Da je Japanac problem, lahko bi mi to rijesili. Covjek igra svako 3-4 utakmicu i to igra na pogresnoj poziciji. Problem su lijevi bek, kvalitetan stoper, dva centralana igraca i jedno krilo (lijevo ili desno svejedno). Vakat je da se zapocne rekonstrukcija ekipe, i da se konacno uloze silni novci dobijeni od sponzora prethodnih godina.dr.van nostrand je napisao/la:Problem je Japanac, dobija prostora koliko toliko, ne igra svoju poziciju, ceka se nesto sa njim a on izgleda samo nazaduje. Igra nikakva, samopuzdanje nikakvo, on vjerovatno i donekle nezadovoljan, navijaci isto tako s razlogom nezadovoljni... ma daj vise rijesite ga se nekako da se barem trazi drugo rjesenje, dalje ovako sa njim nece ici.
![]()
Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
Nije samo Kagawa problem, problem su: Evra, oba vezna (jedan istrosen i ne moze nositi igru, drugi igra po raspolozenju drugih i nema damu), onda pozicija desnog beka, nazalost... U ovakom periodu i situaciji i jaca ekipa bi biljezila losije rezultate. Naprosto previse je problematicnih pozicija, pa samim tim citava ekipa izgleda lose...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
taman se ponadamo da ce stvari krenuti na bolje, pa nas spuste na zemlju 

