Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Judd
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la Judd » 30 jul 2024, 00:46

Sigurno su Danisa izradili za neke pare. :yawn:

Čekamo još da se botovi iz Dubioze okrenu protiv ove vlasti. Nije zar da ih više ne zanima politička situacija u državi? Ili ih je prestala zanimati kad su odradili posao? :rol:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

feniksptica
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la feniksptica » 30 jul 2024, 01:00

Svo ovo ped.ersko sranje spada pod projekat ZLATNA MILIJARDA
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 30 jul 2024, 01:31

Surreal je napisao/la:
30 jul 2024, 00:32

Okrenu se Tanović protiv svojih, zar on nije osnivač Naše Stranke?
On stvarno ocekivao promjene :lol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 jul 2024, 09:22

alemsa je napisao/la:
30 jul 2024, 00:01
huupmil je napisao/la:
29 jul 2024, 23:17

Ne vidim problem za krscane u tome sto neko rekreira umjetnicko djelo tajne vecere u trans kljucu. To nema nikakve veze sa religijom, niti se vjernici time trebaju opterecivati. To sto kultura 21 vijeka je prilicno suprotna onom za šta znamo predhodnih 20 vijekova, to je stvar takva.
Umjetnicko djelo koje oznacava Isusovu zadnju veceru sa najblizim ljudima k njemu i gdje im govori da ce ga neko od njih izdati/prodati. I to je njihova reakcija. Juda ga je prodo/izdo na kraju jel barem po vjerovanju Protestanata.

Umjetnicko djelo koje je direktno vezano sa Krscanstvom, ali ok.
Ovdje je u pitanju zloupotreba slobode izražavanja i blasfemija, te logično da će izazvati reakciju.

Opća deklaracija o ljudskim pravima priznaje pravo na slobodu izražavanja, ali postoje ograničenja zbog poštivanja prava i uvjerenja drugih.

Ovo je toliko neprikladno da za 500 godina neće biti u skladu s prihvaćenim normama, ma koliko nam neke struje pokušavale poturiti pod normalno.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 jul 2024, 10:40

Ako ništa kršćanstvo je makar pokazalo da je religija mira za razliku od religije mira koja dugim cijevima upada naoružana u redakciju portala i roka po nevinim ljudima.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 30 jul 2024, 10:51

I Breivik je bio musliman kad je ubio 70 tinejdzera na onom otoku, jel tako? I oni tinejdzeri po americi sto svako malo po skolama ubijaju svi muslimani sigurno.
Ja sam ateista i meni licno je vjera budalastina ali tako generalizirati i sve pripadnike jedne vjere trpati u isti kos je nidje veze.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 30 jul 2024, 10:53

Šta je NDH bila? Islamska Nezavisna Država Hrvatska?
Šta su UZP Hrvati u Bosni bili? Talibani? :rol:

Sve su religije mira. Oni koji ih tumače ili praktikuju nisu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 jul 2024, 11:02

Odredjene frakcije u islamu su ratoborne i osvetoljubive, nisu sve i vecina je miroljubivih, mislim na ovo moderno doba. One prve generacije jesu bile ratoborne i islam se u vecini jeste prosirio macem.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 jul 2024, 11:15

I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 jul 2024, 11:17

Borba za resurse i ekspanzija nije prestala od postanka prvih civilizacija do danas. U periodu ranog srednjeg vijeka ako nisi širio granice i jačao vojsku, postojala je realna šansa da ćeš biti osvojen od strane nadolazeće ili već postojeće sile.

Nije isto kada se neko širi mačem, ali ne vrši pokolj nad nedužim stanovništvom, te ne prisiljava na prihvatanje svojih uvjerenja kao masakr, genocid i podrška istim.

Treba li uopšte pominjati kolonijalni genocid zapadnog svijeta.

Današnja SAD, društvo koje predstavlja vrhunac civilizacije, status velesile održava kombinacijom ekonomskih, političkih ali i vojnih sredstava.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 30 jul 2024, 11:52

Priča dana ponovo nam dolazi iz siromašnijeg bh. entiteta:

https://www.rtvbn.com/4063136/ljekari-i ... a-ljustura
On je dodao da građani Istočnog Sarajeva najbolje znaju kakva je situacija u zdravstvu Republike Srpske.

Kakvo je zaista stanje na terenu, naglašava Božović, ilustruje primjer jednog ljekara, odnosno njegove zarade u Srpskoj i FBIH.

“Jedan doktor specijalista je kod nas za mjesec dana rada i 10 dežurstava dobio platu od 3.000 KM.

Za isti taj posao, uz samo dva dežurstva, u federalnom Sarajevu je dobio platu od 5.400 KM.

