta biznisa,opravdano,medjutim dio svoga kapitala bi trebalo da odvoje i za sport.
Kao sto drzava,i federacija,mogu tako da odluce da daju nekome 250 000,preko drzavnih firmi,ili direktno vlada da usprica 100 000,bilo bi posteno napraviti neki godisnji budzet,od firmi,novim porezima,i direktno investicija drzave,pa da se raspodijeli ravnomjerno,po zaslugama.
bilo bi idealno da se druge lige ujedine,pa da imamo cistu situaciju.
svaki klub druge lige po 100 000....12 klubova, 1 200 000...
prvak drzave 400 000
drugoplasirani i treceplasirani,znaci ucesnici evrope,po 300 000
Osvajac kupa dodatnih 100 000
ostalih 9 klubova po 150 000...
klubovi koji se plasiraju u PL.po 50 000 bonusa.
To je budzet od 3.750 000 km.....
Znaci Ako drzava nemoze za fudbal,kao najpopularniji sport izdvojiti 5 mil km,i taj milion koji ostane svake godine dodijeliti 3 tima za poboljsanje infrastrukture....pa prosjecan teren,znaci travnjak da uredis kosta otprilike 500 000......svake godine mozes dva terena uraditi u PL....
Odvojis 500 000 i nagradis i omladinske pogone....
1.500 000 odvojis za kosarku,pa po nekim kriterijama podjelis,milion za rukomet,400 000 za odbojku,i td...i td....
Rangiras sport po popularnosti...
Mnogi ce se smijati na ovo sto pisem,ali cinjenica je da bi sa nekih 15 miliona sport zaista se trznuo,pa sta je to za drzavu,pa makar i ovakvu poput BiH...Treba nam tako malo,a u isto vrijeme tako smo daleko...
Kao sto vidimo,slaba fajda,ili u krajnjem slucaju uvjek ima nezadovoljnih,sto njima,sto ne nama i td...
Velez je recimo dobio 100 000 od federacije,neznam stvarno po kojem osnovu,i zasto takvu injekciju ne dobiju recimo,Celik,Jedinstvo Bihacko i td..jbt Jedinstvo pred gasenje zbog 400 000 km....halo..
I ovo ako gledamo sto su dobili Siroki i Zrinjski,nije posteno,u toliko sto su to drzavne firme...to sto su ljudi sposobni,da u drzavi kakva jeste,isposluju to,svaka im cast.
Ja bi uveo dodatne poreze za razvoj sporta u BiH,jer vidimo da firme se slabo odlucuju sponzorisati i ulagati,neke firme poput,Binga zgrcu ogromne pare,i investiraju samo tamo gdje imaju direktnu korist,iz njihovog,i svijeta biznisa,opravdano,medjutim dio svoga kapitala bi trebalo da odvoje i za sport.
Kao sto drzava,i federacija,mogu tako da odluce da daju nekome 250 000,preko drzavnih firmi,ili direktno vlada da usprica 100 000,bilo bi posteno napraviti neki godisnji budzet,od firmi,novim porezima,i direktno investicija drzave,pa da se raspodijeli ravnomjerno,po zaslugama.
prvak drzave 400 000
Znaci Ako drzava nemoze za fudbal,kao najpopularniji sport izdvojiti 5 mil km,i taj milion koji ostane svake godine dodijeliti 3 tima za poboljsanje infrastrukture....pa prosjecan teren,znaci travnjak da uredis kosta otprilike 500 000......svake godine mozes dva terena uraditi u PL....
1.500 000 odvojis za kosarku,pa po nekim kriterijama podjelis,milion za rukomet,400 000 za odbojku,i td...i td....
Mnogi ce se smijati na ovo sto pisem,ali cinjenica je da bi sa nekih 15 miliona sport zaista se trznuo,pa sta je to za drzavu,pa makar i ovakvu poput BiH...Treba nam tako malo,a u isto vrijeme tako smo daleko...
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
-
PiazzaGrande
Prihod od prodanog željeza...
Posrnuli velikan se bavi prodajom sekundarnih sirovina.
Ne mogu da vjerujem, svašta...popravili su mi dan jučer.
Šta je sljedeće? Bakar? Čuvajte kablove raja...
Volim te bola'!
A gledaj kako se voli država. Na 20 igrača i barem još toliko zaposlenih u klubu, ni 25000KM bruto.Uplaćuje se na minimalac.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!
Zašto bi država ili savez dali bilo šta? Evo, uzećemo za primjer tvoj klub koji uplaćuje minimalce na osnovu kojih uplaćuje minimalne poreze, a razliku daje u kešu, dok recimo moj klub uplaćuje doprinose i poreze na pune plate? Kad već pričamo o poštenju i fer igri.solinas je napisao/la:Drzava je vec donijela zakon po kojem onaj ko ulaze u sport,dobije odredjene porezne olaksice..
