Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

anton 1983
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 13:52

Jep ozlijeđen je...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 09 feb 2011, 16:33

.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 09 feb 2011, 16:38

Volio bih ipak uprkos svemu,ne volim švabe,da Stuttgart ne ispadne ipak se radi o velikom imenu njemačkog fudbala,ali kod njih se ništa ne zna, naravno da neću plakati ako ispadnu ali više volim gledati i njih nego neke klubove tipa Mainz,Fraiburg,Duisburg, iako su im navijači jedna velika nula!
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 feb 2011, 18:53

Odakle je ovaj malac sto je ubio Italiju U20. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 18:54

Devil je napisao/la:Odakle je ovaj malac sto je ubio Italiju U20. :?
A zaš ne napišeš ime i prezime?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 feb 2011, 18:56

anton 1983 je napisao/la:
Pa ne znam kako se pise,inace bi sam nasao,cuo sam da se cita nesta Esvejn,Esvajn. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 feb 2011, 19:00

Devil je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:
Pa ne znam kako se pise,inace bi sam nasao,cuo sam da se cita nesta Esvejn,Esvajn. :?
:shock:

Pa kad se ta tekma igrala? Danas švabi igraju sa U 21 ali sa Grčkom tak da neznam o ćem pričaš...

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 09 feb 2011, 19:09

Taj Esswein igra za Dynamo Dresden, 1990. godiste, prije pocetka ove sezone presao iz Wolfsburga.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 feb 2011, 19:15

@ anton 983 i @ devil

igrana utakmica danas u Oberhausenu u 11 h. Njemacka pobjedila s 3-1, a sva tri gola za "Elf" je postigao Alexander Esswein koji je inace clan Dynamo Dresdena, u kojeg je presao iz redova Wolfsburga, a vazi za jednog od najtalentovanijih napadaca u Njemackoj i imam osjecaj da je Wolfsburg napravio veliku gresku.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 feb 2011, 20:44

Ovo je prvi put da vidim da Westfallen nije rasprodat. :o :o
Inace svi igraci BVB-a su na klupi i uci ce u drugom poluvremenu, a Badstuber igra na stoperskoj poziciji, ima Loew srca zeli da utakmica bude zanimljiva. :D :D

PS: Za svaku pohvalu su navijaci u Njamackoj koji znaju razlikovati izmedju klupskog i reprezentativnog fudbala, jer je juzna tribina na Westfallenu Neuera docekala velikim ovacijama.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 feb 2011, 21:08

Kako ih izigrase Lahm, Mueller i Oezil iz jednog poteza tzv. one touch football, a Klose rutinski pogadja za 1-0. Bogami rekord "kleines dickes Mueller" postaje iz utakmice u utakmicu sve ugorzeniji.

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 09 feb 2011, 21:14

Odlicna akcija ,Klose nastavlja igrati za Njemce skoro perfektno ,dobro izgledaju na terenu ,drze igru fino i italija je bez sansi za sada .

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 feb 2011, 22:43

Na kraju samo 1-1. Tragicar utakmice Matts Hummels koji nije pratio svoje igrace u odbrani i nije izbjegao ofsajd zamku, a Italijani tako uspjeli doci do gola. "Elf" je nakon 20 minuta predstao da igra fudbal i samo je drzao prednost od jednog gola . S druge strane kod "Zabara" se dosta toga promjenilo ali jedno ostaje u krvi, a to je simuliranje u blizini 16-erca i u istom.
Scena utakmice kada u 85.minuti Podolski uzima loptu Oezilu koji je imao cistu poziciju.

PS: Po meni je bila greska sto Loew nije dao priliku Schmelzeru i Benderu bar u drugom poluvremenu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 feb 2011, 22:49

Italijani su apsolutno zasluzili ovaj rezultat i nijednog trenutka se njihov remi ne dovodi u pitanje. Nijemci su previse anemicno izgledali poslije postignutog gola, kao da su bili totalno nezainteresovani, dok su Azzuri pokusavali kako iz kontri tako i iz simuliranja i sve do neke 81 minute, kada su dali taj izjednacujuci gol.

Sigurno da se u Elfu nije ocekivao ovakav rezultat, pobjeda je bila primarni cilj, ali ocigledno da se nije moglo vise ili jeste? :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 feb 2011, 23:51

amerosm je napisao/la:
PS: Za svaku pohvalu su navijaci u Njamackoj koji znaju razlikovati izmedju klupskog i reprezentativnog fudbala, jer je juzna tribina na Westfallenu Neuera docekala velikim ovacijama.