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Moyes admits #mufc made “a couple of mistakes” v Spurs but says: “Goals change games & they got the goals. We never deserved to be behind.”
Moyes: "We played really well and didn’t deserve to be behind at any stage in the game. I felt we played really well today."
Zgadi mi se kada pogledam klupu, i na njoj vidim Younga i Buttnera..
Moyes: "We played really well and didn’t deserve to be behind at any stage in the game. I felt we played really well today."
Zgadi mi se kada pogledam klupu, i na njoj vidim Younga i Buttnera..
ako ne dodje jedan centralni vezni i jedno krilo, ode sve u qrac
15.10.2013.
ne igra Rooney, ne igra United... ako ništa ovo je još jedan dokaz da se MORA(ju) dovest pojačanje/a sad' u Januaru
Belmin
Ima i onih koji ne znaju i koji su lakovjerni. Poslije par dobrih tekmi, posebno one protiv Vile, mnogi su se ponadali. Ja sam i tada napisao da Junajted nije dobar koliko je Vila losa. MU danas nije odigrao nista slabije nego su igrali protiv Vile. Uopste nisu bili losi. Bili su mnogo bolji nego protiv Njukasla i ostalih. Belaj je sto je Totenhem odigrao dobru utakmicu, a oni u ovom trenutku nisu puno slabiji od Junajteda. Bekovi su odigrali strasno dobro. Cak je i parmak Douson bio izuzetno dobar. Totenhem cijelu sezonu igra uzasno u odbrani, a danas odigrase skoro odlicno. To im se na kraju vratilo.
Mojs ne moze nista drasticno promijeniti. Moze jedino psiholoski uticati na ekipu i dizati ih nakon posrtanja. Ako to uspije treca ili cetvrta pozicija nece izostati. Ova ekipa je i sa Fergijem imala bezbroj mana, ali je on svojom karizmom i pristupom uspjevao ekipu vracati nakon teskih padova. Samo zbog toga su uzeli posljednju titlu. Ova ekipa je na zalost Mojsa godinu dana starija i slabija. Nema briljantnog Persija sto je veliki hendikep.
Mojs i ljudi iz uprave su pogrijesili sa pojacanjima pred ovu sezonu. Morali su pojacati tim. Pojacati kvalitetnim igracima, a ne staromodnim i prevazidjenim igracima kakav je Felaini.
Gotovo je sad, jbg. Tu je januar, ako postoji sansa, neka dovede nekog. Ako su dostupni igraci profila Felaini i Nani, bolje da ne dovodi nikog. Ovdje se spominje Herera. Stvarno ne znam kakav je igrac. Junajtedu treba agresivan i dinamican centralni vezni, koji zna odigrati prema naprijed i dobro se postaviti u fazi odbrane. Skols nije nikada bio snagator, takvi igraci su proslost, ti razbijaci kako ih zovete. Skols se majstorski postavljao, pozicionirao tako da zakljuca veci dio terena u fazi odbrane. Nije se libio agresivno napadati. Jednostavno, pametan igrac. Priblizno takav treba Junajtedu, ne sivonja poput Najdzel de Jonga. Sa takvim se nece apsolutno nista postici.
Ima i onih koji ne znaju i koji su lakovjerni. Poslije par dobrih tekmi, posebno one protiv Vile, mnogi su se ponadali. Ja sam i tada napisao da Junajted nije dobar koliko je Vila losa. MU danas nije odigrao nista slabije nego su igrali protiv Vile. Uopste nisu bili losi. Bili su mnogo bolji nego protiv Njukasla i ostalih. Belaj je sto je Totenhem odigrao dobru utakmicu, a oni u ovom trenutku nisu puno slabiji od Junajteda. Bekovi su odigrali strasno dobro. Cak je i parmak Douson bio izuzetno dobar. Totenhem cijelu sezonu igra uzasno u odbrani, a danas odigrase skoro odlicno. To im se na kraju vratilo.
Mojs ne moze nista drasticno promijeniti. Moze jedino psiholoski uticati na ekipu i dizati ih nakon posrtanja. Ako to uspije treca ili cetvrta pozicija nece izostati. Ova ekipa je i sa Fergijem imala bezbroj mana, ali je on svojom karizmom i pristupom uspjevao ekipu vracati nakon teskih padova. Samo zbog toga su uzeli posljednju titlu. Ova ekipa je na zalost Mojsa godinu dana starija i slabija. Nema briljantnog Persija sto je veliki hendikep.
Mojs i ljudi iz uprave su pogrijesili sa pojacanjima pred ovu sezonu. Morali su pojacati tim. Pojacati kvalitetnim igracima, a ne staromodnim i prevazidjenim igracima kakav je Felaini.
Gotovo je sad, jbg. Tu je januar, ako postoji sansa, neka dovede nekog. Ako su dostupni igraci profila Felaini i Nani, bolje da ne dovodi nikog. Ovdje se spominje Herera. Stvarno ne znam kakav je igrac. Junajtedu treba agresivan i dinamican centralni vezni, koji zna odigrati prema naprijed i dobro se postaviti u fazi odbrane. Skols nije nikada bio snagator, takvi igraci su proslost, ti razbijaci kako ih zovete. Skols se majstorski postavljao, pozicionirao tako da zakljuca veci dio terena u fazi odbrane. Nije se libio agresivno napadati. Jednostavno, pametan igrac. Priblizno takav treba Junajtedu, ne sivonja poput Najdzel de Jonga. Sa takvim se nece apsolutno nista postici.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Fino napisano, posebno ovaj zadnji dio. Nama treba pravi box to box igrac. Koji ce biti koliko-toliko dobar za fazu odbrane, a znati i povuci tu loptu prema naprijed i dati je u prostor. Ovaj mali Herera, ne znam baš. Morat ce se za njega dati povelika suma novca, a nikad ne znaš kakav može biti. Na ljeto podhitno dovesti lijevog beka, što da i ne Baines, i neki back up desnog beka Rafaelu, koji igra prirodnu poziciju desnog beka. Naravno i jedan krilni igrac je dobro došao.
nikog mi ne dovodimo
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Jest i ovaj M. Šljivak navalio na United danas. Nakon smijurije od teksta ("niko neće u United"), okomio se i na Welbecka.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
5 poena iza cetvrtog mjesta, ostalo jos 18 utakmica. Kakve minimalne sanse? Debakl Moyesa ako propustimo top 4. Toliki da vjerovatno zasluzuje otkaz. Ali iskreno jos vjerujem da cemo izborit top 4. Najvise zbog slabosti konkurenata, ali eto.motty je napisao/la:Hvala im sto su nam skratili par godina zivota, i sto su nam ostavili minimalne sanse za top 4. Za ovo neko mora platit cijenu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Bili mi cetvrti, peti, šesti itd, Mojes sigurno nece dobiti otkaz.Cartman je napisao/la: 5 poena iza cetvrtog mjesta, ostalo jos 18 utakmica. Kakve minimalne sanse? Debakl Moyesa ako propustimo top 4. Toliki da vjerovatno zasluzuje otkaz. Ali iskreno jos vjerujem da cemo izborit top 4. Najvise zbog slabosti konkurenata, ali eto.

Koji je pacijent ovaj Sljivak, jasno se vidi da je ovaj lik zakacio Welbecka, ali vidi se iz samo jednog ugla. Jadan clanak: http://sportsport.ba/ino_fudbal/casovi- ... kas/121407" onclick="window.open(this.href);return false;
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ono što je Ferguson radio sa ovom ekipom Uniteda je nešto što ni jedan trener ne može napraviti. Moyesu je potrebno vremena i sredstava da gradi ekipu. Ne krijem ni to da mi je drago što vas vidim iza, za promjenu. 

