Upravo. Ljudi smo, nismo pitice ili ptičice... Poz!RAM - 1922 je napisao/la:ma hajde ljudi, sta je bilo bilo je, idemo dalje ......
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Osim - drugo ime za Želju !
[youtube][/youtube]
Vidi šta je namještenih golova po Europi... pa to je strašno - IMA LI IKO POŠTEN?
Vidi šta je namještenih golova po Europi... pa to je strašno - IMA LI IKO POŠTEN?
Nista bez pitica hahaharossoner je napisao/la:Upravo. Ljudi smo, nismo pitice ili ptičice... Poz!RAM - 1922 je napisao/la:ma hajde ljudi, sta je bilo bilo je, idemo dalje ......

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Tako je lektore kaže su sumnjiva, oprosti, neću više griješiti
ćmma_hz je napisao/la:Nista bez pitica hahaharossoner je napisao/la:Upravo. Ljudi smo, nismo pitice ili ptičice... Poz!RAM - 1922 je napisao/la:ma hajde ljudi, sta je bilo bilo je, idemo dalje ......![]()

elSaik je napisao/la:[youtube][/youtube]

Ovaj Dejan bi se za početak, pored gramatičkih grešaka, mogao odlučiti da li će postove pisati starim bosanskim pismom ćirilicom ili latinicom... Nešto mi je neodlučan mali, kao i njegovi istomišljenici. Žao mi ih, zbunio ih Mile. 

Osim - drugo ime za Želju !
-
- Kontakt:

MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
Golim okom je vidljivo da je krajnji Veležov igrač bliži liniji kaznenog prostora od Stanića. Malo se usredotoči na situaciju. na kraju krajeva sve se odvija pred pomoćnikom i nije valjda da misliš da ne bi mahao.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
ma ok,vidim ja i bez linija da nije ofsajd,nego mi ove linije pravo amaterski primjer...avlami97 je napisao/la:Golim okom je vidljivo da je krajnji Veležov igrač bliži liniji kaznenog prostora od Stanića. Malo se usredotoči na situaciju. na kraju krajeva sve se odvija pred pomoćnikom i nije valjda da misliš da ne bi mahao.

OK.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
@padobranac1978
Cini ti se, linije su paralelne sa linijom 16-erca
-
- Kontakt:
vidim,a da je 16-erac dug 50m(50-eracVallter je napisao/la:@padobranac1978

ne kontas ti sta sam htio reci,ali nebitno...
ali nema para,sve se rastalilo....
- spielführer_21
- Kontakt:
Prije svega sretan Uskrs i srećan Vaskrs svim igračima i navijačima Želje koji slave
Da malo škrabnem o utakmici jučerašnjoj. Prvo ću se osvrnuti na ove priče o namještanju, koje su za malu djecu. Ako timovi namještaju iz 2 u 1 zašto ne bi poluvrijeme bilo 0:1, pa na kraju 2 ili 3:1, da ne privlače sumnju? Ako je Velež već zabio dva gola u pola sata, zašto nisu pustili jedan do poluvremena da na kraju bude manje sumnjivo? Ako je već poluvrijeme završeno 0:2, zašto odmah na početku drugog nisu namjestili jedan gol i onda rasporedili svakih 15-20 minuta po jedan, nego ovako u osam minuta tri gola? To se može zapitati i onaj ko nije gledao utakmicu.
Onom ko je gledao mora zapeti za oko i ovo: kod 0-2 u drugom pol. Rovčanin ide sam na Šehića, malo iskosa, sjajno šutira ali Šeha vrhovim prstiju odbija loptu koja je još blizu gola, ali Nyema i jedan igrač Veleža uklizavaju i Nyema uspijeva izbaciti loptu. Druga situacija na 3:2, par minuta prije kraja: opet Rovčanin sa pet metara šutira jako i precizno i svi već vide loptu u golu, ali Šehić pravi intervenciju kakvu ja lično dugo nisam vidio (vjerujem ni ostali) i spašava čist gol. Ako su sve to uspjeli namjestiti, onda svaka čast igračima- trebaju u Holywood odmah..
Onda navijači Veleža govore da su igrači prodali utakmicu. Zašto su na kraju igrači dopili aplauz od RA, zašto ih ovi nisu izviždali? Oni mostarci koji su bili na utakmici znaju da nema govora o prodaji. Ovi što ipak misle da su prodali, zašto podržavate te iste igrače, bojkotujte utakmice opet, isprebijajte ih u gradu...
Jedina mrlja na utakmici je taj diskutabilan penal. Ja sam bio na sjeveru i nisam vidio je li penal ili nije, niti bilo ko na sjeveru to može reći sa sigurnošću, ali je žviždanje krenulo jer su svi bili nezadovoljni igrom i nekako je penal došao nazasluženo, tj, igrači nisu zaslužili svoim zalaganjem povratak u utakmicu. Činjenica da su se igrači Veleža manje bunili od navijača Želje dovoljno govori. Ni snimak SC-a ne otkriva ništa, ali upada u oči da je sudija blizu i da nije svirao penal lopta je bila kod Radovanovića na pet metara od gola.. Dosta o namještanju od mene..
Nama ova utakmica može biti od koristi iz dva razloga..
1. Preokret koji može podići samopouzdanje pred kup utakmicu sa čelikom
2. Opomena da onakav pristup u prvom pol. protiv Čelika može biti koban
Što se tiče igrača samo bi izdvojio Nyemu, te Bešliju i Stančeskog koji je pokazao da zna s loptom, ako ima snage za 90 minuta, tvrdim da on i Svraka u paru bi bili najbolji izbor za vezu, bar na Grbavici. A i u gostima bi bio dobar na Zebinoj poziciji.
Za kraj nagradno pitanje: Koliko dugo stolice na sjeveru nisu vidjele vodu?

