Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
To s licencom trenera je najmanji, ali bas najmanji problem. Sjecam se da je prije par sezona u LP Sporting vodio neki trener koji nije imao licencu, ne sjecam mu se imena, po slici bi ga prepoznao, ali mi mrsko traziti. On je u zapisniku bio pomocni trener ili netko iz kluba, nisam siguran. Pomocni trenr je prijavljen kao glavni i stvar rijesena. Tako se moze rijesiti i s Jagodicem, ali tko ce rijesiti dugove?
Ako Čelik završi kao trećeplasirana ekipa u Premijer ligi BiH sve će biti riješeno. Sve se može kad se hoće
I da, Vlado uopće nije problem.
I da, Vlado uopće nije problem.
-
ivan.balic
- Kontakt:
Tu ti je baš problem, jer je on prijavljen kao TRENER (to je u zapisniku šef stručnog štaba), a ima licencu POMOĆNOG TRENERA.Signore je napisao/la:To s licencom trenera je najmanji, ali bas najmanji problem. Sjecam se da je prije par sezona u LP Sporting vodio neki trener koji nije imao licencu, ne sjecam mu se imena, po slici bi ga prepoznao, ali mi mrsko traziti. On je u zapisniku bio pomocni trener ili netko iz kluba, nisam siguran. Pomocni trenr je prijavljen kao glavni i stvar rijesena. Tako se moze rijesiti i s Jagodicem, ali tko ce rijesiti dugove?

Kao da je problem promjeniti mu ugovor i prijaviti ga kao pomocnog trenera.
-
ivan.balic
- Kontakt:
Nije problem, ali pogledaj zapisnik sa utakmice. To nije urađeno, a rokovi odavno istekli. Pa šta misliš što je Borac napravio danas smjenu svega i svakoga? Ko mijenja kompletan stručni štab kolo prije kraja?Signore je napisao/la:Kao da je problem promjeniti mu ugovor i prijaviti ga kao pomocnog trenera.
Zato jer imaju isti problem, sada love u mutnom.
Mislim da to nema nikakve veze i da se za pojedinacno natjecanje kad se prijavljuju igraci prijavljuje i strucni stab. Tako da za PL mogu prijavit Jagodica kao glavnog trenera, a za EL kao pomocnog. Ako grijesim neka me netko ispravi.
Već sam pisao da su svi klubovi kod prijave za dobijanje licence moraju imati prvog trenera sa PROFI licencom. U najgorem slučaju ako je bilo promjena morali su u roku od 8 dana, u žalbenom roku. Taj trener je već po tim datumima trebao sjediti na klupi ili tačnije biti u zapisnicima.Signore je napisao/la:Mislim da to nema nikakve veze i da se za pojedinacno natjecanje kad se prijavljuju igraci prijavljuje i strucni stab. Tako da za PL mogu prijavit Jagodica kao glavnog trenera, a za EL kao pomocnog. Ako grijesim neka me netko ispravi.
Vidim po ovim gore dokumentima da to neki nemaju.
Htio sam malo da se osvrnem na nek stvari. Gledao jučer Kup Hrvatske i onako kontam pa ono je za nas znanstvena fantastika, mislim na prijenos.
Definitivno je vrijeme da BHT1 krene korak dalje. Prvo što treba iduće sezone jest da prenosi stvarne derbije kola, a za promociju i zastupljenost svih neka koristi dvostruke prijenose ..
Drugo što je dosta zanimljivo jest sugovornik, stručni, kao npr u Hrvatskoj što to bude Scoria često..zamislite tipa igra Sarajevo- Borac, sukomentator Osim, ili Zrinjski - Velež sukomentator Musa, ili Široki-Zrinjski sukomentator Osim, Musemić, Rahimić itd.
Treća stvar analiza, usporeni snimci, razgovori na poluvremenu, više kamera..
Četvrta stvar koja se tiče i televizije i saveza jest bolaj organizacija proslave naslova ili kupa. Recimo Kup osvojio Široki, ništa spektakularno, BHT1 se odjavio čim je Bilobrk obranio..gledam jučer Hajudk osvojio drama sve izgleda..
recimo po meni Arenasport radi odlično
Peta stvar što se tiče saveza, obavezno smanjenje lige 10-12 klubova max..postrožiti pravila za infrastrukturu (travnjak, reflektori)
Definitivno je vrijeme da BHT1 krene korak dalje. Prvo što treba iduće sezone jest da prenosi stvarne derbije kola, a za promociju i zastupljenost svih neka koristi dvostruke prijenose ..
Drugo što je dosta zanimljivo jest sugovornik, stručni, kao npr u Hrvatskoj što to bude Scoria često..zamislite tipa igra Sarajevo- Borac, sukomentator Osim, ili Zrinjski - Velež sukomentator Musa, ili Široki-Zrinjski sukomentator Osim, Musemić, Rahimić itd.
Četvrta stvar koja se tiče i televizije i saveza jest bolaj organizacija proslave naslova ili kupa. Recimo Kup osvojio Široki, ništa spektakularno, BHT1 se odjavio čim je Bilobrk obranio..gledam jučer Hajudk osvojio drama sve izgleda..
Peta stvar što se tiče saveza, obavezno smanjenje lige 10-12 klubova max..postrožiti pravila za infrastrukturu (travnjak, reflektori)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Slazem se sa svim, s tim sto bih postepeno smanjivao broj klubova znaci prvo na 14. Druga stvar ujedinio bi i prvu ligu, jer je slab kvalitet u istoj totalno.. Najcesce ko udje u premier ligu odmah te sezone se i vrati nazad (ima izuzetaka al ovako je 50% sigurno).Kevin je napisao/la:Htio sam malo da se osvrnem na nek stvari. Gledao jučer Kup Hrvatske i onako kontam pa ono je za nas znanstvena fantastika, mislim na prijenos.