Istovremeno je sadašnja plata u privatnoj zdravstvenoj ustanovi preko 7.000 KM. To je prvi motiv tih vrlo kvalifikovanih ljudi da odu. Za njima odlaze i pacijenti”, zaključuje Božović.
Poruka je jasna:
Visokim životnim standardom u borbu protiv nacionalizma!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 30 jul 2024, 12:07

Marsal je napisao/la:
30 jul 2024, 10:40
Ako ništa kršćanstvo je makar pokazalo da je religija mira za razliku od religije mira koja dugim cijevima upada naoružana u redakciju portala i roka po nevinim ljudima.
Hahahahah mržnja prema jednoj te zasljepljuje prema drugoj. KRSTAŠKI RATOVI

Za svakog pojedinca koji se izjašnjava kao Musliman i koji napravi neko sranje mozes nac pripadnika neke druge vjere koji to isto radi.

Radis najgoru stvar, sudis po pojedincu. Svaka vjera u biti propagira isto. Mir, suživot i toleranciju. Vjera je ok, individua nije i ne treba osuđivati dalje od nje.

Ateisti su poznati kao najtolerantniji od svih. Ne znam gdje vas je ovdje prespojilo na agresivu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 30 jul 2024, 12:13

feniksptica je napisao/la:
30 jul 2024, 12:07
Marsal je napisao/la:

Za svakog pojedinca koji se izjašnjava kao Musliman i koji napravi neko sranje mozes nac pripadnika neke druge vjere koji to isto radi.

Radis najgoru stvar, sudis po pojedincu. Svaka vjera u biti propagira isto. Mir, suživot i toleranciju. Vjera je ok, individua nije i ne treba osuđivati dalje od nje.

Ateisti su poznati kao najtolerantniji od svih. Ne znam gdje vas je ovdje prespojilo na agresivu
A ti ne sudiš po pojedincu ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 30 jul 2024, 12:15

VensanKasel je napisao/la:
30 jul 2024, 12:13
feniksptica je napisao/la:
30 jul 2024, 12:07
Marsal je napisao/la:

A ti ne sudiš po pojedincu ?
Pa neku noc momka za neko bezvezno pitanje 3-4 napadose da je dzamijas. I naglasio sam da je to ovdje na forumu. :salut:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 30 jul 2024, 12:18

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 30 jul 2024, 12:31

sljivo je napisao/la:
30 jul 2024, 11:02
Odredjene frakcije u islamu su ratoborne i osvetoljubive, nisu sve i vecina je miroljubivih, mislim na ovo moderno doba. One prve generacije jesu bile ratoborne i islam se u vecini jeste prosirio macem.
A kršćanstvo se širilo ružama i čikoladama, svi su pohitili da čovjeka koji je čitav svoj život objašnjavao da nije Bog proglase Bogom i rade sve kontra od njega.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 30 jul 2024, 12:47

Ma prcis Mir i Ljubav na ovoj vrućini.
Samo treba
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 jul 2024, 13:05

chily-rz je napisao/la:
30 jul 2024, 12:31
sljivo je napisao/la:
30 jul 2024, 11:02
A kršćanstvo se širilo ružama i čikoladama, svi su pohitili da čovjeka koji je čitav svoj život objašnjavao da nije Bog proglase Bogom i rade sve kontra od njega.
Evo trazim gdje sam spomenuo krscanstvo.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jul 2024, 13:47

Asteriks je napisao/la:
30 jul 2024, 09:22
alemsa je napisao/la:
30 jul 2024, 00:01
huupmil je napisao/la:
29 jul 2024, 23:17

Ne vidim problem za krscane u tome sto neko rekreira umjetnicko djelo tajne vecere u trans kljucu. To nema nikakve veze sa religijom, niti se vjernici time trebaju opterecivati. To sto kultura 21 vijeka je prilicno suprotna onom za šta znamo predhodnih 20 vijekova, to je stvar takva.
Umjetnicko djelo koje oznacava Isusovu zadnju veceru sa najblizim ljudima k njemu i gdje im govori da ce ga neko od njih izdati/prodati. I to je njihova reakcija. Juda ga je prodo/izdo na kraju jel barem po vjerovanju Protestanata.

Umjetnicko djelo koje je direktno vezano sa Krscanstvom, ali ok.
Ovdje je u pitanju zloupotreba slobode izražavanja i blasfemija, te logično da će izazvati reakciju.

Opća deklaracija o ljudskim pravima priznaje pravo na slobodu izražavanja, ali postoje ograničenja zbog poštivanja prava i uvjerenja drugih.

Ovo je toliko neprikladno da za 500 godina neće biti u skladu s prihvaćenim normama, ma koliko nam neke struje pokušavale poturiti pod normalno.
Da, ali mozda Pravoslavcima to ne znaci nista, jer im je mozda drugacije vjerovanje povodom toga. Pravoslavcima papa ne znaci nista, Protestanti ga postuju dok je Katolicima glavni, a onda pop kod Protestanata i Pravoslavaca se zeni i ima porodicu k'o i hodza, dok Katolicki ne, a onda Protestanti i Katolici slave isti bozic 25og, dok Pravoslavci idu po starom testamentu itd itd.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 30 jul 2024, 14:11

A jest dobra ova Breskvica jbte

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, CAGarfia i 5 gostiju.