FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

tatamata
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la tatamata » 18 mar 2010, 21:27

Evo malo su mi se slegli utisci od sinoc,pa bi mozda mogao dati i neku objektivnu analizu sto se svega tice.

Prije svega utakmica,naravno.Realno gledajuci,iz nekog mog ugla,nismo mi bili toliko losi.Igra je bila neubjedljiva,nepovezana,ali definitivno puno bolja nego protiv Laktasa!Sad da li je teren u pitanju,ili su se poceli uigravati,nemam pojma,ali onako,solidno.Najbolji igraci na terenu ubjedljivo,Stevanovic i Vukelja.Ovaj prvi se vec pokazao na pripremama da je strasan talenat,a za Vukelju sam konstantno govorio da je sjajan,samo da proradi,i to se upravo desilo sinoc.Dva majstorska gola,hladnokrvna,ma nema dalje.

Sto se Celika tice moram priznati da me bas iznenadila njihova igra!Stvarno si fino odigrali svaka im cast,leprsavo brzo,kratka dodavanja...Nema sta.Mislim da ako ovako nastave da nece ispasti sigurno.

E sad malo ozbiljnije...Ne znam stvarno,evo jos ne mogu vjerovati da smo u dvije domace utakmice zaredom,pobjede izvojevali u 90+.To je sreca nenormalna.I ne znam koliko ce nas jos dugo pratiti.Medjutim mislim isto tako da ove dve utakmice Laktasi i Celik nisu bile nimalo lake i naivne.Oba kluba su se opasno pojacala,i uigrala!Znatno su bolji nego sto im pozicija na tabeli pokazuje.Tako da ipak treba i to uzeti u obzir.Od ostalih klubova koji nam dolaze u BL,ne vidim nikog jaceg od ova dva koja smo pobijedili.Travnik,Rudar,Zvijezda,Slavija...Sve su to slabiji klubovi.Mozda cemo protiv njih briljirati.Ko zna.

U subotu protiv Sirokog Brijega...Uzivo prenos na TV.Nema sta,prava poslastica.Mislim da ova utakmica nece biti ni sjena one iz jesenjeg dijela u BL.Mislim da ce biti puno tvrdja,sa manje golova.Iako potajno prizeljkujem bod,sve se vise bojim da se ne osramotimo,i ne primimo 3 komada.Ako pruzimo tamo dobru partiju,bez obzira na ishod meca,ja cu biti zadovoljan.
Treci put castimo

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 18 mar 2010, 21:45

tatamata je napisao/la:Evo malo su mi se slegli utisci od sinoc,pa bi mozda mogao dati i neku objektivnu analizu sto se svega tice.

Prije svega utakmica,naravno.Realno gledajuci,iz nekog mog ugla,nismo mi bili toliko losi.Igra je bila neubjedljiva,nepovezana,ali definitivno puno bolja nego protiv Laktasa!Sad da li je teren u pitanju,ili su se poceli uigravati,nemam pojma,ali onako,solidno.Najbolji igraci na terenu ubjedljivo,Stevanovic i Vukelja.Ovaj prvi se vec pokazao na pripremama da je strasan talenat,a za Vukelju sam konstantno govorio da je sjajan,samo da proradi,i to se upravo desilo sinoc.Dva majstorska gola,hladnokrvna,ma nema dalje.

Sto se Celika tice moram priznati da me bas iznenadila njihova igra!Stvarno si fino odigrali svaka im cast,leprsavo brzo,kratka dodavanja...Nema sta.Mislim da ako ovako nastave da nece ispasti sigurno.

E sad malo ozbiljnije...Ne znam stvarno,evo jos ne mogu vjerovati da smo u dvije domace utakmice zaredom,pobjede izvojevali u 90+.To je sreca nenormalna.I ne znam koliko ce nas jos dugo pratiti.Medjutim mislim isto tako da ove dve utakmice Laktasi i Celik nisu bile nimalo lake i naivne.Oba kluba su se opasno pojacala,i uigrala!Znatno su bolji nego sto im pozicija na tabeli pokazuje.Tako da ipak treba i to uzeti u obzir.Od ostalih klubova koji nam dolaze u BL,ne vidim nikog jaceg od ova dva koja smo pobijedili.Travnik,Rudar,Zvijezda,Slavija...Sve su to slabiji klubovi.Mozda cemo protiv njih briljirati.Ko zna.