Ne u Njemackoj nego u Dortmundu...uvijek smo bili gospoda...siguran sam da je i Neuer pomislio "zasto ne igram u Borusiji" :lol: :lol: 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 feb 2011, 23:58

adnan24 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

Ne u Njemackoj nego u Dortmundu...uvijek smo bili gospoda...siguran sam da je i Neuer pomislio "zasto ne igram u Borusiji" :lol: :lol: 8-)
Ma naravno da se to odnosi na Dortmund to sam podrazumjevao, ali takodje i u ostalim dijelovima Njemacke je isto.
Sto se Nuera i BVB-a tice ne bi on polozio test karaktera kroz kojeg svi igraci moraju proci. :D :D Ili bi mozda kao za Draxlera i za njega napravili neke pogodnosti. :D :D Nego ja sam veceras ostao iznenadjen da prvi put vidim da Westfallen nije rasprodat.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 10 feb 2011, 00:07

Papilon20 je napisao/la:Odlicna akcija ,Klose nastavlja igrati za Njemce skoro perfektno ,dobro izgledaju na terenu ,drze igru fino i italija je bez sansi za sada .
Igrao bi i za Bayern da mu se dadne prilika ;)
U vezi utakmice mogu samo da kazem da je Italija 5 klasa ispod Njemacke. Vidi se da nijemci nisu bili nikako zainteresovani za igru, samo su se zajebavali na terenu. Imamo sam osjecaj da im Njemacka moze zabiti kad god pozeli, ali bi cim dodju do gola vracali nazad. Mislim da se niko nije ni umorio veceras kod nijemaca ;)
Zabari su stvarno bili nalozeni, ali opet nisu skoro nista mogli, a one simulacije su im presmjesne :lol:
Sve u svemu, nijemci su odigrali pravu prijateljsku utakmicu, a zabari mogu biti zadovoljni sto su ih nijemci postedili blamaze :D

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 feb 2011, 00:09

amerosm je napisao/la:Na kraju samo 1-1. Tragicar utakmice Matts Hummels koji nije pratio svoje igrace u odbrani i nije izbjegao ofsajd zamku, a Italijani tako uspjeli doci do gola. "Elf" je nakon 20 minuta predstao da igra fudbal i samo je drzao prednost od jednog gola . S druge strane kod "Zabara" se dosta toga promjenilo ali jedno ostaje u krvi, a to je simuliranje u blizini 16-erca i u istom.
Scena utakmice kada u 85.minuti Podolski uzima loptu Oezilu koji je imao cistu poziciju.

PS: Po meni je bila greska sto Loew nije dao priliku Schmelzeru i Benderu bar u drugom poluvremenu.
Nije Hummels bio zadnji, Aogo je bio jos blizi Neueru. Krivicu snosi samo za ono lose izbijanje koje je prethodilo golu, mada se nakon toga gol mogao spasiti 100 puta.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 feb 2011, 00:13

amerosm je napisao/la:
Ma naravno da se to odnosi na Dortmund to sam podrazumjevao, ali takodje i u ostalim dijelovima Njemacke je isto.
Sto se Nuera i BVB-a tice ne bi on polozio test karaktera kroz kojeg svi igraci moraju proci. :D :D Ili bi mozda kao za Draxlera i za njega napravili neke pogodnosti. :D :D Nego ja sam veceras ostao iznenadjen da prvi put vidim da Westfallen nije rasprodat.

U neku ruku mi je to i logicno...ljudi zive za Borusiju,sve drugo je daleko iza...pa cak i nacionalna vrsta(tako i treba :D )...inace Loew me potpuno razocarao,ni jedan igrac Dortmunda u prvih 11...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 feb 2011, 00:21

@ adnan24

bolje Vam je sto nije niko igrao u prvih 11. Je si li vidio onog naturilazovanog "Zabara" Mottu kako je na pocetku utakmice prvo zahvatio hrvackim zahvatom Badstubera, zatim kako je uklizao Khediri gdje lahko moglo doci do neke teze ozlijede. Zatim je i Chiellini imao dva starta koje je Klose spretno izbjegao.
Da su igrali svi i da se neko povredio bilo bi eh jebg sto su bas morali igrati igraci BVB-a, ima i drugih igraca, sada imamo problema jer se povredio X, Y igrac itd itd. ;) ;)
Zato je bolje sto nisu igrali ipak je ovo bila prijateljska koja ne dnosi nista, a u kojoj se puno toga moze izgubiti.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 47 gostiju.