prvak drzave 400 000
Jedan igrač Želje koji ima platu recimo 7-8 hiljada KM donese državi više nego 20 igrača Slobode sa friziranim ugovorima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa bilo koji klub moze renovirati stadion, skinuti staru ogradu i prodati ju na otpad. Nece ju ostaviti ispod tribine da stoji. Kladim se da takva stavka postoji u kod Zeljeznicara za vrijeme renoviranja zapada, ali i sada istoka s kojeg je skinuta ogromna ograda.PiazzaGrande je napisao/la:Prihod od prodanog željeza...![]()
![]()
Ne znaci svima isto 'svakome po zaslugama'. Drzava bi mogla pomoci sport s tim nekim porezom, ali bi drzava tad na zasluge trebala gledati kroz to koliko je koji klub pomogao drzavi, a ne kakav je rezultat napravljen. Zasto bi drzava dala prvaku npr. pola milijina maraka ako taj prvak duguje drzavi porez ili prijavljuje igrace i radnike na minimalac. Taj klub steti drzavi, a ona da ga potpomaze? Zbrojiti sav prihod od klubova, vidjeti koliki je postotak od kojeg i onda recimo tih 15 milijuna podijeliti svakom klubu u drzavi. Ako je NK Siroki od ukupnog poreza svih klubova platio 2% onda dobije 2% od tih 15 milijuna. Ako je FK Sloboda platila 0.1% onda dobije 0.1%. Ako je RK Borac platio 1% onda dobije 1%. Za sve sportove jednako. Zasto bi neki nogometni klub dobio vise od recimo rukometnog ako taj rukometni placa veci porez drzavi?Virtu4l je napisao/la: Zašto bi država ili savez dali bilo šta? Evo, uzećemo za primjer tvoj klub koji uplaćuje minimalce na osnovu kojih uplaćuje minimalne poreze, a razliku daje u kešu, dok recimo moj klub uplaćuje doprinose i poreze na pune plate? Kad već pričamo o poštenju i fer igri.
Jedan igrač Želje koji ima platu recimo 7-8 hiljada KM donese državi više nego 20 igrača Slobode sa friziranim ugovorima.
Naravno, od tog svakako nema nista, boli k* drzavu
Ma naravno, upravo na to sam mislio, a solinas je samo naletio jer za njegov klub imamo kakve takve dokaze da razliku daju u kešu, gdje je država najveći gubitnik. Ništa protiv njega naravno.
Sve kreće od klubova, uvijek, od para, infrastrukture, olakšica.... kad klubovi pokrenu inicijative savez i država će se uklopiti.
Sve kreće od klubova, uvijek, od para, infrastrukture, olakšica.... kad klubovi pokrenu inicijative savez i država će se uklopiti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
PiazzaGrande
Ma bježi Signore... 
Nisu ni sve stvari za papira, nekad je bolje prešutiti nešto...
Nisu ni sve stvari za papira, nekad je bolje prešutiti nešto...
Volim te bola'!
Normalno da bi prije drzava morala donijeti niz drugih zakona kojim bi regulisala ovu temu.
Da li to znaci oprost duga svima pa od pocetka ili nesto drugo ne znam.
Virtuel prvo pogledaj kako se i koliko krece uplata doprinosa na platu pa onda lupetaj.
Cuj plata 7,8 hiljada....
Nemogu tvrditi trenutno,ali prije ste i vi i Sarajevo radili takve stvari kao i cijela liga..I niste bas redovni platise. ...koliki vam je dug.....
I na taj dug dodaj jos milion i pol koji vam je porezna skoro ispostavila,koliko je.....
Istina jos je na sudu i moguce da bude malo manji...Ali niste bas takve platise kao sto tvrdis jer vam se dug drzavi mjeri milionima kao i nama...
Da li to znaci oprost duga svima pa od pocetka ili nesto drugo ne znam.
Virtuel prvo pogledaj kako se i koliko krece uplata doprinosa na platu pa onda lupetaj.
Nemogu tvrditi trenutno,ali prije ste i vi i Sarajevo radili takve stvari kao i cijela liga..I niste bas redovni platise. ...koliki vam je dug.....
I na taj dug dodaj jos milion i pol koji vam je porezna skoro ispostavila,koliko je.....
Istina jos je na sudu i moguce da bude malo manji...Ali niste bas takve platise kao sto tvrdis jer vam se dug drzavi mjeri milionima kao i nama...
Šta lupetam, zna se koliki su doprinosi i porezi na plate, 70%, dakle ako igrač ima platu od 2,000 KM, onda se državi plaća 1,400 KM na ime poreza i doprinosa, tako da te taj igrač mjesečno košta 3,400 KM.solinas je napisao/la:Virtuel prvo pogledaj kako se i koliko krece uplata doprinosa na platu pa onda lupetaj.
Istom računicom ako igrač ima platu 8,000 KM, državi se plaća dodatnih 5,600 KM.
Šta je sporno sa platom od 7, 8 hiljada?
Ko ovdje spori da se prije tako radilo? Naravno da jeste, zato smo dužni ovoliko, taj dug će biti 2,2 miliona KM.solinas je napisao/la:Nemogu tvrditi trenutno,ali prije ste i vi i Sarajevo radili takve stvari kao i cijela liga..I niste bas redovni platise. ...koliki vam je dug.....
Platiše jesmo, od kako smo potpisali reprogram i počeli poslovati uredno i po zakonu. Jedan smo od rijetkih klubova koji tako posluje i ne vara državu. Nije ovo nikakvo prepucavanje već samo obična rasprava.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa zbog toga i govorim....znaci igrac sa tolikom platom. ...hoces da kazes da Zeljo izdvaja toliki novac za nekog...
Uostalom o tome cemo moci normalno diskutovati kada kao i u cijelom svijetu,transferi i primanja igraca budu dostupni javnosti...
Kod nas u BiH se to krije kao zmija noge...I to je cinjenica.
Uostalom o tome cemo moci normalno diskutovati kada kao i u cijelom svijetu,transferi i primanja igraca budu dostupni javnosti...
Kod nas u BiH se to krije kao zmija noge...I to je cinjenica.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.