Dobro nisu minimalne, ali da smo zakomplikovali ovim porazom, jesmo. Tesko cemo do bodova proiv Chelsea, Citya te Evertona i Njukasa, dok ce sa Liverpoolom takodjer bit gutavo. Dakle situacija nije nimalo bajna, ma koliko se tih 5 bodova cinilo malim.Cartman je napisao/la:5 poena iza cetvrtog mjesta, ostalo jos 18 utakmica. Kakve minimalne sanse? Debakl Moyesa ako propustimo top 4. Toliki da vjerovatno zasluzuje otkaz. Ali iskreno jos vjerujem da cemo izborit top 4. Najvise zbog slabosti konkurenata, ali eto.motty je napisao/la:Hvala im sto su nam skratili par godina zivota, i sto su nam ostavili minimalne sanse za top 4. Za ovo neko mora platit cijenu.
Sve ovosezonske prilike za prikljucenje vrhu smo propustili tako da ce bit zanimljivo vidjet kako cemo reagovat nakon ovog poraza. Opet smo se doveli u situaciju da se moramo vadit na teskim gostovanjima.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
- Bošnjanin_89
- Kontakt:
Iako se dalo naslutiti od samog pocetka sezone, nakon ovog poraza definitivno smo osudjeni na grcevitu borbu za mjesto koje vodi u LP, to ce biti vjerovatno cetvrto koje jedino preostaje imajuci u vidu da Arsenal,City i Chelsea bitno odskacu od ostalih. Dakle, preostaje nam borba sa Liverpulom, Evertonom, Totenhemom i Njukaslom, nazalost sve pomenute ekipe su nam nanjele do sada poraze i u ovom trenutku prve tri su kako bodovno tako i igrom ispred nas, tuzno jeste ali je tako. Sada preostaje nada da je ovaj poraz dosao u „pravo vrijeme“ jer bi mogao biti veliki poticaj da se dovede barem jedno kvalitetno pojacanje u januaru, u suprotnom prijeti nam blamaza kakvu ni Fergijev „Odabrani“ vjerovatno ne bi mogao „prezivjeti“.
Sto se tekme tice gosti su sasvim zasluzeno slavili. Do izrazaja je dosla njihova daleko kvalitetnija sredina terena gdje su nas pojeli u jednom zalogaju, prebacajuci sav teret na nasa krila i bekove koji su ocajnicki pokusavali centarsutevima iznaci neko rjesenje, no gosti su bili i vise nego spremni za takve atake. U odbrani smo bili totalno rastimani sto nije moglo proci nekaznjeno protiv ovakvog protivnika. Ugl po hiljaditi put smo se nasli inferiornim na sredini terena pred iole jacim protivnikom i dok god je tako ova ekipa nece moci proigrati u kapacitetu potrebnom za neki veci nivo. Pored te sredine, molit cu Boga da kupimo i desnog beka, kad je vec Fabio otpisan, jer mi je muka vise gledati Smallinga kako pati i sebe i nas na toj poziciji, shvatam da se mora forsirati jer je Englez ali sve ima svoju granicu..
Bilo kako bilo, od jadikovanja nemamo nista, sada znamo koji su nam krajnji dometi tako da se moramo pomiriti sa stvarnoscu i uskladiti ocekivanja sa tim jer cemo u suprotnom ozbiljno nastetiti svome zdravlju..
Sto se tekme tice gosti su sasvim zasluzeno slavili. Do izrazaja je dosla njihova daleko kvalitetnija sredina terena gdje su nas pojeli u jednom zalogaju, prebacajuci sav teret na nasa krila i bekove koji su ocajnicki pokusavali centarsutevima iznaci neko rjesenje, no gosti su bili i vise nego spremni za takve atake. U odbrani smo bili totalno rastimani sto nije moglo proci nekaznjeno protiv ovakvog protivnika. Ugl po hiljaditi put smo se nasli inferiornim na sredini terena pred iole jacim protivnikom i dok god je tako ova ekipa nece moci proigrati u kapacitetu potrebnom za neki veci nivo. Pored te sredine, molit cu Boga da kupimo i desnog beka, kad je vec Fabio otpisan, jer mi je muka vise gledati Smallinga kako pati i sebe i nas na toj poziciji, shvatam da se mora forsirati jer je Englez ali sve ima svoju granicu..
Bilo kako bilo, od jadikovanja nemamo nista, sada znamo koji su nam krajnji dometi tako da se moramo pomiriti sa stvarnoscu i uskladiti ocekivanja sa tim jer cemo u suprotnom ozbiljno nastetiti svome zdravlju..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA
Opet vas je današnji rezultat vratio u realnost, nažalost. Ja bih rado volio da moj Liverpool i u Manchester Unitedu vidi ravnopravnog rivala u borbi za TOP4 ali ljutili se vi ili ne ljutili to trenutno nije tako.
Iduće godine kad vam dođe Ole Gunnar Solskjaer na klupu bit će 100 posto bolje. Ja sam u to uvjeren i onda će se probuditi staro rivalstvo između naša dva velikana. I opet će dva crvena kluba harati najvećom državom Otoka.
Iduće godine kad vam dođe Ole Gunnar Solskjaer na klupu bit će 100 posto bolje. Ja sam u to uvjeren i onda će se probuditi staro rivalstvo između naša dva velikana. I opet će dva crvena kluba harati najvećom državom Otoka.
Cuj Welbeck odlikas...
E ko sve pise, za nepovjerovati...
Sljede dva meca sa Swansijem u narednih 9 dana.