U subotu protiv Sirokog Brijega...Uzivo prenos na TV.Nema sta,prava poslastica.Mislim da ova utakmica nece biti ni sjena one iz jesenjeg dijela u BL.Mislim da ce biti puno tvrdja,sa manje golova.Iako potajno prizeljkujem bod,sve se vise bojim da se ne osramotimo,i ne primimo 3 komada.Ako pruzimo tamo dobru partiju,bez obzira na ishod meca,ja cu biti zadovoljan.
Ljudi budite objektivni! Ako je neko gledao utakmicu slavija zrinjski, mogao je da vidi da borac i sa ovakvom igrom igra neuporedivo bolje od obe te ekipe iz gornjeg dijela tabele. Ono sto mi ne ide u glavu da govorite da je borac ove dvije dobio na srecu, kao da je bio losiji ili bar jednak na terenu sa celikom pa mu se nekim cudom posrecilo. Ama borac je bio daleko bolji od celika i potpuno je zasluzio pobjedu. Ja bi prije rekao da je borac imao nesrecu pa bolju igru nije kapitalizovao ranije kad bi se onda u drugom poigravao sa celikom a ne patio se do zadnjeg zvizduka. Siroki cemo dobiti ili najmanje bod uzeti, i bas me onda interesuje kako ce izgledati analize marica i igraca. Pravo mi se cini da ima dosta onih koji bi voljeli da je borac zijanio protiv celika i da sad zijani kod sirokog jedno 5 komada da bi onda mogli reci, eto jesam ja rekao. A sta ako borac dobije sirokog u sirokom? A sta ako uzme prvenstvo ili kup? Ocel se onda neki stidjeti zbog nacina na koji su pricali o SVOM KLUBU IGRACIMA I TRENERU, nece naravno! Tad ce vec naci razlog da su bili u pravu, i da je taj nacin pomogao da se dodje na PRAVI PUT!
TREĆI PUT ČASTIMO !

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 18 mar 2010, 21:49

borcev_navijac je napisao/la: Ljudi budite objektivni! Ako je neko gledao utakmicu slavija zrinjski, mogao je da vidi da borac i sa ovakvom igrom igra neuporedivo bolje od obe te ekipe iz gornjeg dijela tabele. Ono sto mi ne ide u glavu da govorite da je borac ove dvije dobio na srecu, kao da je bio losiji ili bar jednak na terenu sa celikom pa mu se nekim cudom posrecilo. Ama borac je bio daleko bolji od celika i potpuno je zasluzio pobjedu. Ja bi prije rekao da je borac imao nesrecu pa bolju igru nije kapitalizovao ranije kad bi se onda u drugom poigravao sa celikom a ne patio se do zadnjeg zvizduka. Siroki cemo dobiti ili najmanje bod uzeti, i bas me onda interesuje kako ce izgledati analize marica i igraca. Pravo mi se cini da ima dosta onih koji bi voljeli da je borac zijanio protiv celika i da sad zijani kod sirokog jedno 5 komada da bi onda mogli reci, eto jesam ja rekao. A sta ako borac dobije sirokog u sirokom? A sta ako uzme prvenstvo ili kup? Ocel se onda neki stidjeti zbog nacina na koji su pricali o SVOM KLUBU IGRACIMA I TRENERU, nece naravno! Tad ce vec naci razlog da su bili u pravu, i da je taj nacin pomogao da se dodje na PRAVI PUT!
Ne znam kako si ti shvatio moj post,pa si ga zato citirao,ali ja nisam mislio nista lose.Naprotiv,mislim da se igra popravila.Ali pricas o objektivnosti,a kazes da nismo pobijedili na srecu?Pa druze,Laktasi su nas mogli osramotiti da su bili pribraniji,a eto mozemo se usaglasiti da smo bili bolji od Celika to je istina,medjutim sreca nas je spasila,jer nas je sekunda dijelila od remija!
Treci put castimo