Da malo škrabnem o utakmici jučerašnjoj. Prvo ću se osvrnuti na ove priče o namještanju, koje su za malu djecu. Ako timovi namještaju iz 2 u 1 zašto ne bi poluvrijeme bilo 0:1, pa na kraju 2 ili 3:1, da ne privlače sumnju? Ako je Velež već zabio dva gola u pola sata, zašto nisu pustili jedan do poluvremena da na kraju bude manje sumnjivo? Ako je već poluvrijeme završeno 0:2, zašto odmah na početku drugog nisu namjestili jedan gol i onda rasporedili svakih 15-20 minuta po jedan, nego ovako u osam minuta tri gola? To se može zapitati i onaj ko nije gledao utakmicu.
Onom ko je gledao mora zapeti za oko i ovo: kod 0-2 u drugom pol. Rovčanin ide sam na Šehića, malo iskosa, sjajno šutira ali Šeha vrhovim prstiju odbija loptu koja je još blizu gola, ali Nyema i jedan igrač Veleža uklizavaju i Nyema uspijeva izbaciti loptu. Druga situacija na 3:2, par minuta prije kraja: opet Rovčanin sa pet metara šutira jako i precizno i svi već vide loptu u golu, ali Šehić pravi intervenciju kakvu ja lično dugo nisam vidio (vjerujem ni ostali) i spašava čist gol. Ako su sve to uspjeli namjestiti, onda svaka čast igračima- trebaju u Holywood odmah..
Onda navijači Veleža govore da su igrači prodali utakmicu. Zašto su na kraju igrači dopili aplauz od RA, zašto ih ovi nisu izviždali? Oni mostarci koji su bili na utakmici znaju da nema govora o prodaji. Ovi što ipak misle da su prodali, zašto podržavate te iste igrače, bojkotujte utakmice opet, isprebijajte ih u gradu...
Jedina mrlja na utakmici je taj diskutabilan penal. Ja sam bio na sjeveru i nisam vidio je li penal ili nije, niti bilo ko na sjeveru to može reći sa sigurnošću, ali je žviždanje krenulo jer su svi bili nezadovoljni igrom i nekako je penal došao nazasluženo, tj, igrači nisu zaslužili svoim zalaganjem povratak u utakmicu. Činjenica da su se igrači Veleža manje bunili od navijača Želje dovoljno govori. Ni snimak SC-a ne otkriva ništa, ali upada u oči da je sudija blizu i da nije svirao penal lopta je bila kod Radovanovića na pet metara od gola.. Dosta o namještanju od mene..
Nama ova utakmica može biti od koristi iz dva razloga..
1. Preokret koji može podići samopouzdanje pred kup utakmicu sa čelikom
2. Opomena da onakav pristup u prvom pol. protiv Čelika može biti koban
Što se tiče igrača samo bi izdvojio Nyemu, te Bešliju i Stančeskog koji je pokazao da zna s loptom, ako ima snage za 90 minuta, tvrdim da on i Svraka u paru bi bili najbolji izbor za vezu, bar na Grbavici. A i u gostima bi bio dobar na Zebinoj poziciji.
Za kraj nagradno pitanje: Koliko dugo stolice na sjeveru nisu vidjele vodu?

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Idemo dalje, kup je na redu.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
kad je tacno tekma ??ellaxaz je napisao/la:Idemo dalje, kup je na redu.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87
- eliminator
- Kontakt:
cetvrtak 19:30forza je napisao/la:kad je tacno tekma ??ellaxaz je napisao/la:Idemo dalje, kup je na redu.
Drug, ova linija ti je oko 40+ metara, jeboga ti. 16 je od gola do vrha šesnaesterca a ne od bočne linije do bočne linije.padobranac1978 je napisao/la:vidim,a da je 16-erac dug 50m(50-eracVallter je napisao/la:@padobranac1978
Cini ti se, linije su paralelne sa linijom 16-erca)po tebi bi one bile paralelne,jelde....
ne kontas ti sta sam htio reci,ali nebitno...