Sljede dva meca sa Swansijem u narednih 9 dana.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ma neće otkaz dobiti, bez obzira na kojem mjestu završi na kraju ove sezone, u to budi ubijeđen, ja bih se u to smio kladiti životomCartman je napisao/la:Debakl Moyesa ako propustimo top 4. Toliki da vjerovatno zasluzuje otkaz.

Al' mi se ne sviđa što je počeo sudije pominjati, k'o da mu je Fergie nešto u rodu

Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 02 jan 2014, 10:55, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ja nisam siguran da li smo mi gledali istu tekmu jučer?
DDG- Golman sa najgorim refleksom u PL, ja ne znam šta čovjek radi na golu
2. gol Eriksena je krivica Valencie, ali lopta koja ide po sredini gola je nedohvatljiva? Ono što me nervira kod njeg je što kada mu neko opuca po ćošku on samo loptu isprati pogledom... Pa baci se yebo ga ti..
Evans- Prosjek, možda i ispod prosjeka. Nekoliko katastrofalnih dodavanja, ali sam se već navikao.
Vidić- Borben kao uvijek, ali pasovi u 70. minuti kada ganjamo rezultat i kada je publika na nogama on ide kao da vodimo 5:0
Evra- Šta reći za jednu rupu ? Pa da krene da ga dribla Mertesaker proći će ga bez problema..
Smalling- Nije njegova pozicija, nema se šta prigovorit. Smotan čovjek, svaki put kada primi loptu kontam da će se polomit.
Cleverley- Jedan od najgorih i čini mi se da Vidić ipak ima bolju pas igru od njega. Dodaje prvom do sebe, i najsporiji igrač u PL definitivno.
Carrick- Nije loše. Jednostavno čovjek nije u formi da nešto uradi. Ali kad vidiš da on uklizi pa i zaboraviš na sve greške.
Januzaj- Jedan od najgorih do asistencije Welbecku. Svaki pas u kukuruze, a to potvrđuju podatak da je na poluvremenu imao 11 tačnih dodavanja uz 47% uspješnosti.
Valencia- Svi ga kritikujete posebno @Cartman, ali je on po meni bio jedan od boljih. Kriv je za gol ali nije njegova pozicija desni bek pobogu... I naravno igrač koji nema lijevu nogu što me užasava.
Rooney- Najbolji.
Welbeck- popravlja se iz utakmice u utakmicu i dokazuje da je izmislio atomsku fiziku za Chicharita koji ne zna primiti loptu.
Toliko od mene.
DDG- Golman sa najgorim refleksom u PL, ja ne znam šta čovjek radi na golu

Evans- Prosjek, možda i ispod prosjeka. Nekoliko katastrofalnih dodavanja, ali sam se već navikao.
Vidić- Borben kao uvijek, ali pasovi u 70. minuti kada ganjamo rezultat i kada je publika na nogama on ide kao da vodimo 5:0
Evra- Šta reći za jednu rupu ? Pa da krene da ga dribla Mertesaker proći će ga bez problema..
Smalling- Nije njegova pozicija, nema se šta prigovorit. Smotan čovjek, svaki put kada primi loptu kontam da će se polomit.
Cleverley- Jedan od najgorih i čini mi se da Vidić ipak ima bolju pas igru od njega. Dodaje prvom do sebe, i najsporiji igrač u PL definitivno.
Carrick- Nije loše. Jednostavno čovjek nije u formi da nešto uradi. Ali kad vidiš da on uklizi pa i zaboraviš na sve greške.
Januzaj- Jedan od najgorih do asistencije Welbecku. Svaki pas u kukuruze, a to potvrđuju podatak da je na poluvremenu imao 11 tačnih dodavanja uz 47% uspješnosti.
Valencia- Svi ga kritikujete posebno @Cartman, ali je on po meni bio jedan od boljih. Kriv je za gol ali nije njegova pozicija desni bek pobogu... I naravno igrač koji nema lijevu nogu što me užasava.
Rooney- Najbolji.
Welbeck- popravlja se iz utakmice u utakmicu i dokazuje da je izmislio atomsku fiziku za Chicharita koji ne zna primiti loptu.
Toliko od mene.
Maradona good,Pele better,George Best !
Glory Glory Man United !
I wanna tell you,
I might as well do,
About a boy who can do anything,
He comes from Belgium,
His name is Adnan
Januzaj Januzaj Januzaj
Glory Glory Man United !
I wanna tell you,
I might as well do,
About a boy who can do anything,
He comes from Belgium,
His name is Adnan
Januzaj Januzaj Januzaj
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.