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 18 mar 2010, 21:59

jos jednu stvar cu sad da uradim. Zelim da cestitam navijacima sarajeva, sarajevo igra katastrofalno, ima katastrofalne rezultate, ali oni ne pljuju po svom timu, cekaju ga i bodre ga. Zato je lijepo igrati za njih! To mi jos moramo da naucimo, nije bitno ko igra od igraca ko je trener sve dok igraju za boje nasep kluba i bore se. Kako ono ide u dobru je lako dobar biti na muci se poznaju junaci!
TREĆI PUT ČASTIMO !

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 18 mar 2010, 22:15

tatamata je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la: Ljudi budite objektivni! Ako je neko gledao utakmicu slavija zrinjski, mogao je da vidi da borac i sa ovakvom igrom igra neuporedivo bolje od obe te ekipe iz gornjeg dijela tabele. Ono sto mi ne ide u glavu da govorite da je borac ove dvije dobio na srecu, kao da je bio losiji ili bar jednak na terenu sa celikom pa mu se nekim cudom posrecilo. Ama borac je bio daleko bolji od celika i potpuno je zasluzio pobjedu. Ja bi prije rekao da je borac imao nesrecu pa bolju igru nije kapitalizovao ranije kad bi se onda u drugom poigravao sa celikom a ne patio se do zadnjeg zvizduka. Siroki cemo dobiti ili najmanje bod uzeti, i bas me onda interesuje kako ce izgledati analize marica i igraca. Pravo mi se cini da ima dosta onih koji bi voljeli da je borac zijanio protiv celika i da sad zijani kod sirokog jedno 5 komada da bi onda mogli reci, eto jesam ja rekao. A sta ako borac dobije sirokog u sirokom? A sta ako uzme prvenstvo ili kup? Ocel se onda neki stidjeti zbog nacina na koji su pricali o SVOM KLUBU IGRACIMA I TRENERU, nece naravno! Tad ce vec naci razlog da su bili u pravu, i da je taj nacin pomogao da se dodje na PRAVI PUT!
Ne znam kako si ti shvatio moj post,pa si ga zato citirao,ali ja nisam mislio nista lose.Naprotiv,mislim da se igra popravila.Ali pricas o objektivnosti,a kazes da nismo pobijedili na srecu?Pa druze,Laktasi su nas mogli osramotiti da su bili pribraniji,a eto mozemo se usaglasiti da smo bili bolji od Celika to je istina,medjutim sreca nas je spasila,jer nas je sekunda dijelila od remija!
Tatamata ti si naprotiv napisao jedan od normalnijih postova, ja sam se jbg zakacio za zadnji :) a ti laktasi pa citav grad je mjesecima pricao da je to borac prodao laktasima. To je bila nesto kao opste prihvacena stvar. I sad gdje su ti sto su se u to kleli i hebali unaprijed majku svima u borcu zbog tog. Sad ko da to nikad nisu pricali. Istina je da ovu ekipu jos prije neg je pocela da igra su poceli da pljuju i otpisali je. Ova ekipa igra pod predrasudom da je katastrofalna, i namece joj se idolopoklonstvo prema jesenjoj ko da je celzi bila hebote. A ta jesenja isto usrala samo tako prosula 9 bodova gdje nije trebala u prijedoru modrici i travniku. Pa dajte ljudi necu da budem poklonik ove glupave i nerealne negativne euforije
TREĆI PUT ČASTIMO !

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 19 mar 2010, 09:18

Meni se stvarno cini da ovaj dvojac Stevanovic-Vukelja nije nimalo igracki losiji od dvojca S.Vranjes-Bilbija!

Problem je samo sto su Vranja i Biki bili uigraniji sa ekipom,ali i to ce se kroz utkmice rijesiti.Ono sto ne znam kako ce se rijesiti,to je igranje dva-tri igraca u prvih 11 koje neko gura na silu.