I da.. kamere, kamere.. nasi na tv jos nisu rijesili kako snimati diskutabilne ofsajd situacije
Na tv Vogošća bude bolja slika nego na BHT.Kamere nisu promjenili od olimpijade.
DRUG NEBI TI PUNCA
- moustapha
- Kontakt:
Javni servis ce slijedece godine biti u jos tezoj situaciji. Prihodi od naplate RTV takse nisu nikad bili losiji. Nazalost, jako tesko je ocekivati da se ista popravi na BHT-u.
#divovi
Sto se mene tice nek ga ugase vecu propagandu i sranje nisam vidio.
Ja pretpostavljam da ce BH Telecom u saradnji sa Arena Sport TV pokrenuti i Arena Sport 2,3,4 i za podrucje BiH, pa ce vjerovatno biti prijenosi svih utakmica ili bar vecine, a da ce se BHT-u ostaviti samo jedna tekma po kolu a ja vjerujem da ce i to odbiti...E onda se javlja problem sto velika vecina stanovnika Sa, Ze, Mo, Bug, Tra,...koji koriste Telemach nece moci pratiti BHT PL BiH.

Sve se mora riješiti sistemski, naročito oko broja klubova u prvom i drugom rangu takmičenja. Liga 12 u prvom rangu takmičenja, kao i Liga 12 u drugom rangu takmičenja (Ujediniti Ligu RS i Ligu FBiH) bi bila optimalna opcija za naš fudbal.Kevin je napisao/la:Htio sam malo da se osvrnem na nek stvari. Gledao jučer Kup Hrvatske i onako kontam pa ono je za nas znanstvena fantastika, mislim na prijenos.
Čak da ostane i 16 klubova u prvom rangu takmičenja, pod uslovom da i drugi rang (16 klubova) bude ujedinjen na cijelom prostoru Države bi donio izvjestan napredak.
Za takve stvari nema političke volje, jer je očito da velika većina političra ne žele Državi, pa samim tim ni fudbalu nikakvo dobro.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Eh tu bi povukao crtu jer sigurno velika vecina Sarajeva nema telemach, vec dobar dio pokriva hshilmo je napisao/la:Ja pretpostavljam da ce BH Telecom u saradnji sa Arena Sport TV pokrenuti i Arena Sport 2,3,4 i za podrucje BiH, pa ce vjerovatno biti prijenosi svih utakmica ili bar vecine, a da ce se BHT-u ostaviti samo jedna tekma po kolu a ja vjerujem da ce i to odbiti...E onda se javlja problem sto velika vecina stanovnika Sa, Ze, Mo,Bug, Tra,...koji koriste Telemach nece moci pratiti BHT PL BiH.![]()
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
-
vivaILchelik
- Kontakt:
Iskreno volio bi ga sva tri kluba dobiju licencu i da u Evropu ide onaj ko zavrsi na trecoj poziciji, ali bez stimanaj u zadnjem kolu. Nek' sve bude fer i posteno i da nas u Europi predstavlja onaj koji zasluzi. Sretno
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
Posteno.Tako treba i da bude,i nadam se da ce tako i biti.Neka igra na terenu bude presudna za putnika ka euruvivaILchelik je napisao/la:Iskreno volio bi ga sva tri kluba dobiju licencu i da u Evropu ide onaj ko zavrsi na trecoj poziciji, ali bez stimanaj u zadnjem kolu. Nek' sve bude fer i posteno i da nas u Europi predstavlja onaj koji zasluzi. Sretno
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Liga 10 i 36 kola, to je spas!
Što se tiče zadnjeg kola, želio bih da Olimpic bude treći, ali što kaže ovaj navijač Čelika, nek bude onaj ko pokaže najviše.
I što se tiče kamera na BHT-u, ono je bruka! Dobra im je grafika mora se priznat, ono statistika, ubacuju rezultate i to, ali one kamere su što kaše Bagrcavi iz vremena OI.
Pomenuo je Kevin i finale Kupa HR, mogu reć da se uglavnom slažem sa njim, sasvim slučajno sam okrenuo da to pogledam i može se reći da je to odrađeno vrhunski, puno bolje nego kod nas. O proslavi smo pričali i prošle godine, dođe Begić uruči dva-tri pehara i kud koji mili moji. I sad isto tako. Smiješno.
Što se tiče zadnjeg kola, želio bih da Olimpic bude treći, ali što kaže ovaj navijač Čelika, nek bude onaj ko pokaže najviše.
I što se tiče kamera na BHT-u, ono je bruka! Dobra im je grafika mora se priznat, ono statistika, ubacuju rezultate i to, ali one kamere su što kaše Bagrcavi iz vremena OI.
Pomenuo je Kevin i finale Kupa HR, mogu reć da se uglavnom slažem sa njim, sasvim slučajno sam okrenuo da to pogledam i može se reći da je to odrađeno vrhunski, puno bolje nego kod nas. O proslavi smo pričali i prošle godine, dođe Begić uruči dva-tri pehara i kud koji mili moji. I sad isto tako. Smiješno.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
hahahahhahaha a najjači mi je Begić kad je uručivao medalje na Grbavici. Frajer čale nabacio sunčane. Oj jbm ti kulturu i to ono tamno staklo.
Jaro, mene i ovako nervira kad u proljetnom dijelu krenu nesto "ubrzan tempo" srijeda-subota, a proljetni dio krenu nakon svih liga.. Da se igra 36kola mi to nebi izigrali do kraja junaDukeOfWellington je napisao/la:Liga 10 i 36 kola, to je spas!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.