A zasad mi se cini da ni Milinovic nije nista losiji od Starcevica.

Izuzetno bi bilo vazno kad bi se Marko uspio oporaviti,bila bi to fina ekipica,pod uslovom da na terenu budu najbolji,a ne... :cry:

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 19 mar 2010, 11:00

Schlager je napisao/la:Meni se stvarno cini da ovaj dvojac Stevanovic-Vukelja nije nimalo igracki losiji od dvojca S.Vranjes-Bilbija!

Problem je samo sto su Vranja i Biki bili uigraniji sa ekipom,ali i to ce se kroz utkmice rijesiti.Ono sto ne znam kako ce se rijesiti,to je igranje dva-tri igraca u prvih 11 koje neko gura na silu.

A zasad mi se cini da ni Milinovic nije nista losiji od Starcevica.

Izuzetno bi bilo vazno kad bi se Marko uspio oporaviti,bila bi to fina ekipica,pod uslovom da na terenu budu najbolji,a ne... :cry:
ово $ је оно % ' ". " " " " то је % % - $ ', ? $ управа гура " " " за " ", ту % $ не ".

оног & $ у првој " $ ? " " " то ? " " се стварно $, ја - " са " ", & " & - ? " та "! (а ' $ " " ? $ ?)
"" ПУТ ""

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 19 mar 2010, 11:18

borcev_navijac je napisao/la:
tatamata je napisao/la:
Tatamata ti si naprotiv napisao jedan od normalnijih postova, ja sam se jbg zakacio za zadnji :) a ti laktasi pa citav grad je mjesecima pricao da je to borac prodao laktasima. To je bila nesto kao opste prihvacena stvar. I sad gdje su ti sto su se u to kleli i hebali unaprijed majku svima u borcu zbog tog. Sad ko da to nikad nisu pricali. Istina je da ovu ekipu jos prije neg je pocela da igra su poceli da pljuju i otpisali je. Ova ekipa igra pod predrasudom da je katastrofalna, i namece joj se idolopoklonstvo prema jesenjoj ko da je celzi bila hebote. A ta jesenja isto usrala samo tako prosula 9 bodova gdje nije trebala u prijedoru modrici i travniku. Pa dajte ljudi necu da budem poklonik ove glupave i nerealne negativne euforije
Nije u pitanju idolpoklonstvo kako to ti reče, nego jednostavno ono što je dovodilo publiku na stadion i to je to, nadalje, ja sam rekao da ću prvi da se izvinim i treneru i svima za koje sam napisao nešto, a da me oni demantuju, znači, samo realno i objektivno, ništa drugo... Bar sam ja bio takav, neda mi se da opet tražim stare postove pa da vidite da sam ja bogami i prije bio kritičan i to sve po zaslugama, a jedini sam koji je prije početka sezone pisao da ćemo se boriti za titulu, dakle, toliko...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 19 mar 2010, 12:45

Nego da se mi okrenemo subotnjem derbiju.Sta mislite kako cemo proci?

Jbg na Pecari je koliko znam,uvijek bilo korektno sudjenje,a i mec ce se uzivo prenositi,vrijeme ce biti odlicno,teren takodje...Znaci sve je na nama.Ovo sto smo pokazali u prva tri kola me nimalo ne zadovoljava,ali opet vidi se napredak.Siroki je protivnik po mjeri,jak,i tu bi trebali vidjeti koliko zaista vrijedimo,i zasluzujemo li visok plasman.
Treci put castimo

bilino polje
Kontakt:

Post Postao/la bilino polje » 19 mar 2010, 12:51

ako budete igrali kao protiv celika nemate sta traziti na pecari i celik ste jedva dobili u 90 i kusur minuta al eto nek je sa srecom hehehe
samo celik ale samo celik ale

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 19 mar 2010, 13:00

Nego da se mi okrenemo subotnjem derbiju.Sta mislite kako cemo proci?

Jbg na Pecari je koliko znam,uvijek bilo korektno sudjenje,a i mec ce se uzivo prenositi,vrijeme ce biti odlicno,teren takodje...Znaci sve je na nama.Ovo sto smo pokazali u prva tri kola me nimalo ne zadovoljava,ali opet vidi se napredak.Siroki je protivnik po mjeri,jak,i tu bi trebali vidjeti koliko zaista vrijedimo,i zasluzujemo li visok plasman.

Posto su nasi momci danas u Ljubuskom,pala mi je na pamet jedna parola,jos iz rata-"Umri muski-Ljubuski" :D

Salim se,ali stvarno ja bih bio prezadovoljan da odigraju hrabro,muski,pa sta bude,i tako odozdo nikad nismo donijeli ni bod u prvenstvu (zadnja dva puta po 1-4)...Imam neki pozitivan osjecaj da necemo razocarati.Neka pobjedi bolji,pa makar to bio i-Borac :D

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 19 mar 2010, 13:04

Borac Banja Luka Široki Brijeg
Premier Liga 2009/2010 Premier Liga 2009/2010
0-10 0% (0) 10.34% (3)
10-20 9.52% (2) 17.24% (5)
20-30 4.76% (1) 13.79% (4)
30-40 19.05% (4) 10.34% (3)
40-50 14.29% (3) 3.45% (1)
50-60 14.29% (3) 17.24% (5)
60-70 4.76% (1) 10.34% (3)
70-80 9.52% (2) 10.34% (3)
80-90 14.29% (3) 6.9% (2)

Kad timovi daju golove raspon min..
TREĆI PUT ČASTIMO

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 19 mar 2010, 13:15

Nije ovo precizno,nije navedena rubrika BoracTime (95+) :D

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 19 mar 2010, 13:23

Schlager je napisao/la:Nije ovo precizno,nije navedena rubrika BoracTime (95+) :D
haha :mrgreen:
TREĆI PUT ČASTIMO

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 19 mar 2010, 13:51

Schlager je napisao/la: Posto su nasi momci danas u Ljubuskom,pala mi je na pamet jedna parola,jos iz rata-"Umri muski-Ljubuski" :D

Salim se,ali stvarno ja bih bio prezadovoljan da odigraju hrabro,muski,pa sta bude,i tako odozdo nikad nismo donijeli ni bod u prvenstvu (zadnja dva puta po 1-4)...Imam neki pozitivan osjecaj da necemo razocarati.Neka pobjedi bolji,pa makar to bio i-Borac :D
Upravo tako,neka odigraju muski,neka ostave srce na terenu i ja cu biti zadovoljan,bez obzira na rezultat.Da se ovaj mec igra sa onom starom ekipom,Bilbija,Vranjes,Maksimovic,bio bi uvjeren u pobjedu,ali ovako...vidjecemo. ;)
Treci put castimo

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 19 mar 2010, 13:54

siroki je jednu vec izgubio na domacem terenu a to je vec previse za bh premijer ligu. tako da ce džaba borac nabijati troškove u ljubuškom

Borčevac
Kontakt:

Post Postao/la Borčevac » 19 mar 2010, 18:14

Evo našao sam jedan odličan klip utakmice BORAC-Čelik imaju svi golovi.A što ga Vuki zabi svaka mu čast.

[youtube][/youtube]

jos bolji
Kontakt:

Post Postao/la jos bolji » 19 mar 2010, 21:08

ladno muzika lige sampiona.... :D :D

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 19 mar 2010, 21:17

Ja sam planirao sutra ići u Široki ali obzirom da je utakmica na tv onda to odlažem za neko drugo gostovanje...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 19 mar 2010, 22:42

Na ovom gore klipu posebno treba obratiti paznju od 1.35...na koji nacin banjalucka publika ,kao nekad u zlatna vremena,na nogama i uz kakav huk docekuje ovo Oljino izvodjenje slobodnog udarca prije pobjedonosnog gola....Pisao sam o tom trenutku u svom osvrtu odmah nakon utakmice,a kako mi je to nedostajalo vec godinama....u trenutku sam se vratio 20 godina unazad :)

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.